Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

LUM ve Münich de yaşam hakkında.,

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
Frank Martin
Mesajlar: 58
Kayıt: Cum Eki 28, 2016 1:37 am

LUM ve Münich de yaşam hakkında.,

Mesaj gönderen Frank Martin » Sal Oca 17, 2017 12:02 am

Merhabalar belki forumdan gören olmuştur. Heidelberg Üniversitesinde felsefe düşünüyordum fakat artık 1500 euro harç olayı sanırım garanti olmuş. LUM'da felsefe düşünüyorum artık. Buranın NC puanı hakkında bilgisi olan varmı ? Açıkçası heidelberg istiyordum ama olmayacak yani pahalı kaçıyor. Okulun yurt imkanları çok iyiymiş fakat zor çıkıyormuş bu durumda ne kadar süre önce başvurmam gerekecek ? üniveriste şartlı kabul almadığı için sanırım 1 yılda zorunluda olsa öğrenci evinde kalmam gerekicek değil mi ? Ucuz biryerde dil kursu okuyayım diyorum ama münichde aksan çok farklıymış sanırım. Şok yaşamak istemiyorum, zaten Almancam 0 :lol: . Bu şoku yaşamamak için ucuz olarka hangi şehirde dil kursu görmemi önerirsiniz ?

Ben açıkçası bu üniversiteyi istiyorum bundan dolayı NC puanını maksimum 1 puan yukarı çeken sınava gireceğim. Üstüne lys den iyi bir puan yakalamak istiyorum buranın nc si hakkında bilgisi olan varmı ?


Ve münich için 700 euro yeterli olur mu ? Bu fiyatın içinde okul yurdu, yemekleri öğlen okulda sabah akşam evden kendim yaparım. Hafta 1-2 kere öğrenci evindeki partilere giderim. Sizce yetermi bu ücret ?

450 euro part time ile kazanıp 180 euro kykdan alıp. bir 100-150 euroda burs bulmayı umut ediyorum olmazsa ailemden o kadar alabilirim.