Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Yuksek Lisans mi Dil Kursu mu?

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
kafkaninsesi
Mesajlar: 2
Kayıt: Çrş Kas 16, 2016 10:27 am

Yuksek Lisans mi Dil Kursu mu?

Mesaj gönderen kafkaninsesi » Çrş Kas 16, 2016 10:40 am

Arkadaslar herkese merhaba. Bir konuda acilen goruslerinize ihtiyacim var. Turkiye\'de yuksek lisansimi tamamladim. Almanya\'da doktora egitimi dusunmekteyim. Fakat malum bunun icin cok iyi derecede (dogal olarak) dil yeterliligi sarti kosmaktalar. Bunu ise burdan halletmem mumkun gorunmuyor. Sorum su, vize icin doktoraya basvurabilmek adina bir dil kursuyla mi sansimi denemeliyim yani direkt dil vizesi yoksa yeniden bir yuksek lisans kabulu alip o yoldan mi ilerlemeliyim (ki bu ikinci yuksek lisans olacak buna takilirlar mi bilmiyorum). En buyuk dezavantajim ise hic Almanca\'m yok. Sizce hangisi makul? Lutfen yardim edin.

kafkaninsesi
Mesajlar: 2
Kayıt: Çrş Kas 16, 2016 10:27 am

Yuksek Lisans mi Dil Kursu mu?

Mesaj gönderen kafkaninsesi » Cum Kas 18, 2016 10:43 am

Arkadaslar yok mudur onerisi olan?

sayko
Mesajlar: 129
Kayıt: Cmt Eyl 03, 2016 11:28 pm

Yuksek Lisans mi Dil Kursu mu?

Mesaj gönderen sayko » Cum Kas 18, 2016 11:26 pm

1. Hic dil bilmeden sartli kabul veren okullar yok mu doktora icin? Varsa onlari dene.

2.eger yoksa okullarin dil bilenler icin son basvuru tarihlerine bak ve eger son basvuru tarihi 15 ocak ve sonrasi ise:

Dil kursu vizesine basvursan (birkac gun icinde) ortalama Ocak basinda sonuclanir. Red aldigini varsayip deadlinenin 15\'inde oldugunu varsayarsak. 2 hafta icinde belgeleri okula gonderip kabul alma ve belgelerin sana ulasmasi, yuksek lisans + dil kursu icin vizenin ,yani 2. Vize basvurunun sonuclanmasi sanirim mart nisani bulur en gec.

Burada 1. Adimin olmadigini varsayarsak 3 4 ay kaybediyosun once sadece dil kursu vizesine basvurarak, ama tekrar yuksek yapmaktan "kurtuluyorsun" (gorecelidir). Zaman olarak neredeyse 2 sene kara geciyosun. Ama en guzeli hic dil bilmeden doktoradan sartli kabul veren universite bulman, belki arkadaslar soyleyeceklerdir doktora icin oyle bi imkan varsa.

BsO29Ak
Mesajlar: 65
Kayıt: Pzt Nis 02, 2012 11:00 am

Yuksek Lisans mi Dil Kursu mu?

Mesaj gönderen BsO29Ak » Cmt Kas 19, 2016 12:51 pm

Kiel Universitesi\'nden doktora icin kabul alinabiliyor sifir almanca bilgisiyle. Ben almistim daha once ama profesoru ikna etmen lazim o kabul ederse ve tezin ingilizce yazmak icin uygun bir konuysa kabul ediliyor. Tavsiyem profesorlere email at.

Cevapla