Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Vize Basvurularinda Yeni Dönem

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
gorkemsariguzel

Re: Vize Basvurularinda Yeni Dönem

Mesaj gönderen gorkemsariguzel » Çrş Şub 26, 2025 5:43 pm

nonickdeutsch yazdı: Çrş Şub 26, 2025 4:56 pm selamlar bugün randevum atandı, aynı pdf bana da geldi ve idatayı arayıp sordum. yeni sistemle ilgili pdfin otomatik sistemden dolayi gönderildiğini, yeni sistem açılmadan önce başvuranların randevu tarihinde normal bi şekilde ofise gelmesi gerektiğini ve siteye belge yüklememe gerek olmadığını söylediler. teyit etmek adına 2 defa sordum kesinlikle bu şekilde olduğu söylendi.
Merhabalar, aynı şekilde bugün benimde randevum atandı. O belge ekini görünce ben de şaşırdım ama arayıp soramadım mesai saati geçtiği için. Yükleyip yüklememe konusunda kararsızım sonuçta idata tarafından gönderilmiş mail ile ama sizin yazdığınızı da okudum bir yandan. Deli saçması gerçekten.
İstanbul Gayrettepe 39F
Randevu Talebi - 04.01.2025
Randevu Atanması - 26.02.2025
Randevu Tarihi - 28.03.2025

nonickdeutsch

Mesaj gönderen nonickdeutsch » Çrş Şub 26, 2025 5:45 pm

gorkemsariguzel yazdı: Çrş Şub 26, 2025 5:43 pm Merhabalar, aynı şekilde bugün benimde randevum atandı. O belge ekini görünce ben de şaşırdım ama arayıp soramadım mesai saati geçtiği için. Yükleyip yüklememe konusunda kararsızım sonuçta idata tarafından gönderilmiş mail ile ama sizin yazdığınızı da okudum bir yandan. Deli saçması gerçekten.
selamlar, dediğim gibi telefondaki hanımefendiye teyit etmek için 2 defa sordum eminsiniz değil mi vizemde sorun olmaz diye :) ama olmaz yüklemenize gerek yok dedi .
40F İstanbul
Vize Başvuru: 11.01.2025
Randevu Atanma: 26.02.2025
Randevu Tarihi: 02.04.2025
Pasaport Teslimi: -

gorkemsariguzel

Mesaj gönderen gorkemsariguzel » Çrş Şub 26, 2025 5:49 pm

nonickdeutsch yazdı: Çrş Şub 26, 2025 5:45 pm selamlar, dediğim gibi telefondaki hanımefendiye teyit etmek için 2 defa sordum eminsiniz değil mi vizemde sorun olmaz diye :) ama olmaz yüklemenize gerek yok dedi .
Teşekkürler, ben yarın arayıp kendim bir daha bi sorarım tam emin olmak adına. 17 şubat öncesi randevulara o mail ekini göndermemek çok basit bir iş bence, hem bu hizmet için ücret ödüyoruz hem de karşılığında yarım yamalak ve kafa karıştıran bir hizmet alıyoruz...
İstanbul Gayrettepe 39F

Kullanıcı avatarı
Physiker
İletişim:

Mesaj gönderen Physiker » Çrş Şub 26, 2025 6:00 pm

Arkadaslar yazdik ya zaten. Daha önceden IDATA dan vize randevusu icin basvuru yapanlar randevulari belli olduktan sonra bu sistem üzerinden basvuru yapmak zorunda degiller. Ama diplo sayfasindan belgeleri ve bilgileri yüklerseniz vize islemleri yüklemeyenlere göre daha hizli ilerleyebilir. Sanirim oldukca basit yazdim. Anliyorum yeni nesil okudugunu anlama konusunda biraz zayif ama oldukca basit bir sekilde bilgileri aktardik. Ayrica bu randevu ne zamandi vs gibi sorulari bu baslik altinda sormayin diye ricada bulunmamiza ragmen ayni sey devam ediyor. Önemli bir baslik ve bu tür sorularla bu basligi mesgul etmeyin dedik. Fakat o da anlasilmadi ki artik anlasilmamasina sasirmiyorum. O yüzden gecici olarak bu basligi kitliyoruz.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Kullanıcı avatarı
Physiker
İletişim:

Mesaj gönderen Physiker » Pzt Mar 10, 2025 11:57 am

Basligi tekrar aciyoruz. Lütfen bilgileri tam okumadan tekrar ayni sorulari yöneltmeyin ve konu disinda bu baslik altinda yorum yazmayin (vize randevusu ne zamandi vs gibi).

Ayrica ek bilgi: 4,5 ay kadar önce Ankara konsoloslugunda vize randevusu icin basvuru yapan danismanlik verdigimiz bir ögrencimize yaklasik 10 gün önce vize randevusu atandi. Mecburi olmamasina ragmen yeni platform da bilgi ve belgeleri ekledik ve vizesi cuma günü 1 hafta icinde geldi.
www.deutschstudent.com

gorkemsariguzel

Mesaj gönderen gorkemsariguzel » Pzt Mar 10, 2025 12:36 pm

Physiker yazdı: Pzt Mar 10, 2025 11:57 am Basligi tekrar aciyoruz. Lütfen bilgileri tam okumadan tekrar ayni sorulari yöneltmeyin ve konu disinda bu baslik altinda yorum yazmayin (vize randevusu ne zamandi vs gibi).

Ayrica ek bilgi: 4,5 ay kadar önce Ankara konsoloslugunda vize randevusu icin basvuru yapan danismanlik verdigimiz bir ögrencimize yaklasik 10 gün önce vize randevusu atandi. Mecburi olmamasina ragmen yeni platform da bilgi ve belgeleri ekledik ve vizesi cuma günü 1 hafta icinde geldi.
Merhabalar. Yeni portal üzerinden hesabımı oluşturdum, formları doğru bi şekilde doldurdum. Belge yükleme kısmında ise istenen 7 zorunlu belgeden 4'ünü yükledim. Fakat okul kabul yazısı veya ekstra dökümanlar kısmına pdf belgelerini yüklemeye çalışırken kırmızı bir banner üzerinde "an error occured" şeklinde bir hata alıyorum ve belgelerim gerekli kısma yüklenmiyor. Farklı tarayıcıdan, farklı bir bilgisayardan denememe rağmen aynı hatayı alıyorum. Pdf belgelerini de farklı cihazlar üzerinde sorunsuz bi şekilde açabildim. Teknik destek için talepde de bulundum fakat hala bir geri dönüş alamadım, 1 haftadan fazla oldu.

Sizin başınıza böyle bir hata geldi mi ? Yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler.
İstanbul Gayrettepe 39F

ardakilic

Mesaj gönderen ardakilic » Pzt Mar 10, 2025 3:36 pm

gorkemsariguzel yazdı: Pzt Mar 10, 2025 12:36 pm Merhabalar. Yeni portal üzerinden hesabımı oluşturdum, formları doğru bi şekilde doldurdum. Belge yükleme kısmında ise istenen 7 zorunlu belgeden 4'ünü yükledim. Fakat okul kabul yazısı veya ekstra dökümanlar kısmına pdf belgelerini yüklemeye çalışırken kırmızı bir banner üzerinde "an error occured" şeklinde bir hata alıyorum ve belgelerim gerekli kısma yüklenmiyor. Farklı tarayıcıdan, farklı bir bilgisayardan denememe rağmen aynı hatayı alıyorum. Pdf belgelerini de farklı cihazlar üzerinde sorunsuz bi şekilde açabildim. Teknik destek için talepde de bulundum fakat hala bir geri dönüş alamadım, 1 haftadan fazla oldu.

Sizin başınıza böyle bir hata geldi mi ? Yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler.
Ben aynı hatayı aldım. PDF'te bir sorun var sanırım. Aynı pdf belgelerini Yazdır dedikten sonra PDF olarak Kaydet yaptım. Daha sonrasında sisteme yükledim, hata vermedi böyle yapınca. Belki sizde de çözer.
41F - İstanbul / Gayrettepe (Gidilecek Şehir: Cottbus / Brandenburg)

Randevu Talebi - 09.12.2024
Randevu Atama - 13.02.2025
Randevu Tarihi - 11.03.2025
Vize Geliş - ?

gorkemsariguzel

Mesaj gönderen gorkemsariguzel » Pzt Mar 10, 2025 10:34 pm

ardakilic yazdı: Pzt Mar 10, 2025 3:36 pm Ben aynı hatayı aldım. PDF'te bir sorun var sanırım. Aynı pdf belgelerini Yazdır dedikten sonra PDF olarak Kaydet yaptım. Daha sonrasında sisteme yükledim, hata vermedi böyle yapınca. Belki sizde de çözer.
Çok teşekkürler, sayısız uğraştan sonra ben de bu yöntemi keşfettim.
İstanbul Gayrettepe 39F

tolga35

Mesaj gönderen tolga35 » Çrş Mar 12, 2025 6:15 pm

gorkemsariguzel yazdı: Pzt Mar 10, 2025 12:36 pm Merhabalar. Yeni portal üzerinden hesabımı oluşturdum, formları doğru bi şekilde doldurdum. Belge yükleme kısmında ise istenen 7 zorunlu belgeden 4'ünü yükledim. Fakat okul kabul yazısı veya ekstra dökümanlar kısmına pdf belgelerini yüklemeye çalışırken kırmızı bir banner üzerinde "an error occured" şeklinde bir hata alıyorum ve belgelerim gerekli kısma yüklenmiyor. Farklı tarayıcıdan, farklı bir bilgisayardan denememe rağmen aynı hatayı alıyorum. Pdf belgelerini de farklı cihazlar üzerinde sorunsuz bi şekilde açabildim. Teknik destek için talepde de bulundum fakat hala bir geri dönüş alamadım, 1 haftadan fazla oldu.

Ben ILOVEPDF sitesinden compressleyip dosyayı yeniden denedim ve dosyayı kabul etti. Siz de öyle yapabilirsiniz.

gorkemsariguzel

Mesaj gönderen gorkemsariguzel » Çrş Mar 12, 2025 7:30 pm

tolga35 yazdı: Çrş Mar 12, 2025 6:15 pm Ben ILOVEPDF sitesinden compressleyip dosyayı yeniden denedim ve dosyayı kabul etti. Siz de öyle yapabilirsiniz.
Çok teşekkürler çok sağolun.
İstanbul Gayrettepe 39F

tolga35

Mesaj gönderen tolga35 » Prş Mar 13, 2025 12:35 pm

Physiker yazdı: Pzt Mar 10, 2025 11:57 am Basligi tekrar aciyoruz. Lütfen bilgileri tam okumadan tekrar ayni sorulari yöneltmeyin ve konu disinda bu baslik altinda yorum yazmayin (vize randevusu ne zamandi vs gibi).

Benim merak ettiğim bir konu var. Hata mı yaptım yoksa sistemden kaynaklı bir şey mi onu öğrenmek için soruyorum. Beni bekleme listesine aldı ama tahmini bekleme süresine yaklaşık olarak 1 yıldan fazla diyor. "Visa to study with conditional/unconditional admission to a university or with unconditional admission to a preparatory college" ya başvurdum. Başkası da bu sorunu yaşıyor mu ?

Kullanıcı avatarı
Physiker
İletişim:

Mesaj gönderen Physiker » Prş Mar 13, 2025 1:34 pm

Yok o standart herkeste cikiyor.
www.deutschstudent.com

yikikkarpuz

Mesaj gönderen yikikkarpuz » Cmt Mar 15, 2025 12:32 am

merhaba, bu yeni sistem üzerinden başvuru yapıp randevu ataması alabilen oldu mu? bekleme süresinin 1 yıldan fazla görünmesi beni korkuttu, bu bilgi ne kadar gerçeği yansıtıyor?

ozlemm23

Mesaj gönderen ozlemm23 » Sal Mar 18, 2025 12:03 pm

Herkese merhabaa, gerekli belgeleri yükledikten sonra ne kadar bir sürede randevu için geri dönüş aldınız tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz

Kullanıcı avatarı
Physiker
İletişim:

Mesaj gönderen Physiker » Sal Mar 18, 2025 4:46 pm

Su anda ne kadar sürede dönecekler bilmiyoruz. 2 hafta önce gecildi sisteme.
www.deutschstudent.com

tolga35

Mesaj gönderen tolga35 » Cum Mar 21, 2025 1:46 pm

ozlemm23 yazdı: Sal Mar 18, 2025 12:03 pm Herkese merhabaa, gerekli belgeleri yükledikten sonra ne kadar bir sürede randevu için geri dönüş aldınız tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz
Benim bugün güncellendi. Daha iki hafta önce başvurmuştum. "Entry form, application form and supporting documents for your application" kısmındayım şuan.

gorkemsariguzel

Mesaj gönderen gorkemsariguzel » Cum Mar 21, 2025 1:58 pm

tolga35 yazdı: Cum Mar 21, 2025 1:46 pm Benim bugün güncellendi. Daha iki hafta önce başvurmuştum. "Entry form, application form and supporting documents for your application" kısmındayım şuan.
Zaten direkt o kısımdan başlıyor herkes.
İstanbul Gayrettepe 39F

tolga35

Mesaj gönderen tolga35 » Cum Mar 21, 2025 2:24 pm

gorkemsariguzel yazdı: Cum Mar 21, 2025 1:58 pm Zaten direkt o kısımdan başlıyor herkes.
İlk başta bekleme listesine alıyor sizi. Daha sonra İData aracılığıyla randevu ataması bekleniyor

tolga35

Mesaj gönderen tolga35 » Cum Mar 21, 2025 3:48 pm

gorkemsariguzel yazdı: Cum Mar 21, 2025 1:58 pm Zaten direkt o kısımdan başlıyor herkes.
Merhaba, önceki mesajımda çok net bir şekilde güncel durumumu açıklayamadığımı farkettim. Auslandsportal üzerinden formu, istenilen bilgileri ve baştan talep edilen belgeleri zaten ben gönderdim. Beni bekleme listesine aldılar ve orada tahmini olarak 1 yıldan fazla bekleme süresi olduğu yazıyordu ama bugün - yani belgeleri atmamın üstünden 2 hafta geçtikten sonra - sistem diğer adıma geçirdi beni ve İdata üzerinden randevu aldırttı. Benden 1000 TL aldı ve bunu Auslandsportal üzerinden göndermemi istedi. Auslandsportal'ın yeniden belge gönderme kısmına geçmesinin sebebi buydu.

hayal55

Mesaj gönderen hayal55 » Cum Mar 21, 2025 4:11 pm

Başvuru yaparken pasaport yüklememiz gerekiyor ya acaba pasaportun tüm sayfalarını mı yüklemiştiniz? Boş olan sayfaları da yüklememiz gerekiyor mu?