Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

dsh - soru tipi

Dil kurslari, seviyeler, masraflar, sinavlar... Hepsi burada...
bwl
Mesajlar: 53
Kayıt: Sal Nis 19, 2016 2:33 am

dsh - soru tipi

Mesaj gönderen bwl » Pzr Ağu 14, 2016 11:23 pm

arkadaslar merhaba,

dsh sinavinin orneklerine bakiyorum. horverstehen veya leseverstehen bolumlerinde "in vollstandigen satzen" diye veya "in ganzen satzen" diye ibare oluyor.

bu ikisi oldugunda ne yapmamiz gerekiyor?

bir de, bazi bolumler icin kendi kelimelerinizle yazin vs. deniliyor. in vollstandigen satzen\' de stichworter kullanmadan kendi cumlelerimizi mi kurup yapmamiz gerekiyor sorulari? eger oyle ise in ganzen satzen\' de duydugumuzun veya okudugumuzun aynisini mi yaziyoruz? biraz kafam karisti bu konularda. sinava giren arkadaslar bilgi verebilirse cok memnun olurum. tesekkurler.

Kullanıcı avatarı
Informatiker
Mesajlar: 474
Kayıt: Çrş Ağu 20, 2014 9:14 pm
Konum: Göttingen

dsh - soru tipi

Mesaj gönderen Informatiker » Pzt Ağu 15, 2016 12:59 pm

Stichworter ler de maddeler olarak yaziyorsun bir nevi.
Mesela soru kuresel isinmanin nedenleri nedir der. Bir madde olarak "Treibhauseffekt" dersin. Ama cumle olarak yazmani isterse " Treibhauseffekt bringt Global Erwaermung hervor." veya "Treibhauseffekt verursacht Global Erwaermung"gibi- Her iki varyasyonda da kendi cumlelerin olmasi cok onemli. Ornek verirsek adam text de sana "verursachen" kullandiysa sen "auslosen" kullanacaksin mesela. Yani textde yazilan seyin aynisini yazacaksin ama direkt kopya yaparsan puan alamazsin. Adamlar bir nevi gercekten anlamismisin ne yazildigini olcmek istiyor. Ama bazen soyle bir sikinti oluyor. Text i okuyorsun sorulan sorunun cevabini tamamen eksiksiz sekilde anliyorsun ama o cumleyi kendi kelimelerinle anlatacak kelimeleri bilmiyorsun. Bu durum cok sikinti oluyor bende mesela O yuzden ogrenecegin her kelimenin synonym lerinde ogrenmeni tavsiye ederim.
Georg-August Universität
Angewandte Informatik

bwl
Mesajlar: 53
Kayıt: Sal Nis 19, 2016 2:33 am

dsh - soru tipi

Mesaj gönderen bwl » Pzt Ağu 15, 2016 3:48 pm

[quote]Informatiker tarafindan yazilan metin:

Stichworter ler de maddeler olarak yaziyorsun bir nevi.
Mesela soru kuresel isinmanin nedenleri nedir der. Bir madde olarak "Treibhauseffekt" dersin. Ama cumle olarak yazmani isterse " Treibhauseffekt bringt Global Erwaermung hervor." veya "Treibhauseffekt verursacht Global Erwaermung"gibi- Her iki varyasyonda da kendi cumlelerin olmasi cok onemli. Ornek verirsek adam text de sana "verursachen" kullandiysa sen "auslosen" kullanacaksin mesela. Yani textde yazilan seyin aynisini yazacaksin ama direkt kopya yaparsan puan alamazsin. Adamlar bir nevi gercekten anlamismisin ne yazildigini olcmek istiyor. Ama bazen soyle bir sikinti oluyor. Text i okuyorsun sorulan sorunun cevabini tamamen eksiksiz sekilde anliyorsun ama o cumleyi kendi kelimelerinle anlatacak kelimeleri bilmiyorsun. Bu durum cok sikinti oluyor bende mesela O yuzden ogrenecegin her kelimenin synonym lerinde ogrenmeni tavsiye ederim.[/quote]

cevap icin tesekkurler. onu da ogrenmek istiyordum. yani; in ganzen satzen veya in vollstandigen satzen dedigi zaman yazacagim cumle, parcanin aynisi olmamali. kendi kelimelerimle o cumleyi olusturmam gerekiyor.

Cevapla