Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Master Sonrası İş Arama Vizesi ve Garantör Belgesi

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
glowingkakao

Master Sonrası İş Arama Vizesi ve Garantör Belgesi

Mesaj gönderen glowingkakao » Pzr Tem 06, 2025 5:39 pm

2 yıl önce Garantör Belgesi (Verpflichtungserklärung) ile Almanya'da masterıma başlamıştım. Yine aynı belge sayesinde 2 yıllık oturum hakkı elde etmiştim (Aufenthaltserlaubnis).

Şimdi master mezuniyeti sonrasında 18 aylık iş arama vizesine geçmek istiyorum. Sorularım şunlar:
  • Oturum hakkımın bitmesine hala 5 ay var. İş arama vizesine başvurumu bu 5 ayın sonuna doğru mu yapmalıyım?
  • İş arama vizesinde finansal yeterlilik olarak garantör belgesi göstermek, geçerli bir teknik. Mastera başlamadan önce alınan, son tarihi olmayan ama öğrenciliğime bağlı olan garantör belgesini kullanmaya devam edebilir miyim? (sorunun şeklinden cevap hayır olacak gibi...)
Malum süreçler sürekli değişiyor. Benimle benzer durumda olan, yakın zamanda garantörle iş arama vizesi alan üyelerin deneyimlerini öğrenmek veya da başka önerileri duymak çok isterim.
Teşekkürler.
41F İzmir iData -> Detmold
Randevu Talebi-Atanması: 20 Haziran-7 Temmuz 2023
Randevu: 10 Ağustos 2023
Dijital dosya teslimi: 31 Ağustos 2023
Vize teslim: 10 Ekim 2023 (1 yıllık multi)
Vize başlangıç tarihi: 7 Ekim 2023 (istenen başlangıç 1 Eylül)

Kullanıcı avatarı
Physiker
İletişim:

Re: Master Sonrası İş Arama Vizesi ve Garantör Belgesi

Mesaj gönderen Physiker » Sal Tem 08, 2025 11:24 am

Merhaba, güncel vizeniz ne zaman bitiyor onu yazmamissiniz ama sanirim yüksek lisans bitimiyle yakin olmasi gerekiyor. Bu durumda tavsiyem bitmeye 2-3 ay kala yeni oturum icin basvuru yapin. Garantörlük belgesi is arama vizesi icin yeterli.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

glowingkakao

Re: Master Sonrası İş Arama Vizesi ve Garantör Belgesi

Mesaj gönderen glowingkakao » Çrş Tem 09, 2025 1:45 am

Physiker yazdı: Sal Tem 08, 2025 11:24 am Merhaba, güncel vizeniz ne zaman bitiyor onu yazmamissiniz ama sanirim yüksek lisans bitimiyle yakin olmasi gerekiyor. Bu durumda tavsiyem bitmeye 2-3 ay kala yeni oturum icin basvuru yapin. Garantörlük belgesi is arama vizesi icin yeterli.
Merhaba. Öğrenci vizem 1 yıldı, master iki yıldı. O nedenle master için aldığım güncel vize biteli 1 yıl oldu zaten, vize yenilemesi yapmadan masterımın son yılını direkt oturum kartı ile idame ettirdim. Masterım bitmesine rağmen iş arama vizesine ayrı bir başvuru yapmadan oturum yenilemeye mi başvurmamı öneriyorsunuz? Cevabınızla birlikte kafam biraz karıştı 🥲
41F İzmir iData -> Detmold
Randevu Talebi-Atanması: 20 Haziran-7 Temmuz 2023
Randevu: 10 Ağustos 2023
Dijital dosya teslimi: 31 Ağustos 2023
Vize teslim: 10 Ekim 2023 (1 yıllık multi)
Vize başlangıç tarihi: 7 Ekim 2023 (istenen başlangıç 1 Eylül)