Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Dil Kursu Önerileri

Foruma hosgeldin. Kendini bize tanitmaya ne dersin?
ozyy
Mesajlar: 2
Kayıt: Sal May 02, 2017 8:31 pm

Re: Dil Kursu Önerileri

Mesaj gönderen ozyy » Sal May 02, 2017 8:41 pm

Merhaba dil kursu için özellikle "niedersachsen" bölgesine bakın doğru ve temiz almanca öğrenebilirsiniz. Ben Braunschweig Teknik üniversitesinde "Sommer kurse" gitmiştim gayet memnun kaldım sonra VHS devam ettim şimdi tekrar üniversitenin yoğunlaştırılmış dil kursuna devam edeceğim fiyatı üniversitenin web sitesinden öğrenebilirsiniz

dilara34
Mesajlar: 6
Kayıt: Çrş May 03, 2017 4:12 pm

Re: Dil Kursu Önerileri

Mesaj gönderen dilara34 » Çrş May 03, 2017 4:23 pm

Bende Freundenstadt vhs gidiyorum suanda b1 i bitirdim b2 icin kurs ariyorum bileniniz varmi?

hunterqb
Mesajlar: 367
Kayıt: Çrş Ara 07, 2016 7:35 pm

Re: Dil Kursu Önerileri

Mesaj gönderen hunterqb » Pzr Eyl 17, 2017 1:07 am

John yazdı: Sal Şub 28, 2017 1:09 am Magdeburg'da Kunnasberg. https://www.kunnasberg.de/
Valla çok memnunum. 3-5 kişilik sınıflar, özel ders alır gibi ilgililer. Kitap schubert, ekstra sheetler veriyorlar. Fiyatları websitesinde mevcut ancak ben tekrardan buraya yazayım:
- Aylık 350 Euro A1,A2 ve 1'er ayda bitiyor. 2'şer aylık B1 ve B2'yi de paket halinde alırsanız bunların devamına aylık 300 Euro. Kitap parası dahil değil. 25 euro kitap.
John hocam kurs bilgisi icin tesekkurler bende Sachsen-Anhalt'taki kurslara ve volkshochschulelere bakiyordum ozellikle volks. fiyatlar biraz daha uygun ama kurs kaliteleri ve ortam hallinda hicbir fikrim yok ayrica AT11 konunuzada baktim biraz daha Turk ogrenci popilasyonu olsaydi sikinti olmazdi diye dusunuyorum benide biraz üzdü bu durum.Sachsen-Anhalt,Türk populasyonun hatta gocmen nufusun en az oldugu eyaletlerden biri irkcilik konusu biraz dikkatimi cekti oran gercekten cok fazla ve can sikici.Siz bu konuda ne dusunuyorsunuz Sachsen-Anhalt hakkinda konusacak olursak herhangi bir sikinti yasadiniz mi cevrenin uluslararasi ogrencilere bakis acisi nasil cunku bu eyalet ve okullar hakkinda cok az bilgi var internette gerek bizim gerek yabanci forumlarda konuslmamis.Turk nufusunun durumu nasil bolgede BW,Bayern ve NRW eyaletlerinde olan marketler vs mevcut mu ? Bolgede sanayi dusuk,Sachsen yine iyi bir seviyede staj,tez vb durumlar icin biraz sikintili Sachsen'da yine sanayi olusumu mevcut.Forumdada az arkadas var sanirim bu bolgede yasayan en aktifi sizsiniz sizide mesgul ediyoruz kusura bakmayin..Selamlar..

Krankenwagen
Mesajlar: 9
Kayıt: Cum Eyl 01, 2017 2:55 am

Re: Dil Kursu Önerileri

Mesaj gönderen Krankenwagen » Pzr Eyl 17, 2017 9:24 am

Ben yazın 3 ay boyunca Humboldt Institut isimli bir dil okulunda kaldım. Birçok şubesi var. Baden Würtemberg, Berlin, Köln, Viyana, Konstanz... Yatılı okul ve almanyanın en iyi dil okulları arasında diyebilirim. Çünkü 13 haftada B1 konularının ortasına gelmiştim (1 kur 5 hafta) ve gerçekten gezilere götürmeleriyle, sosyal aktiviteleriyle, yemekleriyle dört dörtlük bir okul. Haftalığı 850€ çok pahalı ancak kesinlikle verdiğiniz paraya değen bir yer. Çünkü yeme-içme-konaklama-eğlence-geziler-dersler-öğretmenler hepsi bir arada fiyat bu. 10 hafta ve üzeri kaldığınızda 650€ oluyor haftası. Yani kısacası pahalı olabilir ancak almanyanın en iyi dil okulunu istiyorum diyosanız o adreslerden birisi de burası...

Bir de Alphadia diye bir kurum var. Mannheim-Freiburg civarında bir yer tam hatırlamıyorum.Haftası 150€ ancak bu sadece ders ve kitap ücreti. Konaklamayı gönüllü bir aile yanı yapıyorsunuz.

Umarım yardımcı olmuşumdur

John
Mesajlar: 528
Kayıt: Prş Eyl 10, 2015 2:51 pm

Re: Dil Kursu Önerileri

Mesaj gönderen John » Pzr Eyl 17, 2017 11:06 pm

Estafurullah hunterqb arkadaşım, öncelikle Volkshochschule yalnızca A1 verir. Diğer kurlar açılmıyordu Bernburg'ta, belki Köthen'de durum farklıdır bilmiyorum. Irkçılık meselesi başıma gelmedi, beni gören hiçbir Alman bana Türksün de demedi. Zaten genel Türk profilini görünce şok olacaksın, özellikle doğu Almanya'da. Suriyelilere Türk derler, Magdeburg'ta merkezi bir meydan var klein Istanbul diyorlar hiç Türk yok, nasıl Istanbul oluyor anlamıyorum.
Sanayi az, staj imkanı neredeyse hiç yok. Sachsen'daki sanayi de batıya kıyasla devenin yanında karınca kalır. Gider gitmez zaten suriyeliler ve pakistanlılar sana "oo müslüman kardeşim, biz beraber takılmalıyız bu Almanlar ırkçı" diye yanlayacaklardır. Keyfin bilir istersen onlara uyarsın. Ben ruslarla, hintlilerle ve italyanlarla vakit geçiriyorum, ne yazık ki pek Alman arkadaşım olmadı burada. Irkçılığa mağruz kalmak biraz sana da bağlı, orda burada tesbih sallayıp sokaklara tükürürsen sen ne ayaksın diyen çıkar. Efendi olursan da kimse sana karışmaz. Kolay gelsin.

Cevapla