Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanya\'da universite - Muhendislik

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
kiss25
Mesajlar: 676
Kayıt: Prş Tem 21, 2016 1:49 am

Almanya\'da universite - Muhendislik

Mesaj gönderen kiss25 » Prş Tem 21, 2016 3:10 pm

Herkese merhaba , ben Almanya\'da universite okumak istiyorum. Bu sene lysye girdim. 417 puan aldim. Turkiye siralamam 38650 , diploma notum da 92.02. Almanya\'da bilgisayar muhendisligi okumak istiyorum. Yalniz hangi okullarin muhendisligi iyidir bilemiyorum. Aklimda TU Berlin var ama ne kadar iyidir bu universitenin Almanya\'daki ismi nedir bilinir mi bilemiyorum. Bu konuda bana iyi bir universite onerebilirseniz muhendislik dalinda iyi olan cok sevinirim.

Birde dil okullari var. Hic Almancam yok. Sadece her hangi bir yere gittigimde beni idare edebilecek kadar Ingilizce biliyorum. Orta seviye yani Ingilizcemde. Ailemin cok fazla durumu olmadigi icin ekonomik bir dil okulu ariyorum bunlarin listesini nerden bulabilirim ? Ya da yine sizin bana onerebileceginiz seyler varsa bilmeyi cok isterim.

Nasil gidecegim neler yapacagim acikcasi pek bilmiyorum. Arastiriyorum surekli forumda baska yerlerde. Bu konuda ve benim bilmeyip , aklima gelmeyip ; sizin bildiginiz , sizin akliniza gelen soyle yaparsan senin icin daha iyi olur dediginiz tavsiyeler varsa bilhassa onlari bilmeyi de cok isterim. Simdiden yardimlariniz icin tesekkur ederim.

pardon
Mesajlar: 778
Kayıt: Cum Nis 15, 2011 10:10 pm

Almanya\'da universite - Muhendislik

Mesaj gönderen pardon » Prş Tem 21, 2016 6:46 pm

-Technical University of Munich Germany
-Humboldt-Universitaet zu Berlin Germany
-KIT, Karlsruhe Institute of Technology Germany
-Ludwig-Maximilians-Universitaet Munchen Germany
-RWTH Aachen University Germany
-Technische Universitaet Berlin Germany
-Ruprecht-Karls-Universitaet Heidelberg Germany
-Technische Universitaet Darmstadt

Qs Rankings\'e gore "Computer Science" siralamasi yukaridaki gibi. TU Munih\'e girebilirsen gerisini dusunme bile derim.

kayazico53
Mesajlar: 6
Kayıt: Sal May 10, 2016 5:11 pm

Almanya\'da universite - Muhendislik

Mesaj gönderen kayazico53 » Prş Tem 21, 2016 6:52 pm

TU Berlin gayet iyi bir okul,ayni zamanda TU9\'a da bakmani oneririm. Ben de ayni sekilde bu sene universite sinavina girdim ve bilgisayar muhendisligi okumak istiyorum yani Almanya\'da Informatik. Arastirdigim kadariyla universite kurslari daha hesapli oluyor fakat bu universiteden universiteye degisiyor. Mesela TU Braunschweig kur basi 750 € istiyordu sanirim, TU Clausthal ise kur basi 440€ civari bir ucret talep ediyor. Universite disindaki ozel dil okullarini pek arastirmadim acikcasi. Benim dd sahsen hedefim TU Darmstadt veya TU Munich\'te okumak. Ayni zamanda sana da bol sans ve basarilar diliyorum,garip bir surec acikcasi :)

kiss25
Mesajlar: 676
Kayıt: Prş Tem 21, 2016 1:49 am

Almanya\'da universite - Muhendislik

Mesaj gönderen kiss25 » Prş Tem 21, 2016 8:07 pm

Tesekkur ediyorum ikinize de ancak soyle bir sey var. Malum ki orada bir alisma sureci var , iyi bir ogrenci oldugumu dusunuyorum , cabuk uyum sagliyacagimi da dusunuyorum ama gittigim universite cok zor olmasin istiyorum. Hani bu degilki fh gidiyim. Evet zor ama TU Munih cok zor diye duydum , bu kadar zor olmayan bulundugum yerde de rahat edebilecegim ekonomik anlamda bir yer ariyorum :)

pardon
Mesajlar: 778
Kayıt: Cum Nis 15, 2011 10:10 pm

Almanya\'da universite - Muhendislik

Mesaj gönderen pardon » Prş Tem 21, 2016 8:32 pm

Diger TU\'lardan cok bir farki oldugunu sanmiyorum. Sadece okulu bitirme bakimindan donem sinirlamasi olmasi lazim. Ama ekonomik bir sehir istiyorsan ve iyi bir TU istiyorsan TU Berlin istedigini karsilar. Buyuk sehir + Munih\'e gore ekonomik + iyi bir TU. Onun disinda KIT ve RWTH\'ye de bakabilirsin. Iki sehirin ne kadar ekonomik oldugu hakkinda bir fikrim yok.

kiss25
Mesajlar: 676
Kayıt: Prş Tem 21, 2016 1:49 am

Almanya\'da universite - Muhendislik

Mesaj gönderen kiss25 » Prş Tem 21, 2016 8:39 pm

[quote]pardon tarafindan yazilan metin:

Diger TU\'lardan cok bir farki oldugunu sanmiyorum. Sadece okulu bitirme bakimindan donem sinirlamasi olmasi lazim. Ama ekonomik bir sehir istiyorsan ve iyi bir TU istiyorsan TU Berlin istedigini karsilar. Buyuk sehir + Munih\'e gore ekonomik + iyi bir TU. Onun disinda KIT ve RWTH\'ye de bakabilirsin. Iki sehirin ne kadar ekonomik oldugu hakkinda bir fikrim yok.[/quote]

Peki TU Darmstadt ve Darmstadt sehri hakkin ne dusunuyorsunuz bir bilginiz var mi ? Bir de ben baktim ama oradaki dil okullariyla alakali bir fiyat listesi tarzi bir sey bulamadim. Oradaki dil okullarinin fiyatlarini nereden ogrenebilirim (berlin ve darmstadt) ve TU Berlin veya diger universitelerin 0 Almanca ile sartli kabul alip almadiklarina nereden bakabilirim ?

pardon
Mesajlar: 778
Kayıt: Cum Nis 15, 2011 10:10 pm

Almanya\'da universite - Muhendislik

Mesaj gönderen pardon » Prş Tem 21, 2016 9:28 pm

Sartli kabul vermiyorlar. Dil okulu listesi diye bir sey var mi bilmiyorum. TU Berlin\'in kendi dil okulu denilebilecek Studienkolleg\'in kursu var. Orada B2\'den sonra sadece Almanca kursu veren bir kismi vardi, hala da vardir tahminim. Darmstadt sehri ve universitesi hakkinda bir bilgim yok. TU Berlin\'de okudugum icin bilgim var. Siralamalara gore genelde TU Berlin daha onde Darmstadt\'tan.

kiss25
Mesajlar: 676
Kayıt: Prş Tem 21, 2016 1:49 am

Almanya\'da universite - Muhendislik

Mesaj gönderen kiss25 » Prş Tem 21, 2016 10:00 pm

[quote]pardon tarafindan yazilan metin:

Sartli kabul vermiyorlar. Dil okulu listesi diye bir sey var mi bilmiyorum. TU Berlin\'in kendi dil okulu denilebilecek Studienkolleg\'in kursu var. Orada B2\'den sonra sadece Almanca kursu veren bir kismi vardi, hala da vardir tahminim. Darmstadt sehri ve universitesi hakkinda bir bilgim yok. TU Berlin\'de okudugum icin bilgim var. Siralamalara gore genelde TU Berlin daha onde Darmstadt\'tan.[/quote]

Yani diyorsunuz ki ben 0 Almanca ile TU Berlin\'de okuyamam ? Okulun kendi dil okulu bolumu yok oyle mi ? Yani hani bir cok kisinin yaptigi gibi orada dil okulu okuyup TestDAF sinavina girip okula o sekilde kabul alamiyorum ?

pardon
Mesajlar: 778
Kayıt: Cum Nis 15, 2011 10:10 pm

Almanya\'da universite - Muhendislik

Mesaj gönderen pardon » Cum Tem 22, 2016 4:37 am

Yani diyorsunuz ki ben 0 Almanca ile TU Berlin\'de okuyamam ?

0 Almanca ile TU Berlin\'in kabul verdigini duymadim, bildigim de vermiyor.


Okulun kendi dil okulu bolumu yok oyle mi ?

Okulun kendi dil kursu dedigim gibi B2\'den sonra Studienkolleg\'in var. Ayrica Zems ve Skb var. Bu kurslar daha cok ogrencilerin donem boyu dil ogrenmesi icin. Donem boyunca yogunlastirilmis Almanca kursu bildigim yok, bu bakimdan isine yaramaz.


Yani hani bir cok kisinin yaptigi gibi orada dil okulu okuyup TestDAF sinavina girip okula o sekilde kabul alamiyorum ?

Ozel bir dil kursuna gidip, ardindan da TestDAF, DSH vs bir sinavi gectikten sonra basvurmalisin. O sekilde basvurursan niye okuyamiyacaksin?

Cevapla