Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Bremen Üniversitesi Mühendislik Geçişleri Hakkında (YKS Bölüm Yakınlığı)

Gunluk yasam, masraflar, yurtlar, yemekler... Hepsi burada...
dyflinn

Bremen Üniversitesi Mühendislik Geçişleri Hakkında (YKS Bölüm Yakınlığı)

Mesaj gönderen dyflinn » Pzt May 04, 2026 2:29 am

Selamlar herkese,

Bu sene mezun senemdeyim, YKS'ye hazırlanıyorum. Hedefim nasipse Bremen Üniversitesi'nde Mechanical and Process Engineering, Systems Engineering veya Industrial Engineering okumak.

Şöyle bir sorum var: Ben YKS sürecinde işimi biraz garantiye almak istiyorum. Bu yüzden listeme kendi şehrimdeki üniversitelerin puanı daha düşük olan İnşaat, Çevre veya Metalurji gibi mühendisliklerini yazıp yerleşmeyi düşünüyorum. Hem böylece üniversite kaydım cebimde olur hem de vize ve şartlı kabul sürecine daha rahat odaklanırım diye düşündüm.

Ancak Bremen özelinde bu "bölüm yakınlığı" konusu ne kadar katı işliyor? Yani ben Türkiye'de İnşaat veya Metalurji kazansam, Bremen'de "Mechanical and Process Engineering" veya "Systems Engineering" gibi bölümlerden şartlı kabul alabilir miyim? Yoksa illa Makine mi kazanmam lazım?

Daha önce bu şekilde farklı mühendisliklerden kabul alan veya Bremen'in bu konudaki güncel tavrını bilen var mı? Uni-assist bu aralar çok sıkıntı çıkarıyor mu bu konuda?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Kullanıcı avatarı
Physiker
İletişim:

Re: Bremen Üniversitesi Mühendislik Geçişleri Hakkında (YKS Bölüm Yakınlığı)

Mesaj gönderen Physiker » Sal May 05, 2026 11:04 pm

Herhangi bir mühendislik kazanmaniz hepsi icin yeterli.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com