Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Flixbus Kullananlar ?

Gunluk yasam, masraflar, yurtlar, yemekler... Hepsi burada...
kiss25
Mesajlar: 676
Kayıt: Prş Tem 21, 2016 1:49 am

Flixbus Kullananlar ?

Mesaj gönderen kiss25 » Prş Oca 05, 2017 1:16 pm

Arkadaşlar selam , ben Frankfurt'a gideceğim 15 ocakta , Frankfurt'tan Heidelberge gideceğim. Trenlerden aktarma yaparak gidebileceğimi biliyorum. Ama flixbus'a baktım hem daha ucuz hem de havaalanından önünden kalkan otobüsleri var. Ancak ben ilk defa Almanya'ya gideceğim İngilizcem var ama Almancam yok. Bu yüzden flixbusu bulmakta bir sorun yaşar mıyım ? Hangi otobüse bineceğimi , otobüsün durağını ? Bir de otobüslerde bagaj sınırı var mı ? İlk defa gideceğim için haliyle bagajım fazla biraz. Şimdiden teşekkürler.

Edit : Konuyla alakası yok ama bu yurt dışı çıkış harcı diye bir şey varmış. Onu yatırmak zorunda mıyız ? Öyleyse nereye yatırıyoruz ?
Arkadaslar ben erkegim =)

John
Mesajlar: 528
Kayıt: Prş Eyl 10, 2015 2:51 pm

Re: Flixbus Kullananlar ?

Mesaj gönderen John » Prş Oca 05, 2017 6:28 pm

Kiss25 kardeş, ben flixbus kullandım gayet de memnun kaldım. Otobüste wireless internet servisleri de var. Flixbus'u bulman kolay olur, ben sadece A2 seviye Almanca ile buraya geldim. O günün verdiği heyecanla tabi Almanca kurabildiğim cümleler "Kannst du mir helfen, ich habe eine Frage, können Sie Englisch sprechen..." şeklindeydi. Onun için kafanda stress yaratma, eminim İngilizce ya da Türkçe konuşan birini bulabilirsin. Ben Berlin'de ingilizce soru sorduğum birinden valizimde THY kağıdını görüp "Türkçe cevap versem olmaz mı?" diye cevap aldım. Bu şekilde 3 kişiye rastladım havalimanında. Berlin ZOB'a kadar 2 ayrı taşıt değiştirmem gerekti Tegel'den, onu dahi bilmeden, havalimanında direk otobüs vardır zannederek geldim ama Allah'a şükür yardımcı oldular yolumu buldum. İnşallah sen de sıkıntısız bulursun. ZOB'ta flixbus bayisi vardı kocaman tabelalı oradan biletimi aldım, ingilizce biliyor görevliler sana hangi perondan (gleis diye geçer Almanca'da) bineceğini söylüyorlar. Perona gidip otobüsüne biniyorsun. Otobüsün geleceği peronun panosunda gösteriyor hangi duraklardan geçtiği, bu şekilde gönül rahatlığıyla gidebilirsin.
Almanya'ya ilk gelişimde 35 kilo yükle geldim, 2 valiz koydum bagaja, sırt çantamla, laptop çantamı yanıma aldım.Bir sorun çıkmadı Allah'a şükür.
Yurt dışı çıkış harcı dedikleri aslında bir puldan ibaret. Havalimanindan 15 liraya alıyorsun. Üstüne kaşe basıp gönderiyorlar. Onun dışında başka harç bilmiyorum, denk gelmedim.

Edit: Berlin'e gidiyormuşsun gibi yazdım ama Frankfurt'ta çok farklı değildir diye tahmin ediyorum. Belki direk havalimanından otobüs vardır onu iyi araştırmak lazım, ben kendi deneyimimi paylaştım. Allah yolunu açık etsin.

convivencia
Mesajlar: 70
Kayıt: Cum May 13, 2016 8:46 pm

Re: Flixbus Kullananlar ?

Mesaj gönderen convivencia » Prş Oca 05, 2017 10:11 pm

Merhaba
Flixbus'ı ben de kullandım konforsuz ama oldukça pratik ve ucuz. Bazen gecikmeler olabiliyor. Bileti online alınca bir qr code gönderecekler otobüse binerken onu okutup biniyorsun çıktı alabilirsin ya da direk telefondan gösterebilirsin. Koltuk numarası diye bir şey yok boş bulduğun yere oturuyorsun. Qr code ile birlikte bir de adres gönderiyorlar harita üzerinden de işaretli bir şekilde geliyor otobüs de tam o noktadan kalkıyor. Maps.me gibi offline navigasyonlardan yararlanabilirsin. Bagaj flixbus'ın internet sitesinde yazıyordu galiba 2 büyük valiz hakkın var. Otobüslerin önünde nereye gittiği yazıyor ama bazen ara şehirler yazmayabiliyor. Zaten qr code okutarak bindiğin için yanlış otobüse binebilmen imkansız. Dil konusunda endişen olmasın. Özellikle havaalanlarında her işini ingilizce halledebilirsin. Ve eminim Türkçe konuşan da bir sürü insan olacaktır.
Yurtdışı çıkış harcı 15TL havaalanında ödüyorsun hepsi bu.
Başarılar umarım her şey istediğin gibi olur.

missniss
Mesajlar: 11
Kayıt: Pzr Eki 18, 2015 1:25 pm

Re: Flixbus Kullananlar ?

Mesaj gönderen missniss » Prş Oca 05, 2017 10:16 pm

Kesinlikle öneririm Flixbus'u yalniz dikkat etmen gereken bir kaç nokta var:
1. Mutlaka Flixbus internet sitesinden otobuse alinabilen bagaj olçüsü ve sayisini kontrol et. Sitenin Ingilizce versiyonuda var.
2. Havaalanindan cikacagin saati iyi hesapla. Ucagin inmesi,parketmesi, kapilarinin acilmasi, pasaport kontrolu, bagaj alimi, havaalaninda flixbus duragini bulmak derken butun bunlar 1 saatten fazla surebilir.
3. Dil konusunda problem yasamazsin, ozellikle havaalaninda bir suru Turk calisan var ayrica pek cok Alman Ingilizce konusuyor.
4. Yurt disi harci icin pulu Ataturk Havaalaninda dis hatlar gidis katinda aliyorsun. Danismanin hemen yanindaydi yanlis hatirlamiyorsam. Tabi ordada Pasaport pulu diye kime sorsan sana gosterirler. O puluda pasaport polisi damgaliyordu sanirsam. Zaten oturma iznini aldiktan sonraki gidis gelislerinde pasaport pulu almana gerek kalmayacak.

Kullanıcı avatarı
dr13agon
Mesajlar: 103
Kayıt: Cum Kas 27, 2015 4:38 am

Re: Flixbus Kullananlar ?

Mesaj gönderen dr13agon » Prş Oca 05, 2017 11:24 pm

Selamlar,

Flixbus ile ilgili arkadaşlar gerekli açıklamayı yapmış, ben yurtdışı çıkış harcı konusunda bir fikir vereceğim. Yurtdışı çıkış harcını(ya da pulu) havalimanında 15 TL karşılığında alabileceğiniz gibi pasaportunuzla birlikte herhangi bir Ziraat Bankası şubesinden de temin edebilirsiniz. Şubeden yatırmanızı tavsiye ederim çünkü bazen havalimanındaki yoğunluktan dolayı gişelerde sıra oluyor zamana bağlı olarak uçağınızı kaçırma durumuna benzer olayları ve gereksiz strese girmenizi önler.

busrauysal
Mesajlar: 11
Kayıt: Pzt Eki 10, 2016 9:49 pm

Re: Flixbus Kullananlar ?

Mesaj gönderen busrauysal » Cum Oca 06, 2017 12:18 am

Bende ilk geldiğimde flixbus kullanmıştım. Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Hatta biletim yoktu. A1 almanca vardı sadece. İlk olarak satış ofisine gidip bilet aldım. Flixbus sitesinde haritada tam olarak nereden kalktığını gösterdiğini hatırlıyorum. Zaten kalktığı noktada bi tek flixbus yok diğer otobüs firmaları da var. Rahat bulabileceğini düşünüyorum. Yurtdışı çıkış harcını havaalanından yatırabiliyorsun. Ama biraz erken gitmeni tavsiye ederim zira sıra olabiliyor.

John
Mesajlar: 528
Kayıt: Prş Eyl 10, 2015 2:51 pm

Re: Flixbus Kullananlar ?

Mesaj gönderen John » Cum Oca 06, 2017 1:27 am

Arkadaş ilk defa Almanya'ya geleceği için, Alman sim kartı ve Almanya'da kullanacağı internet paketi olmayabilir. Onun için telefondan alıyorsan bile bileti, çıktısını almanı öneririm. Bir de offline kullanılabilen bir navigasyon programı edinmen de faydalı olacaktır. Ben Navigon kullanıyorum, internetten crackli bulabilirsin.

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Re: Flixbus Kullananlar ?

Mesaj gönderen welly275 » Cum Oca 06, 2017 1:56 am

Crackli ne yahu? hadi kendin emek hirsizligi yapiyosun bi de tavsiye mi ediyosun. yapma güzel kardesim. bir sürü bedava offline map sunan navigasyon programi var. Sygic var ne güzel onu kullan.

John
Mesajlar: 528
Kayıt: Prş Eyl 10, 2015 2:51 pm

Re: Flixbus Kullananlar ?

Mesaj gönderen John » Cum Oca 06, 2017 2:19 am

welly275 yazdı:Crackli ne yahu? hadi kendin emek hirsizligi yapiyosun bi de tavsiye mi ediyosun. yapma güzel kardesim. bir sürü bedava offline map sunan navigasyon programi var. Sygic var ne güzel onu kullan.
Öncelikle konudan bağımsız bir yöne doğru gitmeden ve uzatmadan şunu söyleyeyim: ben emek hırsızlığı yapıyorum ve crackli kullanıyorum, demedim. Öğrenci birisi böyle uygulamalara para vermek istemeyebilir, crackli de bulunabilir anlamında öneride bulundum. Yanlış anlaşılmış olabilir, özellikle bilişim sektöründe çalışan arkadaşlara, kendi arkadaşlarıma saygım olduğu için yapmış olduğunuz "emek hırsızlığı yapıyorsun" yorumunu hoş görüyorum, sinirlenmek en doğal hakkınız ama yargılamakta çok aceleci olmayın. Şöyle düzeltmekte fayda var "Emek hırsızlığı yapana kadar Sygic kullan." demeniz daha doğru olurdu. Şayet ben sygic kullanmadım ve bilgim olan bir uygulama değil.
Saygılarımla

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Re: Flixbus Kullananlar ?

Mesaj gönderen welly275 » Cum Oca 06, 2017 5:16 am

crackli uygulama gerek kullanmak gerek önermek olsun hic etik degil. benim acimdan o dedigime giriyo her ikisi de. ama dediginde haklisin biraz fevri yazmisim gibi duruyo daha iliman yazilabilirdi. neyse konuyu uzatmadan kapatalim. iyi forumlar

kiss25
Mesajlar: 676
Kayıt: Prş Tem 21, 2016 1:49 am

Re: Flixbus Kullananlar ?

Mesaj gönderen kiss25 » Cum Oca 06, 2017 2:45 pm

convivencia yazdı:Merhaba
Bileti online alınca bir qr code gönderecekler otobüse binerken onu okutup biniyorsun çıktı alabilirsin ya da direk telefondan gösterebilirsin. Koltuk numarası diye bir şey yok boş bulduğun yere oturuyorsun. Qr code ile birlikte bir de adres gönderiyorlar harita üzerinden de işaretli bir şekilde geliyor otobüs de tam o noktadan kalkıyor.
Başarılar umarım her şey istediğin gibi olur.
Peki muhtemelen internetim olmaz mail atılan bütün evrakları çıktı alsam qr kodunda vs sıkıntı yaşamam değil mi ?

Ayrıca cevap yazan bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim
Arkadaslar ben erkegim =)

kiss25
Mesajlar: 676
Kayıt: Prş Tem 21, 2016 1:49 am

Re: Flixbus Kullananlar ?

Mesaj gönderen kiss25 » Cum Oca 06, 2017 3:00 pm

John yazdı:Arkadaş ilk defa Almanya'ya geleceği için, Alman sim kartı ve Almanya'da kullanacağı internet paketi olmayabilir.
Evet , bu da benim sorunlarımdan bir tanesiydi hatta başlıcalarından internet ve hat sıkıntısı , bana önerebileceğin uygun fiyatlı bir Alman hattı var mı ? Ayrıca onu havalanından veya en kısa yoldan nasıl elde edebilirim bu konuda da yardımcı olursan çok sevinirim

Not: Nedense son mesajımı ediyleyemedim o yüzden yeni bir mesaj eklemek zorunda kaldım
Arkadaslar ben erkegim =)

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Re: Flixbus Kullananlar ?

Mesaj gönderen welly275 » Cum Oca 06, 2017 3:19 pm

havaalaninda ücretsiz wifi olabilir. www.simplytel.de suanda cok cazip paketler sunuyo. ama bunu taaki banka hesabini aktif ettikten sonra alabilirsin

convivencia
Mesajlar: 70
Kayıt: Cum May 13, 2016 8:46 pm

Re: Flixbus Kullananlar ?

Mesaj gönderen convivencia » Cum Oca 06, 2017 4:39 pm

kiss25 yazdı:Peki muhtemelen internetim olmaz mail atılan bütün evrakları çıktı alsam qr kodunda vs sıkıntı yaşamam değil mi ?

Ayrıca cevap yazan bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim

Internete ihtiyacın olmayacak çünkü mailden pdf dosyası olarak gönderilecek bilet onu indirebilirsin. Çıktı alman daha mantıklı çünkü telefonunun şarjı bitebilir. Bileti pdf olarak gönderecekler onun çıktısını alırsan bir sorun yaşamazsın.

Frank Martin
Mesajlar: 58
Kayıt: Cum Eki 28, 2016 1:37 am

Re: Flixbus Kullananlar ?

Mesaj gönderen Frank Martin » Cum Oca 06, 2017 4:56 pm

Merhabalar Heidelberg üniversitesinemi gidiyorsunuz ?

John
Mesajlar: 528
Kayıt: Prş Eyl 10, 2015 2:51 pm

Re: Flixbus Kullananlar ?

Mesaj gönderen John » Cum Oca 06, 2017 5:26 pm

kiss25 yazdı:Evet , bu da benim sorunlarımdan bir tanesiydi hatta başlıcalarından internet ve hat sıkıntısı , bana önerebileceğin uygun fiyatlı bir Alman hattı var mı ? Ayrıca onu havalanından veya en kısa yoldan nasıl elde edebilirim bu konuda da yardımcı olursan çok sevinirim

Not: Nedense son mesajımı ediyleyemedim o yüzden yeni bir mesaj eklemek zorunda kaldım
Böyle bir soru için ayrı başlık açabilirseniz, bu şekilde forumda arama yapan arkadaşlar da bu sorunun cevabını kolaylıkla bulabilirler. Konudan kopmadan yanıtlayayım: ben Almanya'ya gelince en kolay yoldan aktifleştirebileceğim bir hat olarak AldiTALK kullanmaya başladım. Herhangi bir Aldi'den 10 ya da 20 euro karşılığında (tam hatırlamıyorum) alınabilir. İnternetten E-mailiniz ile aktifleştirerek, bir de AldiTALK uygulaması telefona yükleyerek kullanabiliyorsunuz. Herhangi bir benzinciden, Lotto bayinden ve bazı süpermarketlerden "E-plus guthaben aufladen fünfzehn euro" diyerek (en az 15 euro yükleniyor) basitçe kontör yükleyebiliyorsunuz. Aylık 7,99 Euro karşılığında 300 dakika ya da SMS, 750 mb internet veriyor. 3 farklı böyle avantajlı paketleri var. Benim için en uygunu bu olduğu için bunu kullanıyorum. Başka daha iyi teklifler sunan operatörler de vardır, konuyla ilgili yeni bir başlık altında ilgili arkadaşlara yöneltirsen daha iyi cevaplar alabilirsin.

kiss25
Mesajlar: 676
Kayıt: Prş Tem 21, 2016 1:49 am

Re: Flixbus Kullananlar ?

Mesaj gönderen kiss25 » Cmt Oca 07, 2017 8:06 pm

Teşekkürler

@Frank Martin hayır orada dil kursu okumaya gidiyorum üniversite sonrasında
Arkadaslar ben erkegim =)

Frank Martin
Mesajlar: 58
Kayıt: Cum Eki 28, 2016 1:37 am

Re: Flixbus Kullananlar ?

Mesaj gönderen Frank Martin » Cmt Oca 07, 2017 9:12 pm

kiss25 yazdı:Teşekkürler

@Frank Martin hayır orada dil kursu okumaya gidiyorum üniversite sonrasında
Hocam size ulaşabileceğim bir mail adresi varmı ? bazı sorularım varda bu nasıl kabul ediliriz vs. tarzı değil. Buradan sorarsam fazla kalabalık olur burdan özel mesajda atılamıyor

kiss25
Mesajlar: 676
Kayıt: Prş Tem 21, 2016 1:49 am

Re: Flixbus Kullananlar ?

Mesaj gönderen kiss25 » Pzr Oca 08, 2017 12:01 pm

Frank Martin yazdı:Hocam size ulaşabileceğim bir mail adresi varmı ? bazı sorularım varda bu nasıl kabul ediliriz vs. tarzı değil. Buradan sorarsam fazla kalabalık olur burdan özel mesajda atılamıyor
Var fakat forumda e mail vermek yasak mı değil mi emin değilim buradan yazarsanız veya yeni başlık açarsanız hem başkalarıda faydalanmış olur sonuçta forumun amacı yardımlaşmak boş ve saçma konular olmadığı sürece yazılan mesajların kalabalık olarak nitelendirileceğini hiç düşünmüyorum :)
Arkadaslar ben erkegim =)

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Re: Flixbus Kullananlar ?

Mesaj gönderen welly275 » Pzr Oca 08, 2017 12:23 pm

kiss25 yazdı:Var fakat forumda e mail vermek yasak mı değil mi emin değilim buradan yazarsanız veya yeni başlık açarsanız hem başkalarıda faydalanmış olur sonuçta forumun amacı yardımlaşmak boş ve saçma konular olmadığı sürece yazılan mesajların kalabalık olarak nitelendirileceğini hiç düşünmüyorum :)
forumun ruhunu yakalamis bir üyemiz. sahsen cevabini cok takdir ettim :)

@FrankMartin mesaj sayin 14. Uygun forumda yeni baslik acabilirsin ama acmadan önce zaten forumda bol sayida sartli kabul vs basliklari var. mutlaka birine denk gelecegine garanti verebilirim. Bu baslikta da sorunun linkini yazarsan kiss25 sana daha rahat cevap yazar.

Cevapla