Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Tercume Burosu Rezilligi

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
alihan92
Mesajlar: 139
Kayıt: Pzt Ara 07, 2015 12:20 am

Tercume Burosu Rezilligi

Mesaj gönderen alihan92 » Pzt Tem 04, 2016 1:53 am

Merhabalar,

Iki gun once Uni diplomasi, lise diplomasi, uni transkript, nufus kayit ornegi ve osym yerlesti belgelerini bulundugum sehirde tercume ettirdim. Eve gelip cevirileri inceledigimde beynimden vurulmusa dondum cunku bu bes adet evraktan dordu yanlis ceviriydi. Yanlis anlasilma olmasin hemen belirteyim: almanca bilgim cok az, zaten once dil kursuna gidicem almanyada. O yuzden kontrol edebildigim tek yer tarih ve isim soy isimlerdi. Tarihlerin cogu yanlis, tarihleri gectim isim soyisimler bile cogu yerde eksik alakasiz yazilmis. Dusunun Rektor adi Ismail ....., bunun yerine zeynep inal diye birini yazmis. Bunun icin ceviriye gerek yok ayni ismi alip oraya yazacaksin. Yani bu kisimlar icin dil bilmeye gerek yok. Okudugunu anlamak yeterli. Velhasil, ISIM SOYISIM OKUMAKTAN VE YAZMAKTAN ACIZ bir tercume burosuna vermisim evraklarimi da haberim yokmus.

Dun gidip veryansin ettim, hatalari bir kagida yazip eline verdim ve duzelttiler ama iskillendim bir kere. Eve gelince hatalara baktim, sonunda Ismail olan Rektor ismini ceviri kagidina da Ismail olarak yazmayi basarmis. Diger 20-30 civarindaki tarih-isim hatalari da duzeltilmis. Bu kadar abzurt hatalari yapabildikleri icin, almanca metinlere de guvenmemeye basladim ve native olan bir tanidik bulup metinlerden birini kontrol ettirdim. Tahmin edebileceginiz gibi dakika 1 gol 1. Metinde de hata buldu. Daha diger 4 evragi kontrol ettirmedim bile, gerisini siz dusunun.

Ben artik sinirlenmekten bile biktim. Bu dusuncesiz ve kendini bilmez insanlar akil sagligimi bozmaya basladi. Nufus mudurlugune git ordaki calisan oyle, tercumeye git ordaki calisan oyle, baska yere git yine ayni. Artik ne yapacagimi bilmez hale geldim.

Sizden ricam, bana bu noktadan sonra yapilacak mantikli hamleyi soylemeniz. Artik sinirden saglikli dusunemez hale geldim. Tekrar tekrar gidip tercume hatalarini duzelttirmek artik kendime hakaret gibi geliyor bu tercumedeki bilgisiz insanlar yuzunden. Bu tercumanlar cevirilerin altina "dogacak her turlu probleme karsi sorumluluk bendedir" yazip imza muhur vuruyorlar. Ama buna ragmen bu rahatlik nereden geliyor anlamis degilim. Verdigim paranin hesabini yapmiyorum bile. Hatalari bulup tamamen cevirisini almanca bilen tanidik ve hocalarima yaptirip, ellerine verip "bunu yaz" mi demeliyim yoksa benim ustume vazife olmayan bu islere girismeyi artik birakip bu evraklarla 13 Temmuzdaki randevuma gideyim de sorun cikarsa hakkimi mahkemede mi arayim? Yani asagi tukursen sakal, yukari tukursen biyik. Inanin sastim kaldim. Is yaptiracak kurumlara ucretini verip arkana yaslanmak bir hayal bu ulkede. Sorumlulugunda olmayan seyin bile pesinden kosman lazim ki isini anca halledebilesin. Neyse, sert konustuysam, bir hatam olduysa kusuruma bakmayin lutfen. Sizden bu konuda da yardiminizi rica ediyorum. Kolay gelsin.

Profane
Mesajlar: 223
Kayıt: Çrş Şub 03, 2016 11:50 pm

Tercume Burosu Rezilligi

Mesaj gönderen Profane » Pzt Tem 04, 2016 3:37 am

Ben lisans icin geldim Almanya\'ya ve yukaridaki evraklarin asli bile istenmedi.Nufus kayit ornegi haric oda orjinal dilinde.Istendiklerine eminsen hangi dilde istendiklerine bakip Almanya\'da yaptirmani tavsiye ederim.Cunku bende saglama alip hepsini ceviri yaptirdim.Hepsini geri iade etti randevuda.

pardon
Mesajlar: 778
Kayıt: Cum Nis 15, 2011 10:10 pm

Tercume Burosu Rezilligi

Mesaj gönderen pardon » Pzt Tem 04, 2016 10:54 am

Benim tercumelerimde de hatalar var dedigin sekilde. Okul adi falan biraz yanlis yazilmis. Sende hatalar biraz daha fazla. Bu sorun Turk halkiyla alakali bir sorun. Turklerle yaptigim cogu is yarim yamalak oluyor. Tembel, disiplinsiz ve "is" ahlaki olmayan bir topluluk cok buyuk oranda. Turkiye\'nin su andaki haline bile sasiriyorum ben, o bile fazla bence.

alihan92
Mesajlar: 139
Kayıt: Pzt Ara 07, 2015 12:20 am

Tercume Burosu Rezilligi

Mesaj gönderen alihan92 » Pzt Tem 04, 2016 2:27 pm

[quote]pardon tarafindan yazilan metin:

Benim tercumelerimde de hatalar var dedigin sekilde. Okul adi falan biraz yanlis yazilmis. Sende hatalar biraz daha fazla. Bu sorun Turk halkiyla alakali bir sorun. Turklerle yaptigim cogu is yarim yamalak oluyor. Tembel, disiplinsiz ve "is" ahlaki olmayan bir topluluk cok buyuk oranda. Turkiye\'nin su andaki haline bile sasiriyorum ben, o bile fazla bence.[/quote]


pardon, dediklerine sonuna kadar katiliyorum. Sirf vize gorusmem riske girmesin diye butun yapilanlari sineye cekip en dogru halini yaptirana kadar pesinden kosmaya karar verdim.


Profane, ben dil kursu ardindan Mastera baslayacagim ve bu evraklarin cevirisi isteniyor.

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

Tercume Burosu Rezilligi

Mesaj gönderen Staatsmann » Pzt Tem 04, 2016 3:37 pm

gecmis olsun.
Malesef hala bir cok alanda dogru duzgun bir hizmet alamiyoruz. Isguzarlik, hile, yalan, dedikodu, saygisizlik ve kuralsizlikta elhamdulillah muslumaniz. ^^
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari

alihan92
Mesajlar: 139
Kayıt: Pzt Ara 07, 2015 12:20 am

Tercume Burosu Rezilligi

Mesaj gönderen alihan92 » Pzt Tem 04, 2016 7:34 pm

[quote]Staatsmann tarafindan yazilan metin:

gecmis olsun.
Malesef hala bir cok alanda dogru duzgun bir hizmet alamiyoruz. Isguzarlik, hile, yalan, dedikodu, saygisizlik ve kuralsizlikta elhamdulillah muslumaniz. ^^[/quote]

Cok haklisin staatsmann, sorsan herkes durust herkes sutten cikmis ak kasik, bi biz kotuyuz. Tek temennim, bayramdan sonraki ilk is gunu 11\'i pazartesi tercumeleri duzeltip 13 un sabahinda randevuma yetisebilmek.

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

Tercume Burosu Rezilligi

Mesaj gönderen Staatsmann » Pzt Tem 04, 2016 10:35 pm

Elestiri, hakli ve yapici elestiri sart..
Asagilama, topluca hor gorme, genelleme hayir..
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari

zkurt
Mesajlar: 26
Kayıt: Sal Tem 26, 2016 9:41 am

Tercume Burosu Rezilligi

Mesaj gönderen zkurt » Prş Tem 28, 2016 4:12 pm

Arkadaslar benim Master basvuru yaptigim universitede egitim dili ingilizce bu yuzden belgelerin ve tercumelerin de ingilizce olmasi sorun degil yaziyordu kayit belgesinde.

Ancak vize alirken gerekli belgeleri Almancaya cevirmeme gerek var mi ? Yoksa hersey ingilizce olsa yeterli mi?

Ben daha once Erasmusla da Almanya\'ya gittim ve belgelerim ingilizce idi basvuru formunu da ingilizce doldurmustum. Sizce Ulusal vize formunu hangi dille doldurmaliyim?

bilk
Mesajlar: 172
Kayıt: Sal Ağu 25, 2009 2:54 pm

Tercume Burosu Rezilligi

Mesaj gönderen bilk » Cum Tem 29, 2016 1:26 am

Formu almanca doldur ama evraklar ingilizce kalabilir.

zkurt
Mesajlar: 26
Kayıt: Sal Tem 26, 2016 9:41 am

Tercume Burosu Rezilligi

Mesaj gönderen zkurt » Cum Tem 29, 2016 8:15 am

[quote]bilk tarafindan yazilan metin:

Formu almanca doldur ama evraklar ingilizce kalabilir.[/quote]

Sagolasin yaa kac yerde yazdim bir duzgun cevap alamadim.
Ama hala bu belgeleri tasdikleme isinde kafam karisik. Noter olmadan konsolosluktan damgalatsam sonra da kaymakamlktan apostil alsam yeterli mi acaba ? yoksa illa Notere mi gitmem lazim?

Cevapla