Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Vize Ani Defteri - 16

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
duisburger
Mesajlar: 455
Kayıt: Prş Şub 05, 2009 4:42 pm

Re: Vize Ani Defteri - 16

Mesaj gönderen duisburger » Prş Ara 08, 2016 9:18 pm

A2 ile direk kabulmü aldin:))))))

Mkyc01
Mesajlar: 444
Kayıt: Pzr Ağu 16, 2015 9:17 pm

Re: Vize Ani Defteri - 16

Mesaj gönderen Mkyc01 » Prş Ara 08, 2016 9:23 pm

Zulassungbescheid dediğin şey zaten şartlı kabul A2 ile direk kabül gibi imkan yok bazı fhler b2 yle direk kabul veriyor sanırım :)
Aller Anfang ist schwer.

birkan95
Mesajlar: 40
Kayıt: Pzt Ara 05, 2016 10:59 am

Re: Vize Ani Defteri - 16

Mesaj gönderen birkan95 » Prş Ara 08, 2016 9:41 pm

Direk kabul demek gel yarin okula basla.demek degil bolume direk kabul edilmisim tek dsh testdaf felan verme sartiyla sartli kabul demek ise bir dil kursuna kayit olup orda ogrenci gibi olursun. Dsh verince bir daha basvurursun uniye. Zulassungbescheid testdaf dsh felan verince direk okula basliyon..

Mkyc01
Mesajlar: 444
Kayıt: Pzr Ağu 16, 2015 9:17 pm

Re: Vize Ani Defteri - 16

Mesaj gönderen Mkyc01 » Prş Ara 08, 2016 10:21 pm

Dediğin şey zaten şartlı kabul demek.Direk kabul almak ise hemen üniversiteye başlamaktır.Başkaları ne anlar bilemem.
Aller Anfang ist schwer.

birkan95
Mesajlar: 40
Kayıt: Pzt Ara 05, 2016 10:59 am

Re: Vize Ani Defteri - 16

Mesaj gönderen birkan95 » Prş Ara 08, 2016 11:13 pm

şimdi benim demek istediğim şey, elimde ki bu belge ve a2 olmasına ragmen 9 haftadır vizeden haber yok ve tek dedikleri şey belgeler dortmundta haber bekliyoruz. haberin hala gelmemesinin nedeni zulassungbescheid olabilir. yada sizce başka sorun ne olabilir ki. yaşım 21 ara vermeden direk başvuru yaptım.

dilann
Mesajlar: 6
Kayıt: Cum Ara 09, 2016 3:12 am

Re: Vize Ani Defteri - 16

Mesaj gönderen dilann » Cum Ara 09, 2016 1:25 pm

[quote="Babilon44"]ARKADASLAR BUGUN VIZE RANDEVUSUNU GERCEKLESTIRDIM .kisaca bahedecegim size bu gorusmeyi:
sabah dokuzz gibi iceri aldilar fotokopi bolumunde bir bayan evraklarimi belli bi siraya koydu ve sira numarasi aldim siraya girdim ve ilk gisede bulunan bir alman bayanla radevu gorusmesini yaptim.bayan sempatik biriydi ama sunu soyleyeyim ki kadin hic bir taviz vermedi ama nazikti bana neden gittmek istedigimi neden mmaster yapmak istedigimi ve neden sartli kabul almadan master yapmak istedigimi ard arda sordu ve bu sure icinde kagitlara goz gezdirdi bana liseden sonra neler yaptigimi ve egitim hayatimi nasil ilerttigimi sordu ve neden almanya dedi neden baska bi yer degilde almanya?bunu defalarca sordu donecek misin gibi sorularida defalarca sordu ve kariyer hedefimi sordu bunun bana ne gibi yarariinin dokunacagini ssordu. genel olarak duragandi ama gorusmenin belirli evrelerinde kalkip gitti ve 10 dk falan gelmedi.en son olarak seni bir deneyelim gibi biseyler dedi ve iki tane kgtit verdi bunlarda almaca sorular vardi. bu arada konusmaya devam etti ve islemlerinide yapti .en son olarak klasik sorulari sordu neden berlin neden almnya akrabaniz var mi varsa kesinlikle belirtin bunu diyim sonradan gidince bi akrabalik bagi oldugunu ogrenirlerse belki olmsuz seyler olabilir ben gayet samimi cevaplar verdim net oldum genel olarak motivasyon yazimi cok begendi amaclarin net dedi bunu goruyorum dedi .baska bisey soylemedi snra cikti gitii bes dk bekledim ve amirime evraklarinizi verdim artik oraya kaldi dedi isiniz 4 haftaya kadar haber alirsdiniz dedi ve almanca bi kac cumle soyleyerek vedalastim .
insalah yararlli bi yazi olur arkadslar bnm edindigim izlenim diger arkadslar gibi. bence rahat olmak lazim .guler yuzlu olun...bu arda gorusmem bir saaaten fazla surdu.kafama takilan tek yer orasi acikcasi. cok soru ve cok almanca bilgisi iceren seyler sordu.herkese bol sanslar...[/quo


Kağıtfa nasıl almanca sorularvardı birinci düzeymi yoksa biraz daha zormu

kiss25
Mesajlar: 676
Kayıt: Prş Tem 21, 2016 1:49 am

Re: Vize Ani Defteri - 16

Mesaj gönderen kiss25 » Cum Ara 09, 2016 2:52 pm

Herkese selam , benim de vizem geldiğine göre buraya yazma vaktim de geldi. Çünkü buradaki anıları sürekli takip ettim , faydalandım , şimdiyse birilerine yardımcı olma , fayda sağlama sırası bana geldi diye düşünüyorum(umarım birilerine yararlı , umut verici olur.). 15 Kasım 2016'da İstanbul'da vize görüşmesine girdim ve 9 Aralık 2016'da yani bugün vizem elime ulaştı. Vize görüşmem sabah 9.30'daydı. Sabah 6 gibi İstanbul'da Alman konsolosluğunun önünde indik otobüs servisinden.

Not 1 : Randevunuz 9.30 da ise ve İstanbula bir aksaklık olur diyerekten bir kaç saat önce inecekseniz benim gibi tedbirinizi alın. Çünkü koskoca metropolde bir tek yer bile açık değildi. Metro wc'si dahil. Soğukta benim gibi apaçık tek başınıza kalırsınız Taksim meydanının ortasında.

Devam edeyim. 65 Euro nakit götürmeyi atladığımız için önce döviz bürolarının açılmasını bekledik. 65 Euro tedarik ettikten sonra saat 9 gibi konsolosluğa girdim. Telefonunuzu almıyorlar. Yanınızda birisi varsa size eşlik eden ilk kapıdan beraber girseniz bile 2 dakika içerisinde çok ters bir biçimde yanınızdaki insanı kovuyorlar. Yanımda babam vardı o dışarı çıktıktan sonra ceplerimi boşalttım dedektörden geçtim. ve tekrar eşyalarımı cebime koyup içeriye ups kargoya doğru devam ettim.

Not 2 : Arkadaşlar rahat olun. Konsolosluktan içeriye elimde çubuk krakerle girdim ve içeride de yemek yemeye devam ettim. Rahat olun kısaca. (Suyunu çıkarmadan tabi :mrgreen: )

Upsye ödemeyi yaptım. Evrakları düzenleyen bayanın yanına gittim evraklarımı düzenledi. 1 numaraları gişeye geçin dedi. Hiç sıra yoktu. Daha doğrusu orada ben ve çalışanlardan hariç sadece 1 kişi vardı oda vize görüşmesi yapıyordu yanımda. Koltuğa oturdum ve vize memuru geldi diyaloğu anlatmaya başlıyım :
+: ben
-: vize memuru

- : Merhaba , hoşgeldiniz.
+ : Merhaba, hoşbulduk. (tebessümlü bir şekilde. Not 3 : Konuşma süresince gayet sakin ve güleryüzlüydüm.)
- : Belgelerinizi pasaportunuzu alacağım. 60 Euro getirdiniz mi ?
+ : Evet getirdim. Buyrun. (bi yer var oraya bırakıyorsunuz onlarda oradan alıyor.)

Bi hevesle başladımda diyaloğu tam hatırlayamadım :D . Ben bana sorduğu soruları hatırladığım kadarıyla yazayım.

- : Almanya'ya ne için gideceksiniz ?
+ : Dil eğitimi ve lisans için.
- : Güzel. Gideceğin okulu araştırdın mı ?
+ : Evet araştırdım. Hochschule Konstanza gideceğim. (şartlı kabul aldığım okul)
- : Peki Konstanz nerede bulunuyor biliyor musun ?
+ : Evet , Almanya'nın en güneyinde İsviçreye komşu.
- : (Kafa sallayıp onaylarcasına gülümsedi). Evet güzel.
- : Ne kadar okuyacaksın ?
+ : 7 sömestr okuyacağım .
- : Araştırmışsın çokça galiba .
+ : Evet , benim için oldukça önemli elektrik elektronik mühendisliği dedim . ( Not 4 : Olup olmadık bilgi vermeyin sordukça cevaplayın başınız ağrımasın sonra.)
- : (Durdu , evrakları incelemeye döndü) Ama kabul belgende öyle yazmıyor sen ne okuyacağını biliyor musun ?
(Not 5 : Panik yapmayın. Sakince cevap verin böyle bir şeyler karşılaşırsanız.)
+ : Evet . Elektrik elektronik mühendisliği okuyacağım , ama yurt dışında daha çok elektrik mühendisliği diye geçiyor. Burada bilgisayar mühendisliğine orada computer science deniliyor. ( Bunu derken heralde yani biliyorum tarzında başını sallayıp güldü :D ). Öyle bir şey olabilir dedim.
- : Peki bana 4 ders sayabilir misin ?
+ : Tabi . ( 4 tane ders saydım. Bölüm dersleri sayabiliyosanız bölüm dersleri sayın , 4 bölüm dersi söyledim 2 tanesini anlamadı , sonrasında matematik ve fizik dedim. Dersleri Almanca söylemeye çalışın.)
- : (Biraz evraklara baktı bilgisayara bişeyler yazdı.) A 1 belgen yok . Neden ?
*****Evet arkadaşlar herhangi bir dil sertifikası olmadan gittim sınava *****
+: Evet , Almancayı Almanya'da en iyi şekliyle öğrenmek istediğim için burada kursa gitmedim.
- : Peki Almanca biliyor musun hiç ?
+ : Evet lisede Almanca görmüştüm A1 seviyesinde olduğunu düşünüyorum.
- : Bir kaç soru sorabilir miyim ?
+ : Tabiki.
----Almanca olarak : Kaç yaşındasın , Annenin ve babanın adı ne , Nerede ikamet ediyorsun ? Sorularını sordu 1-2 yerde bocaladım ama sonradan düzeltip doğru cevapları verdim hatta gülüştük o esnada.
- : İngilizce biliyor musun ?
+ : Evet.
- : Ne seviyede ?
+ : A2 , B1 arası.
- : A2 mi B1 mi ?
+ : A2 diyelim.- Ama Dünya'nın herhangi bir yerinde İngilizcemle sıkıntı yaşamadan hayatımı idame ettirebilirim gibisinden bir şey söyledim orada.- (Aslında ingilizcem fena değildir ama B1 dersem olmadık bir soru sorar ve cevaplayamam diye A2 dedim. Cevap veremiyor durumuna düşmek istemedim. Ne olur ne olmaz. )
Peki dedi konuşma arasında parmak izlerimi aldı. Teşekkürler bu kadar dedi. Teşekkür ederim dedim ve yine gülümseyerek kalktım. Ve bunun sonunda 3 hafta sonra vizem geldi. Nasipse 15 Ocakta Heidelberg'e gidip , 16 Ocakta da F+U dil kursunda başlıyorum. Yalnız gider gitmez tam olarak yapmam gereken şeylere tam hakim değilim. Bu konu hakkında da biri yardımcı olursa sevinirim. Forum da değişince dolaşırken zorlanıyorum biraz :lol: .

Ve Not 6 : Herhangi bir sorunuz olursa bana yapılan gibi ben de seve seve cevaplarım. Darısı vize bekleyenlerin başına. Saygılar , sevgiler.
Arkadaslar ben erkegim =)

kiss25
Mesajlar: 676
Kayıt: Prş Tem 21, 2016 1:49 am

Re: Vize Ani Defteri - 16

Mesaj gönderen kiss25 » Cum Ara 09, 2016 10:18 pm

codex360 yazdı:hayirli olsun oncelikle cok sasirdim forumda herkes dil belgesi olmadan yuzde 90 red alirsin falan dedi bana ben de bugun a1 kursuna yazildim bunun bile yetmicegini dusunuyorum cok tedirginim
Teşekkürler , herkesinde dediği gibi bu baya bir şans işi. İnşallah hayırlısı olur
Arkadaslar ben erkegim =)

Yolcu97
Mesajlar: 156
Kayıt: Cum Ara 09, 2016 7:30 pm

Re: Vize Ani Defteri - 16

Mesaj gönderen Yolcu97 » Cum Ara 09, 2016 10:32 pm

Kesinlikle şans işi burda şartlı kabülü ve b1 i olup red alanda var...benim ve bazi kisilerin oldugu gibi 0 almanca ile vize alan kisilerde..tamamen şans işi ve görüşmedeki tutumla ilgili oldugunu düsünüyorum..

Fastlane621
Mesajlar: 128
Kayıt: Sal May 24, 2016 3:12 am

Re: Vize Ani Defteri - 16

Mesaj gönderen Fastlane621 » Cum Ara 09, 2016 11:23 pm

Görüşmedeki tutumlarıyla alakalı degil konsolosluktaki görevlilerin vizenizi onaylama ya da onaylatma yetkileri yok...Vizenizi Alman polisine göndermeden reddedebilirler ya da Alman polisine gonderebilirler.Assıl karar orda veriliyor.

kiss25
Mesajlar: 676
Kayıt: Prş Tem 21, 2016 1:49 am

Re: Vize Ani Defteri - 16

Mesaj gönderen kiss25 » Cum Ara 09, 2016 11:56 pm

Görüşmedeki tutumla alakalı. Vizeniz gitmeden de ret yiyebilirsiniz gittikten sonra Alman polisinden de forumda çokça okudum böyle yorumları. Görüşmedeki tutumla alakalı olmasa neden vize memuruyla görüşelim ? Direk evraklarımızı veririz onlar inceler. Tam bir bilgim yok ama mantığımdan ve tahminimden yola çıkarak söylüyorum. Bence vize memurunun da görüşleri alınıyor.
Arkadaslar ben erkegim =)

Yolcu97
Mesajlar: 156
Kayıt: Cum Ara 09, 2016 7:30 pm

Re: Vize Ani Defteri - 16

Mesaj gönderen Yolcu97 » Cmt Ara 10, 2016 12:09 am

kiss25 yazdı:Görüşmedeki tutumla alakalı. Vizeniz gitmeden de ret yiyebilirsiniz gittikten sonra Alman polisinden de forumda çokça okudum böyle yorumları. Görüşmedeki tutumla alakalı olmasa neden vize memuruyla görüşelim ? Direk evraklarımızı veririz onlar inceler. Tam bir bilgim yok ama mantığımdan ve tahminimden yola çıkarak söylüyorum. Bence vize memurunun da görüşleri alınıyor.
Kesinlikle katılıyorum dediklerine...bu görüşmenin bi önemi olmasa niye yapsinlarki ..kesinlikle basvuran kisiyle ilgili bi + yada - koyuyolardır...burdaki görüşmeyle bi ilgisi olmasa konsolosluk nasil kafasina göre 1 hafta icinde red verip yolluyo millete..ozaman basvuran herkesin evraklarini almanyaya postalaması lazım..nediyolar görusme bittiginde ben bunu amirime göştercem diyo orda senle ilgilide görüşlerini bence söylüyordur..benim tanidigima görüşmede senin is olmaz dedi ve cocuga 2 gunde red geldi..

Fastlane621
Mesajlar: 128
Kayıt: Sal May 24, 2016 3:12 am

Re: Vize Ani Defteri - 16

Mesaj gönderen Fastlane621 » Cmt Ara 10, 2016 2:28 am

Okudugunuzu anlayamıyorsunuz heralde...
Konsolosluktakilerin belgelerini alman polisine dahi götürmeden red verme yetkisi var diyorum ben de.
Lakin kabul verme yetkisi yok.

Belgeleriniz tam mi ve Almanya'da egitim almaya uygunmusunuz diye kontrol ediyorlar uygun bulmazlarsa zaten belgeleriniz Alman konsolosluguna dahi gitmeden red alabiliyorsunuz uygun bulurlarsa da son karari Alman polisi veriyor....

Yolcu97
Mesajlar: 156
Kayıt: Cum Ara 09, 2016 7:30 pm

Re: Vize Ani Defteri - 16

Mesaj gönderen Yolcu97 » Cmt Ara 10, 2016 10:45 am

Fastlane621 yazdı:Okudugunuzu anlayamıyorsunuz heralde...
Konsolosluktakilerin belgelerini alman polisine dahi götürmeden red verme yetkisi var diyorum ben de.
Lakin kabul verme yetkisi yok.

Belgeleriniz tam mi ve Almanya'da egitim almaya uygunmusunuz diye kontrol ediyorlar uygun bulmazlarsa zaten belgeleriniz Alman konsolosluguna dahi gitmeden red alabiliyorsunuz uygun bulurlarsa da son karari Alman polisi veriyor....
Biz senin dedigini anladık...sen bizim anlatmak istedigimizi anlamıyorsun..konu burdaki görüşmenin önemi varmı yok mu .onayı kimin verdigini bizde biliyoruz.

Kullanıcı avatarı
RtnCbk
Mesajlar: 233
Kayıt: Çrş Şub 04, 2015 9:12 pm

Re: Vize Ani Defteri - 16

Mesaj gönderen RtnCbk » Pzr Ara 11, 2016 11:49 pm

kiss25 yazdı:Herkese selam , benim de vizem geldiğine göre buraya yazma vaktim de geldi. ..... Darısı vize bekleyenlerin başına. Saygılar , sevgiler.
Hayırlı olsun, çok sevindim senin adına ve okurken istemsizce gülümsedim. :) Bende 5 Aralık tarihinde görüşmeye girdim, bekliyorum şimdi. :) Umarım her şey çok güzel olur senin için.
"Hepimiz yıldız tozuyuz."

kiss25
Mesajlar: 676
Kayıt: Prş Tem 21, 2016 1:49 am

Re: Vize Ani Defteri - 16

Mesaj gönderen kiss25 » Pzt Ara 12, 2016 9:17 pm

RtnCbk yazdı:Hayırlı olsun, çok sevindim senin adına ve okurken istemsizce gülümsedim. :) Bende 5 Aralık tarihinde görüşmeye girdim, bekliyorum şimdi. :) Umarım her şey çok güzel olur senin için.
Teşekkür ederim , inşallah senin için de hayırlısı olur :)
Arkadaslar ben erkegim =)

dlncsknnn
Mesajlar: 105
Kayıt: Çrş Ağu 17, 2016 10:21 am

Re: Vize Ani Defteri - 16

Mesaj gönderen dlncsknnn » Sal Ara 13, 2016 7:52 am

Herkese merhaba, bi sorum olacak vize başvuru formu için tarih ve yer kısmını nasıl doldurmak gerekir? Tarih için randevu günü yazsam sorun çıkar mı?
Teşekkürler

Deniz2051
Mesajlar: 76
Kayıt: Pzt Eki 24, 2016 12:07 pm

Re: Vize Ani Defteri - 16

Mesaj gönderen Deniz2051 » Sal Ara 13, 2016 10:06 am

dlncsknnn yazdı:Herkese merhaba, bi sorum olacak vize başvuru formu için tarih ve yer kısmını nasıl doldurmak gerekir? Tarih için randevu günü yazsam sorun çıkar mı?
Teşekkürler
Randevu günü yazman gerekiyor. Sen yazmasan da görevli kadın yazıyor.

sayko
Mesajlar: 129
Kayıt: Cmt Eyl 03, 2016 11:28 pm

Re: Vize Ani Defteri - 16

Mesaj gönderen sayko » Sal Ara 13, 2016 10:05 pm

sayko yazdı:bugun de sira bana geldi: vize gorusmesinden once belge duzenlemelerini yapti gorevli, pasaport fotokopisi de istedi 2 adet. normalde yazmiyor pasaport fotokopisi dedim bir sey demedi ve icimden sinirlendim ama gittim 2 lira verip fotokopileri cektirdim. orjinal belgeler bizde kaliyor ve fotokopileri duzenliyor gorevli. fakat yanlislikla benim orjinal mezuniyet belgem ile orjinal osym belgemi fotokopilerin icine atmisti ve ben de bunun olabileceginden suphelenip baktim ve orjinalleri kendime alip, fotokopilerini cikartip verdim. siz de dikkatli olun, orjinal belgeleriniz gitmesin yanlislikla!

sira numarasi aldim ve sadece 2 numaradaki kadin hizmet veriyordu.

Herkese karsi guleryuzlu ve kahkahali gorusmeler yapiyordu, acikcasi beni rahatlatmisti bu durum. bu arada benden once gorusme yapan bir kisiye sertifika alip gelmesini tavsiye etti, daha saglikli olacagini soyledi ve o arkadas sertifika alip tekrar gelmeye karar verdi, belki bu aralar sertifika almamiz yazisiz bi kuraldir o nedenle dikkate alin.

derken sira bana geldi. genelde ilk gorusmelerde mesafeli ve ciddi durus sergiledigimden benimle haliyle pek rahat degil gibiydi ama negatif de degildi. ders programini biliyo musun, danismanla mi kendin mi basvuru yaptin, bochum\'a yakin birkac sehir sayabilir misin, bochum olmasa hangi sehirlerde okuyabilirdin, almancan ne seviyede, ingilizcen ne seviyede, akraban var mi, kalacak yer ayarladin mi deyip 2 3 cumle almanca 2 3 cumle de ingilizce konusturup soru sordu.

kendisinin de bochum\'da okudugunu, guzel bir secim yaptigimi soyledi. cikarken de 4 haftada sonuclanir dedi ve bochum\'a selamlar dedi, ben de aleykum selam dedim, ciktim geldim.
vizem dün cikmis bugün elime ulaştı. 5 aylık vize vermişler. Neden 5 ay, belki yeni bir yila girdigimiz içindir bilemiyorum. Viz görüşmesi bekleyen arkadaşlara güzel bir motivasyon mektubu, a1 sertifikası ve sakin olmalarını tavsiy ederim. Umarım hayallerinizin peşinden koşup, mutlu olursunuz.

Denizz
Mesajlar: 349
Kayıt: Çrş Şub 06, 2013 1:30 am

Re: Vize Ani Defteri - 16

Mesaj gönderen Denizz » Sal Ara 13, 2016 10:10 pm

hayırlı uğurlu olsun sayko. sevindim adına :)

Kilitli