Merhabalar,
Ben Almanyada bir üniversiteden direkt kabul aldim. Ve vizeye basvurmak istiyorum. AT/11 belgesini sadece 6 ayligina veriyorlarmis. Acaba bu vize süresinde problem yaratir mi? 1 yil yerine 6 aylik mi verirler? Direkt kabul alanlar genelde hangi saglik sigortasina basvuruyor?
Cevaplariniz icin simdiden tesekkür eder, iyi günler dilerim.
Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
AT/11 ve vize süresi
Re: AT/11 ve vize süresi
Vize icin üniversite kayit belgesi de isteniyor ve üniversite kaydini zaten direkt At11 ile yapamiyorsunuz, önce At11 i AOK, Barmer veya TK gibi sigortalarda denklik islemini yapiyorsunuz ve ordan alacaginiz belgeyle de hem üniversite kaydini, hem vize basvurusunu tamamliyorsunuz.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com
www.deutschstudent.com
-
kemal ayman
Merhabalar,Physiker yazdı: ↑Prş Tem 09, 2026 6:19 pm Vize icin üniversite kayit belgesi de isteniyor ve üniversite kaydini zaten direkt At11 ile yapamiyorsunuz, önce At11 i AOK, Barmer veya TK gibi sigortalarda denklik islemini yapiyorsunuz ve ordan alacaginiz belgeyle de hem üniversite kaydini, hem vize basvurusunu tamamliyorsunuz.
Bilgilendirme icin cok tesekkür ederim. Saglik sigortamin maximum(onaylatilmis sigortanin) simdilik 6 ay olmasi vizenin uzunlugunda bir problem yaratir mi? Örnek olarak at11 i 6 aylik aldim, bunu bir sigorta kurumundan denklestirme islemi yapip vize basvurusunda kullandiktan sonra, alman konsoloslugu bana "saglik sigortaniz 6 aylik oldugu icin vizeniz de 6 ay" gibi bir islem uygular mi?
Yardimlariniz icin tesekkür eder, iyi günler dilerim.
Arkadaslar merhaba, oturumu uzatmak icin AT11 almaya calisiyorum ancak suanda fiziken Turkiye'de bulunmadigim icin TA7 belgesi isteniyor. AOK'ya gittim gecen gun onlar da TA7 icin Versicherungsnummer sordular. Ben de burada herhangi bir sigortaya kayitli olmadigim ve daha once de AT11 cikartmadigim icin oyle bir numaram yok. Konuyla alakali bilgisi olan varsa suanda ne yapabilirim bu durum icin, yazarsaniz cok sevinirim.