Merhaba, 26 yaşındayım ve Almanya'da ikinci bir kez lisans okumak istiyorum (wirtschaftsinformatik). Birkaç tane devlet ve birçok da özel üniversite gördüm, ancak devlet okulunda okumak istiyorum. Zorunda olmadıkça özel okullara 15000€ civarı paralar vermek istemiyorum. Ayrıca bahsettiğim okulların hepsi %100 İngilizce dilinde eğitim veriyor, ve 1 üniversite hariç hiçbiri Almanca yeterliliği istemiyor. (İsteyen de A2 istiyor.)
Eğer kabul alamazsam yüksek lisans ile gitmeyi de düşünüyorum, önceden bitirdiğim lisansla alakalı bir bölüme girip orada Almancamı B2 yapıp Ausbildung'a başvurmayı düşünüyorum.
Sıkıntı şu, okullar haziran civarı alım yapıyor (bazıları daha erken başlıyor ama sorum bu değil, ama vizeye başvuru tahminimce en erken temmuz civarında olur). Bu tarihte, ben ilk lisans öğrenimimi bitireli 4 yıl olacak. Türkiye'de bir YBS bölümünden kabul aldım, ama puanım çok iyi değil; üniversitelere başvurmaya yetecek kadar.
Daha önce 1 dönem Erasmus yaptım, bu ülkenin vizesine ek İngiltere ve Amsterdam vizelerim var (üzerlerinden 10 yıldan fazla geçti gerçi). Bloke hesap gösterebilirim. Evim var ve faydası olacaksa aile arabasını üzerime de alabilirim. İngilizce belgesi almadım, ama ya C1 ya da C2 belgesini rahatlıkla alabilirim. Almanca da çalışıyorum, ancak başvuruya A2 belgesinden fazlasını götürebileceğimi düşünmüyorum.
Sizce fazla mı hayalperestlik yapıyorum yoksa şansımı denemeli miyim? Verebileceğiniz bir öneri var mı?
Bir de biraz alakasız olacak ancak, motivasyon mektubunda ve mülakatta mezun olduktan sonra Almanya'da kalacağım izlenimi mi vermeli yoksa mezun olduktan sonra ülkeme döneceğim mi? Şahsen istediğim bölümü okuyup hayatıma Almanya'da devam etmek istiyorum ancak başvururken isteğimizden çok 'doğru' şeyleri söylemek gerekiyor gibi. Okuyan herkese teşekkürler.
Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
Yaş ve dil öğrenci vizesi alırken ne kadar sorun çıkartır?
-
Re: Yaş ve dil öğrenci vizesi alırken ne kadar sorun çıkartır?
Merhaba, sorun olacağını pek zannetmiyorum. Tabiki kimse size %100 alacağınızı söylemeyez ancak hem yaşınız çok yüksek değil hemde bahsettiğiniz ingilizce sertifikanızı (c1-c2) alırsanız vizeyi alma ihtimaliniz çok yüksek. A2 almanca almanızda faydası olur. Ayrıca ev araba tapusu göstermenizede gerek yok bu turistik vize değil bloke hesap yada garantör belgesi ile maddi yeterliliğinizi kanıtlamış oluyorsunuz. Ek tavsiye olarak motivasyon mektubunuzu çok iyi yazın. Bana göre en önemli noktalardan biri bu. Mezun olduktan sonra Almanyada kalacağınızın izlemeni vermenizde bence sakınca yok. Zaten Almanya üniversite sonrası 18 ay iş arama müsadesi veriyor. yani aslında kendileri kalma imkanı veriyor. Ayrıca 1 kere ülkeye döneceğinizi söylemeniz negatif etki yarattığını okumuştum bu forumda. Ama Ankara konsolosluğunun çok katı olduğunu duymuştum. İzmir konsolosluğunda ise 1 seneye yakın sürüyordu en son vize çıkması. Vizeyi en rahat istanbul Konsolosluğu veriyordu en son.shogun yazdı: ↑Prş Mar 06, 2025 5:17 am Merhaba, 26 yaşındayım ve Almanya'da ikinci bir kez lisans okumak istiyorum (wirtschaftsinformatik). Birkaç tane devlet ve birçok da özel üniversite gördüm, ancak devlet okulunda okumak istiyorum. Zorunda olmadıkça özel okullara 15000€ civarı paralar vermek istemiyorum. Ayrıca bahsettiğim okulların hepsi %100 İngilizce dilinde eğitim veriyor, ve 1 üniversite hariç hiçbiri Almanca yeterliliği istemiyor. (İsteyen de A2 istiyor.)
Eğer kabul alamazsam yüksek lisans ile gitmeyi de düşünüyorum, önceden bitirdiğim lisansla alakalı bir bölüme girip orada Almancamı B2 yapıp Ausbildung'a başvurmayı düşünüyorum.
Sıkıntı şu, okullar haziran civarı alım yapıyor (bazıları daha erken başlıyor ama sorum bu değil, ama vizeye başvuru tahminimce en erken temmuz civarında olur). Bu tarihte, ben ilk lisans öğrenimimi bitireli 4 yıl olacak. Türkiye'de bir YBS bölümünden kabul aldım, ama puanım çok iyi değil; üniversitelere başvurmaya yetecek kadar.
Daha önce 1 dönem Erasmus yaptım, bu ülkenin vizesine ek İngiltere ve Amsterdam vizelerim var (üzerlerinden 10 yıldan fazla geçti gerçi). Bloke hesap gösterebilirim. Evim var ve faydası olacaksa aile arabasını üzerime de alabilirim. İngilizce belgesi almadım, ama ya C1 ya da C2 belgesini rahatlıkla alabilirim. Almanca da çalışıyorum, ancak başvuruya A2 belgesinden fazlasını götürebileceğimi düşünmüyorum.
Sizce fazla mı hayalperestlik yapıyorum yoksa şansımı denemeli miyim? Verebileceğiniz bir öneri var mı?
Bir de biraz alakasız olacak ancak, motivasyon mektubunda ve mülakatta mezun olduktan sonra Almanya'da kalacağım izlenimi mi vermeli yoksa mezun olduktan sonra ülkeme döneceğim mi? Şahsen istediğim bölümü okuyup hayatıma Almanya'da devam etmek istiyorum ancak başvururken isteğimizden çok 'doğru' şeyleri söylemek gerekiyor gibi. Okuyan herkese teşekkürler.
Merhaba, öncelikle 2. paragraftaki kabulden kastınız üniversite kabulüyse belgeleriniz tam olduğu sürece kabul almamanız için bir engel yok. Kabul için puanınızın çok iyi olmasına gerek yok, NC frei olan birçok üniversiteden kabul alabilirsiniz. Ancak naçizane şu tavsiyede bulunurdum size, 26 yaşında olduğunuz için konsolosluğa lisans için gideceğinizi değil de yüksek lisans için gideceğinizi belirtmeniz daha tutarlı olabilir onların gözünde. İçinizin bu konuda rahat olması için hem yüksek lisans kabulünüz olur elinizde hem de ayrıyeten lisans için gitmek istediğiniz üniversite ve bölümden kabulünüzü alırsınız, yüksek lisansı vize için gösterip geldiğinizde de lisans kabulünüz cebinizde olacağı için direkt istediğiniz üniversitenize başlarsınız.shogun yazdı: ↑Prş Mar 06, 2025 5:17 am Merhaba, 26 yaşındayım ve Almanya'da ikinci bir kez lisans okumak istiyorum (wirtschaftsinformatik). Birkaç tane devlet ve birçok da özel üniversite gördüm, ancak devlet okulunda okumak istiyorum. Zorunda olmadıkça özel okullara 15000€ civarı paralar vermek istemiyorum. Ayrıca bahsettiğim okulların hepsi %100 İngilizce dilinde eğitim veriyor, ve 1 üniversite hariç hiçbiri Almanca yeterliliği istemiyor. (İsteyen de A2 istiyor.)
Ayrıca hayalperestlik bir durum yok:)) Belgeleriniz tamsa ve hedefinizi, yapmak istediklerinizi görüşmede düzgünce anlatırsanız vize almamanız için bir sebep yok. Motivasyon mektubunda da Almanya'da kalma hususunun ucunu açık bırakabilirsiniz, bana vize görüşmesinde sorulmuştu bu soru ve ben henüz Almanya'da uzun süre bulunmadığım için buna orada yaşadığım süreçte karar vereceğimi söylemiştim.
Tapulardan vs. bahsetmemin sebebi, bazı yerlerde konsolosluğun "bu adam buraya okumaya değil 'dönerci olmaya' geliyor" gibi şeyler düşünüp vize vermediğini duymuştum. Bazı yerlerde de "okulumu bitirip ülkeme döneceğim adamlar yoksa vize vermiyor" tarzında şeyler okumuştum (her ne kadar kulağa saçma gelse de). Ülkeye dönmenin negatif etki yarattığını söylemeniz iyi oldu, iyice gezineceğim forumu.cagriakturk yazdı: ↑Pzt Mar 10, 2025 4:39 am Merhaba, sorun olacağını pek zannetmiyorum. Tabiki kimse size %100 alacağınızı söylemeyez ancak hem yaşınız çok yüksek değil hemde bahsettiğiniz ingilizce sertifikanızı (c1-c2) alırsanız vizeyi alma ihtimaliniz çok yüksek. A2 almanca almanızda faydası olur. Ayrıca ev araba tapusu göstermenizede gerek yok bu turistik vize değil bloke hesap yada garantör belgesi ile maddi yeterliliğinizi kanıtlamış oluyorsunuz. Ek tavsiye olarak motivasyon mektubunuzu çok iyi yazın. Bana göre en önemli noktalardan biri bu. Mezun olduktan sonra Almanyada kalacağınızın izlemeni vermenizde bence sakınca yok. Zaten Almanya üniversite sonrası 18 ay iş arama müsadesi veriyor. yani aslında kendileri kalma imkanı veriyor. Ayrıca 1 kere ülkeye döneceğinizi söylemeniz negatif etki yarattığını okumuştum bu forumda. Ama Ankara konsolosluğunun çok katı olduğunu duymuştum. İzmir konsolosluğunda ise 1 seneye yakın sürüyordu en son vize çıkması. Vizeyi en rahat istanbul Konsolosluğu veriyordu en son.
Bölümlerin çoğu NC Frei, ben belki bu yüzden kontenjan yetmez de kabul alamama ihtimali olursa diye öyle yazmıştım. Hem lisansa hem de yüksek lisansa mı başvurmamı öneriyorsunuz? Yaştan dolayı bu şekilde vize almak daha rahat olacağı için? İlk lisansım da İngilizce Öğretmenliği, yüksek lisans gerekirse %100 İngilizce veren bir bölüm bulabilirim diye umuyorum, hiç bakmadım.Cezeri yazdı: ↑Çrş Mar 12, 2025 8:05 am Merhaba, öncelikle 2. paragraftaki kabulden kastınız üniversite kabulüyse belgeleriniz tam olduğu sürece kabul almamanız için bir engel yok. Kabul için puanınızın çok iyi olmasına gerek yok, NC frei olan birçok üniversiteden kabul alabilirsiniz. Ancak naçizane şu tavsiyede bulunurdum size, 26 yaşında olduğunuz için konsolosluğa lisans için gideceğinizi değil de yüksek lisans için gideceğinizi belirtmeniz daha tutarlı olabilir onların gözünde. İçinizin bu konuda rahat olması için hem yüksek lisans kabulünüz olur elinizde hem de ayrıyeten lisans için gitmek istediğiniz üniversite ve bölümden kabulünüzü alırsınız, yüksek lisansı vize için gösterip geldiğinizde de lisans kabulünüz cebinizde olacağı için direkt istediğiniz üniversitenize başlarsınız.
Ayrıca hayalperestlik bir durum yok:)) Belgeleriniz tamsa ve hedefinizi, yapmak istediklerinizi görüşmede düzgünce anlatırsanız vize almamanız için bir sebep yok. Motivasyon mektubunda da Almanya'da kalma hususunun ucunu açık bırakabilirsiniz, bana vize görüşmesinde sorulmuştu bu soru ve ben henüz Almanya'da uzun süre bulunmadığım için buna orada yaşadığım süreçte karar vereceğimi söylemiştim.
Ayrıca AÖF 2 yıllık Web Tasarımı ve Kodlama bölümünden mezun oldum geçen sene, çok iyi bir ortalama değil 2,5. Motivasyon mektubuna yazarsam faydası olur mu, sonuçta Almanya'da okumak istediğim bölüme az da olsa alakalı bir bölüm. Vizeye İstanbul'dan başvuracağım.
Bir yerde de mezuniyetin üzerinde çok vakit geçmişse, en az B2 Almanca bekleniyor konsolosluk tarafından gibi şeyler okumuştum. Mezun olduğun sürede ne yaptın gibi sorular soruyorlarmış.
Yani daha Üniversitelere başvurup kabul bile almadım, ama insan nedense vizeyi kafaya takıyor (: Üniversite başvurularını yaptıktan sonra iyice okurum okuyabildiğim her şeyi, özellikle motivasyon mektubu örneklerinin işe yarayacağını düşünüyorum.
Foruma arada bir giriyorum, biraz geç cevap verdim kusura bakmayın. Evet, hem lisans hem de yüksek lisansı kabulünüzün olması ve konsolosluğa yüksek lisansı sunmanız ilk etapta vize almak için daha mantıklı olabilir, geldiğinizde eğer Almanca dilde eğitim görmek istiyorsanız dilinizi halledersiniz, İngilizceyse de direkt başlarsınız. Bu süreçte de yabancılar ofisine güncel okumak istediğiniz bölümü bildirirsiniz. Böyle söylememin nedeni kabul şansınızı olabildiğince arttırmak çünkü tahmin ettiğiniz üzere konsolosluklar ilk etapta ince eleyip sık dokuyabiliyorlar vize verme konusunda. Eğer yüksek lisans için değil de lisans başvurunuzla konsolosluğa başvuracaksanız AÖF'ü de eklemenizde fayda olur motivasyon mektubunuza. Yüksek lisans ile başvuruyorsanız dediğiniz gibi mezun olduğunuz sürede ne yaptınız tarzında bi sorunun gelmesi muhtemel.shogun yazdı: ↑Çrş Mar 19, 2025 10:51 am Tapulardan vs. bahsetmemin sebebi, bazı yerlerde konsolosluğun "bu adam buraya okumaya değil 'dönerci olmaya' geliyor" gibi şeyler düşünüp vize vermediğini duymuştum. Bazı yerlerde de "okulumu bitirip ülkeme döneceğim adamlar yoksa vize vermiyor" tarzında şeyler okumuştum (her ne kadar kulağa saçma gelse de). Ülkeye dönmenin negatif etki yarattığını söylemeniz iyi oldu, iyice gezineceğim forumu.
Bölümlerin çoğu NC Frei, ben belki bu yüzden kontenjan yetmez de kabul alamama ihtimali olursa diye öyle yazmıştım. Hem lisansa hem de yüksek lisansa mı başvurmamı öneriyorsunuz? Yaştan dolayı bu şekilde vize almak daha rahat olacağı için? İlk lisansım da İngilizce Öğretmenliği, yüksek lisans gerekirse %100 İngilizce veren bir bölüm bulabilirim diye umuyorum, hiç bakmadım.
Ayrıca AÖF 2 yıllık Web Tasarımı ve Kodlama bölümünden mezun oldum geçen sene, çok iyi bir ortalama değil 2,5. Motivasyon mektubuna yazarsam faydası olur mu, sonuçta Almanya'da okumak istediğim bölüme az da olsa alakalı bir bölüm. Vizeye İstanbul'dan başvuracağım.
Bir yerde de mezuniyetin üzerinde çok vakit geçmişse, en az B2 Almanca bekleniyor konsolosluk tarafından gibi şeyler okumuştum. Mezun olduğun sürede ne yaptın gibi sorular soruyorlarmış.
Yani daha Üniversitelere başvurup kabul bile almadım, ama insan nedense vizeyi kafaya takıyor (: Üniversite başvurularını yaptıktan sonra iyice okurum okuyabildiğim her şeyi, özellikle motivasyon mektubu örneklerinin işe yarayacağını düşünüyorum.
Estağfurullah ne kusuru, çok yardımcı oldunuz. Uzun süredir düşünüyorum, yüksek lisans da lisans da mantıklı gelse de lisans ile başvurmaya daha çok yattım. Motivasyon mektubunda daha iyi durur diye düşüyorum, ilk lisansımdan mezun olalı 4 yıl oldu. AÖF'ten ise daha 1 yıl bile değil. Almanya'da okumak istediğim bölüme yakın olduğu için de motivasyon mektubunda daha iyi durur diye düşündüm. Yüksek lisans yapmak istesem 4 yıl ne yaptın diyecekler çünkü. Öbür türlü ama bölüm değiştirmek istediğimi ve bunun için Türkiye'de ön lisans yaptığımı söyleyebilirim. Tabii bunların hepsi A2'yi yetersiz bulurlarsa önemli olmayacak, umarım yeter.Cezeri yazdı: ↑Sal Nis 01, 2025 12:28 am Foruma arada bir giriyorum, biraz geç cevap verdim kusura bakmayın. Evet, hem lisans hem de yüksek lisansı kabulünüzün olması ve konsolosluğa yüksek lisansı sunmanız ilk etapta vize almak için daha mantıklı olabilir, geldiğinizde eğer Almanca dilde eğitim görmek istiyorsanız dilinizi halledersiniz, İngilizceyse de direkt başlarsınız. Bu süreçte de yabancılar ofisine güncel okumak istediğiniz bölümü bildirirsiniz. Böyle söylememin nedeni kabul şansınızı olabildiğince arttırmak çünkü tahmin ettiğiniz üzere konsolosluklar ilk etapta ince eleyip sık dokuyabiliyorlar vize verme konusunda. Eğer yüksek lisans için değil de lisans başvurunuzla konsolosluğa başvuracaksanız AÖF'ü de eklemenizde fayda olur motivasyon mektubunuza. Yüksek lisans ile başvuruyorsanız dediğiniz gibi mezun olduğunuz sürede ne yaptınız tarzında bi sorunun gelmesi muhtemel.