Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Aile ile Almanya'ya gitmek.YARDIM LÜTFEN.

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
umeyrorhan
Mesajlar: 21
Kayıt: Pzr Kas 27, 2016 4:46 pm
Konum: Bursa
İletişim:

Aile ile Almanya'ya gitmek.YARDIM LÜTFEN.

Mesaj gönderen umeyrorhan » Sal Kas 29, 2016 3:58 pm

Herkese öncelikle merhaba.İlk defa bir forumda yazıyorum.Adım Muhammed 19 yaşında tekrar ygs ye hazırlanan biriyim.Ailem yakinda Almanya'ya gidecek inşallah.Merak ettiğim bir kaç konu var.Ben de sizin tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.Bana yardımci olursanız çok sevinirim...Benim babam Diyanet İşlerinde görevli devlet memuru.Yurtdışı sınavlarina girdi ve kazandi.2017 temmuz gibi ailemle beraber Almanya'ya gidecekler(Hangi şehir olduğu belli değil.).Aile üyelerine direk vize veriliyor.Ama ben 18 den büyük olduğum için bana direkt verilmiyor.
Benim bu sene hedefim özel psikoloji kazanmak.
1-Şimdi özel üniversitede psikoloji kazanip kayıt yaptırmadan yani bir ücret ödemeden sadece sonuç belgemle orada devlet üniversitesinde okuma şansım var mıdır?Puan sonucu vizeyi ya da kayit yaptiracagimiz üniversiteye girişi etkiliyor mu?Ve merak ettiğim diğer sorular da şu yönde;
2-Ben ailemle gittiğim için hangi vizeye başvurmam gerekli benim için hangisi idealdir?(Şunu belirteyim babam bizden önce gidecek.Orada lojmana yerleşecek ve açık bir adresi olacak.Yani davet mektubu falan gönderebiliyor herhalde o sırada oradan.)
3-Dilim şuan 0 ama ocakta devlete ait bir kursta Almanca ya başlayacağım.A1 ve A2 yi öğreneceğim umarim.Buradan alacağim belgeler işe yarar mi vize alirken?Gittigimde ise B1 e kadar tamamlamam gerekiyormuş herhalde orada kursa gitsem olur mu?
4-lise diploma notum 65 sinavdan alacağim puan sa muhtemelen 280-300 arasinda olacak.Bu bir dezavantaj olur mu sizce okula girerken veya vize sürecinde ?
5-Psikoloji okumak benim en büyük hayalim.Almanya da hangi üniversitelerde okuyabilirim.Hangilerine girebilirim?
Eğer bu sorulari yanıtlayabilirseniz beni çok mutlu edersiniz.Bunlarin cevaplarina çok ihtiyacim var.Şimdiden hepinize çok çok teşekkür ediyorum...

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39312
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Re: Aile ile Almanya'ya gitmek.YARDIM LÜTFEN.

Mesaj gönderen Physiker » Çrş Kas 30, 2016 2:14 am

Merhaba, öncelikle siteye hos geldin.

Vizede neye ne kadar önem veriyorlar asagidaki makalede bulabilirsin:

http://www.deutschstudent.com/portfolio ... lioCats=16

Egitim vizesi daha ideal.

Vize basvurusuna kadar ne kadar yüksek seviyede almanca sertifika alirsan o kadar vize sansin artar. Yukardaki linkte de bu durum anlatiliyor zaten.

Alman üniversiteleri sadece LYS yerlestirme puanina bakiyorlar.

Psikoloji gibi bölümlerde alimla ilgili kisitlamalar var(NC denilen). Gerekli bilgileri yine asagidaki linkte bulabilirsin:

http://www.deutschstudent.com/portfolio ... lioCats=16
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Cevapla