Şu an yapabileceğimiz tek ve mantıklı olan şey beklemek. Randevu tarihimizi bekleyeceğiz, eğer bu süreçte konsolosluktan bir mail gelirse ondaki talimatlara uyacağız. Yapabileceğimiz tek şey bu, sakin olmakta fayda var.
Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
Vize Basvurularinda Yeni Dönem
-
Re: Vize Basvurularinda Yeni Dönem
İstanbul Gayrettepe 39F
Randevu Talebi - 04.01.2025
Randevu Atanması - 26.02.2025
Randevu Tarihi - 28.03.2025
Hocam peki artık kabul almadan vizeye başvurmak mümkün degil mi yani? Erkenden gelmesi icin bazıları risk alıp kabul gelmeden başvuruyordu ki ben de öyle yapmayı düşünüyordum. Bu mümkün degil mi artık? Cevaplayabilcek varsa sevinirim.Physiker yazdı: ↑Prş Şub 20, 2025 1:30 pm Az önce hem Ankara, hem Istanbul alman konsolosluklariyla hem de Bonn daki Bundesverwaltung ile görüstüm. Tabiki Izmir konsolosluguna ulasilmiyor
Daha önceden IDATA dan randevu basvurusu yapanlarin bu portalden basvuru yapmasi sart degil. Fakat bu portalden de basvuru yaparsaniz vize islemleri daha kisa sürecek. Ama dünden itibaren artik yeni randevu basvurulari IDATA üzerinden degil bu platform üzerinden yapilacak. Örnegin bizden danismanlik alan bir ögrencimiz yaklasik 4 ay önce IDATA üzerinden randevu basvurusu yapmisti. Randevu tarihi IDATA tarafindan sanirim pazartesi günü kendisine belirtildi (Ankara Alman konsoloslugu - 36F) ve gelen randevu teyidinin altinda bu platform üzerinden de bilgileri yükleyin diye belirtmislerdi. Ögrencimiz adina bu platformdan basvuru mecbur olmamasina ragmen vize süreci daha hizli ilerlemesi icin bilgileri ve belgeleri yükledik. Bu arada platform oldukca basit. Vize basvuru formundaki bilgileri digital olarak yaziyorsunuz ve vize basvurusunda istenen temel belgeleri (kabuller, dil kursu kayit, cv, motivasyon, bloke hesap vs) pdf formatinda yüklüyorsunuz.
-
Evet öyle gözüküyor. Bloke hesap, okul kabulü, dil belgeleri hepsini eksiksiz yüklersek belgelerimiz doğrulanıyor ve randevu tarihi atanıyor yeni sistemde. Fakat artık randevu ve bekleme süreleri kısalacağı için çok da büyük bir problem çıkarmaz bence. Elinizi ne kadar hızlı tutar ve tüm belgeleri toparlarsanız o kadar çabuk ilerler süreç.
İstanbul Gayrettepe 39F
Benim açımdan asil sikinti okulların başvuru tarihleri. Simdi basvurucam mesela bir okula, baska başvurmak istediğim okul ise Nisan'da açıyor. Nisan'da açılana başvursam ama ayni zamanda onceden başvurduğumdan gelen kabul ile vizeye başvursam ne olucak? Diğer okuldan kabul geldiginde falan sistemi girip diğer kabul belgesini mi yüklemek gerekecek? Kafa karistirici.gorkemsariguzel yazdı: ↑Pzr Şub 23, 2025 9:18 pm Evet öyle gözüküyor. Bloke hesap, okul kabulü, dil belgeleri hepsini eksiksiz yüklersek belgelerimiz doğrulanıyor ve randevu tarihi atanıyor yeni sistemde. Fakat artık randevu ve bekleme süreleri kısalacağı için çok da büyük bir problem çıkarmaz bence. Elinizi ne kadar hızlı tutar ve tüm belgeleri toparlarsanız o kadar çabuk ilerler süreç.
Başvurduğum okulda dersler Mart ayında başlıyor ve daha hızlı olacak ise neden bu sistemden de başvuru yapmayayım diye düşündüm. Benim iData'ya başvurum Şubat ayının ilk haftasıydı, henüz sana atama yapılmadıysa benimki Nisan Mayıs ayını bulacak gibi duruyor.. Yalnız belgelerim tam olmadığı için her türlü biraz daha beklemek zorundayım. Bakalım...gorkemsariguzel yazdı: ↑Cmt Şub 22, 2025 6:46 pm Şu an yapabileceğimiz tek ve mantıklı olan şey beklemek. Randevu tarihimizi bekleyeceğiz, eğer bu süreçte konsolosluktan bir mail gelirse ondaki talimatlara uyacağız. Yapabileceğimiz tek şey bu, sakin olmakta fayda var.
39F İstanbul
Randevu Bekleniyor
Randevu Bekleniyor

-
Stresli bir süreç gerçekten, sonu mutlu ve hayırlı biter inşallah, Allah hepimizin işlerini kolaylaştırsın.cglr00 yazdı: ↑Pzt Şub 24, 2025 12:25 am Başvurduğum okulda dersler Mart ayında başlıyor ve daha hızlı olacak ise neden bu sistemden de başvuru yapmayayım diye düşündüm. Benim iData'ya başvurum Şubat ayının ilk haftasıydı, henüz sana atama yapılmadıysa benimki Nisan Mayıs ayını bulacak gibi duruyor.. Yalnız belgelerim tam olmadığı için her türlü biraz daha beklemek zorundayım. Bakalım...
İstanbul Gayrettepe 39F
Merhaba ben de 39f bekliyorum istanbuldan 16 ocakta başvurdum okul nisanda açılıyor ve hala atama olmadıgorkemsariguzel yazdı: ↑Prş Şub 20, 2025 3:51 pm Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için, ben 4 Ocakta başvurdum ve hala atama bekliyorum İstanbul 39-F sizce şu an ben de o sisteme girip belgelerimi yüklemeli miyim ? Hızlandıracağından bahsetmişsiniz fakat bi yandan da onların talep etmediği bir şey yapmamak istiyorum. Ne yapsam benim için daha faydalı olur ?
39F-İstanbul
16.01.2025 randevu talebi
26.02.2025 randevu atama
03.04.2025 idata randevu
26.02.2025 randevu atama
03.04.2025 idata randevu
-
Merhabalar, hayır şu anlık yok. Bir iki hafta içerisinde atanır benimki diye tahmin ediyorum ve umuyorum. Atandığı an direkt imzama eklerim ztn, orayı takip edebilirsin.
İstanbul Gayrettepe 39F
Teşekkürler her şey hazır okula gecikmek çok tatsız olacak umarım hızla ilerlergorkemsariguzel yazdı: ↑Pzt Şub 24, 2025 8:59 pm Merhabalar, hayır şu anlık yok. Bir iki hafta içerisinde atanır benimki diye tahmin ediyorum ve umuyorum. Atandığı an direkt imzama eklerim ztn, orayı takip edebilirsin.
39F-İstanbul
26.02.2025 randevu atama
03.04.2025 idata randevu
26.02.2025 randevu atama
03.04.2025 idata randevu
-
Benim de aynı şekilde. Kaydımı yaptım, sigorta, bloke hesap vs. her belgem tam. Sadece randevu bekliyorum...
İstanbul Gayrettepe 39F
Umarım yakında atamaniz olur. Sanırım benimki oldukça geçe kalacak. Her şeyim tam olunca yeni sistemden de başvuru yapacağım. Ara dönemde bu kadar uzun sürmesi ilginç ama vize işleri işte.. hep aynı demek ki
39F İstanbul
Randevu Bekleniyor
Randevu Bekleniyor

Hangi üniversite sizinki?gorkemsariguzel yazdı: ↑Pzt Şub 24, 2025 10:16 pm Benim de aynı şekilde. Kaydımı yaptım, sigorta, bloke hesap vs. her belgem tam. Sadece randevu bekliyorum...
39F İstanbul
Randevu Bekleniyor
Randevu Bekleniyor

-
istanbul 40f randevu ataması yapılan oldu mu son zamanlarda :/
40F İstanbul
Vize Başvuru: 11.01.2025
Randevu Atanma: 26.02.2025
Randevu Tarihi: 02.04.2025
Pasaport Teslimi: -
Arkadaslar hangi üniversite, ne zaman randevu alindi vs bu tür sorulari bu baslik altinda yöneltmeyin lütfen. Forumda zaten bu konularla ilgili onlarca konu basligi var. En azindan burayi randevu vs panik sorulariyla doldurmayin.
Yeni vize sistemiyle ilgili bütün detayli bilgiler yukarda anlatildi. Yazilan bilgilerle ilgili soru soranlar oluyor. Konsantre olarak okursaniz cok rahat anlarsiniz.
Yeni vize sistemiyle ilgili bütün detayli bilgiler yukarda anlatildi. Yazilan bilgilerle ilgili soru soranlar oluyor. Konsantre olarak okursaniz cok rahat anlarsiniz.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com
www.deutschstudent.com
Randevuma 1 hafta kala idata'dan belge yüklemem gerektiğini belirten mail bana da geldi. (28 Şubat randevum tarihim, bunun ile ilgili ilk mail 31 Ocak tarihinde gelmişti.)
Burada idata'yı arayan arkadaşlara ''bir şey yapmanıza gerek yok, normal tarihinizde randevunuza gidebilirsiniz'' gibi şeyler söylendiğini öğrenince harekete geçmedim. Ancak dün aynı mail tekrar gelince bugün idata'yı aradım bilgi almak için. Müşteri hizmetlerine mail atmamı söylediler. Konuyu anlatıp sorumu ilettim, cevap gelirse buradan da paylaşırım. Neyse hazır olayım ben sisteme üyeliğimi yapayım diye düşünerek bugün kayıt oldum ama orada da giriş yaptıktan sonra sürekli şu hatayı alıyorum:
You have been logged out.
Your session has been terminated after a period without activity for security reasons.
İdata mail'e döner de ''evet yüklemeniz gerekiyor'' derse o zaman sisteme giremediğim için sorun olacak. Umarım aksi bir cevap gelir normal randevuma gider ve evraklarımı teslim ederim. Konu ile ilgili bu hafta randevuya giden arkadaşlar varsa ve bilgi verirse çok memnun olurum.
Burada idata'yı arayan arkadaşlara ''bir şey yapmanıza gerek yok, normal tarihinizde randevunuza gidebilirsiniz'' gibi şeyler söylendiğini öğrenince harekete geçmedim. Ancak dün aynı mail tekrar gelince bugün idata'yı aradım bilgi almak için. Müşteri hizmetlerine mail atmamı söylediler. Konuyu anlatıp sorumu ilettim, cevap gelirse buradan da paylaşırım. Neyse hazır olayım ben sisteme üyeliğimi yapayım diye düşünerek bugün kayıt oldum ama orada da giriş yaptıktan sonra sürekli şu hatayı alıyorum:
You have been logged out.
Your session has been terminated after a period without activity for security reasons.
İdata mail'e döner de ''evet yüklemeniz gerekiyor'' derse o zaman sisteme giremediğim için sorun olacak. Umarım aksi bir cevap gelir normal randevuma gider ve evraklarımı teslim ederim. Konu ile ilgili bu hafta randevuya giden arkadaşlar varsa ve bilgi verirse çok memnun olurum.
İstanbul 35F
Randevu talebi: 04.12.2024
Randevu ataması: 31.01.2025
Randevu tarihi: 28.02.2025
Pasaport teslim:
Randevu talebi: 04.12.2024
Randevu ataması: 31.01.2025
Randevu tarihi: 28.02.2025
Pasaport teslim:
-
Session expired hatasını ben de sürekli alıyorum login olmaya çalışırken. Şöyle böyle oturmuş düzenli bir sistem varken sitemi değiştirip bir de stabil olmayan bir halde insanlara kullanıma sunmanın ne anlamı vardı? Alelade bir site de değil resmi devlet sitesi. Şaka gibi.
Bugün ben 3. ögrencimizde denedim hic bir problem yasamadim. Eger belirli bir süre herhangi bir islem yapmazsaniz güvenlik sebebiyle kapaniyordur.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com
www.deutschstudent.com
-
Login olduktan sonra saniyeler içerisinde alıyorum session expired ekranını. Belki tarayıcıdandır problem diye farklı tarayıcıdan denedin fakat yine aynı ekranla karşılaştım.
Selam şimdi atandı benim randevum 3 nisana maalesef sizden gelişme var mı?gorkemsariguzel yazdı: ↑Cmt Şub 22, 2025 6:46 pm Şu an yapabileceğimiz tek ve mantıklı olan şey beklemek. Randevu tarihimizi bekleyeceğiz, eğer bu süreçte konsolosluktan bir mail gelirse ondaki talimatlara uyacağız. Yapabileceğimiz tek şey bu, sakin olmakta fayda var.
39F-İstanbul
26.02.2025 randevu atama
03.04.2025 idata randevu
26.02.2025 randevu atama
03.04.2025 idata randevu
-
selamlar bugün randevum atandı, aynı pdf bana da geldi ve idatayı arayıp sordum. yeni sistemle ilgili pdfin otomatik sistemden dolayi gönderildiğini, yeni sistem açılmadan önce başvuranların randevu tarihinde normal bi şekilde ofise gelmesi gerektiğini ve siteye belge yüklememe gerek olmadığını söylediler. teyit etmek adına 2 defa sordum kesinlikle bu şekilde olduğu söylendi.
40F İstanbul