02 Temmuz - portala ilk basvuru
10 Temmuz - idata tarafindan basvuru onayi
14-Temmuz - dosya duzeltme
16-Temmuz - dosya duzeltme
21-Temmuz - ilk atama 30 temmuz tarihine (ertelemem gerekti siranin basina dondum ayni gun)
27 Temmuz - ikinci atama
7 Agustos - randevu gunu, onceki 3 gunde eksik sanip surekli evrak cikardim, megersem getirdigim 100 sayfa evragin hicbiri gerekmiyormus

))
18 Agustos - Konsolosluk tarafindan belge duzeltme adina mail
27 Agustos - Karar verildi mesaji
Turk alman hazirlik ogrencisiyim, B2 kurunu gectikten sonra bir calismalari salma durumu yasandi maalesef, 2 ay boyunca dogru duzgun almanca bakmayip da 12 temmuzda okulda fiziksel testdafa girdim. Okullara basvururken de vizeye basvururken de hazirlikta gectigimin belgesi ve ayin 13unde testdafa girecegimin fotografinin birlestirilmis oldugu pdfi kullandim. 29 Haziranda basvurdugum RWTH Elektrotechnik, 3 gun sonra hemen sartsiz kabul verince ailem tarafindan gelen baski ile onun uzinden hemen basvuruya basladim. Lakin testdafta birakin C1i B2 bile gelmeyince tum alanlardan tabii ki de kucuk bir sikinti olustu. RWTHin yaninda bircok okulun da vorbereitungskursuna basvurdum ancak kabulleri agustosun baslarinda geldi ancak. Ben sandim Gayrettepedeki randevuda hemen KIT sartli kabul belgesini sunarim motivasyon mektubunu sunarim falan da o is benden sadece biyometrik, pasaport ve para alininca yatti. Kaldi geriye 3 eyluldeki testdafa calismak. Isin kotu tarafi vize ciksa muhtemelen 1 ekime(o tarihi girmistim, rookie mistake) cikacak, okullar beni seviye olcme sinavi icin eylulun ortasinda istiyor genel olarak, oyle olursa KIT secenegim yaniyor, red gelirse de bu Vorbereitungskurslar adina hemen simdi yeniden basvursam sonuc gelmesi kim bilir ne kadar surecek. Bugun de karara varildi diye portal guncellenmis, herhalde pazartesine falan gelecek teslimati. Bu da maalesef benim deneyimim, sorusu olan varsa belki yardimci olabilirim.
bu arada bana basvuru takip no verildi ama idata sitesi uzerinden yazinca boyle bir pasaport yok gibi bir sey diyor bir bilgisi olan varsa yardimci olabilir mi?