Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanca kursu + Master

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
yalinunsal
Mesajlar: 2
Kayıt: Çrş Ağu 24, 2016 3:20 pm

Almanca kursu + Master

Mesaj gönderen yalinunsal » Çrş Ağu 24, 2016 3:27 pm

Arkadaslar merhaba,

Hacettepe Ingilizce Mutercim Tercumanlik mezunuyum. Su anda Rusca, Ingilizce ve Turkce dillerinde serbest cevirmen olarak calisiyorum. Almanya\'da (Berlin tercih sebebi) Almanca kursuna gitmek ve sonrasinda da lojistik, dis ticaret gibi bir bolumde Master yapmak istiyorum (Almanca seviyem seneler once epey iyiydi, pratik eksikliginden epey geriledi, ancak biraz cabayla tekrar iyilestirebilirim).

Ancak benim durumumun sikintisi surada basliyor: 2008 mezunuyum. Izmir\'de Alman Konsoloslugunda calisan tanidigimiz ile gorustugumde bana, universitelere basvursam bile buyuk ihtimalle mezuniyet yilimdan dolayi ret yiyecegimi soyledi. Gerekcesi ise neden bu zamana kadar bekledigim ve simdi Master yapmaya karar verdigimmis. Ben de birkac yerle konustum; mezuniyet yilinin cok bir sey ifade etmeyecegini, ancak gecerli bir sebep sunmak gerektigini soylediler. Ayrica mezun olunan bolumun dersleri ile master yapilacak bolumun derslerinin en az %70 oraninda uyusmasi gerektigi de soylendi. Benim durumumda olup giden veya bu konuda bilgisi olan arkadaslar yardimci olurlarsa cok sevinirim.

Rheinland
Mesajlar: 10
Kayıt: Çrş Ağu 24, 2016 10:47 am

Almanca kursu + Master

Mesaj gönderen Rheinland » Çrş Ağu 24, 2016 4:56 pm

Sizin oldugunuz durumdaki bir kisiyle karsilasmadim ama sorun su ki araya zaman girmis olmasi ve buna ragmen vise basvurusunda bulunmak istiyosunuz bu tarz vize islemlerinin cogunlugu genelde red ile sonuclanir.

Fatih Deniz
Rheinland Privatschule

yalinunsal
Mesajlar: 2
Kayıt: Çrş Ağu 24, 2016 3:20 pm

Almanca kursu + Master

Mesaj gönderen yalinunsal » Prş Ağu 25, 2016 2:57 pm

Cevabiniz icin tesekkurler. Peki burada aciklamanin duzgun bicimde yapilmasi faydali olur mu? Ornegin lojistik ya da dis ticaret gibi bir bolum okuyup sonrasinda Turkiye\'de ticaret ile ilgilenmek istiyorum. Neden simdi diye sorduklarinda da kariyerime degisik bir yon vermeye karar verdim ve bu yuzden de Almanya\'da master egitimi gormenin en iyi yol oldugunu dusunuyorum gibi.

Cevapla