Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Ankara Konsoloslugu Vize Randevulari Son Durum

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
Kullanıcı avatarı
Physiker
İletişim:

Ankara Konsoloslugu Vize Randevulari Son Durum

Mesaj gönderen Physiker » Pzt Ağu 03, 2026 5:28 pm

Gecen hafta cuma günü bir ögrencimiz icin randevu basvurusu yapmistik (direkt yüksek lisansa baslayacak bir ögrencimiz) ve randevu talebi isleme alinmamisti ve ögrencimizi yogunluktan dolayi bekleme listesine almislardi (Ankara icin) ve bekleme süresi de 6-12 ay yaziyordu. Neyseki bugün tekrar hemen isleme alindi. Fakat bu ögrencimiz direkt yüksek lisans yapacagi icin islemleri öne cekildi. Dil kursu ögrencilerinde (ögrenci adayi vizesi) normalden daha uzun sürebilir. Bugün teyit ettirdigim kadariyla vize basvuru portali (digital.diplo) belli bir sayida basvuruya ulasinca otomatik olarak basvuruyu bekleme listesine (Warteliste) aliyor. Eger siz de basvuru yaparken bu sekilde bir uyari cikarsa panik yapmayin. Normalden biraz daha uzun sürüyor ama su anda vize basvuru dönemi oldugu icin basvurunuz biraz gec de olsa yine isleme aliniyor. Fakat ögrenci adayi vizesinde ne kadar sürede geri dönüs yapiyorlar onla ilgili kesin bir yok elimizde. Bir gelisme olunca burdan bilgilendirecegim.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

jajamba

Re: Ankara Konsoloslugu Vize Randevulari Son Durum

Mesaj gönderen jajamba » Cum Ağu 07, 2026 4:03 am

Merhabalar konu ile ilgili bir gelişme var mı ben de waiting listteyim de

efemantarci

Mesaj gönderen efemantarci » Pzt Ağu 10, 2026 1:59 pm

Benim preliminary review'de 2 haftadır (bu yoğunlukta normal sanırım). Acaba tekrar işleme alınması için bir yer ile iletişime geçmiş miydiniz?

Kullanıcı avatarı
Physiker
İletişim:

Mesaj gönderen Physiker » Sal Ağu 11, 2026 3:11 pm

Oldukca dinamik bir sürec var. Bu hafta gectigimiz 2-3 haftaya göre sürec daha hizli isliyor.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Pechete

Mesaj gönderen Pechete » Prş Ağu 13, 2026 6:30 pm

Ben 27 temmuzda başvuru yapmıştım 13 ağustosta preliminary review belgeler onaylandı. idatan randevu bekliyorum

Tsoylemez97

Mesaj gönderen Tsoylemez97 » Prş Ağu 13, 2026 6:36 pm

Merhaba , Ausbildung vizesine Ankara Konsolosluğu Digital Diplo üzerinden 15.09.2025 tarihinde evrakları yükledim, 19.10.2025 tarihinde ise Ön Kontrol Aşamasına geçti. O günden beri yaklasık 10 Aydır Ön Kontrolde. Ausbildung vizeleri ile bilgisi olan varsa lütfenn yorum mesaj atabilir