Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Vize hakkinda

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
Denizz
Mesajlar: 349
Kayıt: Çrş Şub 06, 2013 1:30 am

Re: Vize hakkinda

Mesaj gönderen Denizz » Çrş Kas 30, 2016 6:19 pm

Abi calisiyormusun okuyormusun bilmiyorum ama bence 3 aylik bir sıkı calismayla B1 e gelmek zor degil... keske ilk ret geldiginde baslasaydin ama hayirlisi belki de buymus.. gecmis olsun. Eger gercekten Almanya da okumak istiyorsan yapacagin tek sey su anda Almanca kasmak. Kolay gelsin.

ferze
Mesajlar: 72
Kayıt: Prş Haz 30, 2016 9:22 pm

Re: Vize hakkinda

Mesaj gönderen ferze » Çrş Kas 30, 2016 8:36 pm

Denizz yazdı:Abi calisiyormusun okuyormusun bilmiyorum ama bence 3 aylik bir sıkı calismayla B1 e gelmek zor degil... keske ilk ret geldiginde baslasaydin ama hayirlisi belki de buymus.. gecmis olsun. Eger gercekten Almanya da okumak istiyorsan yapacagin tek sey su anda Almanca kasmak. Kolay gelsin.
Okul 2015 te bitti kardeşim işin doğrusu şu iş bulamıyorum bulamadığım içinde daha çok eğitimi ileri seviyeye taşımaya çalışıyorum. Almanya-da kuzenlerim var bana destek oluyorlar maddi manevi. Kendi durumum pek iyi değil. Bu yüzden de kısa kısa da olsa bazı işlerle geçimimi sağlıyorum. Almanya-da master yapsam turkiyede çok iyi iş imkanları açılacak malum ama gidemedim bir türlü. Çalışmak zorunda olduğumdan da pek almancaya ağırlık veremedim. Ama artık bir şekilde b1 e kadar gelmeye çalışayım, eskişehirdeki dil kurslarıyla konuşmam gerek. Tavsiyelerin için teşekkür ederim.

ferze
Mesajlar: 72
Kayıt: Prş Haz 30, 2016 9:22 pm

Re: Vize hakkinda

Mesaj gönderen ferze » Çrş Kas 30, 2016 11:25 pm

Selamlar herkese bir itiraz dilekçesi hazırladım sizlerinde fikrini almak istiyorum. Şimdiden belirteyim ingilizce sertifikam yok ancak daha önceden B1 seviyesinde olduğumu biliyorum ve bir dil kursundan hızlı bir şekilde temin edip ek olarak sunacağım. Ve tabi dilekçeyi almanca olarak vereceğim.
24.11.2016 tarihinde tarafınıza yapmış olduğum vize başvurusuna cevaben 30.11.2016 tarihinde red edildiğine dair belgeyi almış bulunmaktayım. Red etme gerekçesi olarak sundugunuz, Turkiyede almanca öğrenebileceğimi ve B1 seviyesinde olmasını önermişsiniz. Ancak elinizde bulunan Clausthal Üniversitesinden master şartlı kabul belgesiyle birlikte dil kursu kayıt belgesinde mevcuttur. Bu kurs A1.1 seviyesinden başlayıp DSH sınavına hazırlamaktadır. Ve ben bu kursa gitmek istediğimi motivasyon yazısında belirtmiştim. Bu kursa gitmek istiyorum çünkü Almancanın Almanya-da daha hızlı, daha verimli ve pratik yapma imkanım da olacağından daha faydalı ve sağlıklı olduğu kanaatindeyim. Vize görüşmemim olduğu gün saat 15.45 civarında eksik belgemi (seyehat sağlık sigortasını ) fax yoluyla tamamlamış bulunmaktayım. Maddi olarak geçimimi garantörüm ve ailemin desteği ile sağlayacağım. Ek olarak babamın yazmış olduğu dilekçeyi de (son 3 aylık maaş bordrosu) ile birlikte sundum. Ayrıca almanya-da ilk aylarda dil konusunda problem yaşanmayacağına dair düşüncemi belirtmekle beraber ingilizce dil sertifikamı ek olarak sundum. Birçok arkadaşımda benimle aynı koşullara sahip olduğu halde ( almanca dil bilgisi olmadan) vizeleri olumlu sonuçlanmış durumda. Lisans not ortalamamız , başvurulan üniversite aynıdır. 1948 BM İnsan hakları evrensel beyannamesine göre eğitim hakkı evrensel ve engellenemez. Yine bu beyannamede 26/1 madde derki :" Herkes eğitim hakkına sahiptir... Yüksek öğretim yeteneklerine göre herkese tam bir eşitlikle acık olmalıdır. Bu bağlamda almanca eğitimimi almanya-da alma hakkımı kullanmak istiyorum. Ve devamında master eğitimimi tamamlayıp kariyerimi turkiyede daha iyi koşullara sahip bir birey olarak devam ettirmek istiyorum. Daha iyi eğitimler alarak kariyerimi ilerletmek temel amacimdir. Belgelerimin tekrar incelenmesini talep ediyor, dil kursu başlama tarihlerinizde dikkate alarak hakkım olan vizenin tarafıma verilmesini arzu etmekteyim. İyi günler ve iyi çalışmalar dilerim.
Ek1: Babamın yazmış olduğu dilekçe
Ek2: İngilizce dil sertifikası

mmmurooo
Mesajlar: 134
Kayıt: Prş Eyl 01, 2016 7:19 pm

Re: Vize hakkinda

Mesaj gönderen mmmurooo » Prş Ara 01, 2016 10:11 am

Gecmıs olsun .sartlı kobul oldugu halde mı B1 ol dedıler .

ferze
Mesajlar: 72
Kayıt: Prş Haz 30, 2016 9:22 pm

Re: Vize hakkinda

Mesaj gönderen ferze » Prş Ara 01, 2016 7:46 pm

mmmurooo yazdı:Gecmıs olsun .sartlı kobul oldugu halde mı B1 ol dedıler .
Aynen kardeşim şartlı kabulüm var. B1 ol dedi.

dilann
Mesajlar: 6
Kayıt: Cum Ara 09, 2016 3:12 am

Re: Vize hakkinda

Mesaj gönderen dilann » Cum Ara 09, 2016 3:50 am

mereba arkadaşlar bende vize için ankara konsolosluğuna gitcem ve bir çok endişem var bu konu hakkında :( ha bide merak ettiğim bi kaç şey var mesela ne tarz almanca soruları sordular kendini tanıtmaya yönelikmi yoksa daha zor şeylermi lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim

Deniz2051
Mesajlar: 76
Kayıt: Pzt Eki 24, 2016 12:07 pm

Re: Vize hakkinda

Mesaj gönderen Deniz2051 » Cum Ara 09, 2016 9:56 am

dilann yazdı:mereba arkadaşlar bende vize için ankara konsolosluğuna gitcem ve bir çok endişem var bu konu hakkında :( ha bide merak ettiğim bi kaç şey var mesela ne tarz almanca soruları sordular kendini tanıtmaya yönelikmi yoksa daha zor şeylermi lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim
Vize anı defterini oku.

Cevapla