Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Vize Ani Defteri - 2026

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
kjw37

Re: Vize Ani Defteri - 2026

Mesaj gönderen kjw37 » Prş Tem 09, 2026 8:57 pm

Merhaba, 6 temmuz tarihinde lisans seviyesi için direkt kabullü vize başvurusunda bulundum gayrettepeye, 41f. Preliminary review süreci ne kadar sürüyor bilgisi olan var mı?

Kullanıcı avatarı
gottlosepsychopat

Mesaj gönderen gottlosepsychopat » Cmt Tem 11, 2026 12:26 am

studyy123 yazdı: Cum Tem 03, 2026 10:45 pm Merhaba, Pasaportunuz ve vizeniz geldi mi acaba ? Sizin de vize türünüz 16a sanırım Ankara için bekleme listesinde ne kadar kaldınız randevunuz başvurudan ne kadar süre sonra atandı ?
Gecikme icin kusurabakmayin.

2025 Ekim ayinin basinda Istanbul Baskonolosluguna Auslandsportal uzerinden basvurmustum, 10 Aralik 2025 de Ocak ayi icin iData randevusu atandi. Haziranin basinda Ausländerbehördeye ve Konsolosluga Mail attim iki gun gecmeden surec olumlu sonuclandi.

Basvuracagim zaman Auslandsportalda Ankara ve Izmir Konsoloslugu icin bekleme suresi 1 yildan fazla yaziyordu, Istanbul icin hicbir ibare yoktu fakat sonrasinda o ibare benim icinde cikti.

Sorun olursa seve seve cevaplarim.

Bekleyen herkese bolca sabir diliyorum cok yipratici bir surecti benim icin.

egehanyldz7

Mesaj gönderen egehanyldz7 » Pzt Tem 13, 2026 1:24 am

Arkadaşlar selam, kısa süre önce üniversite diplomamı aldım. Aynı zamanda almanyadaki bir üniversiteden yüksek lisans için direkt kabul geldi, ingilizce yüksek lisans. Ayrıca kabul mektubum da var. İzmirde oturuyorum, iDATA üzerinden randevu aldım (buna emin değilim doğru mu yaptım).

İlk bir ön başvuru oldu, bana randevu tarihi gelince bilgilendirileceksiniz denildi. Fakat yüksek lisans için spesifik olarak bir şey seçmedim, en son benden istenen belgeler sorulduğunda ise "Bilgi Notu 34: Okul Eğitimi" adı verilen konsolosluk adresine yollandım:

https://tuerkei.diplo.de/tr-tr/service/ ... 60-2769660

Günlük hayatta da çok yapay zeka kullanan biri olarak, içeriği yapay zekaya verdiğimde bana yanlış kategoriye başvurmuş olabileceğimi söyledi. Tekrar tekrar süreçten geçtim ama en mantıklıları işaretleyince hep aynı yere çıktı sonuç.

Sorularım şunlar, ne kadar erken cevap verebilirseniz o kadar memnun olurum sanırım çok geç başvurdum vizeye derslerim Ekim 2026'da başlayacak:
1. iDATA üzerinden doğru bir başvuru mu yaptım? Yüksek lisans için de buradan mı başvuruluyor?
2. iDATA üzerinden gerekli belgelere baktığımda beni "Bilgi Notu 34: Okul Eğitimi" yerine yönlendirdi, doğru kategoriye mi başvurdum?

Not: Bir arkadaşım 8-9 temmuzda "Auslandsportal" üzerinden yüksek lisansa başvurduğunu söylemiş. Beni endişelendiren o, acaba yanlış mı yerden başvuru yapıyorum ulusal öğrenci vizesi için?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.