Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Şartlı Kabul Nedir?

Forum kurallari ve site ile ilgili duyurular, yonetici alim ilanlari vs.
dennyksk
Mesajlar: 9
Kayıt: Cmt Haz 24, 2017 3:24 pm

Şartlı Kabul Nedir?

Mesaj gönderen dennyksk » Cmt Haz 24, 2017 3:49 pm

Merhaba. Almanya'da işletme alanında yüksek lisans yapmaya çalışıyorum.Not ortalamam 2.69. İngilizcem var ama yüksek lisans yapmak için yeterli değil.Bende hem almanca öğrenerek kendimi geliştirmek hemde Almanya'da yüksek lisans yapabilmek için üniversitelere başvurdum.Bir çok üniversite bizde dil kursuna gidebilir ardından da üniversiteye dsh sınavını verip kaydolabilirsiniz diye bilgi verdi.Şimdi ben şartlı kabul almış oluyormuyum. Ben şartlı kabul olayını bir türlü tam olarak anlayamadım.Bana bilgi verebilirmisiniz.Şimdiden çok teşekkürler.

John
Mesajlar: 528
Kayıt: Prş Eyl 10, 2015 2:51 pm

Re: Şartlı Kabul Nedir?

Mesaj gönderen John » Cmt Haz 24, 2017 8:31 pm

Şartlı kabul konusunda çok bilgili değilim ama yardımcı olmak için bir şey söyleme ihtiyacı hissettim.
2.69 ortalama ile yerinde olsam Hochschulelerin 100% ingilizce bölümlerine başvururdum, bakarsın bir kabul veren çıkar ve istediğin bölümü ingilizce okuyabilirsin. daad.de'den araştırmalısın. Hayırlı bayramların olsun, inşallah gönlünce olur.

Ausländer1
Mesajlar: 54
Kayıt: Prş Oca 26, 2017 4:16 am

Re: Şartlı Kabul Nedir?

Mesaj gönderen Ausländer1 » Pzr Haz 25, 2017 4:15 pm

iyi bayramlar öncelikle,
Evet, dediğin gibi üniversitenin sana:" burada dil kursuna gidip DSH ya hazırlanabilirsin "demesi şartlı kabul oluyor.Fakat bunu resmi olarak sana "Bewerbestatigung" belgesi yollayarak yapmaları gerekiyor.Bunu alabilmek için, senin de üni lerin genelde başvuru tarihi olan 15 Ocak/15 Temmuz dönemlerinde (Her üniversitenin kendine ait ayrı başvuru tarihi olabilir,bunu anasayfadaki Uni tanıtımlarından ya da Uni lerin kendi sitelerinden bulabilirsin) üniversitelerin kendilerine veya Uni Assist arcacılığıyla (Hangi üniversite için nereye yapılacağını da Üniversite tanıtımları sayfasında bulabilirsin)başvuru yapabilirsin.

Cevapla