Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

AT11 belgesi ile doktor muayenesi nasil gerceklestirilmelidir?

Turk ve Alman devlet daireleri: Turk Konsoloslugu'ndaki islemler, yabancilar dairesi, saglik sigortasi, isci vizesi, askerlik, ehliyet...
emancipatio
Mesajlar: 4
Kayıt: Çrş Eki 14, 2015 6:07 pm

AT11 belgesi ile doktor muayenesi nasil gerceklestirilmelidir?

Mesaj gönderen emancipatio » Pzr Eki 23, 2016 2:40 am

merhaba arkadaslar, ben de almanyada master ogrencisiyim. at 11 ile TK ya kayit oldum ve bana yarim sayfa a4 buyuklugunde doktora gittigimde gostermek uzere bir kagit verdiler. bu kagit ile birkac defa doktora gittim ve kendi cebimden odemek uzere her defasinda evime fatura gonderdiler. at11 ile almanyada sigortaya kayit oldugumuzda muayene icin para odemiyoruz diye biliyordum ancak her seferinde bunu odemek durumunda kaldim. at11 in doktora gittigimizde nasil isler hale getirilecegi konusunda tecrubesi olan arkadaslar yazabilirlerse cok sevinirim.

kimi basliklarda bu bahsettigim gibi yarim a4 kagit ile para odemedigini soyleyen arkadaslar olmus, yine benzer sekilde benim gibi para odeyenler de. TK dan aldigimiz kagit muayene parasi odememeye engel degil ise faturalari TR deki SGK ya getirerek odedigimiz tutari SGK dan mi talep etmemiz gerekiyor? bazi arkadaslar da TK ile AOK nin farkli davrandigini yazmis. Bu konudaki bilgi kirliliginin onune gecmek ve butun arkadaslara faydali olacagini dusunerek sizden tecrubelerinizi bekliyorum.

Simdiden cok tesekkur ederim.:)