Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Alman Konsolosluklari Telc Sertifikalarini Askiya Aldi.

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
voldizey

Re: Alman Konsolosluklari Telc Sertifikalarini Askiya Aldi.

Mesaj gönderen voldizey » Prş Haz 11, 2026 3:55 pm

merhabalar ben 28 Şubat‘ta Almanya’ya gittim yeşil pasaportla ve 7 Nisan‘da telc A1 sınavına girdim ve Almanya’da girdim sertifikamı da aldım daha sonrasında vize başvurusunda bulundum 5 Haziran‘da da bana vize tarihi verdiler ben de iData‘ya gittim evraklarımı teslim ettim ve işlem başlamıştır dediler bana mail olarak öyle ilettiler ama şimdi böyle olaylar oldu ve hani benim telcim geçersiz mi olacak yoksa geçerli mi olacak ben onu anlamadım hani bir cevaplayabilirseniz çok sevinirim aynı zamanda şartlı kabulüm var işte Temmuzda tekrar dil okuluna başlayacağım @physiker

Bayramacr

Mesaj gönderen Bayramacr » Prş Haz 11, 2026 6:54 pm

Physiker yazdı: Çrş Haz 10, 2026 1:50 pm Lütfen bilgileri okuyup, sonra sorularinizi yazarsaniz cok sevinirim. Telc C1 HS alan birisine, biz bu sertifikayi gecerli saymiyoruz diyeceklerini sanmiyorum. (Yukarda bunla ilgili 2 defa bilgi verildi). En kötü ihtimal konsolosluga cagirip, ek bir almanca mülakat yapabilirler. Fakat ögrenci adayi, dil kursu vizelerinde örnegin A1, A2 veya B1 Telc sertifikalari kesin olarak kabul edilmiyor.

Bir de arada bana ögrencilerimiz sagdan soldan sosyal medyada konuyla ilgili farkli bilgilerin verildigi video veya paylasim atiyorlar. Güya bazi kurumlar veya danismanlar hem alman konsolosluguyla hem telc ile telefonda görüsmüs ve su anda resmi birsey yok veya bu durum ögrenci vizelerini kapsamiyor gibilerinden bilgiler veriyorlar. Suna emin olabilirsiniz ki, konsolosluk bu konuyla ilgili Türkiye den hic kimse ile telefonda direkt görüsüp bilgi vermez. Konsolosluk yakinda konuyla ilgili daha ayrintili yazili bir aciklama yapacak. Telc de durumdan oldukca rahatsiz. Türkiye den bir cok kurumun Telc lisansi önümüzdeki aylarda alinacak. Özellikle de su anda orda burda "Telc sertifikalari halen gecerli" diye aciklama yapan ve durumdan kesinmis gibi bilgi veren bir kac kurum da bunlara dahil.
Burada mantığa uymayan bir şey var örneğin şartlı kabulde A2 sertifikası sunmuş bir insan zaten orada dil kursu eğitimi görecek ki eğitime başlasın zaten kurs vizede zorunlu tutuluyor B1 ve B2 kurslarını satın alıp başvuruluyor. Yani oraya dil öğrenmeye giden birisine belgen geçersiz senin dil bilgine güvenmiyoruz demek ne kadar mantıklı. Gidecekki öğrenecek zaten öğrenemezse eğitime başlayamaz. Verilen vize sonsuz bir vize değil ki 1 yıllık vize bu vizenin sonunda ya üniversitede eğitime başlamış olacağız ya da tekrar kurs satın alıp dili iyice öğrenmeye çalışacağız. Bu mantıkla öğrenci vizelerinin bu kapsama alınmaması gerekiyor.

Kullanıcı avatarı
Physiker
İletişim:

Mesaj gönderen Physiker » Pzt Haz 15, 2026 4:34 pm

Bu arada Telc le ilgili önemli gelismeler var ama halen "resmi" aciklama bekliyoruz. Özellikle egitim vizesinde Telc sinavi ile ilgili önemli esneklikler olacak.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

soilthewar

Mesaj gönderen soilthewar » Çrş Haz 17, 2026 2:45 pm

resmi açıklama tahmini ne zaman gelir hocam ve önemli esnekliklerden kastınız nedir

mericco

Mesaj gönderen mericco » Cum Haz 19, 2026 2:14 am

Physiker yazdı: Pzt Haz 15, 2026 4:34 pm Bu arada Telc le ilgili önemli gelismeler var ama halen "resmi" aciklama bekliyoruz. Özellikle egitim vizesinde Telc sinavi ile ilgili önemli esneklikler olacak.
hocam sizin suana kadr duydugunuz gelismeler nedir

Ygtl

Mesaj gönderen Ygtl » Cum Haz 19, 2026 2:20 am

Physiker yazdı: Pzt Haz 15, 2026 4:34 pm Bu arada Telc le ilgili önemli gelismeler var ama halen "resmi" aciklama bekliyoruz. Özellikle egitim vizesinde Telc sinavi ile ilgili önemli esneklikler olacak.
Hocam bilgilendirirmisiniz bizi rica etsem gelişmelerden önceden haberiniz olursa

Kullanıcı avatarı
Physiker
İletişim:

Mesaj gönderen Physiker » Prş Haz 25, 2026 1:07 pm

Öncelikle gelismelerden haber aldikca burdan detayli olarak bilgi yaziyoruz. Lütfen bu baslik altinda tekrar tekrar gelisme var mi gibi sorulari sakinalim.

Dün Telc tarafindan bir haber geldi. Türkiye deki ve hatta Almanya da süpheli görülen bazi kurumlarin Telc lisanslari iptal edildi ve bu iptal karari kurslara mail ve mektupla iletiliyor. Belki halen Türkiye deki bütün telc kurumlarina haber ulasmamis olabilir ama önümüzdeki günlerde alacaklar. Bu iptal kararini zaten bekliyorduk ve yukarda da yazmistim. Fakat bu kurumlar Telc ile devam eden sözlesmeleri bitene kadar Telc sinavi yapmaya devam edebilecekler. Önümüzdeki haftalarda tekrardan uzatma icin basvuru yapabilecekler.

Bu iptal kararini direkt olarak kurumlara baglamak dogru olmaz. Telc sadece Türkiye deki konsolosluklar tarafindan böyle bir muamaleye magdur kalmiyor. Artik sinav sorularinin satilmasini engelleyip, sinavlarini daha güvenilir bir hale getirmek icin caba sarfediyor. Su anda Telc e hic bir kurum veya kisi ulasamiyor. Hotline servislerini gecici olarak iptal ettiler. Telc sinav formatini tamamiyle degistirecek ve bu degisiklige uyum saglayacagini kanitlayan kurumlar Telc lisanslarini uzattirabilecekler.

Telc icin daha büyük tehlike ise, ilk sayfada da yazdigim gibi gelecek seneden itibaren bir cok üniversite artik telc C1 Hs sertifikalarini kabul etmemeye baslayabilir. Özellikle de DSH sinavi yapan üniversiteler. Cünkü bir cok üniversite su anda dijital DSH sinavi icin yogun bir calisma icerisinde. Bu sayede daha cok sayida ögrenci DSH sinavinda yer bulabilecek. Bu durum zaten üniversitelerin cok sicak bakmadigi Telc in durumunu daha da zora sokacak. O yüzden tavsiyem gelecek sene (Sommersemester 27 ve Wintersemester 27/28) dönemlerinde üniversitelerde egitime baslamak isteyenler mümkünse DSH veya Testdaf a göre hazirlansin.

Konsolosluk tarafina gelince halen net bir durum yok. Resmi bir aciklama da gelmedi. Onlar da Telc den net bir tutum bekliyorlar. Fakat anladigim kadariyla (aldigim bir bilgi veya duyum yok, sadece 2008 den beri bu isin icindeyim, yilda 150-200 arasi vize basvurusu yapiyoruz ve artik tabiri caiz ise konsolosluklarin aldigi nefesten ne düsündüklerini kestirebiliyorum) aile birlesimi gibi vize basvurularinda özellikle Telc A1 sertiifikalari kesin olarak uzun bir süre taninmayacak. Asil bizi ilgilendiren ögrenci vizelerinde ise profile göre degerlendirme olacak.. Profilden kastim, ögrenci adayinin egitim gecmisi yani kisaca basarili bir ögrenci mi degil mi ona göre bir tutum sergilecenek. Fakat genel olarak A1 ve A2 Telc sertifikalari burda da gecerli olmayacak gibi duruyor ve eger ögrencinin profili kötüyse direkt Telc sinavini kabul etmiyoruz diye basvurulari askiya alinabilir.
www.deutschstudent.com

Burcu2007

Mesaj gönderen Burcu2007 » Prş Haz 25, 2026 1:58 pm

Türk alman öğrencisi bir öğrenci B1 telc sınavı var
BFAA dan Gelen mail aşağıdadır
Mail 25 haziranda geldi
Belgeyi 9 temmuzda istediler
Hiç bir ösd ve goethe sertifikası hem sonuç hem sınav takvimi olarak yetişmez
Ek süre istedik
Ancak konsolosluk için esas kabul ve c1 hs si olanlar için bir gelişmesi olan var mı merak ediyorum

Nachweis über Sprachkenntnisse (Sprachzertifikat) der deutschen Sprache auf Niveau A1 (oder höher) von einem ALTE zertifizierten Prüfungsanbieter und nicht älter als ein Jahr.
Bei Einreichung des Sprachzertifikats A1 ist eine Sprachkursanmeldung ab dem Niveau A2 erforderlich. Als Beleg deutscher Sprachkenntnisse können nur Sprachzertifikate anerkannt werden, die auf einer standardisierten Sprachprüfung gemäß den Standards der Association of Language Testers in Europe (ALTE) beruhen – z.B. vom Goethe-Institut oder Österreichisches Sprachdiplom ÖSD. Bitte beachten Sie: Derzeit werden keine Sprachzertifikate vom Anbieter Telc akzeptiert. Beachten Sie hierzu auch die Hinweise auf der Internetseiten der Deutschen Vertretungen in der Türkei.

Bitte beachten Sie die Frist für den Eingang der Unterlagen: 09.07.2026.

Kullanıcı avatarı
Physiker
İletişim:

Mesaj gönderen Physiker » Prş Haz 25, 2026 2:10 pm

Burcu2007 yazdı: Prş Haz 25, 2026 1:58 pm Türk alman öğrencisi bir öğrenci B1 telc sınavı var
BFAA dan Gelen mail aşağıdadır
Mail 25 haziranda geldi
Belgeyi 9 temmuzda istediler
Hiç bir ösd ve goethe sertifikası hem sonuç hem sınav takvimi olarak yetişmez
Ek süre istedik
Ancak konsolosluk için esas kabul ve c1 hs si olanlar için bir gelişmesi olan var mı merak ediyorum

Nachweis über Sprachkenntnisse (Sprachzertifikat) der deutschen Sprache auf Niveau A1 (oder höher) von einem ALTE zertifizierten Prüfungsanbieter und nicht älter als ein Jahr.
Bei Einreichung des Sprachzertifikats A1 ist eine Sprachkursanmeldung ab dem Niveau A2 erforderlich. Als Beleg deutscher Sprachkenntnisse können nur Sprachzertifikate anerkannt werden, die auf einer standardisierten Sprachprüfung gemäß den Standards der Association of Language Testers in Europe (ALTE) beruhen – z.B. vom Goethe-Institut oder Österreichisches Sprachdiplom ÖSD. Bitte beachten Sie: Derzeit werden keine Sprachzertifikate vom Anbieter Telc akzeptiert. Beachten Sie hierzu auch die Hinweise auf der Internetseiten der Deutschen Vertretungen in der Türkei.

Bitte beachten Sie die Frist für den Eingang der Unterlagen: 09.07.2026.
Bilgilendirme icin tesekkürler. Yukarda da yazdigim gibi ögrenci profiline de bagli biraz. Cünkü bu karar ciktiktan sonra bir ögrencimiz Telc B1 ile vizesini aldi. Ögrenci eger TAÜ de almanca hazirlik görmesine ragmen sadece B1 aldiysa iyi bir izlenim yaratmiyor. Cünkü 1 senelik hazirlik sonrasi normalde C1 e gelmesi lazim.

Ayrica bu tür durumlarda (Telc kabul etmiyoruz, ÖSD veya Goethe yi su tarihe kadar getir) yani eger verilen son tarihe kadar ÖSD veya Goethe sertifikasini yetistirememe durumunuz varsa mümkün olan en yakin tarihteki ÖSD veya Goethe sinavina kayit olun. Kayit belgesini konsolosluga iletip, ek süre isteyin. O konuda anlayisli oluyorlar. (Benzer durum da baska bir ögrencimizde yasandi ve 1 ay daha ek süre verdiler).
www.deutschstudent.com

Burcu2007

Mesaj gönderen Burcu2007 » Prş Haz 25, 2026 3:33 pm

Çok teşekkür ederiz
Ek süre geldi
Da die oben genannten Ausführungen weiter bestehen wird die Frist für die Einreichung verlängert auf den 31.07.2026.

C1 hs telci olan esas kabul süreci ile ilgili feedbackler nasıl acaba

ipekxxxbbb

Mesaj gönderen ipekxxxbbb » Prş Haz 25, 2026 5:55 pm

Benim Telc C1 Hochschule'm var, okul direktzulassung veriyor ve 2 yıl önce Almanya'da erasmus yaptığım dönemde Telc B2 sınavına girmiştim.
Böyle bir durumda konsoloslukla bir problem yaşar mıyım? Öğrenci vizelerinde özellikle direktzulassung alanlarda bir sorun olmuyordu ama kafam karıştı şu an

mericco

Mesaj gönderen mericco » Prş Haz 25, 2026 7:53 pm

Direktzulassung almis ogrencileri ilgilendiren Konsolosluktan gelen mail: (3 kiside gordum bu maili)

Wir bitten um Verständnis, dass Details erst nach Eingang eines konkreten Visumantrags geprüft werden können und nicht vorab per E-Mail. Bei einer direkten und bedingungslosen Zulassung zum Studium müssen unter Umständen keine gesonderten Sprachkenntnisse mehr nachgewiesen werden.

baska mail:
Bir Alman üniversitesinden doğrudan kabul alırsanız ve
kabul bildiriminde dil becerilerinizin üniversite tarafından yeterli olarak değerlendirildiği belirtiliyorsa, Almanca dil becerilerinizi kanıtlamak için ayrı bir dil sertifikası sunmanıza gerek yoktur.

Rwth'de 31 ekime kadar dil belgesi sunulabildigini soylemisti biri bana, o yuzden kayit isteniyor cunku konsolosluk dil belgesi universite tarafindan dogrulandi mi onu bilmek istiyor. Rwth'de kayitlar 1 Agustosta aciliyor.
Yani direktzulassung almis kisilerin vizeden once kayit yaptirip yapmamasi gerektigi universitesine bagli

Bilker

Mesaj gönderen Bilker » Prş Haz 25, 2026 11:28 pm

Tamam artik durumunuzu anladik, okudugunuzu anlayamiyorsunuz da, zaten bu baslik altinda Telc c1 in kabul edilecegi 3 kere yazilmis.

Ekintuncel

Mesaj gönderen Ekintuncel » Sal Haz 30, 2026 5:10 pm

Merhabalar,
bir arkadaşımın kızı telc c1 ve direk kabul ile eğitim vizesine başvumuş. Fakat konsılsluk tarafından ösd goethe vs belge getirmesi söylenmiş. Bu konuda bilgiai olan varmı?

mericco

Mesaj gönderen mericco » Sal Haz 30, 2026 10:16 pm

Ekintuncel yazdı: Sal Haz 30, 2026 5:10 pm Merhabalar,
bir arkadaşımın kızı telc c1 ve direk kabul ile eğitim vizesine başvumuş. Fakat konsılsluk tarafından ösd goethe vs belge getirmesi söylenmiş. Bu konuda bilgiai olan varmı?
hangi universite? okula kayit yaptirmis mi?

ipekxxxbbb

Mesaj gönderen ipekxxxbbb » Sal Haz 30, 2026 11:40 pm

Ekintuncel yazdı: Sal Haz 30, 2026 5:10 pm Merhabalar,
Merhaba,
hangi konsolosluk tarafından acaba (Ankara, istanbul, izmir) ayrıca okula kayıt olmuş mu?

Ekintuncel

Mesaj gönderen Ekintuncel » Çrş Tem 01, 2026 8:27 am

ipekxxxbbb yazdı: Sal Haz 30, 2026 11:40 pm Merhaba,
hangi konsolosluk tarafından acaba (Ankara, istanbul, izmir) ayrıca okula kayıt olmuş mu?
ankara izmir vs farketmiyor. Telc ile vizeye başvuru yapıldığında a1 ve a2 sertifika sahipleri ile mülakat yapıyolarmış. B2,C1 gibi seviyeler için ise , akademik eğitim için kullanıldığı için konsolosluk mülakat yapmıyormuş. konsolosluk başvuru belgelerini alıp, ardından goethe ösd vs belge talebinde bulunuyormuş.

dilara__

Mesaj gönderen dilara__ » Çrş Tem 01, 2026 11:48 am

A1 ve A2 sertifikalı kişilere nasıl mülakat yapılınabilir ki ? A1 ve A2 seviyesi çok temel bir konuşmayı kapsıyor. Eğer okuldan dil belgesi yeterliliği ile ilgili bilgi gelmişse B2 ve C1 in kabul alması daha mantıklı değil midir?

ipekxxxbbb

Mesaj gönderen ipekxxxbbb » Çrş Tem 01, 2026 12:57 pm

Ekintuncel yazdı: Çrş Tem 01, 2026 8:27 am ankara izmir vs farketmiyor. Telc ile vizeye başvuru yapıldığında a1 ve a2 sertifika sahipleri ile mülakat yapıyolarmış. B2,C1 gibi seviyeler için ise , akademik eğitim için kullanıldığı için konsolosluk mülakat yapmıyormuş. konsolosluk başvuru belgelerini alıp, ardından goethe ösd vs belge talebinde bulunuyormuş.
Forumda Telc B1 ile öğrenci vizesi alabilen var, yine başka bir öğrenci TAÜ'dendi galiba Telc B1 ile başvuru yaptığında başka bir dil belgesi istenmiş.
Öğrenci profiline göre bir değerlendirmede söz konusu olabilir, bilemiyorum.
Öncesinde C1 HS için 3 farklı öğrenciye gönderilen mail paylaşılmıştı, belgelerin kabul edildiğine ve alternatif herhangi bir belge istenmediğine dair.
Arkadaşınızın kızı hangi okuldan kabul almış ve kayıt yaptırmış mı?
Mümkünse bunuda paylaşabilirseniz belki bunun üzerinden çıkarım yapabiliriz.

Ekintuncel

Mesaj gönderen Ekintuncel » Çrş Tem 01, 2026 5:15 pm

Bochum holchule den direk kabul almış. Yeditepe almanca işletmede okuyor kız. Almanca hazırlığı bitirmiş birinci sınıf öğrencisi. Telc c1 için böyle denmiş. Evrakları teslim etmiş konsolosluğa. Bir süre sonra goethe ösd vs istenmiş mail yoluyla.