Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Vize Görüşmesinde Goethe Belgesi Olmaması Sorunsalı

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
Bilu1
Mesajlar: 267
Kayıt: Sal Tem 25, 2017 1:50 am

Vize Görüşmesinde Goethe Belgesi Olmaması Sorunsalı

Mesaj gönderen Bilu1 » Sal Tem 25, 2017 2:36 am

Arkadaşlar şimdi ben bir kaç hafta sonra vize görüşmesine gideceğim. Elimden üniden aldığım Vormerkung belgesi olacak. Beni almanca kursuna davet ediyor. Kurs B1 düzeyinden başlıyor. Şimdi ben Almancayı B1/B2 düzenyinde biliyorum. Ve gönderdiğim belgelerle üni sorun çıkarmadı ancak konsolosluk konusunda emin değilim. Bilhassa burda yazılanları okuyunca ret yeme ihtimali konusunda. Türkiye'deki özel bir dil kursundan aldığım sertifika var elimde. Ve vize görüşmesine gitmeden önce Türkiye'de tömerin kurslarına kayıt olup kayıt belgesini de konsolosluğa takdim etmek istiyorum ancak bir çok insan vizede dil sorunundan dolayı ret yemiş elimde Goethe belgesi olmadan başvuru yaparsam olumlu sonuç olabilir miyim ya da bana yapmam gereken işler hakkında önerisi olan var mı? Sanırım Goethe ye başvuramıyorum şuan sınav yapmıyor. Vize görüşmesinde dil konusunu nasıl inandırıcı bir şekilde belgeleyebilirim?

Mkyc01
Mesajlar: 444
Kayıt: Pzr Ağu 16, 2015 9:17 pm

Re: Vize Görüşmesinde Goethe Belgesi Olmaması Sorunsalı

Mesaj gönderen Mkyc01 » Sal Tem 25, 2017 4:01 am

Bu konu yüzünden bende red almıştım dil kursundan aldığım sertifika tanınmamıştı oysa sertifitika sınavına bosuna zaman ve para kaybı olmuycaktı bana kalırsa kesinlikle serfitika almaya çalış.Telc ve Ösd nin sınavlarınada bakabilirsin Goetheye ek olarak.
Aller Anfang ist schwer.

eulemi
Mesajlar: 33
Kayıt: Sal May 03, 2016 10:17 pm

Re: Vize Görüşmesinde Goethe Belgesi Olmaması Sorunsalı

Mesaj gönderen eulemi » Sal Tem 25, 2017 4:07 am

Bilu1 yazdı: Sal Tem 25, 2017 2:36 am Arkadaşlar şimdi ben bir kaç hafta sonra vize görüşmesine gideceğim. Elimden üniden aldığım Vormerkung belgesi olacak. Beni almanca kursuna davet ediyor. Kurs B1 düzeyinden başlıyor. Şimdi ben Almancayı B1/B2 düzenyinde biliyorum. Ve gönderdiğim belgelerle üni sorun çıkarmadı ancak konsolosluk konusunda emin değilim. Bilhassa burda yazılanları okuyunca ret yeme ihtimali konusunda. Türkiye'deki özel bir dil kursundan aldığım sertifika var elimde. Ve vize görüşmesine gitmeden önce Türkiye'de tömerin kurslarına kayıt olup kayıt belgesini de konsolosluğa takdim etmek istiyorum ancak bir çok insan vizede dil sorunundan dolayı ret yemiş elimde Goethe belgesi olmadan başvuru yaparsam olumlu sonuç olabilir miyim ya da bana yapmam gereken işler hakkında önerisi olan var mı? Sanırım Goethe ye başvuramıyorum şuan sınav yapmıyor. Vize görüşmesinde dil konusunu nasıl inandırıcı bir şekilde belgeleyebilirim?

Goethe bildiğim kadarıyla istenilen zamanlarda sınav yapıyor normal sınav tarihlerine ek bir ücret ile. Beraber c1 sınavına girdiğim arkadaşım geçememişti de 1 ay sonraya sınav istedi yaptılar.
Bence garantiye almak için Goethe ile halletmeye çalış olmadı TELC de geçerli

Bilu1
Mesajlar: 267
Kayıt: Sal Tem 25, 2017 1:50 am

Re: Vize Görüşmesinde Goethe Belgesi Olmaması Sorunsalı

Mesaj gönderen Bilu1 » Sal Tem 25, 2017 1:27 pm

eulemi yazdı: Sal Tem 25, 2017 4:07 am Goethe bildiğim kadarıyla istenilen zamanlarda sınav yapıyor normal sınav tarihlerine ek bir ücret ile. Beraber c1 sınavına girdiğim arkadaşım geçememişti de 1 ay sonraya sınav istedi yaptılar.
Bence garantiye almak için Goethe ile halletmeye çalış olmadı TELC de geçerli
Telc ne bilmiyorum nerden alınıyor ve tarihleri ne bide Goethe alsam B1 alabilirim fazla ücret ile hani B2 daha pek bilmiyorum. Ve erken sınav konusunda Goethe ile mi konuşuyoruz yani nasıl olacak ben mail mi atıyım?

eulemi
Mesajlar: 33
Kayıt: Sal May 03, 2016 10:17 pm

Re: Vize Görüşmesinde Goethe Belgesi Olmaması Sorunsalı

Mesaj gönderen eulemi » Sal Tem 25, 2017 3:09 pm

Bilu1 yazdı: Sal Tem 25, 2017 1:27 pm Telc ne bilmiyorum nerden alınıyor ve tarihleri ne bide Goethe alsam B1 alabilirim fazla ücret ile hani B2 daha pek bilmiyorum. Ve erken sınav konusunda Goethe ile mi konuşuyoruz yani nasıl olacak ben mail mi atıyım?
Telc konusunda İzmirde bilgi sahibiyim sadece, Das Akademie yapıyor sınavları ama açıklanması bir kaç hafta sürüyor. Goethenin daha çabuk açıklanıyor ama duyumlarıma göre TELC daha kolaymış. Goetheyi arayabilirsiniz ya da mail adresi var yetkili kişinin internet sitesinde. Ayrıca C1i olan birisi olarak B1e girmeni öneriyorum B2 için kendinden emin değilsen. Çünkü gerçekten zor bir sınav. Goethe kütüphanelerinde sertifika sınavlarına çalışmak için de kitaplar bulunuyor bu arada :)

Denizz
Mesajlar: 349
Kayıt: Çrş Şub 06, 2013 1:30 am

Re: Vize Görüşmesinde Goethe Belgesi Olmaması Sorunsalı

Mesaj gönderen Denizz » Sal Tem 25, 2017 3:26 pm

Ösd al. Her hafta mi ne yapılıyormuş. Biraz araştır google da. ösd de gecerli konsoloslukta.

Bilu1
Mesajlar: 267
Kayıt: Sal Tem 25, 2017 1:50 am

Re: Vize Görüşmesinde Goethe Belgesi Olmaması Sorunsalı

Mesaj gönderen Bilu1 » Sal Tem 25, 2017 3:30 pm

Ösd ye baktım her hafta yapılıyor. Açıklanması da 1 gün sürüyormuş ancak fiyatı 750 tl gibi bişey. Bir de Ösd aile birleşimi dil sınavı yazıyor ama sonuçta B1 her yerde B1. Telc konusuna gelince onu da araştırdım sınav tarihini bulmadım da yarın girsem bile açıklanma 3 hafta ee ben 2,5 hafta sonra konsolosluktayım yani o da yetişmez.

yilmazsln
Mesajlar: 225
Kayıt: Prş Ara 25, 2014 1:33 am

Re: Vize Görüşmesinde Goethe Belgesi Olmaması Sorunsalı

Mesaj gönderen yilmazsln » Sal Tem 25, 2017 4:45 pm

Ben ösd a2 sınavına girdim bir gün sonra açıklandı 10 güne de kargoyla elime ulaştı ama aynı şehirde olursanız 1 haftada elinizde olur diye düşünüyorum. Mersin'de girdim bu arada.

cssy
Mesajlar: 159
Kayıt: Sal Tem 11, 2017 7:15 pm

Re: Vize Görüşmesinde Goethe Belgesi Olmaması Sorunsalı

Mesaj gönderen cssy » Sal Tem 25, 2017 5:26 pm

Bilu1 yazdı: Sal Tem 25, 2017 3:30 pm Ösd ye baktım her hafta yapılıyor. Açıklanması da 1 gün sürüyormuş ancak fiyatı 750 tl gibi bişey. Bir de Ösd aile birleşimi dil sınavı yazıyor ama sonuçta B1 her yerde B1. Telc konusuna gelince onu da araştırdım sınav tarihini bulmadım da yarın girsem bile açıklanma 3 hafta ee ben 2,5 hafta sonra konsolosluktayım yani o da yetişmez.
bendede aynı sorun var a2 dil sertifikası ile gitmek istiyorum vize görüşmesine halbuki kabul aldığım üniversite ingilizce eğitim veriyor, ankarada ikamet ediyorum goetheyle görüştüm 27 eylülde a2 sınavı yardımcı olamıyacaklarını söylediler, izmir ve istanbul goetheylede irtibate geçicem belki ara bi sınav açarlar yada yardımseverlikleri tutar tek bir sınav yaparlar olamazmı :D ösd çok pahalıymış ve mersinde :(

Bilu1
Mesajlar: 267
Kayıt: Sal Tem 25, 2017 1:50 am

Re: Vize Görüşmesinde Goethe Belgesi Olmaması Sorunsalı

Mesaj gönderen Bilu1 » Sal Tem 25, 2017 6:47 pm

cssy yazdı: Sal Tem 25, 2017 5:26 pm bendede aynı sorun var a2 dil sertifikası ile gitmek istiyorum vize görüşmesine halbuki kabul aldığım üniversite ingilizce eğitim veriyor, ankarada ikamet ediyorum goetheyle görüştüm 27 eylülde a2 sınavı yardımcı olamıyacaklarını söylediler, izmir ve istanbul goetheylede irtibate geçicem belki ara bi sınav açarlar yada yardımseverlikleri tutar tek bir sınav yaparlar olamazmı :D ösd çok pahalıymış ve mersinde :(
Aslında konsolosluğun kendi sitesinde eğitim dili ing ise toefl ielts vs belgesi istediği yazıyordu Almanca bilgisine bakmayacaklarını söylüyorlardı. O yüzden senin herhangi bir belge götürmen gerekmiyor Almanca ile ilgili ama dil sertifikasını yinede dosyaya koy hani artısı olsun. Hoş burada yazılanlardan sonra konsolosluğun resmi sitesinde yazılanlar belgeler yeterli olmadığı görüşüne vardım ama bilmiyorum sen yine de Goethe ile konuş eğer olmazsa A2 sertifikanla başvurunu yaparsın eğitim dili ing olduğu için şansın yüksek. Bide Goethe olur derse bana da yazar mısın? Çok sevinirim.

cssy
Mesajlar: 159
Kayıt: Sal Tem 11, 2017 7:15 pm

Re: Vize Görüşmesinde Goethe Belgesi Olmaması Sorunsalı

Mesaj gönderen cssy » Sal Tem 25, 2017 7:29 pm

Bilu1 yazdı: Sal Tem 25, 2017 6:47 pm Aslında konsolosluğun kendi sitesinde eğitim dili ing ise toefl ielts vs belgesi istediği yazıyordu Almanca bilgisine bakmayacaklarını söylüyorlardı. O yüzden senin herhangi bir belge götürmen gerekmiyor Almanca ile ilgili ama dil sertifikasını yinede dosyaya koy hani artısı olsun. Hoş burada yazılanlardan sonra konsolosluğun resmi sitesinde yazılanlar belgeler yeterli olmadığı görüşüne vardım ama bilmiyorum sen yine de Goethe ile konuş eğer olmazsa A2 sertifikanla başvurunu yaparsın eğitim dili ing olduğu için şansın yüksek. Bide Goethe olur derse bana da yazar mısın? Çok sevinirim.
yazarım tabiki, eet toefl istiyorlar girdim ona sonucu bekliyorum inşaAllah geçerim, yüksek bi skor alırım. ya öyle diyorlarda burda okuduğum kadarıyla çok önemli geldi bana almanca dil belgesi, ben okulada yazdım bana bişey yazdılar bunu vize görüşmende kullan dediler şöyle yazıyor hatta
"sehr geehrte damen und herren,
zur beantragung eines nationalen visums für ein studium an der hohschule für angewandte wissenschaften würzburg-schweinfurt, erhalt -ismim- mit diesem schreiben die bestaigung der zulassung an unserer hochschule sowie einen nachweis der unterrichtssprache.
-detay bilgiler bölüm, isim falan-
Ein gesonderter Nachweis der deutschen sprache ist für die zulassung zum studium in englischer sprache nicht notwendig.
Mit freundlichen Grüssen"
damga ve imzalamış birisi international officeden ne yazıyor hazır konu açılmışken belki 3 5 kelime çevirebilirsin bana

hunterqb
Mesajlar: 367
Kayıt: Çrş Ara 07, 2016 7:35 pm

Re: Vize Görüşmesinde Goethe Belgesi Olmaması Sorunsalı

Mesaj gönderen hunterqb » Sal Tem 25, 2017 8:37 pm

Bilu1 yazdı: Sal Tem 25, 2017 6:47 pm Aslında konsolosluğun kendi sitesinde eğitim dili ing ise toefl ielts vs belgesi istediği yazıyordu Almanca bilgisine bakmayacaklarını söylüyorlardı. O yüzden senin herhangi bir belge götürmen gerekmiyor Almanca ile ilgili ama dil sertifikasını yinede dosyaya koy hani artısı olsun. Hoş burada yazılanlardan sonra konsolosluğun resmi sitesinde yazılanlar belgeler yeterli olmadığı görüşüne vardım ama bilmiyorum sen yine de Goethe ile konuş eğer olmazsa A2 sertifikanla başvurunu yaparsın eğitim dili ing olduğu için şansın yüksek. Bide Goethe olur derse bana da yazar mısın? Çok sevinirim.
Benim kabül aldığım master yapacağım bölüm İngilizce fakat okul lisansı İngilizce bitirenler için dil sınavından muaf tutuyordu bende okulumdan belgelettim sonuç olarakta kabulum geldi bu durumda vize görüşmesi nasıl olacak bende bilemiyorum kafamı çok kurcalıyor.

cssy
Mesajlar: 159
Kayıt: Sal Tem 11, 2017 7:15 pm

Re: Vize Görüşmesinde Goethe Belgesi Olmaması Sorunsalı

Mesaj gönderen cssy » Sal Tem 25, 2017 8:46 pm

hunterqb yazdı: Sal Tem 25, 2017 8:37 pm Benim kabül aldığım master yapacağım bölüm İngilizce fakat okul lisansı İngilizce bitirenler için dil sınavından muaf tutuyordu bende okulumdan belgelettim sonuç olarakta kabulum geldi bu durumda vize görüşmesi nasıl olacak bende bilemiyorum kafamı çok kurcalıyor.
mantıken bi sıkıntı yapmamaları lazım ama bazen kafaları nasıl işliyor onların ben bilmiyorum, yani senin durumunda adam bakıcak sen ingilizce okumuşsun, ingilizce eğitim veren okulda seni kabul etmiş mantıken bu adam ingilizce biliyor yoksa dersleri nası dinleyip okulu bitirsin üstüne üstlük almanya kabul etsin. bence mantık bu olmalı.

hunterqb
Mesajlar: 367
Kayıt: Çrş Ara 07, 2016 7:35 pm

Re: Vize Görüşmesinde Goethe Belgesi Olmaması Sorunsalı

Mesaj gönderen hunterqb » Sal Tem 25, 2017 10:23 pm

cssy yazdı: Sal Tem 25, 2017 8:46 pm mantıken bi sıkıntı yapmamaları lazım ama bazen kafaları nasıl işliyor onların ben bilmiyorum, yani senin durumunda adam bakıcak sen ingilizce okumuşsun, ingilizce eğitim veren okulda seni kabul etmiş mantıken bu adam ingilizce biliyor yoksa dersleri nası dinleyip okulu bitirsin üstüne üstlük almanya kabul etsin. bence mantık bu olmalı.
Hocam konsoloslugun yayinladigi burssuz ogrenciler icin bilgi notu 23de mutlak kabul olmadan vizeye basvuruluyorsa gereken dil sertifikalarinda ingilizce bolumler icin ielts ve toefl var fakat mutlak kabulun oldugu durumlarda herhangi bir dil belgesi yazilmamis bende ona sasirdim acaba ben mi yanlis anliyorum.

cssy
Mesajlar: 159
Kayıt: Sal Tem 11, 2017 7:15 pm

Re: Vize Görüşmesinde Goethe Belgesi Olmaması Sorunsalı

Mesaj gönderen cssy » Sal Tem 25, 2017 10:29 pm

yani mutlak kabulun olmadığı durumlar için X demiş, sense mutlak kabulun olduğu durumdasın dolayısıyla X in seni bağlamaması lazım, kaygınıda anlıyorum insanın hayalleri ümitleri oluyor bu adamlarda yazmayan birşeyi istermi acaba diyorsun ben daha önce vize başvurusunda bulunmadığım için almanyaya bilemiyorum pek, banada atarmısın bu arada o bilgi aldığın herneyse link vs. bende vize başvurusunda bulunacamda yakın zamanda Allah izin verirse, bir inceleyim onu.

hunterqb
Mesajlar: 367
Kayıt: Çrş Ara 07, 2016 7:35 pm

Re: Vize Görüşmesinde Goethe Belgesi Olmaması Sorunsalı

Mesaj gönderen hunterqb » Sal Tem 25, 2017 10:37 pm

cssy yazdı: Sal Tem 25, 2017 10:29 pm yani mutlak kabulun olmadığı durumlar için X demiş, sense mutlak kabulun olduğu durumdasın dolayısıyla X in seni bağlamaması lazım, kaygınıda anlıyorum insanın hayalleri ümitleri oluyor bu adamlarda yazmayan birşeyi istermi acaba diyorsun ben daha önce vize başvurusunda bulunmadığım için almanyaya bilemiyorum pek, banada atarmısın bu arada o bilgi aldığın herneyse link vs. bende vize başvurusunda bulunacamda yakın zamanda Allah izin verirse, bir inceleyim onu.
Evet hocam biraz soru isaretlerim var kabulu almisiz yani o kadar kendimizi ayarliyoruz ailemiz hazirlaniyor gidecegimiz cevreyi arastiriyoruz boyle sebepler ister istemez sıkıyor insani.
Google'a direk "bilgi notu 23 diplo de" yazin ilk link mobilden oldugum icin linki direk indiriyor o yuzden buraya koyamiyorum.

cssy
Mesajlar: 159
Kayıt: Sal Tem 11, 2017 7:15 pm

Re: Vize Görüşmesinde Goethe Belgesi Olmaması Sorunsalı

Mesaj gönderen cssy » Sal Tem 25, 2017 10:56 pm

gördüm, sıkıntı ya şu ikamet yasasıymış at11 miş bunlar nedir ya daha o aşamalara gelemedim ben level level gidiyorum :D

yilmazsln
Mesajlar: 225
Kayıt: Prş Ara 25, 2014 1:33 am

Re: Vize Görüşmesinde Goethe Belgesi Olmaması Sorunsalı

Mesaj gönderen yilmazsln » Sal Tem 25, 2017 11:38 pm

Bu arada mersin'de ösd a2 sınavı 550 tlydi.

Bilu1
Mesajlar: 267
Kayıt: Sal Tem 25, 2017 1:50 am

Re: Vize Görüşmesinde Goethe Belgesi Olmaması Sorunsalı

Mesaj gönderen Bilu1 » Çrş Tem 26, 2017 1:48 am

cssy yazdı: Sal Tem 25, 2017 7:29 pm yazarım tabiki, eet toefl istiyorlar girdim ona sonucu bekliyorum inşaAllah geçerim, yüksek bi skor alırım. ya öyle diyorlarda burda okuduğum kadarıyla çok önemli geldi bana almanca dil belgesi, ben okulada yazdım bana bişey yazdılar bunu vize görüşmende kullan dediler şöyle yazıyor hatta
"sehr geehrte damen und herren,
zur beantragung eines nationalen visums für ein studium an der hohschule für angewandte wissenschaften würzburg-schweinfurt, erhalt -ismim- mit diesem schreiben die bestaigung der zulassung an unserer hochschule sowie einen nachweis der unterrichtssprache.
-detay bilgiler bölüm, isim falan-
Ein gesonderter Nachweis der deutschen sprache ist für die zulassung zum studium in englischer sprache nicht notwendig.
Mit freundlichen Grüssen"
damga ve imzalamış birisi international officeden ne yazıyor hazır konu açılmışken belki 3 5 kelime çevirebilirsin bana
Eğer böyle bir şey yazıp imzaladılarsa yani bu çok iyi bunu direk kullan. Özellikle son cümlede "Ein gesonderter Nachweis der deutschen sprache ist für die zulassung zum studium in englischer sprache nicht notwendig." diyor ya yani bölümün İngilizce olduğunu ve Almanca bilgisi gerekmediğini anlatmış. Hani vizede sana bu yüzden pek sorun çıkarmazlar herhalde.

eulemi
Mesajlar: 33
Kayıt: Sal May 03, 2016 10:17 pm

Re: Vize Görüşmesinde Goethe Belgesi Olmaması Sorunsalı

Mesaj gönderen eulemi » Cmt Ağu 19, 2017 7:01 pm

cssy yazdı: Sal Tem 25, 2017 7:29 pm yazarım tabiki, eet toefl istiyorlar girdim ona sonucu bekliyorum inşaAllah geçerim, yüksek bi skor alırım. ya öyle diyorlarda burda okuduğum kadarıyla çok önemli geldi bana almanca dil belgesi, ben okulada yazdım bana bişey yazdılar bunu vize görüşmende kullan dediler şöyle yazıyor hatta
"sehr geehrte damen und herren,
zur beantragung eines nationalen visums für ein studium an der hohschule für angewandte wissenschaften würzburg-schweinfurt, erhalt -ismim- mit diesem schreiben die bestaigung der zulassung an unserer hochschule sowie einen nachweis der unterrichtssprache.
-detay bilgiler bölüm, isim falan-
Ein gesonderter Nachweis der deutschen sprache ist für die zulassung zum studium in englischer sprache nicht notwendig.
Mit freundlichen Grüssen"
damga ve imzalamış birisi international officeden ne yazıyor hazır konu açılmışken belki 3 5 kelime çevirebilirsin bana

Üniversitemin ismini gördüm, aslında nicknamein de tanıdık bir kaç başlıkta konuşmuştuk ama aynı üniversitede olduğumuzu şuan keşfettim :D Bölümün ne, ne zaman başlıyorsun?

Cevapla