Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Master için nerelerde şansım var?

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
demlac
Mesajlar: 27
Kayıt: Çrş Oca 25, 2017 10:19 am

Master için nerelerde şansım var?

Mesaj gönderen demlac » Çrş Oca 25, 2017 10:47 am

Merhabalar,
2017 güz dönemi için Almaya'da master programlarına başvuracağım. Ortalamam Türkiye'deki sisteme göre 2.87.Almanca dil belgem mevcut.Ayrıca etkisi olur mu bilmiyorum ama global bir Alman şirketinde uzun dönem staj tecrübem var.
Sorum şu: Sizce hangi üniversitelerde makine mühendisliği ve ilgili bölümler için kabul alabilirim? Bütçem sınırlı olduğu için başvuru sayımı kısmaya çalışıyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

burak0992
Mesajlar: 400
Kayıt: Prş Haz 05, 2014 7:06 pm

Re: Master için nerelerde şansım var?

Mesaj gönderen burak0992 » Çrş Oca 25, 2017 1:20 pm

Almanca sertifikasının seviyesi nedir? Üniversite kabulleri seneden seneye göre değişir fakat belirli bir ortalaması var tabi ki. Siteden araştırma yaparak bulabilirsin her şeyi.
Be different,make a difference...

demlac
Mesajlar: 27
Kayıt: Çrş Oca 25, 2017 10:19 am

Re: Master için nerelerde şansım var?

Mesaj gönderen demlac » Çrş Oca 25, 2017 2:20 pm

C1 seviyesi.
Sitede değişik şeyler buldum tabii ki ama spesifik olarak şu ortalamayla şurası kabul eder tarzı pek sonuç bulamadım.Dediğim gibi amacım mümkün olduğunca az üniversiteye başvurmak.

karamolly
Mesajlar: 73
Kayıt: Pzt Kas 21, 2016 5:08 pm

Re: Master için nerelerde şansım var?

Mesaj gönderen karamolly » Çrş Oca 25, 2017 4:26 pm

Merhaba,

Bölüm tercihleri kişinin güçlü yönlerine, kariyer beklentisine, hayallerine ... bağlı olduğu için en doğru kararı sen verebilirsin.

Anladığım kadarıyla almanca bölümleri tercih ediceksin şansın yüksek diyebilirim fakat ne kadar çok üniversite ve bölüme başvurursan daha iyi olur şansını arttırmış olursun çünkü hiç belli olmuyor sonuçlar.

İngilizce bölümler için parasız bölümlerde şansın yok gibi ama paralı bazı üniversitelerden kabul alabilirsin araştırarak kendin belirlersen senin için daha iyi olur.

Kimse senin beklentilerini ve hayallerini bilemez master a da lisans gibi bakılmaması gerekir biraz daha özel içerik sunar ve kişiye uzmanlık ve profesyonel kimlik kazandırmayı amaçlar.

Seçimlerinde bol şans.

HzlSzr
Mesajlar: 7
Kayıt: Cum Eyl 16, 2016 9:56 am

Re: Master için nerelerde şansım var?

Mesaj gönderen HzlSzr » Prş Oca 26, 2017 5:32 am

Öncelikle mühendislik bölümleri için ortalamalar temel bilimlere göre daha rekabetçi bunu belirtmekte fayda var ancak ortalamanın yanında başvuracağınız üniversitenin lisans müfredatıyla sizin okuduğunuz lisans müfredatının örtüşmesi, belgelerinizde bir eksik olmaması ve yazacağınız motivasyon mektubu ile CV'niz de mühim. Makina mühendisliği için TUM' a ya da dengi üni'lere başvurduğunuzda sahip olduğunuz ortalama ile direkt kabulden ziyade (bazen 3.97 ortalama'ya da interview yapıyorlar o ayrı:) interview (skype gibi bir sistem üzerinden) sonrası kabul alacağınızı düşünüyorum. Bu interview'da da CV'nizde belirtmiş olduklarınızın üzerinden geçerler, ilerlemek istediğiniz konuya hakim olduğunuzu belirtir, sağlam, özgüvenli yanıtlar verir iseniz kabul alma şansınızın olduğunu düşünmekteyim, tabii lisans'ı okumuş olduğunuz okulun tanınırlığı vs. de önemli denebilecek etkenlerden, dediğim gibi alanınıza hakim iseniz ve kendinizi doğru ifade ederseniz olmaması için neden yok, bol şans..

demlac
Mesajlar: 27
Kayıt: Çrş Oca 25, 2017 10:19 am

Re: Master için nerelerde şansım var?

Mesaj gönderen demlac » Prş Oca 26, 2017 1:24 pm

Teşekkürler herkese cevapları için...

Cevapla