Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Vize Basvurularinda Yeni Dönem

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
berkayt

Re: Vize Basvurularinda Yeni Dönem

Mesaj gönderen berkayt » Cum Mar 21, 2025 5:31 pm

tolga35 yazdı: Cum Mar 21, 2025 3:48 pm Merhaba, önceki mesajımda çok net bir şekilde güncel durumumu açıklayamadığımı farkettim. Auslandsportal üzerinden formu, istenilen bilgileri ve baştan talep edilen belgeleri zaten ben gönderdim. Beni bekleme listesine aldılar ve orada tahmini olarak 1 yıldan fazla bekleme süresi olduğu yazıyordu ama bugün - yani belgeleri atmamın üstünden 2 hafta geçtikten sonra - sistem diğer adıma geçirdi beni ve İdata üzerinden randevu aldırttı. Benden 1000 TL aldı ve bunu Auslandsportal üzerinden göndermemi istedi. Auslandsportal'ın yeniden belge gönderme kısmına geçmesinin sebebi buydu.
Hocam merhabalar. Öncelikle hayırlı olsun bundan sonraki adımlar da istediğiniz gibi geçer umarım. Hangi vize türüydü sizinki?

gorkemsariguzel

Mesaj gönderen gorkemsariguzel » Cum Mar 21, 2025 7:50 pm

tolga35 yazdı: Cum Mar 21, 2025 3:48 pm Merhaba, önceki mesajımda çok net bir şekilde güncel durumumu açıklayamadığımı farkettim. Auslandsportal üzerinden formu, istenilen bilgileri ve baştan talep edilen belgeleri zaten ben gönderdim. Beni bekleme listesine aldılar ve orada tahmini olarak 1 yıldan fazla bekleme süresi olduğu yazıyordu ama bugün - yani belgeleri atmamın üstünden 2 hafta geçtikten sonra - sistem diğer adıma geçirdi beni ve İdata üzerinden randevu aldırttı. Benden 1000 TL aldı ve bunu Auslandsportal üzerinden göndermemi istedi. Auslandsportal'ın yeniden belge gönderme kısmına geçmesinin sebebi buydu.
Evet ufak bir iletişim kopukluğu yaşandı aramızda, hayırlı olsun. Ben de 1 hafta sonra randevum olmasına rağmen ve zorunda olmasam da belgelerimi görüşmeye gitmeden önce online olarak o portala da yükledim ek olarak 3 gün önce, sürecin hızlanması umuduyla. Hakkımızda hayırlısı olsun.
JGU Mainz - Two-subject Bachelor's Degree
English Literature and Culture - American Studies

İstanbul Gayrettepe 39F
Randevu Talebi - 04.01.2025
Randevu Ataması - 26.02.2025
Randevu Tarihi - 28.03.2025

gorkemsariguzel

Mesaj gönderen gorkemsariguzel » Cum Mar 21, 2025 7:50 pm

hayal55 yazdı: Cum Mar 21, 2025 4:11 pm Başvuru yaparken pasaport yüklememiz gerekiyor ya acaba pasaportun tüm sayfalarını mı yüklemiştiniz? Boş olan sayfaları da yüklememiz gerekiyor mu?
Pasaportun sadece ilk sayfası yani kişisel bilgilerimizin olduğu sayfanın yüklenmesini talep ediyorlar.

İstanbul Gayrettepe 39F

rüzgar34

Mesaj gönderen rüzgar34 » Cum Mar 21, 2025 8:43 pm

Sisteme pasaportu yüklerken bazı arkadaşlarım boş sayfalar da dahil tüm sayfaları yüklemiş. Acaba buna gerek var mı? Siz nasıl yüklemiştiniz?

gorkemsariguzel

Mesaj gönderen gorkemsariguzel » Cum Mar 21, 2025 9:07 pm

hayal55 yazdı: Cum Mar 21, 2025 4:11 pm Başvuru yaparken pasaport yüklememiz gerekiyor ya acaba pasaportun tüm sayfalarını mı yüklemiştiniz? Boş olan sayfaları da yüklememiz gerekiyor mu?
Auslandsportal'da pasaport yükleme kısmındaki metni direkt alıntılıyorum ;

Please submit the pages with your photo and biographical data as well as any pages containing visa stamps or entries. If you are older than 10 years of age, please also submit the page with your signature if your passport contains a signature field.

Dediğim gibi sadece kişisel bilgilerimizin olduğu ilk sayfayı istiyorlar, eğer pasaportunuzda hali hazırda vize veya vizeler varsa onların da yüklenmesi gerekiyor. Pasaporttaki boş olan sayfaları yüklemeye gerek yok yani.

İstanbul Gayrettepe 39F

gorkemsariguzel

Mesaj gönderen gorkemsariguzel » Cum Mar 21, 2025 9:20 pm

Süreci biraz daha detaylı anlatabilir misiniz rica etsem ? Yeni sistem büyük bir muallak olduğu için bir çok insan adına güzel bir rehber olabilir. Teşekkürler.

İstanbul Gayrettepe 39F

rüzgar34

Mesaj gönderen rüzgar34 » Cum Mar 21, 2025 9:39 pm

gorkemsariguzel yazdı: Cum Mar 21, 2025 9:07 pm Auslandsportal'da pasaport yükleme kısmındaki metni direkt alıntılıyorum ;

Please submit the pages with your photo and biographical data as well as any pages containing visa stamps or entries. If you are older than 10 years of age, please also submit the page with your signature if your passport contains a signature field.

Dediğim gibi sadece kişisel bilgilerimizin olduğu ilk sayfayı istiyorlar, eğer pasaportunuzda hali hazırda vize veya vizeler varsa onların da yüklenmesi gerekiyor. Pasaporttaki boş olan sayfaları yüklemeye gerek yok yani.
Anladım, çok teşekkür ederim.

ozlemm23

Mesaj gönderen ozlemm23 » Pzr Mar 23, 2025 3:53 pm

gorkemsariguzel yazdı: Cum Mar 21, 2025 7:50 pm Evet ufak bir iletişim kopukluğu yaşandı aramızda, hayırlı olsun. Ben de 1 hafta sonra randevum olmasına rağmen ve zorunda olmasam da belgelerimi görüşmeye gitmeden önce online olarak o portala da yükledim ek olarak 3 gün önce, sürecin hızlanması umuduyla. Hakkımızda hayırlısı olsun.
Tekrar merhaba, bir şey daha sormak istiyordum. İlk başta gerekli olan belgelerdeki sigorta kısmına seyahat sigortasını mı yoksa orada yaşam sigortası(tk vs) mı istiyorlar hangisini yüklediniz?

erayaktas

Mesaj gönderen erayaktas » Pzr Mar 23, 2025 4:32 pm

Hepinize iyi günler dilerim. Ben öğrenci vizesiyle Almanyada lisans okumak isteyen bir öğrenciyim. 21 Mart 2025te Ankara idata ofisinde vize görüşmem vardı ve evraklarımı hazırlayıp gittim. Vize görüşmesine hazırlanırken araştırdığım sorulara çalışmıştım. Herkes soru soruyorlar gidişinle alakalı diyordu ama bana hiç soru sorulmadı. Belgelerimi teslim edip parmak izi verip çıktım. Başka benim gibi olanlar var mı acaba? Artık soru sorulmuyor mu ? Bir anlam çıkarmalı mıyım bundan? Teşekkür ederim.

gorkemsariguzel

Mesaj gönderen gorkemsariguzel » Pzr Mar 23, 2025 5:24 pm

ozlemm23 yazdı: Pzr Mar 23, 2025 3:53 pm Tekrar merhaba, bir şey daha sormak istiyordum. İlk başta gerekli olan belgelerdeki sigorta kısmına seyahat sigortasını mı yoksa orada yaşam sigortası(tk vs) mı istiyorlar hangisini yüklediniz?
Almanya'da geçerli olan sigortayı yükleyeceksiniz, seyehat değil.

İstanbul Gayrettepe 39F

gorkemsariguzel

Mesaj gönderen gorkemsariguzel » Pzr Mar 23, 2025 5:25 pm

erayaktas yazdı: Pzr Mar 23, 2025 4:32 pm Hepinize iyi günler dilerim. Ben öğrenci vizesiyle Almanyada lisans okumak isteyen bir öğrenciyim. 21 Mart 2025te Ankara idata ofisinde vize görüşmem vardı ve evraklarımı hazırlayıp gittim. Vize görüşmesine hazırlanırken araştırdığım sorulara çalışmıştım. Herkes soru soruyorlar gidişinle alakalı diyordu ama bana hiç soru sorulmadı. Belgelerimi teslim edip parmak izi verip çıktım. Başka benim gibi olanlar var mı acaba? Artık soru sorulmuyor mu ? Bir anlam çıkarmalı mıyım bundan? Teşekkür ederim.
Ankara ofisinde soru sorulmuyor. İstanbul'da soruluyor.

İstanbul Gayrettepe 39F

hayal55

Mesaj gönderen hayal55 » Pzt Mar 24, 2025 3:38 pm

41F İngilizce yüksek lisans için vizeye başvurucam. diploma yükleme kısmı göremedim. Yeni sistemde other documents diye bir kısım var. Oraya neler yüklenmesi lazım? Diploma, biyometrik fotoğraf vb. oraya mı yüklemem gerekiyor ya da yüklememe gerek yok mu?

rumeysakoc

Mesaj gönderen rumeysakoc » Sal Mar 25, 2025 5:47 pm

Herkese selam,
4 şubatta idata üzerinden 44f vize başvurusunda bulundum. Uzunca bir randevu atama süresi var, bekleme aşamasındayım.
Formu incelerken 17 şubattan önce başvuruda talebinde bulunduysanız eski sisteme devam ediliyormuş. Yeni sistemle bir işim yok yani.
Ama yeni sistemi anlamak adına bakmak istedim ve dil okulu vizesi için bir alan göremedim. 44f vizesi, lisan veya yüksek lisan dışında dil öğrenmek isteyen öğrencilerin başvurduğu vize türü.
Yeni sistemde bu vize için bir alan yok ve varolan alanlar şartlı kabul bekliyor. Bu konuda bilgisi olan var mı?

tosunmutlu

Mesaj gönderen tosunmutlu » Çrş Mar 26, 2025 6:33 pm

41 f eşli başvurular nasıl olacak bilgisi olan var mı ?

earss

Mesaj gönderen earss » Prş Mar 27, 2025 8:37 am

gorkemsariguzel yazdı: Pzr Mar 23, 2025 5:25 pm Ankara ofisinde soru sorulmuyor. İstanbul'da soruluyor.
merhaba, doğru başlık olmadığının farkındayım ama yorumunuz biraz kafamı karıştırdı sormak istedim. ankara idata ofisinde soru sorulmadığını söylemişsiniz bu yeni bir düzenleme mi ben de randevu için sorulara hazırlanıyorum sormak istedim. teşekkürler, iyi günler.

gorkemsariguzel

Mesaj gönderen gorkemsariguzel » Prş Mar 27, 2025 10:31 am

earss yazdı: Prş Mar 27, 2025 8:37 am merhaba, doğru başlık olmadığının farkındayım ama yorumunuz biraz kafamı karıştırdı sormak istedim. ankara idata ofisinde soru sorulmadığını söylemişsiniz bu yeni bir düzenleme mi ben de randevu için sorulara hazırlanıyorum sormak istedim. teşekkürler, iyi günler.
Ankara IDATA ofisinde yazılı veya sözlü herhangi bi soru sorulmuyor.

İstanbul Gayrettepe 39F

Batikankk

Mesaj gönderen Batikankk » Prş Mar 27, 2025 1:07 pm

Yaklaşık 8 ay önce Idata üzerinden 36f için başvuru yaptım. Bildiğim kadarıyla şubat öncesi yapılan başvurular için yeni portal üzerinden başvuru yapmaya gerek yok ancak bir kaç gün önce gelen randevu tarihi mailinde şöyle bir ek bulunuyor.

"Sayın Başvuru Sahibi,

Vize başvurunuzu, Dışişleri Bakanlığı’nın Konsolosluk Hizmetleri Portalı (Auslandsportal) üzerinden
aşağıda yer alan link aracılığıyla online olarak gerçekleştirmeniz gerekmektedir:
https://digital.diplo.de/

Saygılarımızla,
iDATA"

Buradan başvuru yaptığımda mevcut başvurum düşer diye korkuyorum açıkcası. mailde ise yine bu ibare mevcut

"2. Lütfen başvurunuz ile ilgili aşağıdaki hatırlatmaları dikkate alınız:
• Tarafınıza gönderilmiş olan ve randevu bilgilerini içeren randevu belgesini (PDF) başvuru sırasında sunmanızı öneririz.
• Başvuru için randevu saatinizden 15 dakika önce hazır bulununuz.
• Başvurunuz sırasında evraklarınızı mutlaka eksiksiz bir şekilde yanınızda getirdiğinizden emin olunuz.
• “Gerekli Evrak Listesi” PDF belgesini başvurunuz sırasında ibraz etmeniz gerekmektedir.
• Başvuru evraklarınız ile birlikte sunacağınız başvuru formunun tamamı eksiksiz olarak tarafınızdan doldurulmuş ve başvuru formunda bulunan imza alanları başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır. Vize başvuru formunun doldurulmasında lütfen aşağıdaki linki kullanınız: https://videx.diplo.de/videx/visum-erfa ... aufenthalt. Doldurduktan sonra formun çıktısını alıp imzalayabilirsiniz.”
• Belirtilen vize ücretini ve, eğer vize başvurunuzu IDATA üzerinden gercekleştirecekseniz, ayriyetten servis ücretini vize başvuru tarihinde yanınızda getirmeniz önemle rica olunur.
• iDATA ofislerinden başvuru yapmanız halinde, ön ödeme tutarınız iDATA koordinasyon bedelinden düşülecektir.
• Vize başvurusunda bulunan bütün kişiler randevuda şahsen hazır bulunmalıdır.
• Türkçe, Almanca ve İngilizce dillerinden hiçbirine hakim değilseniz, randevunuza lütfen yanınızda bir çevirmen ile gelin.

3. Başvurumu teslim ettikten sonra ne olacak?
• Tüm başvurular yetkili Vize Bölümü tarafından kontrol edilir. iDATA’ya teslim edilen başvurular, iDATA tarafından Vize Bölümü’ne iletilir.
• Vize Bölümünün başvurunuzla ilgili sorusu olması ya da ilave belge istemesi durumunda sizinle iletişime geçilecektir.
• Vize Bölümü sizden ilave belge istediğinde, bunları lütfen Konsolosluğun Vize Bölümü’ne (iDATA’ya değil) YA e-posta/faks yoluyla iletin VEYA posta ile gönderin YA DA Konsolosluğun kapısındaki güvenliğe teslim edin. Lütfen aynı belgeyi birden fazla kez göndermeyin – bu, daha uzun işlem sürelerine sebebiyet verebilir.
• Tüm gerekli belgeler teslim edildikten sonra inceleme süreci üç ayı bulabilir, istisnai durumlarda bu süre daha da uzayabilir.
• Başvurunuzun hangi aşamada olduğunu sorgulamanız vize işleminizi hızlandırmayacaktır. Prensip olarak sadece başvuru sahibi, vekili ya da yetkili temsilcisinden gelen sorular yanıtlanmaktadır.
• Başvurunuz hakkında karar verilir verilmez pasaportunuz size iade edilecektir. Pasaportun gönderimi için karşı ödemeli bir kurye hizmetinden faydalanabilirsiniz.
• Pasaportunuz elinize geçtiğinde, vize etiketinin üzerindeki bilgilerin doğruluğunu kontrol edin. Hata gördüğünüz taktirde, lütfen derhal Vize Bölümünü (iDATA’yı değil) bilgilendirin."

Sıfırdan yeni hesap açarsam daha ileri bir tarihe randevu verebilirler malum izmir, bekleme süresüi halihazırda bu kadar uzunken risk almak istemiyorum. Konuyla ilgili bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olabilir mi?
36f İzmir
Başvuru: 3 Ağustos 2024
Randevu atama: 24 Mart 2025
Randevu tarihi: 15 Nisan 2025
Evrak Teslimi: ?
Vize Gelişi: ?

batikanakcatepe@gmail.com

earss

Mesaj gönderen earss » Prş Mar 27, 2025 6:09 pm

gorkemsariguzel yazdı: Prş Mar 27, 2025 10:31 am Ankara IDATA ofisinde yazılı veya sözlü herhangi bi soru sorulmuyor.
bilgilendirmeniz için teşekkürler.

hayal55

Mesaj gönderen hayal55 » Prş Mar 27, 2025 6:15 pm

Yeni sistemde vizeye başvururken nüfus kayıt örneği, ikametgah gibi belgeleri yüklemeye gerek var mı?

m.alierenn

Mesaj gönderen m.alierenn » Pzt Mar 31, 2025 2:55 am

Merhabalar. Bu bilginin doğruluğu nedir acaba? Vize randevumu Nisan ayının 3üne atamışlar Ankara idata şubesine. Orada Almanca soru sorulmuyor denilmiş de, şimdi gittiğimde Almanca veya Turkçe soru kesin sormayacaklar mi? Bilgilendirirseniz sevinirim çok teşekkürler.