Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

23F Vize Randevu Süreci

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
a.can

23F Vize Randevu Süreci

Mesaj gönderen a.can » Çrş Nis 02, 2025 3:25 pm

Merhabalar Arkadaşlar. Istanbul'dan bugün itibariyle 23F vize türüne başvurdum. Doctoral Researcher (maaşlı) olarak yeni kabul aldım, şu anda üniversiteye kayıt aşamasındayım, daha hiçbir resmi belgem karşı taraftan hazır değil. 1 Temmuz başlangıç tarihim olacak. Sizce ne zamana randevu gelir? Belgeleri verdikten sonra da vize ne kadar sürede çıkıyor 23f'de, yakın zamanda tecrübe etmiş arkadaşlar bilgilendirebilirse çok sevinirim. Sağlıcakla kalın:)

a.can

Re: 23F Vize Randevu Süreci

Mesaj gönderen a.can » Pzr Nis 06, 2025 1:04 pm

Çok çok teşekkür ediyorum, katıldım gruba :roll:

elotinib

Mesaj gönderen elotinib » Pzr Nis 06, 2025 2:11 pm

Merhaba,

Tarih atamanız ne kadar sürede yapıldı? Ben de DAAD bursiyeri olarak doktoraya gideceğim fakat bursu aldığım perşembe günü belli oldu ve Ağustos ayında Almanya'da dil kursuna başlamamı istiyorlar. Daha vize başvurusuna geçemedim, sanırım öncelikle uzun süreli bir pasaport çıkartmam gerekiyor. Ağustosa yetişemeyeceğim kesin gibi duruyor.

Bir de, sanırım benim durumumda da 23F vizesine başvurulmalı değil mi? idata'nın sitesindeki testi çözdüğümde 23F vizesi çıkıyor çünkü.

Teşekkürler!

a.can

Mesaj gönderen a.can » Sal Nis 15, 2025 7:10 pm

elotinib yazdı: Pzr Nis 06, 2025 2:11 pm Merhaba,

Tarih atamanız ne kadar sürede yapıldı? Ben de DAAD bursiyeri olarak doktoraya gideceğim fakat bursu aldığım perşembe günü belli oldu ve Ağustos ayında Almanya'da dil kursuna başlamamı istiyorlar. Daha vize başvurusuna geçemedim, sanırım öncelikle uzun süreli bir pasaport çıkartmam gerekiyor. Ağustosa yetişemeyeceğim kesin gibi duruyor.

Bir de, sanırım benim durumumda da 23F vizesine başvurulmalı değil mi? idata'nın sitesindeki testi çözdüğümde 23F vizesi çıkıyor çünkü.

Teşekkürler!
Selamlar,

Tarih atamam daha yapılmadı, başvuralı 2 hafta oldu çünkü. Bildiğim kadarıyla atamalar 3-4 ay sürüyor ortalama. Evet doktora araştırmacısı için 23F, doğrudur. Sizin maaş değil burs olacak bu durumda, evraklarda ona göre belge eklemeniz gerek.
Tavsiyem bir an önce 10 yıllık pasaportunuzu zaman kaybetmeden alıp, idata üzerinden randevu talebi oluşturmanız. Vizeyi almanız şu andan itibaren 4-5 ayı bulacaktır çünkü.

Kolaylıklar dilerim.