Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
Artık Dil Kursu Öğrencilerinin de Çalışma İzni Var
Artık Dil Kursu Öğrencilerinin de Çalışma İzni Var
https://www.make-it-in-germany.com/de/v ... ungsgesetz
Resmi hükümet portalındaki bilgi. Dil kursu öğrencileri de kasımdan itibaren 20 saat haftalık çalışabilecekmiş. Normal öğrencilerin çalışma izni de 120-240 dan 140-280'e çıkıyormuş. Ayrıca işçi vizesine geçiş falan da baya kolaylaştırılıyormuş. Anerkennung süreçleri de keza öyle.
Yanlış anladığım bir yer yoktur umarım
Resmi hükümet portalındaki bilgi. Dil kursu öğrencileri de kasımdan itibaren 20 saat haftalık çalışabilecekmiş. Normal öğrencilerin çalışma izni de 120-240 dan 140-280'e çıkıyormuş. Ayrıca işçi vizesine geçiş falan da baya kolaylaştırılıyormuş. Anerkennung süreçleri de keza öyle.
Yanlış anladığım bir yer yoktur umarım
-
Re: Artık Dil Kursu Öğrencilerinin de Çalışma İzni Var
Dogru anlamissiniz bu özelllikle dil kursu yapan arkadaslarimiza cok yaradi yükselen döviz kuru bu arkadaslarimizin isini daha da zorlastiriyordu maalesef. Artik bununla birlikte kimseye muhtac kalmalarina gerek kalmadi. Aileleri de rahatlatmistir 3k liranin 100 euro oldugu bu dönemlerde en azindan rahatlamis olacaklar. Verilen karara onlar adina ben de sevindim yalan yok
ha birde140 yarim güne cikarilmasi da bize yaradi ve ek olarak maasin yüksekligi de artik sorun olmayacak en cok bu sevindirdi beni bunla eskiden sorun yasayanlar vardi artik dert etmek zorunda kalmicaz

ha birde140 yarim güne cikarilmasi da bize yaradi ve ek olarak maasin yüksekligi de artik sorun olmayacak en cok bu sevindirdi beni bunla eskiden sorun yasayanlar vardi artik dert etmek zorunda kalmicaz

Universität Duisburg-Essen
Angewandte Informatik-Software Engineering
Vallahi üzerimden bir yük kalktı. Acaba Anmeldung u yaptırdıktan sonra direkt çalışmaya başlayabilecek miyiz yoksa yine de oturum kartı almayı mı beklememiz gerekecek. 6 aylık vize verildi ve vizede çalışma izni verilmedi maalesef
Şeyi anlamadım, dil kursu öğrencilerininki de kesin kasım ayı mı? Yoksa başka tarihte mi olacak?Computer_Berkay yazdı: ↑Prş Ağu 10, 2023 12:15 am Dogru anlamissiniz bu özelllikle dil kursu yapan arkadaslarimiza cok yaradi yükselen döviz kuru bu arkadaslarimizin isini daha da zorlastiriyordu maalesef. Artik bununla birlikte kimseye muhtac kalmalarina gerek kalmadi. Aileleri de rahatlatmistir 3k liranin 100 euro oldugu bu dönemlerde en azindan rahatlamis olacaklar. Verilen karara onlar adina ben de sevindim yalan yok![]()
ha birde140 yarim güne cikarilmasi da bize yaradi ve ek olarak maasin yüksekligi de artik sorun olmayacak en cok bu sevindirdi beni bunla eskiden sorun yasayanlar vardi artik dert etmek zorunda kalmicaz![]()
Onları ben de bilmiyorum, salı günü gideceğim almanyaya bakalım nasıl olacak süreç, yazarım yine

Üniversite bünyesinde olmayan şartlı kabulle dil kursu öğrencileri için geçerli değil mi
-
Kasimdan sonra tüm kararlar yürürlüge girecek
Şartlı kabulle gelen herkes için geçerli, vorbereitungkurs diyor çünkü. Sadece dil kursu vizesiyle gelenler için geçerli değil. Yükseköğrenime hazırlık amaçlı dil kursu öğrencisi yani şartlı kabul olmak zorunda
Çok teşekkür ederim cevabın için. Peki benim mevcutta bir oturum kartım var ve çalışma iznim yok. Kasımda bu oturum kartımı yenilemem mi gerekecek? Yoksa hiç bir şey yapmama gerek yok mu acaba?
-
Peki bu yasa geçti mi acaba, Kasım'dan sonra olacağı kesin mi? Çünkü kasımdan sonra kademeli olarak yürürlüğe gireceği yazıyor ve linkte de bu kısım Regelungen zur Beschäftigung und Anerkennung ab Frühjahr 2024'ün altında.
Evet ben de ona takıldım o yüzden sordum. Ama bu forumun instagram sayfasında Gürkan bey de özellikle Kasım ayını işaret ediyor. Yukarıdaki arkadaş da kasım ayı diyor. Belki biz yanlış anlıyoruzdur emin değilim.
-
Instagram hesabında şimdi gördüm ben de. Umarım uygulanmaya da hemen başlar
-
Kanun kasimda yürürlüge girecek calisma iznini teorik olarak kasimdan sonra almis olmak gerekiyor lakin eylülde bulundugunuz yerdeki Abh lara mail atmanizi öneririm bu izni almak icin. Direkt isverene benim iznim var calisabilirim diyip is basvurusu yapmayin.
Abh dan gelen bilgiye göre onaylanmis olarak basvuru yaparsiniz. Maili atarken kanunuda paylasin mailde.
Abh dan gelen bilgiye göre onaylanmis olarak basvuru yaparsiniz. Maili atarken kanunuda paylasin mailde.
-
Kasim ayindan itibaren kanun gecerli olacak.