Merhaba,
Ben Freie University'den yüksek lisans için kabul aldım ve Türkiye - ABD çifte vatandaşlığım var ve Türkiye'de yaşıyorum. ABD pasaportum var ve Almanya'ya vizesiz 90 güne kadar gidebiliyorum.
İnternette bazı yerlerde gördüğüm kadarıyla bu durumda oraya gidip kalacak yeri ayarladıktan sonra oturum iznine başvuruluyormuş. Almanya'ya gitmeden önce okulla olan işlerim dışında bir şey yapmam gerekiyor mu? Bloke hesap veya garantör işi oturum iznine başvururken mi gerekli olacak?
Benzer bir durumdan geçmiş olan birileri var mıdır? Almanya'ya vizesiz gideibliyorsam oturum izniyle orada mı uğraşmam gerekecek yoksa gitmeden önce halledilmesi gereken bir şey mi bu? Sömestrın başlamasına da 1 ay gibi bir süre var, eğer gidip orada ilgilenebileceksem bu baya işleri kolaylaştırır benim için.
Şimdiden teşekkürler.
Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
Amerikayla Çifte Vatandaşım - Almanyaya Gtimeden Önce Yapmam Gerekenler
-