Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
Şu anda başvurusu aktif üniversite
Şu anda başvurusu aktif üniversite
Merhabalar, 2 arkadaşım birkaç ay önce DUE’ye (Duisburg-Essen Üniversitesi) başvurup şartlı kabullerini aldı. Ben ise Türkiye’de üniversiteye yeni yerleştiğim için DUE başvuruları şu an kapalı; 1 Kasım’da açılıyor.
Ben BWL/WiWi tarzı bir bölüme başvurmak istiyorum ancak şu aşamada hangi üniversite olduğu çok önemli değil, önceliğim vize için kabul alabilmek. Şu an başvuruları açık ve başvuru aşamasında Almanca dil şartı aramayan üniversite bilen var mı?
Bremen Üniversitesi’nin Vorbereitungsstudium seçeneğini gördüm. Bu şekilde alınan kabul/belgeyle öğrenci vizesi alınabiliyor mu, bilen veya deneyimi olan varsa paylaşabilir mi?
Ben BWL/WiWi tarzı bir bölüme başvurmak istiyorum ancak şu aşamada hangi üniversite olduğu çok önemli değil, önceliğim vize için kabul alabilmek. Şu an başvuruları açık ve başvuru aşamasında Almanca dil şartı aramayan üniversite bilen var mı?
Bremen Üniversitesi’nin Vorbereitungsstudium seçeneğini gördüm. Bu şekilde alınan kabul/belgeyle öğrenci vizesi alınabiliyor mu, bilen veya deneyimi olan varsa paylaşabilir mi?
Re: Şu anda başvurusu aktif üniversite
merhaba ben de sizin gibi almanca dil şartı aramayan şartlı kabul veren okullara bakıyorum bulursanız burada paylaşır mısınız
Şu anda en mantıklı seçenek universität bremen. Başvurumu buraya yapmayı planlıyorum ama dil okulunu bremen'de istiyor farkli sehirde kursa gidemiyorsunuz anladığım kadarıyla.
onun da başvurusu kapanmış diye gözüküyor sadece tu clausthal üniversitesinin açık gözüküyor anlamadım hiçbirşey
Universität Bremen ile iletişime geçtim Almanya'nın herhangi bir yerinde haftalık en az 20 saat olmak koşuluyla dil kursuna gidebileceğimi söylediler. Şuan da buraya başvurmayı planlıyorum.
bunu söylediğin iyi oldu benimde kafamı kurcalıyordu dil okulu illa o şehirde mi olmalı diye bu arada belgelerini çevirttin mi ve çevirttiysen türkiyede mi almanyada mı cevirttin birde okula ne zaman başvuracaksın tahmini
belgeleri bu hafta çevirtip en kısa zamanda başvurmayı düşünüyorum. Bremen sitesinde açıkça belirtiyor belgeler almanyada yaşayan bir yeminli tercüman tarafından çevrilmelidir diye o yüzden daha masraflı da olsa risk almayıp Almanya'daki tercümana çevirttireceğim
bu apostil işlemi kesin gerekli mi her belgeyi alıp kaymakamlığa mı gitmemiz gerek
apostil işlemini yaptın mı
nerden çevirttiniz ücret neydi
Almanyada nerede yaptırdınız çeviri işlerini paylaşırmısınız.selies yazdı: ↑Çrş Ağu 26, 2026 12:33 pm belgeleri bu hafta çevirtip en kısa zamanda başvurmayı düşünüyorum. Bremen sitesinde açıkça belirtiyor belgeler almanyada yaşayan bir yeminli tercüman tarafından çevrilmelidir diye o yüzden daha masraflı da olsa risk almayıp Almanya'daki tercümana çevirttireceğim
Almanyadaki birkac tercümanla iletisime gectim diploma ve yks yerlestirme belgesi yani 2 belge icin 90 euro istediler ben kendi sehrimde tercüme ettirmeyi tercih ettim transkriptte dahil 3 belge icin 1500tl ucret aldılar basvurumu bugun yapacağım umarım sorun çıkmaz