Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Kabul sartlari

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
Bayressam
Mesajlar: 8
Kayıt: Pzr Ağu 14, 2016 3:44 pm

Kabul sartlari

Mesaj gönderen Bayressam » Pzr Ağu 14, 2016 4:00 pm

Hocam merhabalar, ben turkiyede psikolojik danismanlik ve Rehberlik bolumunde okuyorum gecen sene yerlestim ama yurtdisinda hukuk okumak istiyorum , ulkemde rahatlikla hukuk fakultesine gidebilirdim ama yurtdisinda hukuk egitimi almayi lisede kafama koymustum.o zaman mumkun olmadi arastirmamistim cunku kosullari falan. Su an universite ikinci siniftayim ve bu islemler icin gec kalmamisimdir umarim. Nette arastirmalarima gore lise diplomasi ve osym puani etkili.benim puanlarim gayet yeterli hatta numerus clausustan da hesapladim 1.9 a tekabul ediyor, dili de hazirlik okuyarak halledecegimi dusunuyorum. Bu konuda neler yapabilirim, hukuk egitimi icin kabul gorme olasiligim var mi olasi bir basvuruda beni nasil bir yol bekliyor cevaplarsaniz sevinirim.

BsO29Ak
Mesajlar: 65
Kayıt: Pzt Nis 02, 2012 11:00 am

Kabul sartlari

Mesaj gönderen BsO29Ak » Pzr Ağu 14, 2016 5:25 pm

Almanya\'da hukuk okumak icin hukuk bolumunu kazanmis olman gerekiyor Turkiye\'de. Bu durumda bence sansin dusuk cunku psikolojik danismanlik ve rehberlik bolumunun benzer bir yani da yok hukuk egitimiyle bence ama sansini dene tabiki.

Bayressam
Mesajlar: 8
Kayıt: Pzr Ağu 14, 2016 3:44 pm

Kabul sartlari

Mesaj gönderen Bayressam » Pzt Ağu 15, 2016 12:34 pm

Tesekkur ederim, bi sorum daha var, Diyelim ki turkiyede bir universite bitirmis ve dort yillik herhangi bir.alanda egitimini tamamlamis bir ogrenci, istedigi bolumu turkiyede kazanmadan almanyada ikinci bir lisans egitimi alabilir mi, ornegin turkiyede psikoloji egitimini tamamlayip, mezun olduktan sonra da almanyada hukuk, uluslararasi iliskilev Vs. Lisans egitimi alinabilir mi direk basvuru ile

BsO29Ak
Mesajlar: 65
Kayıt: Pzt Nis 02, 2012 11:00 am

Kabul sartlari

Mesaj gönderen BsO29Ak » Pzt Ağu 15, 2016 1:43 pm

Evet tam olarak dogru. Senin icin bu yol bence daha mantikli ya da yuksek lisans ama tabi ki tercih senin.

Bayressam
Mesajlar: 8
Kayıt: Pzr Ağu 14, 2016 3:44 pm

Kabul sartlari

Mesaj gönderen Bayressam » Prş Ağu 18, 2016 1:34 pm

Kafamda aynen yuksek lisans veya lisans da olmak uzere turkiyedeki egitim hayatimdan sonra yurtdisinda egitim almak var. Yuksek lisans icin gereken kosullari arastirdim. Fakat turkiyede psikolojik danismanlik bolumunu cok istiyodum ve mutlaka basariyla mezun olmak istiyorum ve bu bolumu bitirdikten sonra yurtdisinda ya yuksek lisans ya da lisans egitimi alicam. Benim acimdan Lisans egitimi daha agir basiyor.istedigim bolumde de okuma firsati sunuldugunu soylediniz. Degerlendirme kriteri olarak neyi olcut alirlar cunku ulkemde bir universite bitirmis olarak farkli bir alanda lisans egitimi alacagim icin numerus clausustan mi degerlendirme yapacaklar yoksa universite not ortalamasi mi onem tasiyor merak ediyorum cunku ya uluslararasi iliskiler ya da hukuk icin ilerde basvuru yapmayi dusunuyorum.

Devransare
Mesajlar: 16
Kayıt: Cmt Ağu 20, 2016 1:52 pm

Kabul sartlari

Mesaj gönderen Devransare » Cmt Ağu 20, 2016 1:55 pm

Ben bu sene turizm anadolu otelcilik meslek lisesinden mezun oldum 4 senelik , ve lys 4 senelik universite kazandim b2 ingilizce ve suan a2 almanca dil sertifikamda var almanyada direk universiteye baslayabilirmiyim?

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39454
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Kabul sartlari

Mesaj gönderen Physiker » Cmt Ağu 20, 2016 8:58 pm

Hayir baslayamiyorsun. Stk yapman lazim.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Cevapla