Selamlar, tarafınıza iletilen pdf'lerin çıktısını almanız yeterli.SPetek yazdı: ↑Prş Haz 26, 2025 11:14 am Herkese merhaba,
Ben yeni sistem üzerinden ingilizce master için başvuru yaptım. (16 b Vizesi). 10 Haziran'da sisteme belgeleri yükledim, 24 Haziran'da ön değerlendirmeden çıktım. Şu anda mail yoluyla idata'dan vize tarihimin gelmesini bekliyorum. Vizeye giderken dökümanların orjinallerini getirmemizi söylemişler. Ben de bazı belgelerin (örn: kabul mektubu, fintiba bloke hesap konfirmasyonu, mawista sağlık sigortası vb.) ıslak imzalı halleri yok. Vize görüşmesinde bunların ıslak imzalı hallerini mi götürmeliyiz, yoksa mail üzerinden gönderilmiş belgelerin çıktısı yeterli oluyor mu?
(İzmir'den başvuru yaptım)
Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
Vize Basvurularinda Yeni Dönem
-
Re: Vize Basvurularinda Yeni Dönem
Yeni sistem 41F-Mainz İdata İzmir
Diplo.de üzerinden belgelerin yüklenişi: 13 Mayıs
Eksik evrak ve bilgilerde düzeltme talebi: 16 Haziran
Eksik evrak ve bilgilerin düzeltilmesi: 17 Haziran
Randevu atama: 17 Haziran
İdata Randevu: 23 Haziran
Diplo.de üzerinden belgelerin yüklenişi: 13 Mayıs
Eksik evrak ve bilgilerde düzeltme talebi: 16 Haziran
Eksik evrak ve bilgilerin düzeltilmesi: 17 Haziran
Randevu atama: 17 Haziran
İdata Randevu: 23 Haziran
Merhaba belgelerin ön kontrolünde bi sıkıntı çıkmazsa i data'ya teslim ettikten sonra belge eksik ya da hatalı mesajı alabilir miyiz ? Yoksa zaten tüm kontrolleri ön kontrolde yapıyolar mı ?
Arkadaşlar belgeleri sonunda yükledim ve kontrolden geçti. "Your documents are complete. Please make an appointment at the service provider." Yazısı geldi, "make an appointment" dedim ve i data'ya yönlendirdi. O açılan sayfada da "Başvuru belgelerinizin ön kontrolü başarıyla tamamlanmıştır. Biyometrik veri işlemleri için randevu tarihi ve saati belirlendikten sonra, tarafınıza E-Mail yoluyla bilgilendirme yapılacaktır" diye bir mesaj açıldı direkt. Burda bir sorun yok, ekstra bir şey yapmam gerekmiyordu değil mi?
Çünkü hala konsolosluğun sitesinde "make an appointment" butonu aktif ve tıkladığımda aynı sayfa açılıyor.
Çünkü hala konsolosluğun sitesinde "make an appointment" butonu aktif ve tıkladığımda aynı sayfa açılıyor.
Merhabalar, "Ulusal Vize randevu başvuru talebiniz alınmıştır." şeklinde bir mail gelmesi gerekiyor. Auslandportalda documents alanına "Service Provider Receipt" adında yeni bir alan ekleniyor. Oraya gelen maili yazdır diyip PDF şeklinde yüklemeniz gerekiyor. En azından bende ve forumda gördüğüm kadarıyla herkeste bu istendi. Bunun dışında iData'dan randevu tarihini içeren maili beklemelisiniz. Belgelerinizi hazırlayabilirsiniz.brk1 yazdı: ↑Cum Haz 27, 2025 2:00 pm Arkadaşlar belgeleri sonunda yükledim ve kontrolden geçti. "Your documents are complete. Please make an appointment at the service provider." Yazısı geldi, "make an appointment" dedim ve i data'ya yönlendirdi. O açılan sayfada da "Başvuru belgelerinizin ön kontrolü başarıyla tamamlanmıştır. Biyometrik veri işlemleri için randevu tarihi ve saati belirlendikten sonra, tarafınıza E-Mail yoluyla bilgilendirme yapılacaktır" diye bir mesaj açıldı direkt. Burda bir sorun yok, ekstra bir şey yapmam gerekmiyordu değil mi?
41F Istanbul - Gayrettepe - Lübeck
Randevu talebi : 12.05.2025
Randevu ataması : 13.05.2025
Randevu tarihi : 22.05.2025
Vize geliş : ------
Randevu talebi : 12.05.2025
Randevu ataması : 13.05.2025
Randevu tarihi : 22.05.2025
Vize geliş : ------
Çok teşekkür ederim cevap için. O mesaj geldi ve ek belge istendi. Sonrasında onları yükledim ve yukarıda yazdığım belgeler incelendi mesajı geldi ve işlemleri gerçekleştirdim. O zaman şimdilik sadece bekleyeceğim.Coleslaw yazdı: ↑Cum Haz 27, 2025 2:21 pm Merhabalar, "Ulusal Vize randevu başvuru talebiniz alınmıştır." şeklinde bir mail gelmesi gerekiyor. Auslandportalda documents alanına "Service Provider Receipt" adında yeni bir alan ekleniyor. Oraya gelen maili yazdır diyip PDF şeklinde yüklemeniz gerekiyor. En azından bende ve forumda gördüğüm kadarıyla herkeste bu istendi. Bunun dışında iData'dan randevu tarihini içeren maili beklemelisiniz. Belgelerinizi hazırlayabilirsiniz.
Merhaba belgeleri yükledikten sonra other documents kısmından “ingilizce diploma ekleyin” düzenleme uyarısı aldım, e-devletten alacağım mezun belgesi/diploma çevirisi geçerli olur mu?
-
Yaklaşık 20 gün sürenin ardından, 30 Haziran'da idatadan PNR numarasını içeren ulusal vize randevu tarihi belirlenmiştir mailini aldım. "“Gerekli Evrak Listesi” PDF belgesini başvurunuz sırasında ibraz etmeniz gerekmektedir." ifadesini nasıl çözeriz? auslandsportal'da böyle bir şey bulamadım. Bu listeyi nereden temin edebilriz yeni sistemde.
Stuttgart Universität Wintersemester 2025/2026
Merhabalar, şuan İstanbul için 36f şartlı kabul vize süreci ortalama da ne kadar süre alıyor?
Aynı soruyu ben de ankara ve izmir için merak ediyorum. Yeni dönemde bir değişiklik oldu mu acaba? Eylül ekim gibi randevu talebinde bulunulursa ankara ve izmirden, kaç gün sonra görüşmeye gidilir? Pc
9 mayısta ankara idatadan vize görüşmesine girdim 36f için hala bekliyorum
-
Merhaba, pasaport kargosu geldiğinde kendimiz evde değilsek, idatanın verdiği o kağıt ile başka biri teslim alabiliyor mu kargoyu
İstanbul - Köln
Waiting List'e giriş: 29.04.2025
Ön değerlendirmeye giriş: 19.06.2025
ÖD Çıkış: 20.06.2025
Randevu ataması: 24.06.2025
Randevu tarihi: 03.07.2025
Eksik belge talebi: 11.07.2025
Vize geliş:
Waiting List'e giriş: 29.04.2025
Ön değerlendirmeye giriş: 19.06.2025
ÖD Çıkış: 20.06.2025
Randevu ataması: 24.06.2025
Randevu tarihi: 03.07.2025
Eksik belge talebi: 11.07.2025
Vize geliş:
Merhaba ilk sorum,
- 41f görüşmeye giderken ıslak imza diploma gerekiyor mu yoksa noter onaylı çıktı yeter mi?
Diğer sorum ise
- 13 ekim vize ve sigorta başlangıcım, haftaya gideceğim görüşmeden önce sigortayla iletişime geçip vize tarihini 1 ekim’e çekebilir miyim?
- 41f görüşmeye giderken ıslak imza diploma gerekiyor mu yoksa noter onaylı çıktı yeter mi?
Diğer sorum ise
- 13 ekim vize ve sigorta başlangıcım, haftaya gideceğim görüşmeden önce sigortayla iletişime geçip vize tarihini 1 ekim’e çekebilir miyim?
diplomanın orijinalini mutlaka götürün eğer konsolosluğun sitesine yüklediğiniz diploma pdf'in çıktısı kötü duruyorsa sizden tekrar kopya istiyolar ama üstünde tam tersi şekilde hiçbir onay olmaması lazım ben de true copy damgası olduğu için kabul etmemişti oradan tekrar çıkartmam gerekti diploma kopyasınıdogaersoy yazdı: ↑Pzt Tem 07, 2025 10:53 pm Merhaba ilk sorum,
Diğer sorum ise
ikinci sorunun cevabını bilmiyorum ama büyük ihtimalle haftaya kadar yetişmez gibi bu tarz süreçler biraz yavaş işliyo ama en kötü şansı dene
İzmir- Kiel (Master)
randevu talebi 24.06.2025
eksik belge talebi 25.06.2025 -27.06.2025
randevu atanma 03.07.2025
idata randevu 08.07.2025
vize geliş ??
idata randevu 08.07.2025
vize geliş ??
Tamam teşekkür ederim en kötü okul başladıktan 2 hafta sonra giderim o kadar sorun olmaz gibi, ek olarak diploma elimde değil noter onaylı edevlet çıktısı çevirisi var.ugurcang yazdı: ↑Çrş Tem 09, 2025 10:54 am diplomanın orijinalini mutlaka götürün eğer konsolosluğun sitesine yüklediğiniz diploma pdf'in çıktısı kötü duruyorsa sizden tekrar kopya istiyolar ama üstünde tam tersi şekilde hiçbir onay olmaması lazım ben de true copy damgası olduğu için kabul etmemişti oradan tekrar çıkartmam gerekti diploma kopyasını
ikinci sorunun cevabını bilmiyorum ama büyük ihtimalle haftaya kadar yetişmez gibi bu tarz süreçler biraz yavaş işliyo ama en kötü şansı dene
almanya konsolosluğu kabul ettiyse sıkıntı olacağını sanmıyorum yoksa sizin randevu almanıza izin vermezlerdi en başından bu arada bana sadece okulum ne zaman açılıyor diye sordu ona göre vize başlangıç tarihi atıyorlar sanırım o zamana kadar da zaten sigorta başlangıç tarihini erkene çekersiniz
İzmir- Kiel (Master)
idata randevu 08.07.2025
vize geliş ??
idata randevu 08.07.2025
vize geliş ??
-
13 haziranda izmirde 36f görüşmesine gittim gayet iyi geçti bloke hesabım şartlı kabulum yanımdaydı Almanya'ya giriş çıkışım da bulunuyordu . yaklaşık 10 gün sonra da goethe a2 sertifikamı verdim ama hala sonuçtan ses seda yok tahmini ne zaman sonuca ulaşırım.red yeme olasılığım var mı. yardım ederseniz sevinirim.
Hocam ne zaman başvurmuştunuz randevuya? Bir de benim bildiğim artık direkt dil sertifikası sunmak gerekiyor başvururken. Siz bu muhabbetten önce mi başvurdunuz?CarlOvberg yazdı: ↑Çrş Tem 09, 2025 11:56 am 13 haziranda izmirde 36f görüşmesine gittim gayet iyi geçti bloke hesabım şartlı kabulum yanımdaydı Almanya'ya giriş çıkışım da bulunuyordu . yaklaşık 10 gün sonra da goethe a2 sertifikamı verdim ama hala sonuçtan ses seda yok tahmini ne zaman sonuca ulaşırım.red yeme olasılığım var mı. yardım ederseniz sevinirim.
-
36f vizesine 2024 kasım sonu gibi başvurdum 2025 hazirana da randevu tarihim atandı . vize mülakatından önce almanca sınavına girmiştim ama sonuçlanmamıştı eksik evrak olarak 11 gün sonra gönderdim
Selamlar, acil bir sorum var. Konsolosluğa eksik evrak teslim etmek için randevu almak gerekir mi yoksa gidip verebilir miyiz?
İzmir 34F
Portal Belge Yükleme: 06.04.2025
Waiting List'ten Çıkış: 04.06.2025
Randevu Talebi + Ataması: 11.06.2025
Randevu Tarihi: 17.06.2025
Vize Geliş: 11.07.2025 (1 yıl, multi-entry)
Portal Belge Yükleme: 06.04.2025
Waiting List'ten Çıkış: 04.06.2025
Randevu Talebi + Ataması: 11.06.2025
Randevu Tarihi: 17.06.2025
Vize Geliş: 11.07.2025 (1 yıl, multi-entry)
Lisan eğitimi için vize başvurularında, mevcut transkript notu ne kadar etkiler?Physiker yazdı: ↑Çrş Şub 19, 2025 11:48 am 90 günü asan bütün vize basvurularinda bugünden itibaren artik yeni bir dönem basliyor. Yillardir vize randevusu icin basvurular IDATA üzerinden yapiliyordu. Artik IDATA devreden cikiyor ve direkt Alman dis isleri bakanliginin sayfasindan online olarak belgelerinizi yükleyip basvuru yapiyorsunuz.
https://digital.diplo.de/
Ilk olarak sisteme kayit oluyorsunuz. 2 asamali güvenlik bariyeri var. Bu yüzden bir ana mail adresi ve güvenlik icin ikinci bir mail hesabi kullanmaniz gerekiyor. Ilk mail adresinizden kayit oluyorsunuz ve kayittan sonra ikinci mail adresine güvenlik kodu geliyor. Daha sonra basvuru yapmak istediginiz vize türünü belirlemek icin sorular geliyor, o sorulara cevap verdikten sonra vize basvuru belgelerinizi digital olarak sisteme yüklüyorsunuz. Digital yükleme yaptiginiz belgeler konsolosluk tarafindan incelendikten sonra size E-Mail ile bir randevu tarihi belirtiliyor ve yüz yüze görüsme icin konsolosluga cagriliyorsunuz. Su anda sistem daha yeni oldugu icin ne kadar sürede size randevu icin geri dönüs olur onla ilgili bir veri vermemiz imkansiz.
Bu sistem yaklasik 1 senedir önce Hindistan da sonra da Iran da ve su anda bir cok kuzey Afrika ülkelerinde devreye girmisti. Özellikle Iran da cok basarili bir sekilde sistem isliyor. Bu sistemden önce Tahran alman konsoloslugunda 1,5 - 2 sene vize randevusu bekleyen ögrenciler artik 1 ay sonraya randevu alabiliyor. Hindistan da vize islemleri gözle görülür sekilde hizlanmaya basladi. Ayrica özellikle son dönemde IDATA da basvuru yaparken bir cok belge ve bilgi konsolosluga eksik gidiyordu ve bu sekilde vize süreci cok uzuyordu. Türkiye de de randevu ve vize süreci bu sistemden sonra uzun vadede hizlanacaktir ama kisa vadede bir hizlanma beklemek gercekci olmaz.
Bu yeni sistemde özellikle dikkat etmeniz gereken husus sorulara dogru cevap verip, belgeleri düzenli bir sekilde tarattirip pdf formatinda dogru yere yüklemek. Belgeleri ve bilgileri ne kadar düzenli ve eksiksiz olarak girerseniz vize islemleriniz de o kadar kisa sürer.
Ayrica daha önceden IDATA üzerinden vize randevusu icin basvuru yapanlar vize randevu tarihi yine IDATA üzerinden bildirilecek, fakat randevu alan ögrenciler bu sistem üzerinden belgelerini ve bilgilerini yüklemek zorunda. Hali hazirda vize basvurusu yapan ögrencilerin bu sistemle herhangi bir isi yok. Yine IDATA üzerinden daha önceden vize randevusu icin basvuru yaptiysaniz, bu yeni sistem üzerinden tekrar basvuru yapmaniza gerek yok. Randevu tarihiniz atandiktan sonra bu sisteme bilgilerinizi ve belglerinizi digital olarak yükleyeceksiniz.