Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Gercekler

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
orcun333
Mesajlar: 12
Kayıt: Pzt Tem 25, 2016 2:42 am

Gercekler

Mesaj gönderen orcun333 » Pzr Ağu 28, 2016 4:05 am

Merhaba arkadaslar, uzun zamandir arastirma yapmama ragmen Almanyada dil okulu, universite okumanin bu kadar zor olacagini dusunmemistim.

http://www.deutschstudent.de/forum/view ... read_id=24

Butun bu gerekli islemleri, belgeleri, onaylari gordukten sonra moralim gercekten bozuldu.. Bunlari yapanlar veya bilgisi olanlar varsa lutfen soylesin arkadaslar gercekten bu kadar zor bir is mi yoksa hepsi bir sekilde halloluyor mu ? Gercekten bu kadar zor olacagini dusunmemistim :(

Nur19
Mesajlar: 253
Kayıt: Prş Tem 07, 2016 10:27 am

Gercekler

Mesaj gönderen Nur19 » Pzr Ağu 28, 2016 5:31 am

Belge hazirlamaktan, diplomatik islerden usenen biri almanyada okumaya nasil cesaret ediyo anlamiyorum.. Belge toplamak zor ama hic bilmedigin dilde, hic bilmedigin bi ulkeye gidip 5 sene dunyanin en zor universitelerinde okumak daha kolay :) iyi kafaymis.

Mkyc01
Mesajlar: 444
Kayıt: Pzr Ağu 16, 2015 9:17 pm

Gercekler

Mesaj gönderen Mkyc01 » Pzr Ağu 28, 2016 9:51 am

Aslinda fazla bi zorlugu yok universite basvurusu icin 5 6 belge bi zahmet topla yaklasik 3 4 gunde hallettim ben ama vize icin nasil oluyor daha bilgim yok gecmis olsun artik hayallerinden seni 5 belge vazgecirdiyse 😂😂😂

Dasein
Mesajlar: 55
Kayıt: Cum Kas 29, 2013 1:25 pm

Gercekler

Mesaj gönderen Dasein » Pzr Ağu 28, 2016 10:18 am

[quote]orcun333 tarafindan yazilan metin:

Merhaba arkadaslar, uzun zamandir arastirma yapmama ragmen Almanyada dil okulu, universite okumanin bu kadar zor olacagini dusunmemistim.

http://www.deutschstudent.de/forum/view ... read_id=24

Butun bu gerekli islemleri, belgeleri, onaylari gordukten sonra moralim gercekten bozuldu.. Bunlari yapanlar veya bilgisi olanlar varsa lutfen soylesin arkadaslar gercekten bu kadar zor bir is mi yoksa hepsi bir sekilde halloluyor mu ? Gercekten bu kadar zor olacagini dusunmemistim :( Bu durumda hayalimden vazgececegim gibi gorunuyor :([/quote]

Orcun merhaba, oncelikle belgeleri toplama kismi gorundugu kadar zor degil sadece planlanarak yapilmasi gerekli.Ancak diger taraftan, universiteye basvuru ve kuskusuz Almanyada yasam konusu daha dirayet ve istikrar gerekli.Oncelikle Almanya ya gitme amaci net olarak belirlenmis olmasi gerek.Zira egitim icin giden bir insan her ne kadar zorlansa da degecegini bilir.Universiteye master basvurulari icin bir yil oncesinden arastirmaya baslayan birisi olarak kisaca bahsetmem gerekirse,oncelikle basvurmak istedigin bolumu net belirlemek gerekiyor.Ondan sonra bu bolum ile alakali universiteleri bulup hoca kadrosunu arastirmak, senin icin ne kadar yararli olup olmayacaginin denklemini kurmak uzerine herbir universitenin gerekli belgelerini toparlamak gerekiyor.Buna arti olarak universitenin hocalariyla irtibata gecmek de faydali olacaktir kuskusuz.Uzerine dil sinavlarina hazirlanmak ve tabi bahsetmedim ancak butun bunlar devam ederken yil icerisindeki derslerini vermen gerekiyor.Ustelik yil icerisinde mulakatlar oluyor ve bazen bunlara da hazirlanmak gerekiyor.

Suan vizesini bekleyen birisi olarak sunu dusunuyorum, Almanya ya vardigimda muhtemelen daha zorlu bir yaris bekliyor olacak ustune ustluk bir yil sonra doktara icin ayni durumlari tekrar yasayacagim.Tum bunlar iki yillik bir egitim icin deger miydi acaba diye dusundugum anlar oldu.Ancak sonuc olarak yine de gayet mutlu ve heyecanliyim.Simdi konu basligi "gercekler" olunca sanirim benim de icimi dokesim geldi :D

Kisacasi gercekten emek ve istikrar gerektiren surecler.Simdiden kolay gelsin
''Arzularinin yanginlari icinde yurur insan''

William Blake

pardon
Mesajlar: 778
Kayıt: Cum Nis 15, 2011 10:10 pm

Gercekler

Mesaj gönderen pardon » Pzr Ağu 28, 2016 12:13 pm

Tipik tembel Turk insani. Hayalim dedigi seyden 5-6 belge toplamaya usendigi icin vazgececekmis. :)

Abartmadan soyluyorum, Almanya\'da okumak o usendigin belge toplama isinden milyon kat daha zor. Bos ver bence de Almanya\'da okuma isini. Daha 5-6 belge toplayamayan adam da okumasin bir zahmet Almanya\'da.

Cevapla