Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Oturum alma prosedurleri

Foruma hosgeldin. Kendini bize tanitmaya ne dersin?
demetp
Mesajlar: 8
Kayıt: Pzr Tem 02, 2017 1:21 pm

Oturum alma prosedurleri

Mesaj gönderen demetp » Pzr Tem 09, 2017 8:05 pm

Arkadaslar merhaba. vize aldiktan sonra bitmyormus dertler. Simdi benim 6 aylik vizem var seviyem a2 haftaya b1e baslayacagim. Ben alti ayda nasil c1yapip dshye girip universiteye baslayacagim? Sanirim oturumumu uzatmam gerekecek. Ama nasil? Simdi gidip anmeldung yaptim ama benden -mitvertrag -sperkonto ve -sigorta istediler.
1)Bizim turkiyede yaptigimiz sigortalar burada gecerli degil mi? Onlar hukmunu kayip mi ediyor.
2) ben kuzenim ile kaliyorum yani mietvertrag ile alakam yok sadece netten cikti alip mi dolduruyorum o belgeyi?
3) Grantorum amcam oldu. Yine de sperrkonto hesap acmali miyim garantor belgesi de mi hukmunu yitiriyor. Bir de Sparkasse"ye gittik biz ama hesap acmiyoruz dediler. Siz nereden ve nasil yaptiniz?

4) Basvuru formundaki -istediginiz oturma izni suresi- seklinde bir ibare var. Oraya su an zaten hali hazirda 6aylik vizem varken bir yillik istiyorum yazabiliyor muyuz ya da ne yazilmasi gerekiyor. bos mu birakiliniyor.

EKYlmaz
Mesajlar: 89
Kayıt: Sal Nis 14, 2015 7:59 pm
Konum: Hildesheim

Re: Oturum alma prosedurleri

Mesaj gönderen EKYlmaz » Pzr Tem 09, 2017 8:31 pm

İlk defa oturum izni alacaksan elindeki belgeler ile Ausländerbehörde ye gittiğinde aldığın formu doldur. Eğer Sigortan yoksa Sigorta yaptırman gerekiyor çünkü seyahat sigortasını kabul etmiyorlar. Care-Concepten yapa bilirsin. İkametgah olarak Rathaus tan bir formular alıp onu doldurup kuzenine veya kuzenini ev sahibine imzalatman gerekiyor( Ben teyzemin yanında kaldığımda öyle yapmıştım fakat benden ikametgah ile ilgili bir şey istemediler) sonra onu Rathausa geri veriyorsun. Onlarda sana bir kaç belge verecekler.
Garantör hakkında bir bilgim yok

Lakarar
Mesajlar: 37
Kayıt: Prş Mar 31, 2016 6:23 am

Re: Oturum alma prosedurleri

Mesaj gönderen Lakarar » Pzr Tem 09, 2017 9:05 pm

Hocam bir senedir burdayım otururumu bir sene daha uzattılar garantörün varsa o belgeyi yanında götür banka hesabına gerek yok garantör herşeyi temsil ediyor başlayacağın kursun belgesini götürmen lazım kayıt oldum diye tr deki sigortalar geçerli oluyor.umarim yardımcı olmuşumdur.

demetp
Mesajlar: 8
Kayıt: Pzr Tem 02, 2017 1:21 pm

Re: Oturum alma prosedurleri

Mesaj gönderen demetp » Pzt Tem 10, 2017 11:07 pm

Evet ilk defa oturuma basvuruyorum. yani turkize"de zaptigim seyahat saglik sigortasi gecerli degil mi? Bir de sparkasseden sonra deutschebank"a gittim orasi da cok farkli bir sey soyledi yarin tekrar gidecegim. Umarim sadece garantor belgesi yeterli olur.
Peki ben bu formu dolduruyorum da oraya ne yazmam gerek. su an 6 aylik vizem var 3uncu haftasi doldu. b1e baslayacagim bir haftaya c1 icin bes ayda yetismem zor gibi. Simdiden bir yillik vize isteyebilir miyim? Oraya ne yazmam gerektigini tam cozemedim. yanlis bir sey yapmak istemiyorum. foruma baktim ama bir sey bulamadim.

emrkrn123
Mesajlar: 148
Kayıt: Pzr May 14, 2017 3:06 am

Re: Oturum alma prosedurleri

Mesaj gönderen emrkrn123 » Pzt Tem 10, 2017 11:25 pm

Merhaba ben üniversitenin önerdiği bir dil kursunda okuyorum şartlı kabulle geldim vize uzatmak için dil kursuna kayıtlı olmam yeterlimi yoksa onun dışındada üniversiteye kayıtlı olmam gerekmektemidir

Cevapla