Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Ptt evraklarımı kaybetti

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
Ausländer1
Mesajlar: 54
Kayıt: Prş Oca 26, 2017 4:16 am

Ptt evraklarımı kaybetti

Mesaj gönderen Ausländer1 » Sal Nis 04, 2017 3:09 am

Merhabalar,bundan 3 hafta önce Almanya'da olduğum için ailem İstanbul'dan Göttingen Universitesi'ne evraklarımı Ptt ile gönderdi.Aslında kendim de Almanya ya yeni geçmiştim, oradan gönderebilirdim fakat Uni nin başvuru formunda şu an Almanyada mısınız? Evetse ne zamandan beri? Gibi bir soru görünce adamları işkillendirmeyeyim diye(ki bu sorunun neden sorulduğunu bilen varsa lütfen bildirsin hala merak içindeyim) evrakları İstanbul dan ptt ile göndertmiştim.Ptt yetkilileri aileme evraklar 4 5 gün içinde Almanya ya ulaşır demişler.Fakat 2 hafta geçmesine rağmen bizimkiler Ptt yi aradığında "burda Türkiye den çıkmış görünüyor biz bundan sonrasından sorumlu değiliz " gibi şeyler söylemişler.Meğer beyefendiler üniversitenin adını yanlış kaydetmişler.Ayrıca bizimkiler de yetkili kişinin adını belirtmemişler sadece Uni nin adı ve adresi yazmışlar.En son 16. gün kendim takip no ile kontrol ettiğimde teslim edildi yazısını gördüm.Ertesi gün Uni yetkilisine yazdığımızda bana ulaşan bir şey yok dedi.Bunun üzerine kendim Berlin'den örneğini yanıma aldığım(iyi ki her evraktan birden fazla almışım) evrakları saat akşam 5 gibi Deutsche Post a verdim ve ertesi gün Uni yetkilisi, evraklar sabah elime ulaştı yazdı.Belki de Ptt evrakları kaybetmedi,gerçekten 16. gün Uni ye ulaştırdılar.Fakat bu umursamaz tavırları ve yanlış bilgilendirmeleri Uni başvurusu gibi ciddi bir işte tercih edilmemeleri gerektiğini bana öğretti.Daha sonra ptt yurtdışı gönderimini forumda arattığımda zaten kimsenin önermediğini farkettim.Yani arkadaşlar siz siz olun 3 e 5 e bakmayın uluslararası güvenilir firmalarla belgelerinizi yollayın.

Makineci
Mesajlar: 136
Kayıt: Prş Mar 09, 2017 12:40 am

Re: Ptt evraklarımı kaybetti

Mesaj gönderen Makineci » Sal Nis 04, 2017 5:45 am

Ausländer1 yazdı:Merhabalar,bundan 3 hafta önce Almanya'da olduğum için ailem İstanbul'dan Göttingen Universitesi'ne evraklarımı Ptt ile gönderdi.Aslında kendim de Almanya ya yeni geçmiştim, oradan gönderebilirdim fakat Uni nin başvuru formunda şu an Almanyada mısınız? Evetse ne zamandan beri? Gibi bir soru görünce adamları işkillendirmeyeyim diye(ki bu sorunun neden sorulduğunu bilen varsa lütfen bildirsin hala merak içindeyim) evrakları İstanbul dan ptt ile göndertmiştim.Ptt yetkilileri aileme evraklar 4 5 gün içinde Almanya ya ulaşır demişler.Fakat 2 hafta geçmesine rağmen bizimkiler Ptt yi aradığında "burda Türkiye den çıkmış görünüyor biz bundan sonrasından sorumlu değiliz " gibi şeyler söylemişler.Meğer beyefendiler üniversitenin adını yanlış kaydetmişler.Ayrıca bizimkiler de yetkili kişinin adını belirtmemişler sadece Uni nin adı ve adresi yazmışlar.En son 16. gün kendim takip no ile kontrol ettiğimde teslim edildi yazısını gördüm.Ertesi gün Uni yetkilisine yazdığımızda bana ulaşan bir şey yok dedi.Bunun üzerine kendim Berlin'den örneğini yanıma aldığım(iyi ki her evraktan birden fazla almışım) evrakları saat akşam 5 gibi Deutsche Post a verdim ve ertesi gün Uni yetkilisi, evraklar sabah elime ulaştı yazdı.Belki de Ptt evrakları kaybetmedi,gerçekten 16. gün Uni ye ulaştırdılar.Fakat bu umursamaz tavırları ve yanlış bilgilendirmeleri Uni başvurusu gibi ciddi bir işte tercih edilmemeleri gerektiğini bana öğretti.Daha sonra ptt yurtdışı gönderimini forumda arattığımda zaten kimsenin önermediğini farkettim.Yani arkadaşlar siz siz olun 3 e 5 e bakmayın uluslararası güvenilir firmalarla belgelerinizi yollayın.
Tesekkurler bilgi icin

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39351
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Re: Ptt evraklarımı kaybetti

Mesaj gönderen Physiker » Sal Nis 04, 2017 11:42 am

Gecmis olsun, bize danismanlik icin evraklarini PTT kargo ile yollayan bir kac kisinin daha basina geldi ayni olay. O yüzden PTT kargoyu tavsiye etmiyoruz. Kargo firmalari icinde fiyat-hizmet endeksine göre en iyisi Sürat Kargo.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Denizz
Mesajlar: 349
Kayıt: Çrş Şub 06, 2013 1:30 am

Re: Ptt evraklarımı kaybetti

Mesaj gönderen Denizz » Sal Nis 04, 2017 1:14 pm

Kargo olayinda bir sey belirtmek istiyorum. Ben 3-4 yere Adana'dan mng kargo ile yolladim belgelerimi. Ilkinde 130 kusur odedim daha sonra farkli bir subede ise 80 kusur odemistim. Surat kargoyuda sordum 116 tl fiyat çıkartmışlardı. Kisacasi 80-90 tl.yi geciyorsa bir kac sube dolasmanizda fayda var.

mustifiz
Mesajlar: 174
Kayıt: Cmt Ağu 31, 2013 12:35 pm

Re: Ptt evraklarımı kaybetti

Mesaj gönderen mustifiz » Sal Nis 04, 2017 2:05 pm

arkadaşlar bende dhl ile gönderdim bana tuzlu bişey söyledi bende arkdaşım daha ucuza göndermiş dedim hadi ya dedi şaşırdı tamam bizde aynı ücret ile gönderelim dedi baya ucuza göndermiştim. çünkü evrak göndermesi oldugu için manuel giriyor ücreti bilginiz olsun eğer göndermek isterseniz aklınızda bulunsun :D

Ausländer1
Mesajlar: 54
Kayıt: Prş Oca 26, 2017 4:16 am

Re: Ptt evraklarımı kaybetti

Mesaj gönderen Ausländer1 » Sal Nis 04, 2017 11:08 pm

Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar.Universite formunda belirtilen şu an Almanya da mısınız evetse ne zamanan beri ? Sorusunun neden sorulduğunu bilen var mı acaba ? Bu soruya evet ya da hayır demenin nasıl bir etkisi olabilir ?

Cevapla