Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

İzleyeceğim Yol Doğrumu ?

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
Frank Martin
Mesajlar: 58
Kayıt: Cum Eki 28, 2016 1:37 am

İzleyeceğim Yol Doğrumu ?

Mesaj gönderen Frank Martin » Cum Oca 06, 2017 7:56 pm

Merhabalar ben şuanda Türkiye'de lise sondayım. Almanya'da informatik okumak istiyorum Heidelberg üniversitesini seçtim. Hem yurt imkanlarının iyi olması, okulun kendi dil kursu olup sıfırdanda kabul etmeleri ve heidelberg için toplam 700 euro yeterli olacağını düşünüp gördüğüm kadarıyla şehrin güzel olması.

-Ben burada bu sene sonunda %50 tabela üniversiteside kazansam yeter değilmi ? Yeterden kasıt gidip sadece kazandınız belgesi yeterli yani gidip okula kayıt olmama gerek yok değil mi ? Yarım yıl boşta kalıyorum bu sürede üniversiteyede kaydolmadığım için kazandı belgesi düşmez sanırım ?
-1.Dönem tarihlerimiz uyuşmuyor üniversite ile. Bu durumda ikinci dönem için en son başvuru tarihi 15 ocakmış bu tarihe kadar başvurup ikinci dönem dil kursundan başlayabiliyor muyuz ? Ardından 1 yıl sonra dsh verirsek direk yaz döneminden mi başlıyoruz ? bu durum nasıl oluyor ?
-Birde bu siteden danışmanlığı ne zaman almalıyım sizce ?


Teşekkürler.