Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanya'da üniversite mezuniyeti hakkında yardım lütfen !!!

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
sendrom1
Mesajlar: 15
Kayıt: Pzr Ara 04, 2016 8:55 pm

Almanya'da üniversite mezuniyeti hakkında yardım lütfen !!!

Mesaj gönderen sendrom1 » Pzr Ara 04, 2016 9:10 pm

Merhaba arkadaşlar,

Kendi durumumu özetleyip sizden fikirlerinizi,bilgilerinizi ve almanyada olan arkadaşların tecrübelerini öğrenmek isterim.zira çok kararsız durumdayım.

Ben istanbul üniv.(bilg. program.) ön lisans mezunuyum. 25 yaşındayım ve 4 yıldır başarılı sayılan bir iş hayatım var burda istanbulda. network security alanında danışmanlık şirketinde çalışıyorum. yani international bir iş.ve bu alanda sertifikalarımda var. benim ailem berlin'de yaşıyor.annem ve kardeşim 10 yılı aşkın süredir orda. şu anda almanca bilgim yok.

Gelelim konuya;
Ben lisans eğitimini tamamlamak için berlin'de üniv.(bilgisayar mühendisliği) okumayı düşünüyorum.bu konuda eğitim danışmanlık firmaları ile görüşmelerimde oldu az çok süreci biliyorum.ama beni asıl düşündüren nokta 25 yaşında oraya gidip 1 yıl dil eğitimini alıp 3 yıl'da bachelor(lisans) eğitimini başaralı bir şekilde tamamlasam dahi yaşım 29 oluyor.

Almanyada mezuniyet yaş ortalamaları nedir ? 28-30 yaşında mezun olmak ne gibi dezavantajlar getirir ? sonuçta burda da bir tecrübem var. bu konuda özellikle ordaki durumu bilen arkadaşlar beni bilgilendirirse çok memnun olurum. şimdiden teşekkürler.

Fastlane621
Mesajlar: 128
Kayıt: Sal May 24, 2016 3:12 am

Re: Almanya'da üniversite mezuniyeti hakkında yardım lütfen !!!

Mesaj gönderen Fastlane621 » Çrş Ara 07, 2016 1:01 am

Kesinlikle sorun cıkmaz.
Turkiyedeki gibi hemen okulu 4 senede bitir,askerligini yap,is bul,evlen mantigi yok.
Almanlarin cogu lise bittikten sonra 1 sene pause yaparlar.Universite'den sonra da dunyayi gezer, müzikyapar,3. bir dil ogrenirler.
Dolayisiyla Almanlarin yarisindan fazlasi is hayatina 30 lu yaslarda basliyor zaten.
Yalniz yasinizdan dolayi ogrenci vizesi alirken red yeme ihtimaliniz biraz yuksek. Enazindan bi A2 Almanca seltifikasi alin derim ben.

sendrom1
Mesajlar: 15
Kayıt: Pzr Ara 04, 2016 8:55 pm

Re: Almanya'da üniversite mezuniyeti hakkında yardım lütfen !!!

Mesaj gönderen sendrom1 » Prş Ara 08, 2016 1:35 am

Hocam zaten burda A1 kesin a2 yüksek ihtimal alıp gitmeyi düşünüyorum. Beni düşündüren nokta mezun olacağım yaş ve oradakilerin buna bakış açısı . Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.

Cevapla