Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Karsilastirmali Ogrenme

Istek, uyari, sikayet, tebrik ve site ile ilgili goruslerini yaz.
maniaturk
Mesajlar: 1043
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 3:15 pm

Karsilastirmali Ogrenme

Mesaj gönderen maniaturk » Sal Tem 28, 2009 10:00 pm

Turkiye\'den gelme arkadaslarin buradaki en buyuk problemi kuskusuz dil. Aslinda cok basit bir konunun dil yuzunden insana ne kadar kompleks gorunebildigini birebir yasayanlardaniz.

Bir konuyu ogrenirken ben cogunlukla internetten o konuyla ilgili TUrkce kaynaklari da bulmaya calisiyorum. Biz hadi neyse artik gecti gidiyor dersek, arkadas gelecek arkadaslar icin aklimdan soyle bir sey gecmiyor degil.

Bir veritabani olustursak ve burada Almanya\'da ogrenilecek genel derslerin turkceleri ve almancalari ile ilgili faydali kaynaklari koysak, terimleri belirtsek.

Bilmiyorum nasil olur boyle bir sey?

romeo-87
Mesajlar: 463
Kayıt: Cmt Oca 03, 2009 10:11 pm

Karsilastirmali Ogrenme

Mesaj gönderen romeo-87 » Sal Tem 28, 2009 11:31 pm

bence cok super bir fikir,bende aynen bun sorunlari feci sekilde yasayanlardanim,bundan onceki matematik sinavimi sirf soruyu dogru durust anlayamadigim icin gecemedim,daha dogrusu soruyu anlamadigim icin her soruya birden fazla cevap verdim:D,belki bir tanesi tutar diye.ayrica uniye giderken bile sirf bu sIKINTIDAN dolayi hep sozluk tasimak zorunda kaliniyor.eger gercekten elinde boyle ders konularinin hem turkcesi hemde almancasi gibi bir kaynak varsa gercekten sahane olur.

Bende netten matematik terimlerinin turkce ve almaca seklinde olan bir tablosunu indirdim.benimkisi biraz sozluk gibi olacak ama yinede.bulunsun.

yorumcu
Mesajlar: 597
Kayıt: Cum Kas 07, 2008 6:45 pm

Karsilastirmali Ogrenme

Mesaj gönderen yorumcu » Cmt Ağu 01, 2009 11:36 am

yanlsi hatirlamiyorsam mania senin bu dedigini ben 3-4 ay once gurkana soylemistim. genel anlamda site almanyaya gelis surecine yogunlasmis durumda. ama buraya gelenlerin dil, is, oda.... vs gibi problemleri oluyor. bunlarida burda aktiflestirmek siteye iki yonlu bir canlilik getirir ve almanyada olanlar icinde bir bilgi kaynagi olur

hiPoKoNdRiyAk
Mesajlar: 528
Kayıt: Sal Kas 11, 2008 6:12 pm

Karsilastirmali Ogrenme

Mesaj gönderen hiPoKoNdRiyAk » Prş Eyl 24, 2009 1:37 pm

Gerceklesse sizler icinde cok iyi olur dusuncesindeyim.. Ileride gelecekler icin de cok iyi bir kaynak olur..

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39317
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Karsilastirmali Ogrenme

Mesaj gönderen Physiker » Prş Eyl 24, 2009 2:03 pm

kendi ogrenme yontemimden bahsedeyim.. isin acigi simdiye kadar daha hic acip da bi turkce kaynak okumadim bu ne diye.. haa yanlis anlasilmasin almancasi iyi her boku anliyor diye degil.. ogrendiginiz konularin almancasini anlamaniz cok daha onemli bunun icin bir kac kez fazla okuyun.. bende de oluyor bazen bi kac kelime cikiyor karsima anlamadigim ama direk olaark sozlukten bakiyorum, o sekilde gecistiriyorum.. hem isin acigi bayagi ugrastirici bir is, onun yerine biz burda karsilikli " dersler " acisindan gorus alis verisi ortami yaratmak istemistik ama ne yazikki sanirim ilk komplex orda olustu.. simdiye kadar deniz ve omer arkadaslarimiz disinda gelip soru soran veya bir katki saglayan bu konularda olmadi.. o sekilde bir ortam yaratmamiz daha faydali olur bence..

Cevapla