Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Turklere Almanyayi Terkedin uyarisi !

Sadece Almanya-Turkiye ile ilgili haberlere yer verilecektir.
Novemberrain
Mesajlar: 67
Kayıt: Cmt May 09, 2009 6:31 pm

Turklere Almanyayi Terkedin uyarisi !

Mesaj gönderen Novemberrain » Çrş Eyl 23, 2009 11:14 am

Turklere "ulkeyi terk edin" tehdidi
"Hemen gidin"


ALMANYA’DA 27 Eylul’de yapilacak genel secimler yaklasirken, irkcilar buyuk cogunlugunu Turklerin olusturdugu gocmenlere karsi saldirilarini siklastirdi. Gecen hafta Alman Milli Takimi’nin Turk kokenli oyuncusu Mesut Ozil’i hedef alan Milliyetci Demokratik Parti (NPD) simdi de gocmenlerin evlerine gonderdigi mektuplarla onlara “ulkeyi terk edin” cagrisi yapti.

‘Hemen gidin’

Gercekte var olmayan “Yabancilari Ulkelerine Gonderme Komisyonu Baskani” imzasiyla gonderilen iki sayfalik mektuplarda, suc isleyen yabancilarin hemen geri gonderilecekleri, Almanya’da ozel izinle kalan, calisma musaadesi olmayan yabancilarin uc ay icinde sinir disi edilecekleri, diger yabancilarin da zamanla vatanlarina gonderilecekleri ve Alman sosyal guvenlik sisteminden cikartilacaklari yazildi. Bu durumdaki yabancilarin hemen ulkeyi terk etmeleri istendi. Bu durumu ortaya cikaran Berlin Eyalet Meclisi Uyesi Ozcan Mutlu, “Bu mektup cumartesi gunu evime gonderilmis. Hâlâ buranin bizim de ulkemiz oldugunu anlamadilar. Bu tur mektuplarla insanlari tehdit edip korkutuyorlar. Almancasi iyi olmayan yabancilar bunu resmi bir yazi olarak algilayabilir” dedi.

Sol Parti’den milletvekili adayi Figen Izgin de ayni mektubu aldigini belirterek, boyle bir anlayisin kendisine Nazi donemini hatirlattigini ifade etti. Mektuplar nedeniyle NPD’nin Berlin yoneticisi Jorg Hahnel’in yargilanabilecegi belirtildi.

KAPATMA GUNDEMDE

Sosyal Demokratlar ve Yesiller, NPD icin kapatma davasi acilmasini istiyor. Ancak Anayasa Mahkemesi 2003’te acilan davayi reddetmisti. Parti, 2005’te hazirladigi afislerde de torba tasiyan Turk kadinlarinin fotograflarinin uzerinde “Memleketinize iyi yolculuklar” yazisini kullanmisti.



Kaynak:http://www.haberturk.com/haber.asp?id=1 ... 2009/09/23

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

Turklere Almanyayi Terkedin uyarisi !

Mesaj gönderen Staatsmann » Çrş Eyl 23, 2009 3:08 pm

Gurkan hadi topla bavullari memlekete gidiyoruz..Mektup gondermisler.. :bye :bye :bye

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39312
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Turklere Almanyayi Terkedin uyarisi !

Mesaj gönderen Physiker » Prş Eyl 24, 2009 12:20 am

gidelim tekin de buyuk bi vurgun yapmadan donesim yok su soguk benizli aptal almanlara :) ne gerizekali bi irk ya 2 kez irkciliklari yuzunden dunya savasi kaybetmisler , bence irkcilik diyince en az bi 150 yil bi koseye gecip cenelerini acmamalari gerekirken halen irkcilik sovlari yapiyor okuzler..

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

Turklere Almanyayi Terkedin uyarisi !

Mesaj gönderen Staatsmann » Prş Eyl 24, 2009 1:53 am

Sorma isin ilginci hemen hemen herkez milliyetci..Sadece NAZI\'ler dislaniyor ama onun disinda hala milliyetciler..
Bir iki kere ov Almanlari sonra bak gor nasil havalara giriyorlar..
Hatta oyle ki gecen bir Almanla yogurt kelimesini tartistik..
Diyor yogurt Almanca\'dan dunyaya yayildi :D
Yok daha neler, o derece durum yani..! :)

Deniz Feneri kadar buyuk olsun ve vurgun :D

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39312
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Turklere Almanyayi Terkedin uyarisi !

Mesaj gönderen Physiker » Prş Eyl 24, 2009 8:17 pm

aslinda bu almanlar da cesit cesit irkcilik konusunda.. gecenlerde bi arkadas daha bi kac hafta basindan gecen bi olayi anlatti.. bizimkisinin cok cisi gelmis :) orda bi restaurant varmis oraya girmek istemis sadece wc icin.. sahibi cikmis karsisina nereye giriyorsun diye, kibarca wc ye demis.. o da buraya giremezsin, BURASI TURKLERE KAPALI demis lavuk.. eee bizimkisi bunu duyarda akilli dururmu, bi kac agiz kavgasindan sonra cikarmis restaurantin onune isemis :P . adam polis cagirmis bizimkisi de beklemis orda.. polise durumu anlatinca polis bizim arkadasa bakmis, cok iyi yapmisin demis =).. istersen mahkemeye verebilirsin bu adami irkcilik yuzunden demis o da polise suc duyurusnda bulunmus orda.. bakalim haftaya mahkemesi vardi ne gibi bi ceza alacak irkci restaurant sahibi.. :)

memo
Mesajlar: 203
Kayıt: Pzt Tem 13, 2009 5:11 pm

Turklere Almanyayi Terkedin uyarisi !

Mesaj gönderen memo » Cum Eyl 25, 2009 1:23 am

Umarim cezanin en buyugunu alir ve akillanir .

blackened
Mesajlar: 68
Kayıt: Pzr Ağu 02, 2009 2:14 am

Turklere Almanyayi Terkedin uyarisi !

Mesaj gönderen blackened » Cum Eyl 25, 2009 1:52 am

abi adamlar zaten hala 1970\'lerde yasiyor, Schlager denen dunyanin en igrenc muzigine hastalar ve Turkiye\'den gelen bir adami da kafadan 80 IQ\'da falan dolasan, kesinlikle turkce ve Almanca\'dan baska dil bilmeyen biri saniyorlar. Naziler icleri rahat uyusunlar keza bu memlekette kalirim 1.5 sene daha, toplarim mesleki birikimimi sonra basar giderim. No panic, aman haaa.

Cevapla