Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

AT11'e ek sigorta karışıklığı

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
egecam

AT11'e ek sigorta karışıklığı

Mesaj gönderen egecam » Prş Ağu 06, 2026 12:01 pm

Merhaba, eğitim amacıyla (İngilizce master direkt kabul) ulusal vize başvurumda eksik evrakları tamamlamam istendi. Portalda yazan mesaja anlam veremedim. AT11'imi 6 aylık alıp TK'ya göndermiştim, M10 bildiriminde sorun çıkmamıştı ve bu belgelerle birlikte ulusal vizeye başvurmuştum.

Genelde forumdaki arkadaşlar AT11 başlangıcıyla vize başlangıcı arasındaki boşluktan dolayı ekstra sigorta yaptırma gibi sorunlarla karşılaşmışlar ama bendeki durum farklı. Giriş tarihim 21 Eylül 2026 olacak, AT11'im de aynı tarihte başlayıp 19 Mart 2027'de bitiyor ve konsolosluktan gelen mesaj şöyle:
"at 11 bıtıs tarıhınden 21.09.2027 ye kadar olan sure ıcın ek polıce ekler mısınız bu alana lutfen"

Ulusal vize zaten 6 aylık verilmiyor mu? Benim AT11'im de 6 aylık geçerli ve gidince uzatmayı planlıyordum, neden 21 Eylül 2027'ye kadar ekstra bir sigorta isteniyor? Bu durumda ne yapmam gerekiyor? Türkiye'deki seyahat sigortaları kabul edilmiyor denmişti forumda. Özel öğrenci sigortası yaptırmak da istemiyorum ileride problem yarattığı için. Almanya'daki bir seyahat sigortası sorunumu çözer mi? Kafa karışıklığından dolayı aksiyon alamıyorum, bu konudaki yardımlarınızı bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.

denzi

Re: AT11'e ek sigorta karışıklığı

Mesaj gönderen denzi » Cum Ağu 07, 2026 3:10 pm

Merhabalar, Aynı sorunu yaşıyorum çözebildiniz mi?

egecam

Mesaj gönderen egecam » Pzt Ağu 10, 2026 5:16 pm

denzi yazdı: Cum Ağu 07, 2026 3:10 pm Merhabalar, Aynı sorunu yaşıyorum çözebildiniz mi?
Merhaba, geç dönüş yaptığım için kusura bakmayın. Başka bir çözüm yolu bulamadığım için Care Concept'in incoming sigortasından en ucuzunu yaptırdım. Aylığı 27 euroya geliyor ve seçtiğiniz ilk güne kadar ödeme süresi tanıyor. Ben kullanmayacağım için ilk ay ödemesini yapmadım, bu sayede aktif edilmemiş oluyor ve başlangıcından önce iptal ederseniz bir cezası veya kesintisi olmuyor. Gönderdikleri poliçeyi vize portalına yükledim ve yirmi dakika sonra kabul edildi. Bugün de randevu ataması yapıldı. Sorun çıkacak mı çıkmayacak mı öğreneceğim randevuda. Size de kolay gelsin.

BurakKarabiyik

Mesaj gönderen BurakKarabiyik » Sal Ağu 25, 2026 11:15 pm

egecam yazdı: Pzt Ağu 10, 2026 5:16 pm Merhaba, geç dönüş yaptığım için kusura bakmayın. Başka bir çözüm yolu bulamadığım için Care Concept'in incoming sigortasından en ucuzunu yaptırdım. Aylığı 27 euroya geliyor ve seçtiğiniz ilk güne kadar ödeme süresi tanıyor. Ben kullanmayacağım için ilk ay ödemesini yapmadım, bu sayede aktif edilmemiş oluyor ve başlangıcından önce iptal ederseniz bir cezası veya kesintisi olmuyor. Gönderdikleri poliçeyi vize portalına yükledim ve yirmi dakika sonra kabul edildi. Bugün de randevu ataması yapıldı. Sorun çıkacak mı çıkmayacak mı öğreneceğim randevuda. Size de kolay gelsin.
Merhabalar , benim at 11 im de 31/03/2027 de bitiyor . 1 Nisandan itibaren dönem sonuna kadar özel sigorta mı yaptırmak gerekiyor ? yoksa bu sigorta at11 in de kapsadığı günlerde de olması gerekiyor mu ? seyehat sağlık sigortası mı yoksa farklı bir sigorta mı ? bilgi verebilirseniz sevinirim

egecam

Mesaj gönderen egecam » Çrş Ağu 26, 2026 1:33 pm

Merhaba, ben AT11'in bitişinde başlayan ve belirttikleri tarihte biten incoming sigortası yaptırdım, belgelerim onaylandı. Henüz vize kararım çıkmadığı için kesin bir şey söyleyemem.

BurakKarabiyik

Mesaj gönderen BurakKarabiyik » Prş Ağu 27, 2026 11:24 am

egecam yazdı: Çrş Ağu 26, 2026 1:33 pm Merhaba, ben AT11'in bitişinde başlayan ve belirttikleri tarihte biten incoming sigortası yaptırdım, belgelerim onaylandı. Henüz vize kararım çıkmadığı için kesin bir şey söyleyemem.
Merhaba mesajınız için çok teşekkür ediyorum . Bende sizin gibi at11 in son gününden itibaren 6 aylık sigorta yaptıracağım ancak fiyatlar çok pahalı çıkıyor . paket ismi yada link gibi detay vermeniz mümkün müdür ? bende sadece vize için vermek istiyorum sonrasında dediğiniz gibi iptal etmeyi düşünüyorum . teşekkürler .

egecam

Mesaj gönderen egecam » Cmt Ağu 29, 2026 3:19 pm

BurakKarabiyik yazdı: Prş Ağu 27, 2026 11:24 am Merhaba mesajınız için çok teşekkür ediyorum . Bende sizin gibi at11 in son gününden itibaren 6 aylık sigorta yaptıracağım ancak fiyatlar çok pahalı çıkıyor . paket ismi yada link gibi detay vermeniz mümkün müdür ? bende sadece vize için vermek istiyorum sonrasında dediğiniz gibi iptal etmeyi düşünüyorum . teşekkürler .
Birçok paket var ve hepimiz farklı vize türlerine başvuruyoruz, gereksinimler farklı olabiliyor ve ben bu işin uzmanı değilim. Care Concept firmasının Care College sigortasını yaptırdım ama lütfen araştırıp kendi koşullarınıza uygun olan paketi seçin. Henüz benim vizem dahi sonuçlanmadığı için daha sonra okuyacaklar adına sorumluluk almak istemem.