Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Erasmus Staj Vizesi Ulusal Vize

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
DEAachen
Mesajlar: 16
Kayıt: Çrş Tem 30, 2014 1:06 pm

Erasmus Staj Vizesi Ulusal Vize

Mesaj gönderen DEAachen » Cum Haz 16, 2017 10:55 am

Merhaba,

fb sayfamızda da sordum ama kesin cevap alamadığım için burada tekrar sormak istedim.

Yeşil pasaport sahibiyim.

1) Erasmus Stajı dahilinde bir firma ile 90 günü aşkın kabul mektubuna sahibim. Ancak üniversitem 62 günlük vize yazısı verebilmekte. Bu durumda yine de Erasmus Stajı için Ulusal Vize'ye başvuru yapabilir miyim? 2014 yılında Erasmus stajı ile 95 günlük ulusal vize almıştım konsolosluktan ama 3 yıl oldu, ve o dönem vize yazısı stajımı kapsıyordu.

2) Yukarıda bahsettiğim durum gerçekleşmezse, schengen vizesine başvurmam mümkün mü? Yeşil Pasaport sahipleri vizesiz 90 gün kalma hakkına sahip ancak benim bu süreye stajım sonrası yurtdışındaki kongrelere katılmak vb nedenlerle ihtiyacım olduğu için yukarıda belirttiğim durum gerçekleşmesi mümkün değilse 90 gün ya da 62 gün için Schengen alma imkanım olabilir mi? Bunu konsolosluğa nasıl anlatabilirim... :roll:

Ne yapmamı önerirsiniz lütfen bir akıl verin. Bu arada almanya dayken benim ne olursa olsun bu vizeyi uzatmam gerekecek. Çünkü Erasmus stajım haricinde ekstradan bir firmadan 6 aylık teklif daha aldım.

Teşekkürler, :) :roll:

DEAachen
Mesajlar: 16
Kayıt: Çrş Tem 30, 2014 1:06 pm

Re: Erasmus Staj Vizesi Ulusal Vize

Mesaj gönderen DEAachen » Cum Haz 16, 2017 10:58 am

Ya da Erasmus stajını boşverip, firma ile normal olarak mı vizeye başvurayım? Ki o zaman Ankara dan başvuru yaptığımda 6 ay kabul alabilir miyim vizede?

Cevapla