Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Gurbet

Gunluk yasam, masraflar, yurtlar, yemekler... Hepsi burada...
sayko
Mesajlar: 129
Kayıt: Cmt Eyl 03, 2016 11:28 pm

Gurbet

Mesaj gönderen sayko » Pzt Eyl 19, 2016 4:37 am

Daha once boyle bir baslik acilmamasi cok garip. Bence bloke hesap acmaktan daha onemli. Eminim benim gibi dusunenler de cikacaktir.

Acikcasi ben gitmekte kararsizim. Universiteyi de ailemin yaninda okumadim fakat simdi farkli bir ulkeye gitmek bambaska bi korku, gurbet korkusu.

Ya aslinda kafamdan ne dusunceler geciyor, cok uzgunum su aralar bu anne babayi biraki gitme mevzularindan ama simdi kac sayfa yazi yazmaya gerek yok.

Almanya\'da iken tahmini olarak ne kadarda bir Turkiye\'yi ziyaret edebiliriz? (Dil kursundayken hic mi gidemiyoruz Turkiye\'ye?)

Henuz Almanya\'ya gitmemis ve benim gibi dusunenler var mi?

Almanya\'da olup da bu dusuncelerle gidip sonra bu dusunceleri azalan var mi?

Sizinle paylasmak istedim cunku icimdeyken cok yoruyor.

duisburger
Mesajlar: 455
Kayıt: Prş Şub 05, 2009 4:42 pm

Gurbet

Mesaj gönderen duisburger » Pzt Eyl 19, 2016 8:56 am

Istedigin kadar gidebilirsin, maddi durumuna ve bos zamanina bagli. Zamanla alisiyorsun gurbetcilige. Universite is vs derken ozlemeye zamanin kalmiyor zaman gectikce.

Kullanıcı avatarı
Informatiker
Mesajlar: 474
Kayıt: Çrş Ağu 20, 2014 9:14 pm
Konum: Göttingen

Gurbet

Mesaj gönderen Informatiker » Pzt Eyl 19, 2016 10:47 am

[quote]duisburger tarafindan yazilan metin:

Istedigin kadar gidebilirsin, maddi durumuna ve bos zamanina bagli. Zamanla alisiyorsun gurbetcilige. Universite is vs derken ozlemeye zamanin kalmiyor zaman gectikce.[/quote]



Bundan daha iyi bir cevap olamazdi. Almanya\'da egitim hayatini ozetlemissin hocam.:)
Georg-August Universität
Angewandte Informatik

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

Gurbet

Mesaj gönderen Staatsmann » Pzt Eyl 19, 2016 2:13 pm

Cok *** gidemezsin eger muzik vs okumuyorsan.
Eger maddi durumun iyi ise her ay en az 1 hafta gidersin abarti olacak sekilde.

Onun harici yazin bir ay, kisin 2-3 hafta ve baharda yine 1-2 hafta zamanin olabilir.

Cok duygusal ve aileci isen zorlanirsin. Burada kendi ayaklarinin ustunde duracaksin, baya da yalniz kalacaksin yeri geldiginde.
Turistik gezmeye tatile gel, ailenden uzaklas kendini test et.
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari

e91
Mesajlar: 3
Kayıt: Cum Şub 27, 2015 3:13 am

Gurbet

Mesaj gönderen e91 » Pzt Eyl 19, 2016 3:25 pm

ben 3 ayda 1 filan gidiyorum.. kursa 1 hafta ara verip gidebilirsin ara sira.. ucuz bilete bagli..

jobbabemeek
Mesajlar: 303
Kayıt: Prş Nis 10, 2014 2:55 pm

Gurbet

Mesaj gönderen jobbabemeek » Pzt Eyl 19, 2016 6:21 pm

Bence daha bastan Turkiye\'ye ne kadar siklikla gidebilecegini soruyorsan Almanya\'daki yasama pek kolay alisabilecegin soylenemez. Hatta gurbet sozcugu kendi icinde fazla duygusal bir anlama sahip sanki. Yani gurbet mevzusunu bir kenara atip Almanya\'yi bir nevi yeni evin olarak gormen gerekiyor bence. Yoksa her yasayacagin zorlukta daha da motivasyonun dusecek, zamanla cok daha ciddi buhrana girip cikis yolu bulamayacak hale gelirsin, zira asiri duygusal olmandan oturu muhakeme yetenegin korelmekle birlikte olan biteni dogru yorumlamada sikintilar yasayabilirsin. Keza onyargi da devreye girecegi icin kendini Alman toplumundan daha da soyutlamaya baslarsin. Bu da yeni evine uyum saglamana engel olur.

Dolayisiyla gitmeden once kafaca hazir olmaya bak bence. Kafani rahatlat. Mesela gidip gelme imkanin tabii ki olacak, maddi imkanina da bagli olmakla birlikte. Rahatlikla ucuz bilet de bulunuyor bu arada. Benim onerim, o kendi yarattigin guvenli alanindan cik ve birey ol. Farkli kulturleri, toplumlari ogrenmeye bak. Sana epey katkisi olacaktir bu deneyimin. Ama dedigim gibi gitmeden once bunu kafanda halletmelisin.

Yolun acik olsun.

sayko
Mesajlar: 129
Kayıt: Cmt Eyl 03, 2016 11:28 pm

Gurbet

Mesaj gönderen sayko » Sal Eyl 20, 2016 4:07 am

Cevaplariniz icin cok tesekkurler. Sayenizde biraz daha olumlu dusunmeye basladim. Ama bir anda bitecek bir sey de degil. sanirim dediginiz gibi yasamakla asilabilir seyler. Aslinda hislerimi biraz detaylandirmak istiyorum, sanirim daha da rahatlayabilirim boylelikle:

Ben Edirne\'de okudum universiteyi. Oradayken de son senelerde aile yaslandigi icin anne babayi kaybetme korkusu basladi. Aslinda bende kaygi bozuklugu var sanirim. Her telefonda bi kotu haber bekliyordum Edirne\'de son senelerde kim bilir Almanya\'da nasil olur diye dusunuyorum.

Kotu haber gelse ve o gun gelse de aslinda bas edebilirim sanirim, ama bir tarihte bir olayin gerceklesecek olmasi beni cok fazla kaygilandiriyor. Bunun nedeni de pek sorumluluk sahibi bir insan olmadigimdan, hayatta hep minimum efor sarf edip, genelde evde oturan, disaridaki hayatla pek savasmayi tercih etmeyen bir insan olmamdan kaynakli. Sabah bile uyanmak bana olum geliyordu, bazen sinavlara bile gitmiyordum uyanmak cok aci geldigi icin.

Bunu yenmeye basladim, artik daha fazla sorumluluk aliyorum, hem de isteyerek. Size sacma gelecek belki ama bazen yazin minibuste isteyerek gunesli tarafa oturuyorum. Sanki hayatta hic aci cekmemisim gibi bilerek aci cekmek istiyorum bazen. Halbuki baktigimda oyle aci cekmemis bir insan da degilim ama ailemin pek ustume gelmemesi, pek uyandirmamalari ve istedigim saate kadar uyumam vs. sanki sansliymisim gibi geliyor ve bu nedenle iste o gunesli tarafa oturma ya da baska orneklere hayat buluyor.

Her yonuyle baktigim zaman Almanya benim icin kesinlikle en iyi secenek Turkiye\'de kaldigim butun durumlardan.

Maddi durumumuz fena sayilmaz. Toptancilik yapiyor babam ve 2 ablam var evliler babam da yaslaniyor falan dukkan ne olacak ben gidersem? O da benim omuzlarima cok buyuk yuk yukluyor. Ama dukkani birakmaya kesin kararliyim. Ne olursa olsun. Hayatim boyunca 3\'e al 5\'e sat mantigiyla yasamak istemiyorum.Hayat bundan cok daha fazlasi.


Iste bu "dukkan sana kalacak" , "anne babamin, ben gidersem arkamda uzgun ve evde canlari sikilan, bana vicdan yaptiran bir yuk olmasi" vs. olaylari sanki gidersem ihanet etmis gibi olacagim hissi yaratiyor.

Yani kendi hayatimi kurmama bir sey demiyorlar ama sanki iclerinden de tersini soyluyorlar gibi, iste o gizlilik canimi sikiyor. Keske hic olmasaydi.

Edirne\'deyken de 40 gune bir falan gidiyordum, oyle *** gitmeyle duzeltebilecegim bir sey degil bu anlattigim durum aslinda. Sadece yaslanmalari ve benim bunu durduramamam.

-----
@jobbabemeek

Cok haklisin. Benim de bundan sonra yapmak istedigim sey bu bireylik ve onume bakmak. Almanya\'ya da yerlesmeyi dusunuyorum zaten. Eksi\'de geri donenlerin entryleri de canimi sikiyor, cunku geri donersem benim icin cok kotu bir senaryo olur.

Tekrar herkese cok tesekkur ederim.

BirFacitas
Mesajlar: 161
Kayıt: Cmt Tem 30, 2016 5:36 pm

Gurbet

Mesaj gönderen BirFacitas » Sal Eyl 20, 2016 7:58 am

Hocam ciddi yazar potansiyeliniz var
Sizi birer kivilcim olarak gonderiyorum,alevler olarak geri donmelisiniz!
Mustafa Kemal ATATURK

Nur19
Mesajlar: 253
Kayıt: Prş Tem 07, 2016 10:27 am

Gurbet

Mesaj gönderen Nur19 » Sal Eyl 20, 2016 10:01 am

Yani burdan teshis koyar gibi olmasin ama sende biraz ansiyete bozuklugu var galiba. Ayni olaydan ben de muzdaribim her telefon caldiginda akla kotu bisey gelmesi surekli olumsuz dusunmek vs. Almanyaya gidip sinir krizleri, ataklar geciren psikolojisi bozulan ve geri donen cok insan var. Yani biraz bu dusunceleri asmak gerek sonumuzun onlar gibi olmamasi icin. Olaya gurbet degil yeni bir hayat kurmak olarak bak ve pozitif dusunmeye calis. Bu sadece almanya icin gecerli degil, bu ansiyetik dusunceler nerede olursan ol istersen ailenin dibinde ol sen cabalamadigin surece devam edecektir. Sen oncelikle bu kaygilarindan kurtulmaya calis

jobbabemeek
Mesajlar: 303
Kayıt: Prş Nis 10, 2014 2:55 pm

Gurbet

Mesaj gönderen jobbabemeek » Sal Eyl 20, 2016 11:41 am

"Yani kendi hayatimi kurmama bir sey demiyorlar ama sanki iclerinden de tersini soyluyorlar gibi, iste o gizlilik canimi sikiyor. Keske hic olmasaydi."

O zaman senin yapman gereken ailenle soyle bir aksam uzun uzun sohbet etmen. Konusarak her sey cozulur. Babana da dukkanla alakali dusuncelerini, gelecege dair kurdugun planlari anlat. Hepiniz dusuncelerinizi birbirinizle acik acik, sakince paylasin, bir nevi icinizi dokun, bakalim ne olacak.

Bu arada yurtdisi meselesi tamamen kisiden kisiye degisiyor. Ama genelde ailesine cok duskun olan kisiler cogunlukla zorluk yasiyor tabii. Yalniz, son yazdiklarindan anladigim kadariyla senin sorunun aileye duskunlukten ziyade biraz daha kendinle alakali. Bu sorunu da oncelikle ailenle konusarak cozebilirsin bence. Ailenden de net olmalarini rica et.

sayko
Mesajlar: 129
Kayıt: Cmt Eyl 03, 2016 11:28 pm

Gurbet

Mesaj gönderen sayko » Prş Eyl 22, 2016 1:10 am

@birfacitas tesekkurler :) yazacak bir seyler bulursam olabilir.

@nur19 aynen hocam ben de supheleniyorum anksiyete, kaygi bozuklugundan. Hayata atilmak lazim ve yavas yavas atilabilecegimi hissediyorum. Ailenin yaninda olmak da cozmez dedigin gibi. Umarim atlatiriz, cabalamadan olmuyor. Buradakilere pek guvenmedigimden orada bi psikiyatriste gidecegim.

@jobbabemeek konusma yapmayi ben de dusunuyorum uzun zamandir. Cok faydali olacagini da dusunuyorum. Bi zaman yaratip konusacagim ve evet aileye duskunlukten ziyade kendimle olan bi savas bu. Sen anliyorsun psikolojiden :)

Hepinize tesekkur ederim.

Cevapla