Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Yeşil Pasaport

Gunluk yasam, masraflar, yurtlar, yemekler... Hepsi burada...
eyluler

Yeşil Pasaport

Mesaj gönderen eyluler » Prş Mar 06, 2025 2:27 pm

Merhaba arkadaşlar, babamdan dolayı yeşil pasaporttan yararlanıyorum. Ancak Eylül 2025'te hakkımı kaybedeceğim. Bu sene 2025-26 kış dönemi için Almanya ve diğer birkaç ülke için yüksek lisans başvurusu yapıyorum.

Sorum şu: Okul başvurularında şu an geçerli olan yeşil pasaportumu kullanıyorum. Ama sizce geçerliliği açısından sıkıntı olur mu, sırf bu yüzden okullardan red alır mıyım? Eğer yeni pasaport başvurusu yaparsam yeşil pasaporttan vazgeçmek zorunda kalacağım, birkaç seyahat planı yaptığım için bunu da yapmak istemiyorum. Daha önce böyle bir durum yaşamış olan biri varsa süreç nasıl ilerledi sizin için, herhangi bir sıkıntı yaşadınız mı?

glowingkakao

Re: Yeşil Pasaport

Mesaj gönderen glowingkakao » Cmt Mar 08, 2025 12:34 am

Merhaba. Aynı anda iki pasaport sahibi olabiliyorsunuz. Şahsen ben de yükseklisans başvurularımı 1 yılı kalmış yeşil pasaportum yapmıştım ve kabulümü de problemsiz bir şekilde yeşil ile almıştım. Fakat hem bu forumda hem de başka kaynaklardan da kişisel olarak deneyimim sonucu Almanya'da yeşil ile hayat geçmeyeceğini ve kara listeye kolayca alınılabildiğini öğrendim. Bu nedenle kesin kabulüm gelir gelmez bir de bordo aldım, vize başvurumu ve okula kesin kayıt süreçlerimi en başından bordo ile devam ettirdim. Size de aynısını tavsiye ederim. Aynı anda seyahatlerinizde yeşili, Almanya ayağında bordoyu kullanabilirsiniz.

Dipnot: bordo başvurusu esnasında "yeşil ve bordoyu aynı anda aktif kullanmak istiyorum, lütfen yeşili iptal etmeyin" demeyi unutmayın.
41F İzmir iData -> Detmold
Randevu Talebi-Atanması: 20 Haziran-7 Temmuz 2023
Randevu: 10 Ağustos 2023
Dijital dosya teslimi: 31 Ağustos 2023
Vize teslim: 10 Ekim 2023 (1 yıllık multi)
Vize başlangıç tarihi: 7 Ekim 2023 (istenen başlangıç 1 Eylül)

eyluler

Mesaj gönderen eyluler » Pzr Mar 09, 2025 8:08 pm

İki pasaportu da aynı anda kullanabileceğimi bilmiyordum, otomatik iptal olur diye düşünmüştüm yeşil. Önerileriniz için çok teşekkür ederiim 🙏🏻

berfinb24

Mesaj gönderen berfinb24 » Pzt Mar 10, 2025 2:19 am

Arkadaşlar benim de bir sorum var pasaportla ilgili, başlık açamadığım için buradan yazıyorum. Benim vizem Kasım 2025de bitecek ve ben oturuma başvuracağım ancak yeşil pasaportum da Haziran 2026'da bitecek yani oturum için başvurduğumda pasaportumun geçerliliği 1 seneden az olacak. Konsolosluğa bunu sordum bana 2. pasaport şimdiden alıp ilk pasaportumdaki vizeyi yabancılar dairesinde 2.ye işletmemi söylediler. 2.yi aldığımda ilk pasaportu geçersiz yapacaklarmış yalnızca vizenin olduğu sayfa delinmeyecekmiş. Bunu daha önce yapan var mı? Sizce bu durumda ne yapmam mantıklı olur?

Kullanıcı avatarı
Physiker
İletişim:

Mesaj gönderen Physiker » Çrş Mar 12, 2025 11:29 am

berfinb24 yazdı: Pzt Mar 10, 2025 2:19 am Arkadaşlar benim de bir sorum var pasaportla ilgili, başlık açamadığım için buradan yazıyorum. Benim vizem Kasım 2025de bitecek ve ben oturuma başvuracağım ancak yeşil pasaportum da Haziran 2026'da bitecek yani oturum için başvurduğumda pasaportumun geçerliliği 1 seneden az olacak. Konsolosluğa bunu sordum bana 2. pasaport şimdiden alıp ilk pasaportumdaki vizeyi yabancılar dairesinde 2.ye işletmemi söylediler. 2.yi aldığımda ilk pasaportu geçersiz yapacaklarmış yalnızca vizenin olduğu sayfa delinmeyecekmiş. Bunu daha önce yapan var mı? Sizce bu durumda ne yapmam mantıklı olur?
Hangi pasaportun süresi daha uzunsa o pasaportla vize basvurusu yapin.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

berfinb24

Mesaj gönderen berfinb24 » Prş Mar 13, 2025 3:21 pm

Physiker yazdı: Çrş Mar 12, 2025 11:29 am Hangi pasaportun süresi daha uzunsa o pasaportla vize basvurusu yapin.
Merhaba benim merak ettiğim önceki pasaporttan diğerine vize taşıma işi aslında. Çünkü yeni pasaport aldığımda konsolosluk vizemin olduğu pasaportu delecek yani iptal edecek. Ben de yeni pasaport ve içinde vize olan geçersiz pasaportla yabancılar ofisinden vizemi yeni pasaporta taşıtıcam. Vize bitince de oturuma başvuracağım. Türkiyede ilki iptal edilmeden 2.pasaport veriliyor ama burada ısrarla vermiyoruz diyor konsolosluk halbuki sitelerinde alınabileceği yazıyor. Bu işlem nasıl yapılıyor bunu merak ediyorum.