Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
Alman Konsolosluklari Telc Sertifikalarini Askiya Aldi.
Alman Konsolosluklari Telc Sertifikalarini Askiya Aldi.
Gectigimiz günlerde Alman konsoloslugu (3 alman konsoloslugu adina) yaptigi resmi aciklama ile artik ulusal vize basvurularinda Türkiye de yapilan Telc sertifikalarini kabul etmeyecegini acikladi.
https://tuerkei.diplo.de/tr-de/service/ ... 18-2720718
Gerekce olarak da Telc dil sertifikalarında belirtilen dil seviyesinin, başvuru sahiplerinin fiilen tespit edilebilen dil bilgisi seviyesinden önemli ölçüde farklı olduğu vakalarda belirgin bir artış oldugunu belirtiyorlar.
Su anda Türkiye de yapilan ve konsolosluk tarafindan kabul edilen 2 tane sertifika var: Goethe ve ÖSD.
Bu durum simdilik gecici ve bu durumun ne kadar daha devam edecegi bilinmiyor ama en az 4-5 ay sürmesi bekleniliyor.
Hali hazirda vizesini Telc sertifikalari ile alanlarin endise etmesi gerekmiyor. Vize basvurusunu yapip randevu bekleyen veya fiili olarak IDATA veya alman konsolosluklarinda Telc sertifikasi ile basvuru yapanlardan konsolosluklar sonradan ÖSD veya Goethe sertifikasi talep edebilirler. Telc sertifikasi ile bu sekilde vize basvurusu yapan veya randevu basvurusu yapanlarin basvurulari direkt olarak Telc sertifikasi oldugu icin red edilmez. Size belirli bir süre verilip (4-6 hafta gibi), ÖSD veya Goethe sertifikalarindan birini sonradan iletin diye talepte bulunabilirler. Fakat bu konu da su anda ucu acik bir durum. Direkt bu sekilde basvuru yapanlarin Telc sertifikalari ile vize sürecine devam edebilirler. Fakat henüz vize randevusu icin basvuru yapmayanlarin ve Telc ile vize randevusu icin basvuru yapacaklarin en kisa sürede ÖSD veya Goethe sinavlarina kayit olmalari gerekiyor.
Ayni durum 4-5 yil önce ya Tunus ya Fas´ da yasanmisti. Tam hatirlamiyorum. Ordaki konsolosluklar da bir süre Telc sertifikalarini gecici askiya almislardi. Yine tam hatirlamamakla beraber orda bu sürec 1 yila yakin sürmüstü. Ayrica yine ayni dönemlerde bir cok alman üniversitesi ve Hochschule ler Telc sertifikasini kabul etmemeye baslamislardi. Sonradan bir kaci tekrar kabul etmeye basladi ve ama halen Telc C1 HS yi kabul etmeyen yerler de tek tük de olsa var.
Konudan dün sabah haberim oldu. Direkt Almanya da Telc sinavi yapan bir kurumda calistigim icin Telc in merkezi ile kolay iletisim kurabiliyorum. Onlara durumu sordugumda, haberlerinin oldugunu ve ilk olarak konsolosluk ile kontaga gececeklerini ve süpheli gördükleri Telc sertifikalarini talep edeceklerini belirttiler. Sonrasinda da bu sekilde süpheli görülen sinavlarin yapildigi sinav merkezlerinden Telc lisanslarini alacaklarini teyit ettiler.
Telc sertifikalari ile ilgili bu durum sadece Türkiye de yapilan alman konsolosluklari ile ilgili. Alman üniversitelerine halen Telc sertifikalari ile basvuru yapabilirsiniz. Fakat görünen o ki, önümüzdeki yillarda Telc sertifikalari üzerine olusan süpheler daha da artacak gibi duruyor (Bazi sosyal medya araclarinda sorularin paylasilmasi, alenen telc sertifikasi satan kurumlar vs). Bu sebeple önümüzdeki yaz semesterinda lisans veya yüksek lisans egitimine hazirlanan adaylarin DSH veya TestDAF a hazirlanmalarini tavsiye ederim.
https://tuerkei.diplo.de/tr-de/service/ ... 18-2720718
Gerekce olarak da Telc dil sertifikalarında belirtilen dil seviyesinin, başvuru sahiplerinin fiilen tespit edilebilen dil bilgisi seviyesinden önemli ölçüde farklı olduğu vakalarda belirgin bir artış oldugunu belirtiyorlar.
Su anda Türkiye de yapilan ve konsolosluk tarafindan kabul edilen 2 tane sertifika var: Goethe ve ÖSD.
Bu durum simdilik gecici ve bu durumun ne kadar daha devam edecegi bilinmiyor ama en az 4-5 ay sürmesi bekleniliyor.
Hali hazirda vizesini Telc sertifikalari ile alanlarin endise etmesi gerekmiyor. Vize basvurusunu yapip randevu bekleyen veya fiili olarak IDATA veya alman konsolosluklarinda Telc sertifikasi ile basvuru yapanlardan konsolosluklar sonradan ÖSD veya Goethe sertifikasi talep edebilirler. Telc sertifikasi ile bu sekilde vize basvurusu yapan veya randevu basvurusu yapanlarin basvurulari direkt olarak Telc sertifikasi oldugu icin red edilmez. Size belirli bir süre verilip (4-6 hafta gibi), ÖSD veya Goethe sertifikalarindan birini sonradan iletin diye talepte bulunabilirler. Fakat bu konu da su anda ucu acik bir durum. Direkt bu sekilde basvuru yapanlarin Telc sertifikalari ile vize sürecine devam edebilirler. Fakat henüz vize randevusu icin basvuru yapmayanlarin ve Telc ile vize randevusu icin basvuru yapacaklarin en kisa sürede ÖSD veya Goethe sinavlarina kayit olmalari gerekiyor.
Ayni durum 4-5 yil önce ya Tunus ya Fas´ da yasanmisti. Tam hatirlamiyorum. Ordaki konsolosluklar da bir süre Telc sertifikalarini gecici askiya almislardi. Yine tam hatirlamamakla beraber orda bu sürec 1 yila yakin sürmüstü. Ayrica yine ayni dönemlerde bir cok alman üniversitesi ve Hochschule ler Telc sertifikasini kabul etmemeye baslamislardi. Sonradan bir kaci tekrar kabul etmeye basladi ve ama halen Telc C1 HS yi kabul etmeyen yerler de tek tük de olsa var.
Konudan dün sabah haberim oldu. Direkt Almanya da Telc sinavi yapan bir kurumda calistigim icin Telc in merkezi ile kolay iletisim kurabiliyorum. Onlara durumu sordugumda, haberlerinin oldugunu ve ilk olarak konsolosluk ile kontaga gececeklerini ve süpheli gördükleri Telc sertifikalarini talep edeceklerini belirttiler. Sonrasinda da bu sekilde süpheli görülen sinavlarin yapildigi sinav merkezlerinden Telc lisanslarini alacaklarini teyit ettiler.
Telc sertifikalari ile ilgili bu durum sadece Türkiye de yapilan alman konsolosluklari ile ilgili. Alman üniversitelerine halen Telc sertifikalari ile basvuru yapabilirsiniz. Fakat görünen o ki, önümüzdeki yillarda Telc sertifikalari üzerine olusan süpheler daha da artacak gibi duruyor (Bazi sosyal medya araclarinda sorularin paylasilmasi, alenen telc sertifikasi satan kurumlar vs). Bu sebeple önümüzdeki yaz semesterinda lisans veya yüksek lisans egitimine hazirlanan adaylarin DSH veya TestDAF a hazirlanmalarini tavsiye ederim.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com
www.deutschstudent.com
Re: Alman Konsolosluklari Telc Sertifikalarini Askiya Aldi.
Hali hazırda TELC sertifikası olup, vize başvurusu için okuldan şartlı kabul bekleyen biri ne yapmalı? TELC ile vizeye başvurup bu arada 1,5 ay sonraki Goethe sınavına kayıt yaptırmayı düşünüyorum bir noktada olumsuzluk olursa Goethe'yi sunmak için ancak bilemedim.
-
kagankarabas
22 nisanda Telc A2 sınavına girmiştim 22 mayıstra açıklandı okul kabulüm var.Benim ve benim gibi olanlar da tekrar goethe gibi bir sınava girmesine gerek olur mu? yakın zamanda vizeye başvuracağım
-
deutsch1student
Bir hafta içerisinde vize başvurusu yapacağım, sitede yazilana gore Turkiyeden alinanlar kabul edilmiyor, Almanyadan alinmis sertifikaya da sorun çıkarma ihtimali ne kadar vardir sizce başvuru yapmamda bir sakinca var mi @Physiker ?
-
osimhen1908
Yazılı türkiyede girdik, sözlü almanyada giricez diyelim ki. Nihai belge almanyadan olursa acaba yine de sıkıntı yaşatır mı? lisans okumaya gidecek bir arkadaş var.
-
samilolguner
“Bu nedenle Türkiye'deki vize ofisleri, vize prosedüründe gerekli olan fiili dil bilgisinin tespitini şu anda telc gGmbH kurumunun sertifikalarına dayanarak hukuken güvenli bir şekilde yapamamaktadır”
Sitede bu şekilde yazıyor. Ben Telc B1 ile hazırlık kursuna kabul aldım. Benim vize başvurumu yine bu belge ile kabul etmeyecekler mi? Bu sertifika bu vize için gerekli değil okul için gerekli aslında.
Sitede bu şekilde yazıyor. Ben Telc B1 ile hazırlık kursuna kabul aldım. Benim vize başvurumu yine bu belge ile kabul etmeyecekler mi? Bu sertifika bu vize için gerekli değil okul için gerekli aslında.
mayista telc c1 hochschule sertifikasini aldim izmirden, dil kursuna dusseldorfta gitmistim simdi ordan katilim
belgesi talep edersem (c1) kanit olarak sunabilir miyim?
belgesi talep edersem (c1) kanit olarak sunabilir miyim?
direktzulassung yani şartsız kabul ile bir üniversiteye girenleri etkileyen bir durum yok. yani telc C1 Hochschule sertifikanızı alıp üniversite kabulu aldığınız an sizin için birincil kanıt o kabuldur.
Alman İkamet Yasası'nın (AufenthG) Öğrenci Vizelerini düzenleyen \*\*§ 16b Maddesi, 1. Fıkrası, 4. Cümlesi\*\*:
"Ein Nachweis über die für den konkreten Studiengang erforderlichen Kenntnisse der Ausbildungssprache wird nur verlangt, wenn diese Sprachkenntnisse weder bei der Zulassungsentscheidung geprüft worden sind noch durch die studienvorbereitende Maßnahme erworben werden sollen."
Anlamı:
"Spesifik eğitim programı için gerekli olan eğitim diline dair yeterlilik kanıtı, SADECE bu dil becerileri üniversiteye kabul kararında kontrol edilmemişse veya hazırlık eğitimiyle kazanılmayacaksa talep edilir."
Alman İkamet Yasası'nın (AufenthG) Öğrenci Vizelerini düzenleyen \*\*§ 16b Maddesi, 1. Fıkrası, 4. Cümlesi\*\*:
"Ein Nachweis über die für den konkreten Studiengang erforderlichen Kenntnisse der Ausbildungssprache wird nur verlangt, wenn diese Sprachkenntnisse weder bei der Zulassungsentscheidung geprüft worden sind noch durch die studienvorbereitende Maßnahme erworben werden sollen."
Anlamı:
"Spesifik eğitim programı için gerekli olan eğitim diline dair yeterlilik kanıtı, SADECE bu dil becerileri üniversiteye kabul kararında kontrol edilmemişse veya hazırlık eğitimiyle kazanılmayacaksa talep edilir."
Evet maalesef. Goethe veya ÖSD den sertifika almaniz gerekiyor.kagankarabas yazdı: ↑Cmt Haz 06, 2026 3:08 pm 22 nisanda Telc A2 sınavına girmiştim 22 mayıstra açıklandı okul kabulüm var.Benim ve benim gibi olanlar da tekrar goethe gibi bir sınava girmesine gerek olur mu? yakın zamanda vizeye başvuracağım
www.deutschstudent.com
www.deutschstudent.com
Eger Telc sertifikanizi Almanya dan aldiysaniz kabul ediyorlar. Problem, Türkiye deki sinav merkezlerinin telc sertifikalarini satmalari.deutsch1student yazdı: ↑Cmt Haz 06, 2026 3:26 pm Bir hafta içerisinde vize başvurusu yapacağım, sitede yazilana gore Turkiyeden alinanlar kabul edilmiyor, Almanyadan alinmis sertifikaya da sorun çıkarma ihtimali ne kadar vardir sizce başvuru yapmamda bir sakinca var mi @Physiker ?
www.deutschstudent.com
www.deutschstudent.com
Evet problem yasayabilirsiniz ki özellikle de konsoloslugun neden bu önlemi aldiginin kaniti gibi bir durum olusturuyorsunuz.osimhen1908 yazdı: ↑Cmt Haz 06, 2026 3:36 pm Yazılı türkiyede girdik, sözlü almanyada giricez diyelim ki. Nihai belge almanyadan olursa acaba yine de sıkıntı yaşatır mı? lisans okumaya gidecek bir arkadaş var.
www.deutschstudent.com
www.deutschstudent.com
Evet yukarda da oldukca detayli yazdigi gibi vize icin telc sertifikasini kabul etmeyeceklersamilolguner yazdı: ↑Cmt Haz 06, 2026 6:45 pm “Bu nedenle Türkiye'deki vize ofisleri, vize prosedüründe gerekli olan fiili dil bilgisinin tespitini şu anda telc gGmbH kurumunun sertifikalarına dayanarak hukuken güvenli bir şekilde yapamamaktadır”
www.deutschstudent.com
www.deutschstudent.com
Tabiki sunabilirsiniz, bu uygulama sizi kapsamiyor.
www.deutschstudent.com
www.deutschstudent.com
mericco yazdı: ↑Pzr Haz 07, 2026 10:16 pm direktzulassung yani şartsız kabul ile bir üniversiteye girenleri etkileyen bir durum yok. yani telc C1 Hochschule sertifikanızı alıp üniversite kabulu aldığınız an sizin için birincil kanıt o kabuldur.
Anlamı:
Aynen öyle.
www.deutschstudent.com
www.deutschstudent.com
merhaba telc c1 hochschule sonucumu bekliyordum, direkt kabul ile gidecegim ama auslands portalda proof of language certificate isteniyo burada telc c1 sorun cikarir mi? ayrica yanda gecmisteki a2, b1 DSD sertifikalarim ve c1 kursuna katilim belgem var onlari sunsam baska yeni bir sinava girmeme gerek yine de olur mu?
Özetle Telc C1 HS si olan esas kabullü öğrenciler endişe etmesin? (Esas kabul de de sertifika yükleniyor çünkü)burada telci c1 i kabul ediyorlar mı?
Şartlı kabul ile gidicek öğrenciler tekrar ösd veya goethe sınavına mı girsin tekrar? Doğru mu anlıyorum
Şartlı kabul ile gidicek öğrenciler tekrar ösd veya goethe sınavına mı girsin tekrar? Doğru mu anlıyorum
-
davemustaine
Öğrenci vizesi konusunda emin miyiz? Lmudan direktzulassung aldım telc c1 hochschule ile hatta ohne ablegung einer deutschen sprachprüfung yazıyor zulassungsbescheidda. Umarım bir sorun olmaz vizede. Aynı durumda olup yakın zamanda randevusu olan var mı acaba bir de?
Lütfen bilgileri okuyup, sonra sorularinizi yazarsaniz cok sevinirim. Telc C1 HS alan birisine, biz bu sertifikayi gecerli saymiyoruz diyeceklerini sanmiyorum. (Yukarda bunla ilgili 2 defa bilgi verildi). En kötü ihtimal konsolosluga cagirip, ek bir almanca mülakat yapabilirler. Fakat ögrenci adayi, dil kursu vizelerinde örnegin A1, A2 veya B1 Telc sertifikalari kesin olarak kabul edilmiyor.
Bir de arada bana ögrencilerimiz sagdan soldan sosyal medyada konuyla ilgili farkli bilgilerin verildigi video veya paylasim atiyorlar. Güya bazi kurumlar veya danismanlar hem alman konsolosluguyla hem telc ile telefonda görüsmüs ve su anda resmi birsey yok veya bu durum ögrenci vizelerini kapsamiyor gibilerinden bilgiler veriyorlar. Suna emin olabilirsiniz ki, konsolosluk bu konuyla ilgili Türkiye den hic kimse ile telefonda direkt görüsüp bilgi vermez. Konsolosluk yakinda konuyla ilgili daha ayrintili yazili bir aciklama yapacak. Telc de durumdan oldukca rahatsiz. Türkiye den bir cok kurumun Telc lisansi önümüzdeki aylarda alinacak. Özellikle de su anda orda burda "Telc sertifikalari halen gecerli" diye aciklama yapan ve durumdan kesinmis gibi bilgi veren bir kac kurum da bunlara dahil.
Bir de arada bana ögrencilerimiz sagdan soldan sosyal medyada konuyla ilgili farkli bilgilerin verildigi video veya paylasim atiyorlar. Güya bazi kurumlar veya danismanlar hem alman konsolosluguyla hem telc ile telefonda görüsmüs ve su anda resmi birsey yok veya bu durum ögrenci vizelerini kapsamiyor gibilerinden bilgiler veriyorlar. Suna emin olabilirsiniz ki, konsolosluk bu konuyla ilgili Türkiye den hic kimse ile telefonda direkt görüsüp bilgi vermez. Konsolosluk yakinda konuyla ilgili daha ayrintili yazili bir aciklama yapacak. Telc de durumdan oldukca rahatsiz. Türkiye den bir cok kurumun Telc lisansi önümüzdeki aylarda alinacak. Özellikle de su anda orda burda "Telc sertifikalari halen gecerli" diye aciklama yapan ve durumdan kesinmis gibi bilgi veren bir kac kurum da bunlara dahil.
www.deutschstudent.com
www.deutschstudent.com
-
davemustaine
Okudum bilgileri ama benim durumumda olup randevusu olan varsa daha net bir bilgi alabilirim diye sordum