Merhaba, Bremen Üniye basvuracaksanız burdan yapılan çeviriyi vpd belgesini almanız için kabul ediyorlar sadece sonrasında üniye kayıt kısmında tekrardan belgelerinizi Almanyadan çevirtmenizi istiyorlar. Benim size önerim Almanyadan bir çevirtmenden çevirtin zaten pdf olarak istiyorlar sizden sonrasındada size postalıyorlar. Hem daha uyguna geliyor hem de 2 kere çevirmemiş olursunuz. 1-2 hafta önce Bremende belge başına 25 euroya çevirttirmiştim.
Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
Vize Ani Defteri - 2026
-
ozkankkaya
Re: Vize Ani Defteri - 2026
Gayrettepe 36f
20.02.2026 iData Randevu
01.04.2026 Eksik belge talebi
09.04.2026 Kargo geldi
Sonuç: 1 yıllık vize
Dil kursu başlangıcı 1 Mayıs olduğu için vizeyi 27 Nisan'a vermişler.
Bekleyen herkese bol şanslar...
20.02.2026 iData Randevu
01.04.2026 Eksik belge talebi
09.04.2026 Kargo geldi
Sonuç: 1 yıllık vize
Dil kursu başlangıcı 1 Mayıs olduğu için vizeyi 27 Nisan'a vermişler.
Bekleyen herkese bol şanslar...
Merhaba iyi akşamlar, ana başvurucu eşim olacak şekilde ausportaldan şartlı kabul için tüm evrakı sunduk. İdata üzerinden eş,ben ve çocuk adına başvuru yapıldı ve 30.09.2025 tarihinde İzmir’de görüşmeye gittik. Görüşme anında memur ana başvurucu eşim dışında ben ve çocuk adına olan başvuruyu göremediklerini söylediler fakat sonradan yine gerekli işlemleri yaptılar. Benden ek olarak A1 sertifakası istendi, akabinde sertifika ve ek bloke hesap son olarak 09.01.2026 tarihinde konsolosluğa iletildi.Ve başka hiçbir eksik evrakımız kalmadı.
Bu süreçte şu ana kadar defalarca mail attık. Yabancılar dairesi ve ilgili belediyeden de dönüş aldık. Bu kurumlar bize kendileri açısından gerekli görüşün verildiğini ve dosyanın karar için konsoloslukta olduğunu beyan ettiler. SON EVRAK TARİHİNDEN İTİBAREN 3 AY GEÇTİ. Eşimin dil kursu 1 aydan fazla bir süre önce başladı. Almanya’daki adreste kira ilişkimiz devam ediyor.
İzmir konsolosluğundan özel olarak ve belirli bir şekilde net cevap alamıyoruz. Sadece otomatik yanıt var. Ausportalda halâ karar bekleniyor diyor.
Artık ne yapacağımızı şaşırdık, nereye ulaşalım, kimden yardım isteyelim, nereye mail atalım. Araya bir avukat mı koyalım?
Deneyimi olan, yönlendirebilecek olan kimse var mıdır
Bu süreçte şu ana kadar defalarca mail attık. Yabancılar dairesi ve ilgili belediyeden de dönüş aldık. Bu kurumlar bize kendileri açısından gerekli görüşün verildiğini ve dosyanın karar için konsoloslukta olduğunu beyan ettiler. SON EVRAK TARİHİNDEN İTİBAREN 3 AY GEÇTİ. Eşimin dil kursu 1 aydan fazla bir süre önce başladı. Almanya’daki adreste kira ilişkimiz devam ediyor.
İzmir konsolosluğundan özel olarak ve belirli bir şekilde net cevap alamıyoruz. Sadece otomatik yanıt var. Ausportalda halâ karar bekleniyor diyor.
Artık ne yapacağımızı şaşırdık, nereye ulaşalım, kimden yardım isteyelim, nereye mail atalım. Araya bir avukat mı koyalım?
Deneyimi olan, yönlendirebilecek olan kimse var mıdır
universiteye hazirlik amacli dil kursuna gidecegim. (sartli kabul)
06.03.2026 - Sisteme belgelerin yüklenmesi
10.03.2026 - Randevu ataması
27.03.2026 - Randevu görüşmesi (Ankara)
08.04.2026 -Kargo sms
09.04.2026 Kargo geldi.
Sonuc: 1 yillik vize.
dil kursum 27 nisanda basliyor, vize baslangici 7 nisan
06.03.2026 - Sisteme belgelerin yüklenmesi
10.03.2026 - Randevu ataması
27.03.2026 - Randevu görüşmesi (Ankara)
08.04.2026 -Kargo sms
09.04.2026 Kargo geldi.
Sonuc: 1 yillik vize.
dil kursum 27 nisanda basliyor, vize baslangici 7 nisan
Bochumda hangi dil kursu ve başlangıcı ne zamanlomers yazdı: ↑Pzt Mar 09, 2026 5:37 pm Ankara 41f, Bochum
28 Ocak belgeleri sisteme yükledim
02 Şubat waiting listten çıktım, düzeltmeleri yaptım
03 Şubat randevu ataması
20 Şubat iData randevu
09 Mart karar verildi maili
Eksik evrak istenmedi ve vize çıktı mı bilmiyorum, idatadan mesaj gelince pasaportumu almaya gideceğim
İzmir- İdata şartlı kabul lisans
12 mart- auslandportala başvuru
18 mart- eksik evrak ve sistemde düzeltmeler
1 nisan - randevu ataması
9 nisan- randevu görüşmesi
Karar bekleniyor…
12 mart- auslandportala başvuru
18 mart- eksik evrak ve sistemde düzeltmeler
1 nisan - randevu ataması
9 nisan- randevu görüşmesi
Karar bekleniyor…
Ankara - Şartlı kabul lisans 36f
15 mart - auslandportal başvuru
17 mart - yeni belge yükleme
24 mart - randevu atama
9 nisan - randevu görüşmesi
15 mart - auslandportal başvuru
17 mart - yeni belge yükleme
24 mart - randevu atama
9 nisan - randevu görüşmesi
İstanbul- Şartlı Kabul Lisans
05.02.2026 Sisteme belgeleri yükleme
10.02.2026 Sistem üzerinden eksik belge bildirimi
13.02.2026 Eksik belgeleri yükleme
19.02.2026 Görüşme tarihi (Gayrettepe)
27.03.2026 zzVISABVA@bva.bund.de Mailine eksik belge olup olmadığını ve vizemin durumunu sordum
30.03.2026 Aynı mail üzerinden dönüş yapıldı, B2 ve C1 kayıt belgemi tekrar istediler. Aynı gün belgelerimi mail üzerindem gönderdim.
13.04.2026 Karar verildi maili
14.04.2026 Pasaport teslim alınabilir maili
-Görüşmede bana sadece neden gittiğim soruldu, bazı belgelerimin orijinalleri istendi ve kopyalarını imzalattılar.
-Süreçte; zzVISABVA@bva.bund.de,
visa-tn@bfaa.bund.de ve konsolosluğun sayfasındaki "bize ulaşın" kısmı üzerinden vizemin durumunu sorguladığım mailler gönderdim.
Kurs Başlangıç Tarihi: 27.04.2026, Duisburg
Sonuç: 1 Yıllık Multi Vize
Bekleyen herkese bol şans dilerim.
05.02.2026 Sisteme belgeleri yükleme
10.02.2026 Sistem üzerinden eksik belge bildirimi
13.02.2026 Eksik belgeleri yükleme
19.02.2026 Görüşme tarihi (Gayrettepe)
27.03.2026 zzVISABVA@bva.bund.de Mailine eksik belge olup olmadığını ve vizemin durumunu sordum
30.03.2026 Aynı mail üzerinden dönüş yapıldı, B2 ve C1 kayıt belgemi tekrar istediler. Aynı gün belgelerimi mail üzerindem gönderdim.
13.04.2026 Karar verildi maili
14.04.2026 Pasaport teslim alınabilir maili
-Görüşmede bana sadece neden gittiğim soruldu, bazı belgelerimin orijinalleri istendi ve kopyalarını imzalattılar.
-Süreçte; zzVISABVA@bva.bund.de,
visa-tn@bfaa.bund.de ve konsolosluğun sayfasındaki "bize ulaşın" kısmı üzerinden vizemin durumunu sorguladığım mailler gönderdim.
Kurs Başlangıç Tarihi: 27.04.2026, Duisburg
Sonuç: 1 Yıllık Multi Vize
Bekleyen herkese bol şans dilerim.
24 Mart evrakları portala yükleme
27 Mart eksik evrak
30 Mart sistemde düzeltmeler ve eksik evrak
14 Nisan randevu ataması
21 Nisan vize görüşmesi
27 Mart eksik evrak
14 Nisan randevu ataması
21 Nisan vize görüşmesi
Merhaba, Salı günü İstanbul gayrettepe idata da vize görüşmem olacak. Aklıma takılan bir nokta var. Bu görüşmede soru sorulmadığı yazılmış ama ben vize görüşmesine giden arkadaşlarımdan bir tane form doldurduklarını öğrendim. Neden gidiyorsun, orada alacağın birkaç dersi yazar mısın vs gibi. Bu form doldurma olayı devam ediyor mu yoksa kalktı mı? Bir de adres ve iletişim bilgilerini yazıldığı formu (sisteme yüklenen) el ile doldurup mu götürmek gerekiyor yoksa bilgisayar çıktısını kabul ediyorlar mı? (Bilgisayar üzerinden doldurup sisteme yüklemiştim daha önce)
İzmir iData Yüksek Lisans Başvuru
24.02.2026 - vize görüşmesi
Merhaba, 24 şubatta izmir idatadan yüksek lisans başvurumu yaptım. 2 ay olacak hala da idata’da “Başvuru dosyanız ilgili Elçilik/Konsolosluğa gönderilmiş, işlem süreci başlamıştır.”
şeklinde görünüyor.
visa-tn@bfaa.bund.de adresine mail attım onlar da “Almanya temsilciliğiyle iletişime geçin. Başvurunuz şu anda ilgili temsilcilikte işleme alınmaktadır.“ şeklinde geri dönüş yaptılar. İzmir konsolosluğuna sadece mail atarak ulaşabiliyorum onlar da dönmüyor zaten.
Dersler 1 ay önce başladı ve benim sürecim çok uzadı. Bu durum hakkında bir bilgisi olan ya da daha önce yaşayan var mı? BFAA’nın mailinden ne anlamam lazım onu da anlamadım. Dosya hiç almanyaya ulaşmadı mı yoksa başka bir işlem mi var hiçbir bilgi yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim başka nereye yazmalıyım bilmiyorum
24.02.2026 - vize görüşmesi
Merhaba, 24 şubatta izmir idatadan yüksek lisans başvurumu yaptım. 2 ay olacak hala da idata’da “Başvuru dosyanız ilgili Elçilik/Konsolosluğa gönderilmiş, işlem süreci başlamıştır.”
şeklinde görünüyor.
visa-tn@bfaa.bund.de adresine mail attım onlar da “Almanya temsilciliğiyle iletişime geçin. Başvurunuz şu anda ilgili temsilcilikte işleme alınmaktadır.“ şeklinde geri dönüş yaptılar. İzmir konsolosluğuna sadece mail atarak ulaşabiliyorum onlar da dönmüyor zaten.
Dersler 1 ay önce başladı ve benim sürecim çok uzadı. Bu durum hakkında bir bilgisi olan ya da daha önce yaşayan var mı? BFAA’nın mailinden ne anlamam lazım onu da anlamadım. Dosya hiç almanyaya ulaşmadı mı yoksa başka bir işlem mi var hiçbir bilgi yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim başka nereye yazmalıyım bilmiyorum
-
denizsazci
Herkese merhabalar. Bu sabah vize randevusundan çıktım. Süreci yanlış bildiğim için şaşırdığım birkaç nokta oldu. Ben gibi yanlış bilen ya da merak eden varsa, en güncel halini anlatmak istiyorum.
Online şekilde konsolosluğa başvurumu yaptıktan bir hafta sonra birkaç ek doküman talebi oldu. Bunları yükledikten 3 gün sonra ise randevu ataması yapıldı, 10 gün sonraya olacak şekilde. Sayfa üzerinde belirtilen "check list" üzerinde yazanları tek tek çıkarttım, toparladım. Başvuru sırasında 18 belge istemişti benden, portala yüklememi istediği, ama içlerinden 8 tanesinin "orijinal" versyonunu getirmemi istemişler.
Randevum 10.00'da Gayrettepe iDATA ofisindeydi. Randevumdan 40 dk erken gittim. Zincirlikuyu yazdığından olsa gerek, Zorlu'da zannediyordum, Astoria diye bir AVM/plaza tarzı yerdeydi. Burası çok erken saatlerde açık oluyor ve içerisinde çeşitli ülkelerin vize yerleri bulunuyor. Doğal olarak bir döviz exchange yeri de mevcut. Eğer son dakika bir ihtiyaç olursa, yanınızda bulunduramadıysanız buradan hızlıca euro alabilirsiniz.
Erken gitsem de içeri girdim. Pasaportuma bakıp bana bir sıra verdiler. 2 dakika içerisinde sıra bana geldi. İçeride çok da kişi yoktu. Banka gişeleri gibi sıralanmış gişeler bulunuyor. Buradan sizden istenilen evrakların teslimini yapıyorsunuz. Önce pasaportuma bakmak istedi. Ardından biyometrik istedi. Biyometrik fotoğrafın Almanya vizesi için ayrı ölçeklendirmesi varmış. Fazladan biyometrik fotoğrafınız varsa da gidip yenisini çıkartmanızda fayda var.
Fotoğrafı da verdikten sonra diplomamın aslını istedi. Kendisine dosyayı uzattım ama sadece görmek istediğini, dosyayı almayacağını söyledi. Ben de gösterdim. Ek olarak AT11 belgesinin aslını görmek istedi. Onu da gösterdim ve dosyaya geri koydum. Ardından niyet mektubumu imzalamamı istedi. İmzalayıp kendisine geri uzattım. Biraz bekledikten sonra pasaportumun nereye gönderilmesini istediğimi sordu. Normalde İstanbul'da yaşadığımı ama yaz için ailemin yanına geçeceğimi söyledim ve başka bir şehrin adresini verdim.
Bu işlemden sonra yanda bulunan vezneye 75 EUR nakit, ve 1200 (küsüratını hatırlamıyorum) TL kredi kartından ödeme yaptım. Bana biraz beklememi ve sıra numaram yandığında parmak izi almak için yeniden gişeye yaklaşmam gerektiğini söylediler. Dedikleri gibi yaptım. Sıra numaram 15 dk sonra yandı ve parmak izi verdim. Sonrasında ise oradan ayrıldım. Saat 10 olmamıştı bile.
Özet geçecek olursam, daha önce oraya giden arkadaşlarımdan ya da forumdaki nazaran eski başlıkları incelediğim için, soru sorulacağını ya da form doldurmamı isteyecek zannettim. Neden gitmek istediğimi, derslerimin isimlerini bilip bilmediğimi, nerede kalacağımı soracaklarına emindim. Ya da belki benzer sorular beklemiştim. Meğer hiç soru sorulmuyormuş. Belki süreci benden daha çok araştıranlar biliyordur, ama bilmeyen varsa, bazı şeyler biraz daha netleşir diye düşündüm.
Ret yiyeceğime eminim, çünkü yaşım biraz var ve lisans eğitimimi bir sebepten yarıda bıraktım. Bu konuda danışma firmalarından konsoloslukta çalışan tanıdığa kadar "kesinlikle ret yersin" duyduğum için biraz hevesim kırık. Biliyorsunuz, uğraştırıcı bir süreç.
Benim gibi olan var da merak eder belki diye de sonucu ne olursa olsun güncellerim. Hepinize bolca şans diliyorum.
Online şekilde konsolosluğa başvurumu yaptıktan bir hafta sonra birkaç ek doküman talebi oldu. Bunları yükledikten 3 gün sonra ise randevu ataması yapıldı, 10 gün sonraya olacak şekilde. Sayfa üzerinde belirtilen "check list" üzerinde yazanları tek tek çıkarttım, toparladım. Başvuru sırasında 18 belge istemişti benden, portala yüklememi istediği, ama içlerinden 8 tanesinin "orijinal" versyonunu getirmemi istemişler.
Randevum 10.00'da Gayrettepe iDATA ofisindeydi. Randevumdan 40 dk erken gittim. Zincirlikuyu yazdığından olsa gerek, Zorlu'da zannediyordum, Astoria diye bir AVM/plaza tarzı yerdeydi. Burası çok erken saatlerde açık oluyor ve içerisinde çeşitli ülkelerin vize yerleri bulunuyor. Doğal olarak bir döviz exchange yeri de mevcut. Eğer son dakika bir ihtiyaç olursa, yanınızda bulunduramadıysanız buradan hızlıca euro alabilirsiniz.
Erken gitsem de içeri girdim. Pasaportuma bakıp bana bir sıra verdiler. 2 dakika içerisinde sıra bana geldi. İçeride çok da kişi yoktu. Banka gişeleri gibi sıralanmış gişeler bulunuyor. Buradan sizden istenilen evrakların teslimini yapıyorsunuz. Önce pasaportuma bakmak istedi. Ardından biyometrik istedi. Biyometrik fotoğrafın Almanya vizesi için ayrı ölçeklendirmesi varmış. Fazladan biyometrik fotoğrafınız varsa da gidip yenisini çıkartmanızda fayda var.
Fotoğrafı da verdikten sonra diplomamın aslını istedi. Kendisine dosyayı uzattım ama sadece görmek istediğini, dosyayı almayacağını söyledi. Ben de gösterdim. Ek olarak AT11 belgesinin aslını görmek istedi. Onu da gösterdim ve dosyaya geri koydum. Ardından niyet mektubumu imzalamamı istedi. İmzalayıp kendisine geri uzattım. Biraz bekledikten sonra pasaportumun nereye gönderilmesini istediğimi sordu. Normalde İstanbul'da yaşadığımı ama yaz için ailemin yanına geçeceğimi söyledim ve başka bir şehrin adresini verdim.
Bu işlemden sonra yanda bulunan vezneye 75 EUR nakit, ve 1200 (küsüratını hatırlamıyorum) TL kredi kartından ödeme yaptım. Bana biraz beklememi ve sıra numaram yandığında parmak izi almak için yeniden gişeye yaklaşmam gerektiğini söylediler. Dedikleri gibi yaptım. Sıra numaram 15 dk sonra yandı ve parmak izi verdim. Sonrasında ise oradan ayrıldım. Saat 10 olmamıştı bile.
Özet geçecek olursam, daha önce oraya giden arkadaşlarımdan ya da forumdaki nazaran eski başlıkları incelediğim için, soru sorulacağını ya da form doldurmamı isteyecek zannettim. Neden gitmek istediğimi, derslerimin isimlerini bilip bilmediğimi, nerede kalacağımı soracaklarına emindim. Ya da belki benzer sorular beklemiştim. Meğer hiç soru sorulmuyormuş. Belki süreci benden daha çok araştıranlar biliyordur, ama bilmeyen varsa, bazı şeyler biraz daha netleşir diye düşündüm.
Ret yiyeceğime eminim, çünkü yaşım biraz var ve lisans eğitimimi bir sebepten yarıda bıraktım. Bu konuda danışma firmalarından konsoloslukta çalışan tanıdığa kadar "kesinlikle ret yersin" duyduğum için biraz hevesim kırık. Biliyorsunuz, uğraştırıcı bir süreç.
Benim gibi olan var da merak eder belki diye de sonucu ne olursa olsun güncellerim. Hepinize bolca şans diliyorum.
02.04.2026 : Online vize başvurusu
12.04.2026 : Randevu ataması
22.04.2026 : Vize görüşmesi
29.04.2026 : Pasaportun gelmesi
Karar: 1 Mayıs başlangıçlı 1 yıllık vize

-
denizsazci
Ben bugün girdim, sorulmadı ya da bir form doldurtmadılar. İstedikleri belgeyi bile almadılar. İki tanesine baktı, geçti. Göz teması kurduklarından bile şüpheliyimIchbin yazdı: ↑Pzt Nis 20, 2026 3:46 am Merhaba, Salı günü İstanbul gayrettepe idata da vize görüşmem olacak. Aklıma takılan bir nokta var. Bu görüşmede soru sorulmadığı yazılmış ama ben vize görüşmesine giden arkadaşlarımdan bir tane form doldurduklarını öğrendim. Neden gidiyorsun, orada alacağın birkaç dersi yazar mısın vs gibi. Bu form doldurma olayı devam ediyor mu yoksa kalktı mı? Bir de adres ve iletişim bilgilerini yazıldığı formu (sisteme yüklenen) el ile doldurup mu götürmek gerekiyor yoksa bilgisayar çıktısını kabul ediyorlar mı? (Bilgisayar üzerinden doldurup sisteme yüklemiştim daha önce)

Merhaba, çok teşekkürler. Aynı şekilde hiçbir belgemi almadılar. Zaten sistemden kendileri çıkarttılar belgeleri ve incelediler. sadece vesikalık fotoğrafımı aldılar ve diplomamın orjinalini görmek istediler. O kadar. Bir de motivasyon mektubumu imzaladır. O kadar çok çıktı aldım ki. Belgelerin orjinali artı iki kopya. Bir de kolay olsun diye orijinal, kopya 1, kopya 2 diye klasörlemiştim. Hepsini aynen geri getirdim.denizsazci yazdı: ↑Çrş Nis 22, 2026 7:56 pm Ben bugün girdim, sorulmadı ya da bir form doldurtmadılar. İstedikleri belgeyi bile almadılar. İki tanesine baktı, geçti. Göz teması kurduklarından bile şüpheliyim![]()
![]()
Merhaba,
24 Mart evrakları portala yükleme (başvuru)
27 Mart eksik evrak
14 Nisan randevu ataması
21 Nisan vize görüşmesi
24 Nisan karar maili
Kargoyu bekliyorum
24 Mart evrakları portala yükleme (başvuru)
27 Mart eksik evrak
14 Nisan randevu ataması
21 Nisan vize görüşmesi
24 Nisan karar maili
Kargoyu bekliyorum
-
denizsazci
Ichbin yazdı: ↑Cum Nis 24, 2026 3:00 pm Merhaba, çok teşekkürler. Aynı şekilde hiçbir belgemi almadılar. Zaten sistemden kendileri çıkarttılar belgeleri ve incelediler. sadece vesikalık fotoğrafımı aldılar ve diplomamın orjinalini görmek istediler. O kadar. Bir de motivasyon mektubumu imzaladır. O kadar çok çıktı aldım ki. Belgelerin orjinali artı iki kopya. Bir de kolay olsun diye orijinal, kopya 1, kopya 2 diye klasörlemiştim. Hepsini aynen geri getirdim.
Ayyy karar maili ÇOK hızlı gelmemiş mi? Çok heyecanlandım senin adına

hocam yasinizi merak ettim. ben de 23 yasindayim daha önce bir lisansı yarıda bıraktım yks girip farklı bir bölüme yerleştim ve bu bölüm üzerinden başvurdum. 29 Nisan'da görüşmem var. 23 yas çok mu sıkıntı yaratır mı acaba?denizsazci yazdı: ↑Çrş Nis 22, 2026 6:39 pm Herkese merhabalar. Bu sabah vize randevusundan çıktım. Süreci yanlış bildiğim için şaşırdığım birkaç nokta oldu. Ben gibi yanlış bilen ya da merak eden varsa, en güncel halini anlatmak istiyorum.
Benim gibi olan var da merak eder belki diye de sonucu ne olursa olsun güncellerim. Hepinize bolca şans diliyorum.![]()
-
denizsazci
Ben 27 yaşındayım. Biraz araştırdım ve benim ret yiyeceğimi iddia etti danışman şirketleri vs. Neden yarıda bıraktığımı niyet mektubunda güzelce anlattım, ama hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum. Olmayacak diye düşünüyorum direkt.
Belki senin durumunda geçerli olmayabilir çünkü hem gençsin, hem de başka bölüm senin motivasyonunu açıklayabilir.
Belki senin durumunda geçerli olmayabilir çünkü hem gençsin, hem de başka bölüm senin motivasyonunu açıklayabilir.