Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Bu kadar kolay mı ?

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
asmmeto55
Mesajlar: 102
Kayıt: Cum Tem 28, 2017 12:04 pm

Bu kadar kolay mı ?

Mesaj gönderen asmmeto55 » Cum Tem 28, 2017 3:41 pm

Selamlar.. Ülkemizdeki olanaksızlıklar dolayısı ile Almanya'da Üniversite okumaya kesin gözle bakıyorum. Sorum şu ki; Almanya'da Üniversiteye yerleşmek bu kadar kolay mı ? Üniversitelerin LYS puanı, sıralaması ile alım yaptığını biliyoruz. LYS den 100.000 sıralama yapan biri anladığım kadarı ile iyi bir Üniversiteye girebiliyor fakat şahsen ben Türkiye'de bu sıralama ile Üniversiteye gitmeyi göze bile alamıyorum. Haberdar olmadığım bir şey mi var acaba ? Bu sene LYS ye gireceğim ve ders durumum iyi. Technische Universität München, KIT gibi mükemmel okullar için ne yapmam gerekir sınavda ? Cevaplarınız için teşekkürler... :)

asmmeto55
Mesajlar: 102
Kayıt: Cum Tem 28, 2017 12:04 pm

Re: Bu kadar kolay mı ?

Mesaj gönderen asmmeto55 » Cum Tem 28, 2017 5:10 pm

??

Yolcu97
Mesajlar: 156
Kayıt: Cum Ara 09, 2016 7:30 pm

Re: Bu kadar kolay mı ?

Mesaj gönderen Yolcu97 » Cum Tem 28, 2017 5:39 pm

Saglam bir Lys puani yapman gerekiyor..Oyle her uni onune geleni almiyor..ornek munich /kit/aachen tarzi...Bide o 100 binde olanin basvurdugu okul ve bolume bagli kabul alip almamasi..Burdaki en onemli soru isareti dil yapabilmek..Istersen trde 1 ol ..Dili yapamazsan okula kayit olamiyorsun..Ve buraya gelen bir cok kiside olan sorunda bu ..Okul kabulu cok acayip zor bisi degil .. ..Onemli olan dili basarmak...

asmmeto55
Mesajlar: 102
Kayıt: Cum Tem 28, 2017 12:04 pm

Re: Bu kadar kolay mı ?

Mesaj gönderen asmmeto55 » Cum Tem 28, 2017 5:40 pm

Sağlam bir LYS puanı derken, yaklaşık bir sıralama söyleyebilir misiniz acaba ? Aşağı-yukarı..

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39328
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Re: Bu kadar kolay mı ?

Mesaj gönderen Physiker » Cum Tem 28, 2017 5:52 pm

En az 400-420 gibi bir yerlestirme puani almis olman lazim.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

asmmeto55
Mesajlar: 102
Kayıt: Cum Tem 28, 2017 12:04 pm

Re: Bu kadar kolay mı ?

Mesaj gönderen asmmeto55 » Cum Tem 28, 2017 5:53 pm

Teşekkürler :)

AleynaP
Mesajlar: 14
Kayıt: Pzt Nis 24, 2017 6:05 pm

Re: Bu kadar kolay mı ?

Mesaj gönderen AleynaP » Cum Tem 28, 2017 5:58 pm

asmmeto55 yazdı: Cum Tem 28, 2017 3:41 pm Selamlar.. Ülkemizdeki olanaksızlıklar dolayısı ile Almanya'da Üniversite okumaya kesin gözle bakıyorum. Sorum şu ki; Almanya'da Üniversiteye yerleşmek bu kadar kolay mı ? Üniversitelerin LYS puanı, sıralaması ile alım yaptığını biliyoruz. LYS den 100.000 sıralama yapan biri anladığım kadarı ile iyi bir Üniversiteye girebiliyor fakat şahsen ben Türkiye'de bu sıralama ile Üniversiteye gitmeyi göze bile alamıyorum. Haberdar olmadığım bir şey mi var acaba ? Bu sene LYS ye gireceğim ve ders durumum iyi. Technische Universität München, KIT gibi mükemmel okullar için ne yapmam gerekir sınavda ? Cevaplarınız için teşekkürler... :)
" Türkiye' de üniversite kazanmak zor, okumak kolay. Almanya da ise kazanmak kolay, okumak zor. "

asmmeto55
Mesajlar: 102
Kayıt: Cum Tem 28, 2017 12:04 pm

Re: Bu kadar kolay mı ?

Mesaj gönderen asmmeto55 » Cum Tem 28, 2017 6:05 pm

AleynaP yazdı: Cum Tem 28, 2017 5:58 pm " Türkiye' de üniversite kazanmak zor, okumak kolay. Almanya da ise kazanmak kolay, okumak zor. "
Cidden bu içimi çok rahatlattı, teşekkür ederim :D

Bilu1
Mesajlar: 267
Kayıt: Sal Tem 25, 2017 1:50 am

Re: Bu kadar kolay mı ?

Mesaj gönderen Bilu1 » Cum Tem 28, 2017 11:30 pm

Yolcu97 yazdı: Cum Tem 28, 2017 5:39 pm Saglam bir Lys puani yapman gerekiyor..Oyle her uni onune geleni almiyor..ornek munich /kit/aachen tarzi...Bide o 100 binde olanin basvurdugu okul ve bolume bagli kabul alip almamasi..Burdaki en onemli soru isareti dil yapabilmek..Istersen trde 1 ol ..Dili yapamazsan okula kayit olamiyorsun..Ve buraya gelen bir cok kiside olan sorunda bu ..Okul kabulu cok acayip zor bisi degil .. ..Onemli olan dili basarmak...
Merhaba benim de böyle bir sorunum var bu sene Lys'ye girdim ve bu bahsettiğiniz ünilerden birine başvuru yaptım ancak daha Ösym yerleştirme belgesi gelmediği için başvurumu inceleyemiyorlarmış. Şimdi benim durumum da öyle Ösymden derece olarak 100 bin civarı derece aldım ancak başvuru yaptığım bölüm Almanya'da "kein NC" diye geçiyor. Ve tr de de tamam bi Odtü İtü falan olmasada Ankara'da olan ve belli bir geçmişi olan bir devlet ünisine girebilecek civarda. Ama benim anlamadığım buna rağmen bu unilerin "kein NC" bölümüne kabul edilmeme durumu var mi? Üstelik dil konusu da B1/B2 civarı ve lise yillarımda Almanca konuşulan bir ülkeye 10 aylığına değişime gitmiştim. Orda da bazı dersler için karneme not girişi almıştım ve bunu uniye yolladım. Üstelik ingilizce olarak C1 belgelerim var bunu da üniye yolladım. Aynı zamanda uluslarararı temel bilim olimpiyatlarına katılmıştım. Bunun diplomalarını da uniye yolladım. Üstelik bulunduğum şehirde en yüksek puanla öğrenci kabul eden bir anadolu lisesinden mezunum. Lise bitirme notum evet yüksek değil 87 civarı ama en azından 85'in üstü. Aslında okulda hem not olarak hem de lys sıralamasın olarak sonlardayım ama bunu başvuru yaptığım okul bilmiyor. Şimdi üni bu yolladığım diğer belgeleri de inceleyip bir karar mı verir yoksa Lys başarısı düşük diye "kein NC" bir bölüm için ret verir mi? Yani gördükleriniz, duyduklarınız, kendi tecrübeleriniz varsa ve aktarırsanız çok memnun olurum.

capsaicin
Mesajlar: 149
Kayıt: Pzr Tem 26, 2015 1:03 am

Re: Bu kadar kolay mı ?

Mesaj gönderen capsaicin » Cum Tem 28, 2017 11:52 pm

şartlı kabulde pek sorun çıkmıyor. konsolosluğun vize vermesinde sorun çıkıyor daha çok o da dil yüzünden. eğer almanca seviyeni belgeleyebiliyorsan senin durumun için bir sorun çıkacağını sanmıyorum.

omrll
Mesajlar: 96
Kayıt: Cum May 12, 2017 7:27 pm

Re: Bu kadar kolay mı ?

Mesaj gönderen omrll » Cmt Tem 29, 2017 12:07 am

Şöyle yardımcı oliyim bildiğim kadarıyla anlatıcam eğer yanlışım varsa sayfanın adminleri düzeltirler.Öncelikle orada üniversiteler senin sıralamana bakmıyolar sıralama burda önemli orda önemli olan üniversite sınavından aldığın puan (çünki denklik alınıyor abitur puan denkliği o puanla başvuruyorsun) ve bir yere yerleşmiş olman neresi olursa olsun fark etmez.İkinci olarak lise not ortalamanın bildiğim kadarıyla hiçbir önemi yok önemli olan hangi tür liseden mezun olduğun (bide 87 iyi bir puan ya niye kötü dedinki :) ben 61 ile başvuruyorum) ve olimpiyat başarınıda CV yani bunu moral mektubuna yazarsan büyük bir faydası olur olarak düşünüyorum çünki orada moral mektubuna çok önem veriyorlar.Üçüncü olarak Kein NC yazan bölüm herhangi bir koşul aramadan kabul demek başvuran herkezi alıyorlar demek yani sen üniversite sınavından 180 alıp burda bir 4 yıllık bir üniversiteye yerleşsen bile alırlar ama Münih tekniğe achne e kit e almazlar çünki çok başvuru var ve kontejan sayısını geçerse başvuranları sıralamaya sokuyorlar bu sıralamada işte burda aldığın puanın abitür puan denkliğine göre oluyor.Dördüncü olarak Ösym yerleştirme belgen başvuru bitiş tarihlerinden geç geldiği için senin gibi bütün burdan başvurup hazırlık okumadan direk üni ye başlıcaklar mağdur oluyor ama şöyle bişey var diye biliyom başvuru bittikten sonra belge tamamlama diye bişey var belki kabul ederler ama öylesine hiç raslamadım yani geçmiş olsun.

Bilu1
Mesajlar: 267
Kayıt: Sal Tem 25, 2017 1:50 am

Re: Bu kadar kolay mı ?

Mesaj gönderen Bilu1 » Cmt Tem 29, 2017 1:16 am

omrll yazdı: Cmt Tem 29, 2017 12:07 am Şöyle yardımcı oliyim bildiğim kadarıyla anlatıcam eğer yanlışım varsa sayfanın adminleri düzeltirler.Öncelikle orada üniversiteler senin sıralamana bakmıyolar sıralama burda önemli orda önemli olan üniversite sınavından aldığın puan (çünki denklik alınıyor abitur puan denkliği o puanla başvuruyorsun) ve bir yere yerleşmiş olman neresi olursa olsun fark etmez.İkinci olarak lise not ortalamanın bildiğim kadarıyla hiçbir önemi yok önemli olan hangi tür liseden mezun olduğun (bide 87 iyi bir puan ya niye kötü dedinki :) ben 61 ile başvuruyorum) ve olimpiyat başarınıda CV yani bunu moral mektubuna yazarsan büyük bir faydası olur olarak düşünüyorum çünki orada moral mektubuna çok önem veriyorlar.Üçüncü olarak Kein NC yazan bölüm herhangi bir koşul aramadan kabul demek başvuran herkezi alıyorlar demek yani sen üniversite sınavından 180 alıp burda bir 4 yıllık bir üniversiteye yerleşsen bile alırlar ama Münih tekniğe achne e kit e almazlar çünki çok başvuru var ve kontejan sayısını geçerse başvuranları sıralamaya sokuyorlar bu sıralamada işte burda aldığın puanın abitür puan denkliğine göre oluyor.Dördüncü olarak Ösym yerleştirme belgen başvuru bitiş tarihlerinden geç geldiği için senin gibi bütün burdan başvurup hazırlık okumadan direk üni ye başlıcaklar mağdur oluyor ama şöyle bişey var diye biliyom başvuru bittikten sonra belge tamamlama diye bişey var belki kabul ederler ama öylesine hiç raslamadım yani geçmiş olsun.
Çok teşekkür ederim söylediklerinden ötürü ancak bu durumda diyorsun ki "kein NC" olan bölümler icin bile çok başvuru olduğu icin eleyebilirler diyorsun. Bide şöyle bir durum var ben o belge yollama için ek süre istedim onu verdiler de ee simdi diger ögrencilerin kabulunu vermek için beni mi bekleyecekler yoksa ben yine geç başvurumu tamamladığım için kontejyan çoktan dolmuş mu olacak kaldi ki direk bölüme başvuramıyorum çünkü almancam C1 falan degil yani max B2 sertifikasi alabilirim Goethe'den onu da sınırdan belki alırım. Ve lys puanima gelince NC de 2,9 çıkıyor ki bu o uniler için düşük bir NC :(

Kullanıcı avatarı
overlord35
Mesajlar: 90
Kayıt: Pzr Tem 16, 2017 9:03 pm

Re: Bu kadar kolay mı ?

Mesaj gönderen overlord35 » Cmt Tem 29, 2017 1:44 pm

Physiker yazdı: Cum Tem 28, 2017 5:52 pm En az 400-420 gibi bir yerlestirme puani almis olman lazim.
Bu 400-420 puani istedigimiz bolumun puan turunde almamiz gerekiyor değil mi ? Yani turkiyede muhendislik mf4 uzerinden aliniyor biz alman okuluna basvuru yaptigimizda sadece mf4 puanimizami bakiyorlar yoksa mf3 gibi diger puan turleri de etkili midir ? Son olarak 390 yerleştirme puaniyla bu universitelere girebilme ihtimali nedir ? Şimdiden teşekkürler

asmmeto55
Mesajlar: 102
Kayıt: Cum Tem 28, 2017 12:04 pm

Re: Bu kadar kolay mı ?

Mesaj gönderen asmmeto55 » Cmt Tem 29, 2017 1:49 pm

overlord35 yazdı: Cmt Tem 29, 2017 1:44 pm Bu 400-420 puani istedigimiz bolumun puan turunde almamiz gerekiyor değil mi ? Yani turkiyede muhendislik mf4 uzerinden aliniyor biz alman okuluna basvuru yaptigimizda sadece mf4 puanimizami bakiyorlar yoksa mf3 gibi diger puan turleri de etkili midir ? Son olarak 390 yerleştirme puaniyla bu universitelere girebilme ihtimali nedir ? Şimdiden teşekkürler
Almanya'da muhendislik okuyacaksan MF4 puanina bakarlar. Ayni Turkiye'de oldugu gibi. Ama isterseniz kendi puan turunuze yakin, alakali bolumlerde de okuyabiliyorsunuz diye biliyorum. Birbirine cok yakin bolumler/dallar olma sarti ile.

asmmeto55
Mesajlar: 102
Kayıt: Cum Tem 28, 2017 12:04 pm

Re: Bu kadar kolay mı ?

Mesaj gönderen asmmeto55 » Cmt Tem 29, 2017 1:53 pm

390 Puan 2.57 NC ye denk geliyor. En buyuk 3-4 Universite (KIT, TUM gibi) disindaki Universiteleri tercih edebiliyorsun sanirsam.

omrll
Mesajlar: 96
Kayıt: Cum May 12, 2017 7:27 pm

Re: Bu kadar kolay mı ?

Mesaj gönderen omrll » Cmt Tem 29, 2017 2:32 pm

Bilu1 yazdı: Cmt Tem 29, 2017 1:16 am Çok teşekkür ederim söylediklerinden ötürü ancak bu durumda diyorsun ki "kein NC" olan bölümler icin bile çok başvuru olduğu icin eleyebilirler diyorsun. Bide şöyle bir durum var ben o belge yollama için ek süre istedim onu verdiler de ee simdi diger ögrencilerin kabulunu vermek için beni mi bekleyecekler yoksa ben yine geç başvurumu tamamladığım için kontejyan çoktan dolmuş mu olacak kaldi ki direk bölüme başvuramıyorum çünkü almancam C1 falan degil yani max B2 sertifikasi alabilirim Goethe'den onu da sınırdan belki alırım. Ve lys puanima gelince NC de 2,9 çıkıyor ki bu o uniler için düşük bir NC :(
şimdi ek süre sadece sana vermezler mesela aachen i kesin olarak biliyom orda elektrotechnik e 670 kişi vaşlıyolar yani 1000 e yakın başvuru vardır e münih teknikte öyle aynı o yüzden sadece sana vermezler ek süre senin gibi başkalarıda vardır sen yolladıktan sonra kabul yollar lar yada yollamazlar bide orda net bir kontejan diye bişey yok belirledikleri kontejanın üstünede çıkabilirler.Bide dil sertifikası için sınava şimdi giriyosan sen bu dönem başlamayı unut çünki o sınava giricen puanı belli olucak ohoo bu sömester başlıyamazsın ama kışın başlarsın.Hangi üni ile hangi bölüme başvuracağını söylersen daha iyi yardımcı olabilirim 2.9 orta bir puan ne çok yüksek ne çok düşük (bide nc 2.9 değil abitür denkliğin 2.9)

Bilu1
Mesajlar: 267
Kayıt: Sal Tem 25, 2017 1:50 am

Re: Bu kadar kolay mı ?

Mesaj gönderen Bilu1 » Cmt Tem 29, 2017 3:09 pm

omrll yazdı: Cmt Tem 29, 2017 2:32 pm şimdi ek süre sadece sana vermezler mesela aachen i kesin olarak biliyom orda elektrotechnik e 670 kişi vaşlıyolar yani 1000 e yakın başvuru vardır e münih teknikte öyle aynı o yüzden sadece sana vermezler ek süre senin gibi başkalarıda vardır sen yolladıktan sonra kabul yollar lar yada yollamazlar bide orda net bir kontejan diye bişey yok belirledikleri kontejanın üstünede çıkabilirler.Bide dil sertifikası için sınava şimdi giriyosan sen bu dönem başlamayı unut çünki o sınava giricen puanı belli olucak ohoo bu sömester başlıyamazsın ama kışın başlarsın.Hangi üni ile hangi bölüme başvuracağını söylersen daha iyi yardımcı olabilirim 2.9 orta bir puan ne çok yüksek ne çok düşük (bide nc 2.9 değil abitür denkliğin 2.9)
KIT Üniversitesi'nin Kimya Mühendisliğine başvurdum bölüm "kein NC" ve ek süreyi dil için değil osym sonuç belgesi için verdiler ve dil konusu için de KIT B1/B2 için şartlı kabul veriyor ve okulun dil kursu var.

omrll
Mesajlar: 96
Kayıt: Cum May 12, 2017 7:27 pm

Re: Bu kadar kolay mı ?

Mesaj gönderen omrll » Cmt Tem 29, 2017 3:18 pm

Bilu1 yazdı: Cmt Tem 29, 2017 3:09 pm KIT Üniversitesi'nin Kimya Mühendisliğine başvurdum bölüm "kein NC" ve ek süreyi dil için değil osym sonuç belgesi için verdiler ve dil konusu için de KIT B1/B2 için şartlı kabul veriyor ve okulun dil kursu var.
nasıl desem notun ortada olduğu için nasıl cevap gelir bilmem ama almanca dil belgen yoksa bu dönem başlaman çok zor çünki sınavı kazansanda sonuçu nezaman açıklanır adamların verdiği süreden geç gelirse kabul etmezler o yüzden kış sömesterı bekle bide TU9 üniverisitelerini araştırsana kite gitmesende almanyada çok iyi üniler ver mesela darmstadt teknik çok iyi özellikle kimya ve genetik açısınından çok iyi belki oraya girebilirsin

Bilu1
Mesajlar: 267
Kayıt: Sal Tem 25, 2017 1:50 am

Re: Bu kadar kolay mı ?

Mesaj gönderen Bilu1 » Cmt Tem 29, 2017 3:25 pm

omrll yazdı: Cmt Tem 29, 2017 3:18 pm nasıl desem notun ortada olduğu için nasıl cevap gelir bilmem ama almanca dil belgen yoksa bu dönem başlaman çok zor çünki sınavı kazansanda sonuçu nezaman açıklanır adamların verdiği süreden geç gelirse kabul etmezler o yüzden kış sömesterı bekle bide TU9 üniverisitelerini araştırsana kite gitmesende almanyada çok iyi üniler ver mesela darmstadt teknik çok iyi özellikle kimya ve genetik açısınından çok iyi belki oraya girebilirsin
Aslında bu sene KIT olmazsa dediğin üniye bakabilirim. Benim KIT'ye başvurma nedenim hem Almanya'nin en iyi unileri arasında hem B1 Almancaya dil kursu veriyor hem de osym belgesi için ek süre veriyor diye. Bide bu sene sömestr ücreti almaya başladılar. Sömestr başına 1.500 euro belki bu yüzden biraz başvurular da azalmıştır diye düşünüyorum.

asmmeto55
Mesajlar: 102
Kayıt: Cum Tem 28, 2017 12:04 pm

Re: Bu kadar kolay mı ?

Mesaj gönderen asmmeto55 » Cmt Tem 29, 2017 3:27 pm

Bilu1 yazdı: Cmt Tem 29, 2017 3:25 pm Aslında bu sene KIT olmazsa dediğin üniye bakabilirim. Benim KIT'ye başvurma nedenim hem Almanya'nin en iyi unileri arasında hem B1 Almancaya dil kursu veriyor hem de osym belgesi için ek süre veriyor diye. Bide bu sene sömestr ücreti almaya başladılar. Sömestr başına 1.500 euro belki bu yüzden biraz başvurular da azalmıştır diye düşünüyorum.
KIT'e girebilme imkanin varsa pesini birakma derim. Dunya capinda is olanagi saglama konusunda ilk 20 de olan bir okul.

Cevapla