Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

VPD Sorunu!

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
karamolly
Mesajlar: 73
Kayıt: Pzt Kas 21, 2016 5:08 pm

VPD Sorunu!

Mesaj gönderen karamolly » Pzt Kas 21, 2016 5:30 pm

Merhaba Değerli Arkadaşlar,

Öncelikle bu gruptan çok şey öğrendim ve terübesini paylaşan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Yaz dönemi için Ingolstadt Üniversitesinde İngilizce bir master programına başvuruda bulunacam.Fakat, başvuruların direk üniversiteye yapılmasından dolayı çok fazla acele etmiyordum 6 Aralıkta A2 sertifika sınavına giricem,sertifika sonucumuda alıp başvurumu güçlendirmek adına hep birlikte titizlikle hazırladığım evraklarımı göndericektim.

Geçen hafta perşembe günü online başvurumu gerçekteştirirken preliminary inspection documents (VPD) süreci ile karşılaştım. Uni-assit aracılığı ile bu işlemi gerçekleştirip daha sonra gelen bilgi ile birlikte dökümanlarımı yollamalıymışım.Ama, daha önce aynı üniversiteye başvuranlarla konuştuğumda biz VPD almadan dökümanlarımızı yolladık dedi. Sanırım genelde lisans öğrencileri için yapılan bir uygulamaymış. Bildiğiniz gibi Türkiye de ki üniversiteler Bologno içerisinde ve AKTS sistemi kullanıyor ayrıca Alman not sistemine Türk not sistemini dönüştürmesi için YÖK ün tüm üniversiteler için geçerli bir standardı var. Üniversite de admission officer lara mail attım fakat mailim doğrudan uni-assist servici tarafından bu işlemi yapmalısın,sakın 75 Euro yu yatırmayı unutma, sonucuda 4-6 hafta içerisinde maille yollarız diyor.

Tecrübeli arkadaşların bu konu hakkında bilgisi ve deneyimi varsa,bana yardımcı olursa gerçekten çok sevinirim.

Tüm başvuran arkadaşlara şimdiden başarılar ve yol açıklığı dilerim.

sayko
Mesajlar: 129
Kayıt: Cmt Eyl 03, 2016 11:28 pm

Re: VPD Sorunu!

Mesaj gönderen sayko » Pzt Kas 21, 2016 5:42 pm

Merhaba. Universitenin en az ortalama beklentisi varsa ya da Alman sistemine gore not ortalamani belirlemek istiyorsan: (4- ortalaman) / ( 4-min basari ortalamasi) * 3 +1 ile hesaplayabilirsin. Tabi daha once universiteye gitmediysen bunu hesaplayamazsin ve baska bir kritere bakarlar herhalde.

Her universite ortalamaya bakmiyor ama bazilari Alman sistemine gore en az 3 ortalama istiyor.

Yukaridaki min. basari ortalamasi genelde 2 oluyor, oyle hesaplayabilirsin.

Uni assist'e uye olup basvurunu oradan yapiyorsun, sitelerinde 75 euro'yu yatirman gerektigi ve gondermen gereken basvuru evraklarini da ilgili adrese (uni assist'e, direkt uniye degil) gonderiyorsun.

75 euro uzerinden banka komisyon da aliyor benden 8 euro almislardi belki senden farkli alirlar bilgin olsun.

Uni assist'e dosyalari hem upload yapiyorsun hem de posta ile gonderiyorsun. Eger okulun ozel bi basvuru formu varsa onu da okulun sitesinden indir ve onu da evraklarin arasina ekle. Yardimci olabilmisimdir umarim

karamolly
Mesajlar: 73
Kayıt: Pzt Kas 21, 2016 5:08 pm

Re: VPD Sorunu!

Mesaj gönderen karamolly » Pzt Kas 21, 2016 6:06 pm

Merhaba Sayko,

Cevabın için teşekkür ederim.

Evet Üniversite için not ortalaması önemli ve hatta ilk kriterin bu olduğu sitede yazıyor. Benimde ortalamam 3.41/4.

Aslında benim öğrenmek istediğim bu VPD yi ben yapmak zorunda mıyım? Daha önce başvuranlardan böyle bir işlem neden istenmemişte bu şimdi isteniyor. Yapmasam herhangi bir sorunla karşılaşırmıyım ya da başvurum değerlendirmeye alınmaz mı?

Bütün bu soruları ilgili kişilere soruyorum fakat bana direk üniversitenin yetkilileri cevap vermiyor uni-assist service sanki herkese aynı cevabı veriyor gibi kısaca vpd yi açıklamış sonra da işlemi nasıl gerçekleştirmem gerektiğini izah etmiş. Ayrıca sonucunda 4-6 hafta içerisinde geleceği söylenmiş. evrakların 1 haftada gittiğini düşünürsek zaten en geç ocağın ilk haftası benim evraklarımı göndermem lazım ve yüksek ihtimal bu sonucu alamadan başvurucam.pro

Şimdi bu problemi nasıl çözebilirim. Sitenin linki https://www.thi.de/en/service/studies/a ... om-abroad/

Teşekkürler.

sayko
Mesajlar: 129
Kayıt: Cmt Eyl 03, 2016 11:28 pm

Re: VPD Sorunu!

Mesaj gönderen sayko » Pzt Kas 21, 2016 9:17 pm

Acikcasi uni assist zaten Vpd surecinin ta kendisi bence. Vpd extra bir belge vs degil okudugum kadariyla. Vpd, sen normal uni assist ile basvurunu yapiyorsun ve uni assist gerekli sartlari sagladigini gorunce okula belgelerini yolluyor. Muhru vuruyorlar ve eliminasyondan gecmis oluyor dokumanlarin ve elenmemis, tam sartlari saglamis oluyorsun universiteye basvurmak icin.

Ingilizce'si iyi olan arkadaslar yanlis mi anladim acaba ben? Bildigimiz uni assist'in calisma mantigini aciklayan bir terim degil mi Vpd?

http://www.uni-assist.de/vpd-procedure.html

karamolly
Mesajlar: 73
Kayıt: Pzt Kas 21, 2016 5:08 pm

Re: VPD Sorunu!

Mesaj gönderen karamolly » Pzt Kas 21, 2016 10:41 pm

Merhaba Sayko,

Çok teşekkür ederim ilgin için.

Aslında bir nevide öyle denilebilir. Dosyaları uni-assist sitesinden upload ediyorsun aynı zamanda evrakları vpd için Berlin e gönderiyorsun. Uni-assist te Universite'nin uygunluğunu, notun Almanya sisteminde karşılığını gösteren bir belge veriyormuş bu belgeyi de diğer dökümanların hepsi ile birlikte gönderip direkt olarak üniversiteye başvuruda bulunuyormussun. Araştırarak öğrendiğim bunlar sanırım bu süreci benimde yapmamdan başka çare yok mecburen başvurcam artık Ocak'ın ilk haftasına kadar gelirse inşallah bütün belgelerimle birlikte göndericem. Umarım hayırlısı olur. Tekrar teşekkürler.

sayko
Mesajlar: 129
Kayıt: Cmt Eyl 03, 2016 11:28 pm

Re: VPD Sorunu!

Mesaj gönderen sayko » Pzt Kas 21, 2016 10:47 pm

Sana o dokumani da verip kendin uniye basvurman gerekiyor, evraklari kendin gondermen gerekiyor, noktasi dogru olabilir acikasi, cok anlayamadim orayi.

Benim gonderdigim zaman uni assist kendi inceleyip, kendi gonderiyordu universitelere. Belki hala oyledir, belki de sen yanlis anlamissindir :)

Dhl ile sigorta bedelsiz 47 - 49 euroya gonderebilirsin belgelerini, eger yetismesini istoyorsan 1 gunde uni assist'e ulasir. Eger belgeleri sana geri gondereceklerse de onlarin da dhl servisi kullanip odemeyi kendin yapacagini soylersen belki yaparlar ve hizli bi sekilde halletmis olursun. Tabi gondermeyeceklerse sana gerek yok.

Rica ederim :) basarilar

karamolly
Mesajlar: 73
Kayıt: Pzt Kas 21, 2016 5:08 pm

Re: VPD Sorunu!

Mesaj gönderen karamolly » Pzt Kas 21, 2016 11:16 pm

Tekrar Merhaba,

Kargo önerin için çok teşekkür ederim hızlı bir gönderiye ihtiyacım vardı çok iyi oldu.

Haklısın çok garip geliyor aynı zamanda uni-assist bu işlem içinde aynı ücreti talep ediyor. Açıkcası bu VPD baya bir karışık umarım doğru bir şekilde üstesinden gelebilirim.

hunterqb
Mesajlar: 367
Kayıt: Çrş Ara 07, 2016 7:35 pm

Re: VPD Sorunu!

Mesaj gönderen hunterqb » Çrş Ara 07, 2016 7:43 pm

Selamlar,

Yaz dönemi için mi başvuruyorsunuz acaba ? Kış dönemi mayıs ayında diye biliyorum çünkü.

Birde anlamadığım nokta atıyorum siz summer semester başvurdunuz,1.sınıfa mart ayında ; winter semester başvurdunuz ekim ayında mı başlıyorsunuz okula ikiside aynı mı oluyor ? Çünkü ülkemizdede iki semester var bahar döneminde 2.dönem dersleri veriliyor, Almayada Yaz dönemine başladığımız zaman ikinci dönem dersleri mi sunuluyor yoksa baştan sıfır başlıyor gibi mi ? Özet olarak iki dönemim farklılıkları neler

karamolly
Mesajlar: 73
Kayıt: Pzt Kas 21, 2016 5:08 pm

Re: VPD Sorunu!

Mesaj gönderen karamolly » Çrş Ara 07, 2016 8:31 pm

Merhaba hunterqb,

Evet yaz dönemi için başvuruyorum.

Almanya da semester dönemlerinde Türkiye ye göre biraz farklılıklar var.

Ordada iki dönem var. Yaz döneminde dersler Mart veya Mart ortalarında başlayıp Ağustos ayında bitiyor. Bu yaz dönemi. Kış dönemi için de Ekim ve Ekim ortasında başlayıp Şubatta bitiyor.

Bazı Üniversiteler hem yaz dönemi hemde kış dönemi için aynı master programlarına öğrenci kabul edebiliyor. Buda derslerin birbirleriyle bağlantılı olmamasından kaynaklanıyor. Yaz dönemi için gittiğinde yaz dönemi derslerini alıyorsun kış dönemi içinde kış dönemi derslerini.

Benim başvurduğum okul ise direk yaz döneminde başvuru kabul ediyor ve yaz döneminde başlıyor.

Bazıları ise sadece kış döneminde başvuru kabul ediyor.

Bu tamamen okula ve başvurduğun programa göre değişiklik gösteriyor.Bunun için ilgi alanlarına ve akademik geçmişine göre başvuruda bulunacağın üniversitenin ve bölümlerin başvuru koşullarını incelemen gerekiyor.

Daad sitesinde bütün master programları var ordan gerekli bilgiyi öğrenebilirsin.

hunterqb
Mesajlar: 367
Kayıt: Çrş Ara 07, 2016 7:35 pm

Re: VPD Sorunu!

Mesaj gönderen hunterqb » Çrş Ara 07, 2016 10:49 pm

Ayrıntılı bilgi için çok teşekkür ederim.Dediğin gibi bazı okullar sadece bir dönem kabul ederken bazıları çift dönemde kabul ediyor.Bu arada başvurun hayırlı olsun..

karamolly
Mesajlar: 73
Kayıt: Pzt Kas 21, 2016 5:08 pm

Re: VPD Sorunu!

Mesaj gönderen karamolly » Prş Ara 08, 2016 12:08 am

Teşekkür ederim. Herkesin inşallah.

Cevapla