Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Berlin dil kursu ve vize sorunu

Dil kurslari, seviyeler, masraflar, sinavlar... Hepsi burada...
Onur
Mesajlar: 83
Kayıt: Pzt May 18, 2009 6:52 pm

Berlin dil kursu ve vize sorunu

Mesaj gönderen Onur » Çrş Eyl 09, 2009 3:40 pm

Arkadaslar ben Avusturya Steyr de bir universitede yuksek lisans kabulu aldim.Vize basvurusunda bulundum ve vizemi almam icin cagiriyorlar simdi konsolosluktan.Fakat ben iyice dusundukten sonra Steyr de 2 sene yasayamayacagimi dusunmeye basladim.
30 000 35000 civarinda nufusu olan bir yer. Vazgecmeye basladim acikcasi.Onun yerine almanya\'ya 6 aylk dil kursuna yazilip,biraz almanca ogrenmek,o sirada da almanyadaki universitelere basvurmak istiyorum yuksek lisans icin.Bu sene sadece berlinde bir okula basvurabilmistim oradan kabul alamadim NC den dolayi.Fakat zamanim kisitliydi o zaman onun icin yeteri kadar okul arastiramamistim.Size sormak istedigim soru,ben bu sene universiteden mezun oldugum icin,yani artik ogrenci degilim, dil kursu icin basvursam sorun olur mu sizce? 23 yasindayim. ya da vize gorusmesinde avusturyadan kabul aldigimi hatta vizemin bile ciktigini fakat ben almanyada okumak istedigim icin gitmedigimi soylesem etkili olur mu? Avusturya ya gitme hakki kazanmis olmama ragmen gitmedigimi gorurlerse belki almanyaya kacmak icin gelecegim gibi bir dusunceye kapilmazlar diye dusunuyorum.

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

Berlin dil kursu ve vize sorunu

Mesaj gönderen Staatsmann » Prş Eyl 10, 2009 1:23 am

Birincisi boyle dusunmen gayet normal ve bunuda hep soyluyoruz okuyacaginiz ulke ve universite disinda yasayacaginiz sehir,bolgeyide dusunup karar verin diye..
35.000 gercekten cok az bir nufus ve hele ki Istanbul\'dan gidiyorsan ve kalabaliga alistiysan kucuk yerlerlerde uzun sure kalmak cani sIkIcI olabilir..

Ihtimallere gelince ;
Tekrar herhangi bir Alman Universitesinden kabul alman veya dil Kursu + daha sonra Universite yontemiyle vizeye basvurman gerekiyor..
Avusturya\'dan vize alman elbette Almanya icin arti puan..
Neden oraya gitmedigini soracaklardir bunada sehri iyice arastirdim ve hosuma gitmeyen yanlari daha cok cikti..Istanbul\'dan gelmem de bunda etkili olmus olabilir vs. gibi seyler ekleyebilirsin..

Tavsiyem Steyr\'e bir gidip bir kac gun kalip geri donmen..Belki gorusunde degisebilir,degismesse de geri gelirsin hic yoktan orayi bir gormus ve pasaportuna giris cikis yapmis olursun..
Ancak yok bunlar bana cok masraf olur diyorsan,gitmeyi verirsin olur biter =)
Berlin disinda NRW\'de buyuktur ve buyuk sehirlerde birbirlerine bayagi bir yakin..


Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39360
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Berlin dil kursu ve vize sorunu

Mesaj gönderen Physiker » Prş Eyl 10, 2009 1:23 am

sorun olmaz.. hatirlar gibiyim olayini bir baslik acmistin, olmadi demek uzuldum.. avusturyadan da gecis yapabilirsin ama almanya ya dili ogrendikten sonra..

Onur
Mesajlar: 83
Kayıt: Pzt May 18, 2009 6:52 pm

Berlin dil kursu ve vize sorunu

Mesaj gönderen Onur » Prş Eyl 10, 2009 4:22 pm

Tesekkurler arkadaslar cevaplariniz icin.Dil kursuna berlinde gitmek istememin sebebi teyzem orada.Yatacak yer,yeme icme masrafim olmaz.Fakat yuksek lisansi baska bir sehirde de yapabilirim.Avusturyadan vizem cikti fakat vizemi gidip alabilmem icin ucak rezervasyonu istiyorlar.Tabiki bende 300 euro vermek istemiyorum.Dolayisiyla hak kazandigim vizeyi gidip alamayacagim buyuk ihtimalle.Benim dusundugum Berlin\'de bir dil kursuna yazilayim 6 ay ogrenebildigim kadar ogreneyim.Biraz temelim de var zaten almancada.6 ayda en azindan gunluk yasamda isimi gorecek kadar almancam olur.Almanyadayken de universiteleri arastirip bana uygun bir master programi bulurum.Gecen sene Toefl sinavina cok gec girdigim icin okul arastirmaya yeterli zamanim olmamisti.Vize gorusmesine gittigimde Avusturya da bir universiteden kabul aldigimi hatta vizemin bile ciktigini fakat biraz dusundukten sonra o kadar kucuk bir yerde okumak istemedigimi anladigimi ve gitmekten vazgectigimi soylerim.Dil kursu icin de bloke hesap isteniyor mu? 6 aylik kurs icin yine 1 senelik para mi yatirmam gerekecek? Avusturyaya yatirdigim parayi cekip almanyaya yatiririm :)

Cevapla