Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Vize Basvurularinda Yeni Dönem

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
Kullanıcı avatarı
Physiker
İletişim:

Vize Basvurularinda Yeni Dönem

Mesaj gönderen Physiker » Çrş Şub 19, 2025 11:48 am

90 günü asan bütün vize basvurularinda bugünden itibaren artik yeni bir dönem basliyor. Yillardir vize randevusu icin basvurular IDATA üzerinden yapiliyordu. Artik IDATA devreden cikiyor ve direkt Alman dis isleri bakanliginin sayfasindan online olarak belgelerinizi yükleyip basvuru yapiyorsunuz.

https://digital.diplo.de/

Ilk olarak sisteme kayit oluyorsunuz. 2 asamali güvenlik bariyeri var. Bu yüzden bir ana mail adresi ve güvenlik icin ikinci bir mail hesabi kullanmaniz gerekiyor. Ilk mail adresinizden kayit oluyorsunuz ve kayittan sonra ikinci mail adresine güvenlik kodu geliyor. Daha sonra basvuru yapmak istediginiz vize türünü belirlemek icin sorular geliyor, o sorulara cevap verdikten sonra vize basvuru belgelerinizi digital olarak sisteme yüklüyorsunuz. Digital yükleme yaptiginiz belgeler konsolosluk tarafindan incelendikten sonra size E-Mail ile bir randevu tarihi belirtiliyor ve yüz yüze görüsme icin konsolosluga cagriliyorsunuz. Su anda sistem daha yeni oldugu icin ne kadar sürede size randevu icin geri dönüs olur onla ilgili bir veri vermemiz imkansiz.

Bu sistem yaklasik 1 senedir önce Hindistan da sonra da Iran da ve su anda bir cok kuzey Afrika ülkelerinde devreye girmisti. Özellikle Iran da cok basarili bir sekilde sistem isliyor. Bu sistemden önce Tahran alman konsoloslugunda 1,5 - 2 sene vize randevusu bekleyen ögrenciler artik 1 ay sonraya randevu alabiliyor. Hindistan da vize islemleri gözle görülür sekilde hizlanmaya basladi. Ayrica özellikle son dönemde IDATA da basvuru yaparken bir cok belge ve bilgi konsolosluga eksik gidiyordu ve bu sekilde vize süreci cok uzuyordu. Türkiye de de randevu ve vize süreci bu sistemden sonra uzun vadede hizlanacaktir ama kisa vadede bir hizlanma beklemek gercekci olmaz.

Bu yeni sistemde özellikle dikkat etmeniz gereken husus sorulara dogru cevap verip, belgeleri düzenli bir sekilde tarattirip pdf formatinda dogru yere yüklemek. Belgeleri ve bilgileri ne kadar düzenli ve eksiksiz olarak girerseniz vize islemleriniz de o kadar kisa sürer.

Ayrica daha önceden IDATA üzerinden vize randevusu icin basvuru yapanlar vize randevu tarihi yine IDATA üzerinden bildirilecek, fakat randevu alan ögrenciler bu sistem üzerinden belgelerini ve bilgilerini yüklemek zorunda. Hali hazirda vize basvurusu yapan ögrencilerin bu sistemle herhangi bir isi yok. Yine IDATA üzerinden daha önceden vize randevusu icin basvuru yaptiysaniz, bu yeni sistem üzerinden tekrar basvuru yapmaniza gerek yok. Randevu tarihiniz atandiktan sonra bu sisteme bilgilerinizi ve belglerinizi digital olarak yükleyeceksiniz.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

ardakilic

Re: Vize Basvurularinda Yeni Dönem

Mesaj gönderen ardakilic » Çrş Şub 19, 2025 12:19 pm

Merhaba, bilgi için teşekkürler. İnternette (Idata ve konsolosluk sitesinde) bir kaynak göremedim bu haber ile ilgili. Olaf Scholz'un açıklamaları vardı 2025 itibariyle online sisteme geçeceklerine dair. Benim randevum Mart ayına atandı fakat gönderilen mailde de bu konu hakkında bi şey söylenmemiş. Bu sistem tamamen kullanılmaya başlandı mı yoksa tam olarak açılacağı bir tarih var mı?
41F - İstanbul / Gayrettepe (Gidilecek Şehir: Cottbus / Brandenburg)

Randevu Talebi - 09.12.2024
Randevu Atama - 13.02.2025
Randevu Tarihi - 11.03.2025
Vize Geliş - ?

gorkemsariguzel

Mesaj gönderen gorkemsariguzel » Çrş Şub 19, 2025 1:06 pm

Physiker yazdı: Çrş Şub 19, 2025 11:48 am 90 günü asan bütün vize basvurularinda bugünden itibaren artik yeni bir dönem basliyor. Yillardir vize randevusu icin basvurular IDATA üzerinden yapiliyordu. Artik IDATA devreden cikiyor ve direkt Alman dis isleri bakanliginin sayfasindan online olarak belgelerinizi yükleyip basvuru yapiyorsunuz.

Ilk olarak sisteme kayit oluyorsunuz. 2 asamali güvenlik bariyeri var. Bu yüzden bir ana mail adresi ve güvenlik icin ikinci bir mail hesabi kullanmaniz gerekiyor. Ilk mail adresinizden kayit oluyorsunuz ve kayittan sonra ikinci mail adresine güvenlik kodu geliyor. Daha sonra basvuru yapmak istediginiz vize türünü belirlemek icin sorular geliyor, o sorulara cevap verdikten sonra vize basvuru belgelerinizi digital olarak sisteme yüklüyorsunuz. Digital yükleme yaptiginiz belgeler konsolosluk tarafindan incelendikten sonra size E-Mail ile bir randevu tarihi belirtiliyor ve yüz yüze görüsme icin konsolosluga cagriliyorsunuz. Su anda sistem daha yeni oldugu icin ne kadar sürede size randevu icin geri dönüs olur onla ilgili bir veri vermemiz imkansiz.

Bu sistem yaklasik 1 senedir önce Hindistan da sonra da Iran da ve su anda bir cok kuzey Afrika ülkelerinde devreye girmisti. Özellikle Iran da cok basarili bir sekilde sistem isliyor. Bu sistemden önce Tahran alman konsoloslugunda 1,5 - 2 sene vize randevusu bekleyen ögrenciler artik 1 ay sonraya randevu alabiliyor. Hindistan da vize islemleri gözle görülür sekilde hizlanmaya basladi. Ayrica özellikle son dönemde IDATA da basvuru yaparken bir cok belge ve bilgi konsolosluga eksik gidiyordu ve bu sekilde vize süreci cok uzuyordu. Türkiye de de randevu ve vize süreci bu sistemden sonra uzun vadede hizlanacaktir ama kisa vadede bir hizlanma beklemek gercekci olmaz.

Bu yeni sistemde özellikle dikkat etmeniz gereken husus sorulara dogru cevap verip, belgeleri düzenli bir sekilde tarattirip pdf formatinda dogru yere yüklemek. Belgeleri ve bilgileri ne kadar düzenli ve eksiksiz olarak girerseniz vize islemleriniz de o kadar kisa sürer.

Ayrica daha önceden IDATA üzerinden vize randevusu icin basvuru yapanlar vize randevu tarihi yine IDATA üzerinden bildirilecek, fakat randevu alan ögrenciler bu sistem üzerinden belgelerini ve bilgilerini yüklemek zorunda. Hali hazirda vize basvurusu yapan ögrencilerin bu sistemle herhangi bir isi yok. Yine IDATA üzerinden daha önceden vize randevusu icin basvuru yaptiysaniz, bu yeni sistem üzerinden tekrar basvuru yapmaniza gerek yok. Randevu tarihiniz atandiktan sonra bu sisteme bilgilerinizi ve belglerinizi digital olarak yükleyeceksiniz.
Merhabalar, bilgiler için çok teşekkürler gerçekten çok güzel özetlemişsiniz. Fakat aklıma takılan ufak bir yer oldu. Ben hali hazırda 4 Ocak 2025 tarihinde 39F vizesi için İstanbul üzerinden başvuruda bulundum. Şu an hala randevumun atanmasını bekliyorum muhtemelen 1-2 hafta içinde atanacak. Ben de mi bu sisteme online olarak belgelerimi yüklemek zorundayım ? Fiziksel olarak İdata ofisine mi gideceğim yoksa konsolosluğa mı ? Kafam karıştı gerçekten. 15 Nisan da okulum başlayacak, her belgem hazır sadece randevumu bekliyorum.

Yardımınız için şimdiden teşekkürler.
İstanbul Gayrettepe 39F
Randevu Talebi - 04.01.2025
Randevu Atanması - 26.02.2025
Randevu Tarihi - 28.03.2025

Oooooooo

Mesaj gönderen Oooooooo » Çrş Şub 19, 2025 1:32 pm

Physiker yazdı: Çrş Şub 19, 2025 11:48 am 90 günü asan bütün vize basvurularinda bugünden itibaren artik yeni bir dönem basliyor. Yillardir vize randevusu icin basvurular IDATA üzerinden yapiliyordu. Artik IDATA devreden cikiyor ve direkt Alman dis isleri bakanliginin sayfasindan online olarak belgelerinizi yükleyip basvuru yapiyorsunuz.

Benim 7 martta idata gayrettepe de görüşmem var görüşmeye gitmeyip buraya mı yüklemem gerekiyor anlamadım

Kullanıcı avatarı
Physiker
İletişim:

Mesaj gönderen Physiker » Çrş Şub 19, 2025 3:17 pm

Sistem dünden bu yana aktif. Dün IDATA dan gelen mailde artik bu portalden yapilacagi da belirtmis. Bugünden itibaren idata dan randevu basvurusu icin basvuru yapanlar direkt bu sayfaya yönlendiriliyor zaten. IDATA dan gelen randevu teyidini dikkatlice okuyun, orda eger belgeleri burdan yüklemeniz gerektigi yaziyorsa yüklemelisiniz. Cok önceden geldiyse "simdilik" gerek yok. Belki ilerleyen günlerde bu konuyla ilgili size de ek mail gelebilir.

Soru yönelten ilk 2 arkadas yukardaki yaziyi tekrar okusun lütfen. Simdilik bizde olan bilgileri oldukca kolay ve anlasilir bir sekilde yazdik.
www.deutschstudent.com

nonickdeutsch

Mesaj gönderen nonickdeutsch » Çrş Şub 19, 2025 4:44 pm

idatayı arayıp bu konuyla ilgili bilgi alabilen var mı? randevu ataması bekleyenler ne olacak acaba? sıralama tekrar geri atılırsa haksızlık olur herkese aylardır bekleyenler var ama :(
40F İstanbul
Vize Başvuru: 11.01.2025
Randevu Atanma: 26.02.2025
Randevu Tarihi: 02.04.2025
Pasaport Teslimi: -

cherryish

Mesaj gönderen cherryish » Çrş Şub 19, 2025 5:16 pm

kafam gerçekten çok karıştı bana dün 25 Şubat için vize tarihi atamışlar ama bu portalı da atmışlar belgelerimi yüklememi istemişler ama orda bir hesabım olmadığı için 0'dan hesap oluşturmam gerekti ve gerekli bilgileri girmem ve belgeleri yüklemem gerekiyor sanki 0'dan bir vize başvurusu yapıyor gibi hissediyorum beni daha ileri tarihe atamazlar değil mi?Çünkü belgeleri doldururken yan tarafta "estimated visa appointment waiting time is more than 1 year" diye uyarı veriyor."Sayın Başvuru Sahibi,
Vize başvurunuzu, Dışişleri Bakanlığı'nın Auslandsportalı üzerinden aşağıda yer alan link aracılığıyla
online olarak gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Başvurunuzu, ilgili sayfaya belgelerinizi yükleyerek ve
başvuru formunu doldurarak tamamlayabilirsiniz:
Başvurunuzu, tüm belgelerle birlikte Auslandsportal sistemine sunduktan ve hizmet bedelini
ödedikten sonra, belgelerinizin eksiksiz olup olmadığı kontrol edilecektir. Belgelerinizin tamamı
eksiksiz olduğunda, sizinle yeniden iletişime geçilecek ve biyometrik veri işlemleri için randevu tarihi
ve saati belirlenecektir. Randevu sırasında parmak izleriniz alınacak ve vize ücretiniz tahsil edilecektir.
Randevuya gelirken, Auslandsportal sistemine yüklemiş ve tarafımızdan size bildirilen orijinal belgeleri
de yanınızda getirmeniz gerektiğini hatırlatmak isteriz." mail de böyle bir ek var.
randevu talebi:24.12.2024
randevu atama tarihi:18.02.2025
randevu tarihi:25.02.2025
vize geliş: who knows

Bilker

Mesaj gönderen Bilker » Çrş Şub 19, 2025 5:17 pm

nonickdeutsch yazdı: Çrş Şub 19, 2025 4:44 pm idatayı arayıp bu konuyla ilgili bilgi alabilen var mı? randevu ataması bekleyenler ne olacak acaba? sıralama tekrar geri atılırsa haksızlık olur herkese aylardır bekleyenler var ama :(
Hakkaten merak ettim. Yukardaki yazida randevu atamasi bekleyenler tekrar geri atilir diye nerde yaziyor?

Oooooooo

Mesaj gönderen Oooooooo » Çrş Şub 19, 2025 5:32 pm

cherryish yazdı: Çrş Şub 19, 2025 5:16 pm kafam gerçekten çok karıştı bana dün 25 Şubat için vize tarihi atamışlar ama bu portalı da atmışlar belgelerimi yüklememi istemişler ama orda bir hesabım olmadığı için 0'dan hesap oluşturmam gerekti ve gerekli bilgileri girmem ve belgeleri yüklemem gerekiyor sanki 0'dan bir vize başvurusu yapıyor gibi hissediyorum beni daha ileri tarihe atamazlar değil mi?Çünkü belgeleri doldururken yan tarafta "estimated visa appointment waiting time is more than 1 year" diye uyarı veriyor."Sayın Başvuru Sahibi,
Vize başvurunuzu, Dışişleri Bakanlığı'nın Auslandsportalı üzerinden aşağıda yer alan link aracılığıyla
online olarak gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Başvurunuzu, ilgili sayfaya belgelerinizi yükleyerek ve
Başvurunuzu, tüm belgelerle birlikte Auslandsportal sistemine sunduktan ve hizmet bedelini
ödedikten sonra, belgelerinizin eksiksiz olup olmadığı kontrol edilecektir. Belgelerinizin tamamı
eksiksiz olduğunda, sizinle yeniden iletişime geçilecek ve biyometrik veri işlemleri için randevu tarihi
ve saati belirlenecektir. Randevu sırasında parmak izleriniz alınacak ve vize ücretiniz tahsil edilecektir.
Randevuya gelirken, Auslandsportal sistemine yüklemiş ve tarafımızdan size bildirilen orijinal belgeleri
de yanınızda getirmeniz gerektiğini hatırlatmak isteriz." mail de böyle bir ek var.
Ben gireceğim idata gayrettepe ofisini aradım ve günümün belli olduğunu ne yapmam gerektiğini sordum sizin hiç bir şey yapmanıza gerek yok eski sistem geleceksiniz buraya dedi yeni başvuranlar için geçerli dedi sizde aramanızı iyice durumunuza göre öğrenmenizi tavsiye ederim

Oooooooo

Mesaj gönderen Oooooooo » Çrş Şub 19, 2025 5:33 pm

cherryish yazdı: Çrş Şub 19, 2025 5:16 pm kafam gerçekten çok karıştı bana dün 25 Şubat için vize tarihi atamışlar ama bu portalı da atmışlar belgelerimi yüklememi istemişler ama orda bir hesabım olmadığı için 0'dan hesap oluşturmam gerekti ve gerekli bilgileri girmem ve belgeleri yüklemem gerekiyor sanki 0'dan bir vize başvurusu yapıyor gibi hissediyorum beni daha ileri tarihe atamazlar değil mi?Çünkü belgeleri doldururken yan tarafta "estimated visa appointment waiting time is more than 1 year" diye uyarı veriyor."Sayın Başvuru Sahibi,
Size mail olarak bu online sayfayı mı atmışlar doldurun diye

nonickdeutsch

Mesaj gönderen nonickdeutsch » Çrş Şub 19, 2025 5:58 pm

Bilker yazdı: Çrş Şub 19, 2025 5:17 pm Hakkaten merak ettim. Yukardaki yazida randevu atamasi bekleyenler tekrar geri atilir diye nerde yaziyor?
selam yanlış ifade etmişim sanırım, eğer öyle bir şey olursa anlamında demiştim. acaba randevu bekleyenlerle ilgili nasıl bir karar çıkacak diye merak ediyorum, kusura bakmayın
40F İstanbul
Vize Başvuru: 11.01.2025
Randevu Atanma: 26.02.2025
Randevu Tarihi: 02.04.2025
Pasaport Teslimi: -

gorkemsariguzel

Mesaj gönderen gorkemsariguzel » Çrş Şub 19, 2025 7:27 pm

nonickdeutsch yazdı: Çrş Şub 19, 2025 4:44 pm idatayı arayıp bu konuyla ilgili bilgi alabilen var mı? randevu ataması bekleyenler ne olacak acaba? sıralama tekrar geri atılırsa haksızlık olur herkese aylardır bekleyenler var ama :(
Ben bugün saat 13.35 de aradım idatayı. Ben halihazırda önceden randevu için başvuruda bulunmuş ve ön ödemeyi yapmış biriyim ve şu an halihazırda randevu ataması bekliyorum benim yapmam gereken ekstra bir şey var mı şu an ? Her hangi bir ekstra form doldurma veya ayrı bi yere belgelerimi yükleme ? diye sordum idata görevlisine telefondan. Şu an ekstra hiç bir şey yapmama gerek olmadığını ve sadece randevu gününü beklemem gerektiğini söylediler. Eğer doldurmam gereken bir form olursa veya ekstra başka şeyler olursa mail yolu ile bilgilendirileceğimi söylediler. Anlayacağınız bu yeni sisteme geçilmeden önce yani 2 gün öncesine kadar randevu talebinde bulunup 1000TL'lik ön işlem bedelini yatıranların şu an tek yapması gereken randevu günün beklemek. Bizden şu an ekstra bi şey doldurmamız istenmiyor. Eğer ileride istenirse de zaten bu bize mail yoluyla detaylı olarak bilgilendirilecek. Sakin olmakta fayda var.
İstanbul Gayrettepe 39F

cherryish

Mesaj gönderen cherryish » Prş Şub 20, 2025 8:40 am

Oooooooo yazdı: Çrş Şub 19, 2025 5:33 pm Size mail olarak bu online sayfayı mı atmışlar doldurun diye
evet bu eklediğim yazıyı bir dosyanın içinde maile attached olarak atmışlar

cherryish

Mesaj gönderen cherryish » Prş Şub 20, 2025 8:51 am

Arkadaşlar iDATA ile görüştüm 17 Şubattan sonra kaayıt oluşturanlar için geçerliymiş bu durum benim vize talebi kayıdım 24 Aralıkta olduğu için eski usul devam edebilirsiniz dedi bana.

gorkemsariguzel

Mesaj gönderen gorkemsariguzel » Prş Şub 20, 2025 12:06 pm

cherryish yazdı: Prş Şub 20, 2025 8:51 am Arkadaşlar iDATA ile görüştüm 17 Şubattan sonra kaayıt oluşturanlar için geçerliymiş bu durum benim vize talebi kayıdım 24 Aralıkta olduğu için eski usul devam edebilirsiniz dedi bana.
Yani 17 Şubattan önce başvuru yapanların bu siteye herhangi bir şey yüklemesine gerek yok mu vizeye gitmeden önce vs. ?
İstanbul Gayrettepe 39F

ardakilic

Mesaj gönderen ardakilic » Prş Şub 20, 2025 12:21 pm

gorkemsariguzel yazdı: Prş Şub 20, 2025 12:06 pm Yani 17 Şubattan önce başvuru yapanların bu siteye herhangi bir şey yüklemesine gerek yok mu vizeye gitmeden önce vs. ?
Ben de arayıp sordum dün. Bir şey yapmanıza gerek yok dediler.
41F - İstanbul / Gayrettepe (Gidilecek Şehir: Cottbus / Brandenburg)

Randevu Talebi - 09.12.2024
Randevu Atama - 13.02.2025
Randevu Tarihi - 11.03.2025
Vize Geliş - ?

Kullanıcı avatarı
Physiker
İletişim:

Mesaj gönderen Physiker » Prş Şub 20, 2025 1:30 pm

Az önce hem Ankara, hem Istanbul alman konsolosluklariyla hem de Bonn daki Bundesverwaltung ile görüstüm. Tabiki Izmir konsolosluguna ulasilmiyor :)

Daha önceden IDATA dan randevu basvurusu yapanlarin bu portalden basvuru yapmasi sart degil. Fakat bu portalden de basvuru yaparsaniz vize islemleri daha kisa sürecek. Ama dünden itibaren artik yeni randevu basvurulari IDATA üzerinden degil bu platform üzerinden yapilacak. Örnegin bizden danismanlik alan bir ögrencimiz yaklasik 4 ay önce IDATA üzerinden randevu basvurusu yapmisti. Randevu tarihi IDATA tarafindan sanirim pazartesi günü kendisine belirtildi (Ankara Alman konsoloslugu - 36F) ve gelen randevu teyidinin altinda bu platform üzerinden de bilgileri yükleyin diye belirtmislerdi. Ögrencimiz adina bu platformdan basvuru mecbur olmamasina ragmen vize süreci daha hizli ilerlemesi icin bilgileri ve belgeleri yükledik. Bu arada platform oldukca basit. Vize basvuru formundaki bilgileri digital olarak yaziyorsunuz ve vize basvurusunda istenen temel belgeleri (kabuller, dil kursu kayit, cv, motivasyon, bloke hesap vs) pdf formatinda yüklüyorsunuz.
www.deutschstudent.com

gorkemsariguzel

Mesaj gönderen gorkemsariguzel » Prş Şub 20, 2025 3:51 pm

Physiker yazdı: Prş Şub 20, 2025 1:30 pm Az önce hem Ankara, hem Istanbul alman konsolosluklariyla hem de Bonn daki Bundesverwaltung ile görüstüm. Tabiki Izmir konsolosluguna ulasilmiyor :)

Daha önceden IDATA dan randevu basvurusu yapanlarin bu portalden basvuru yapmasi sart degil. Fakat bu portalden de basvuru yaparsaniz vize islemleri daha kisa sürecek. Ama dünden itibaren artik yeni randevu basvurulari IDATA üzerinden degil bu platform üzerinden yapilacak. Örnegin bizden danismanlik alan bir ögrencimiz yaklasik 4 ay önce IDATA üzerinden randevu basvurusu yapmisti. Randevu tarihi IDATA tarafindan sanirim pazartesi günü kendisine belirtildi (Ankara Alman konsoloslugu - 36F) ve gelen randevu teyidinin altinda bu platform üzerinden de bilgileri yükleyin diye belirtmislerdi. Ögrencimiz adina bu platformdan basvuru mecbur olmamasina ragmen vize süreci daha hizli ilerlemesi icin bilgileri ve belgeleri yükledik. Bu arada platform oldukca basit. Vize basvuru formundaki bilgileri digital olarak yaziyorsunuz ve vize basvurusunda istenen temel belgeleri (kabuller, dil kursu kayit, cv, motivasyon, bloke hesap vs) pdf formatinda yüklüyorsunuz.
Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için, ben 4 Ocakta başvurdum ve hala atama bekliyorum İstanbul 39-F sizce şu an ben de o sisteme girip belgelerimi yüklemeli miyim ? Hızlandıracağından bahsetmişsiniz fakat bi yandan da onların talep etmediği bir şey yapmamak istiyorum. Ne yapsam benim için daha faydalı olur ?
İstanbul Gayrettepe 39F

vevsge

Mesaj gönderen vevsge » Prş Şub 20, 2025 7:24 pm

Physiker yazdı: Prş Şub 20, 2025 1:30 pm Az önce hem Ankara, hem Istanbul alman konsolosluklariyla hem de Bonn daki Bundesverwaltung ile görüstüm. Tabiki Izmir konsolosluguna ulasilmiyor :)

Öğrenciniz randevu için hangi tarihte başvurmuştu? Uzun zamandır forumda Ankara 36F ataması görmüyoruz ne yazık ki, merakta kaldık.
Ankara 36F
Randevu Başvuru: 3 Ekim 2024
Randevu Atanma: 10 Mart 2025
Randevu Tarihi: 21 Mart 2025

cglr00

Mesaj gönderen cglr00 » Cmt Şub 22, 2025 3:10 pm

gorkemsariguzel yazdı: Prş Şub 20, 2025 3:51 pm Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için, ben 4 Ocakta başvurdum ve hala atama bekliyorum İstanbul 39-F sizce şu an ben de o sisteme girip belgelerimi yüklemeli miyim ? Hızlandıracağından bahsetmişsiniz fakat bi yandan da onların talep etmediği bir şey yapmamak istiyorum. Ne yapsam benim için daha faydalı olur ?
Merhaba, ben de sizinle ayni durumdayim. Ne yapacagimi bilemedim. Iletisime gecebilir miyiz?
39F İstanbul
Randevu Bekleniyor :?