Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Erasmus Stajı ve Hibe

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
asya00

Re: Erasmus Stajı ve Hibe

Mesaj gönderen asya00 » Prş Tem 10, 2025 10:17 am

Aasskk yazdı: Sal Tem 08, 2025 1:44 pm Vizeleri durdurmuş olsalardı, Konsolosluk ya da İDATA tarafından resmi bir duyuru yapılırdı diye düşünüyorum.
Biz (46F için) o yeni sistem üzerinden başvuru yapabiliyor muyuz acaba? Açıkçası yeni sisteme hiç bakmadım, nasıl bir şey bilmiyorum.
İdatayi aradım sordum çok da ilgili biri açtı telefonu dedi ki tekrardan sisteme girip başvuru yapın zaten yeni sistem üzerinden olsa sizi direkt oraya atar veya biz mail göndeririz sisteme bilgilerinizi girin diye bir sürü vize türü misal 70 tane varsa bunlardan sadece 10 tanesi için açıldı şimdilik dedi ve bu uygulama ilk İzmir de başlamis sonra İstanbul da Ankara da ne durum da bilinmiyor gibi şeyler söyledi

Aasskk

Mesaj gönderen Aasskk » Prş Tem 10, 2025 12:57 pm

asya00 yazdı: Prş Tem 10, 2025 10:17 am İdatayi aradım sordum çok da ilgili biri açtı telefonu dedi ki tekrardan sisteme girip başvuru yapın zaten yeni sistem üzerinden olsa sizi direkt oraya atar veya biz mail göndeririz sisteme bilgilerinizi girin diye bir sürü vize türü misal 70 tane varsa bunlardan sadece 10 tanesi için açıldı şimdilik dedi ve bu uygulama ilk İzmir de başlamis sonra İstanbul da Ankara da ne durum da bilinmiyor gibi şeyler söyledi
Erasmus stajı için o yeni sistemde bir seçenek görünmüyor. Anladığım kadarıyla, tüm ulusal vize türleri şu an o sistem üzerinden başvuru yapamıyor — sadece bazı vize türlerini dijitalleştirmişler.

Yeni sistemde staj için sadece şu başlık var: Apply online for a visa to take up employment as a skilled worker with professional training

Bu da Erasmus kapsamındaki stajlar için uygun değil gibi görünüyor. Yani bizim başvurmamız mümkün değil diye düşünüyorum.

Yeni sistem üzerinden başvuru yaptınız mı siz?

asya00

Mesaj gönderen asya00 » Prş Tem 10, 2025 10:03 pm

Hayır denedim fakat olmadı zaten İdata da halı hazırda bir başvurum olduğu için direkt başvurunuz var dedi fakat başka arkadaşlarimin adresleri ile kayıt yaptığım zaman da 46F e geldiği zaman direkt sisteme ulaşılamıyor gibi bir ibare çıktı baya uğraştım bir kaç video da izledim anladığım kadarıyla eğitim için giden öğrencilerin kullandığı yanlış değilsem 30 veya 36F vizesi için vardı bir tek başka da var mı bilmiyorum henüz. Zaten bana da idata da ki kişi dedi her vize türüne uygulanmıyor diye bir de merak ettiğim benim staj başlama tarihim 17 ağustos ve bu ay içinde tarih verirler diyorlar sizce gitsem bile vizem 17 ağustosa yetişir mi bu tarihi göz önünde bulundururlar mi yoksa umurlarin da olmaz mı acaba diye düşünüyorum?

Aasskk

Mesaj gönderen Aasskk » Cum Tem 11, 2025 12:30 am

asya00 yazdı: Prş Tem 10, 2025 10:03 pm Hayır denedim fakat olmadı zaten İdata da halı hazırda bir başvurum olduğu için direkt başvurunuz var dedi fakat başka arkadaşlarimin adresleri ile kayıt yaptığım zaman da 46F e geldiği zaman direkt sisteme ulaşılamıyor gibi bir ibare çıktı baya uğraştım bir kaç video da izledim anladığım kadarıyla eğitim için giden öğrencilerin kullandığı yanlış değilsem 30 veya 36F vizesi için vardı bir tek başka da var mı bilmiyorum henüz. Zaten bana da idata da ki kişi dedi her vize türüne uygulanmıyor diye bir de merak ettiğim benim staj başlama tarihim 17 ağustos ve bu ay içinde tarih verirler diyorlar sizce gitsem bile vizem 17 ağustosa yetişir mi bu tarihi göz önünde bulundururlar mi yoksa umurlarin da olmaz mı acaba diye düşünüyorum?
Ben de aynı şeyi merak ediyorum çünkü benim hareketlilik tarihim 1 Ağustos ve ertelemeyi düşünmüyorum. Umarım randevu en kısa sürede atanır ve vizem de 1 Ağustos’tan önce çıkar.

asya00

Mesaj gönderen asya00 » Cmt Tem 12, 2025 3:41 am

Benim ki 17 ağustos olmasına rağmen eylüle ertelemeyi düşünüyorum çünkü arkadaşımi schengen için çağirdilar 17 Haziran da ve dün öğrendim ki red vermişler hemen hemen 20 gün bekletip red vermişler diğer arkadaşım ise o da 17 Haziran da gitti onun ki hala işlem de görünüyor ben pek güvenemedim bu arada bu iki kişi de erasmus staji için gideceklerdi 90 gün altı olduğu için kültürle gideceklerdi arkadaşıma red verme sebepleri ise maddi yetersizlik ki babasının sigortasi yokmuş ondan olanilirmis ve kalış amacinin net açıklanamamasiydi diğerinden ise daha ses yok bakalım ne olacak çünkü onun babasının sigortasi vardı eğer vize gelirse demek ki sigorta da büyük bir etken bilmiyorum çok karışık hayırlisi diyorum ama uzadıkça heves fln da kalmıyor açıkçası

Aasskk

Mesaj gönderen Aasskk » Çrş Eyl 17, 2025 11:41 am

asya00 yazdı: Cmt Tem 12, 2025 3:41 am Benim ki 17 ağustos olmasına rağmen eylüle ertelemeyi düşünüyorum çünkü arkadaşımi schengen için çağirdilar 17 Haziran da ve dün öğrendim ki red vermişler hemen hemen 20 gün bekletip red vermişler diğer arkadaşım ise o da 17 Haziran da gitti onun ki hala işlem de görünüyor ben pek güvenemedim bu arada bu iki kişi de erasmus staji için gideceklerdi 90 gün altı olduğu için kültürle gideceklerdi arkadaşıma red verme sebepleri ise maddi yetersizlik ki babasının sigortasi yokmuş ondan olanilirmis ve kalış amacinin net açıklanamamasiydi diğerinden ise daha ses yok bakalım ne olacak çünkü onun babasının sigortasi vardı eğer vize gelirse demek ki sigorta da büyük bir etken bilmiyorum çok karışık hayırlisi diyorum ama uzadıkça heves fln da kalmıyor açıkçası
Vize başvurunuz durumu nedir? Başvuralı neredeyse 2 ay oldu ve hâlâ Ankara’dan sonuç bekliyorum.

asya00

Mesaj gönderen asya00 » Cmt Eyl 20, 2025 2:14 pm

Merhaba ben daha dün 30 Eylül de randevum olduğunu öğrendim daha hiç birşey belli değil bakalım ne olacak

Aasskk

Mesaj gönderen Aasskk » Pzr Eyl 21, 2025 2:31 pm

asya00 yazdı: Cmt Eyl 20, 2025 2:14 pm Merhaba ben daha dün 30 Eylül de randevum olduğunu öğrendim daha hiç birşey belli değil bakalım ne olacak
Stajım 01.08.2025’te başlayacaktı fakat gecikme olduğu için geçen cuma günü Ankara’dan beni aradılar ve staj tarihini güncellememi istediler. Ben de 01.10.2025’e erteledim. Demek istediğim, onlar sizin hareketlilik tarihinizi dikkate almıyorlar. Ben 22.07’den beri başvurumun sonuçlandırılmasını bekliyorum. Aslında onların araması beni şaşırttı!

asya00

Mesaj gönderen asya00 » Pzt Eyl 22, 2025 9:42 am

Şuan bende şaşırdım yine de aramışlar ben açıkcası erken bir tarih değil de ocak şubat gibi gitmeyi düşünüyorum sorun olmaz diye umuyorum

asya00

Mesaj gönderen asya00 » Pzt Eyl 22, 2025 9:43 am

Aasskk yazdı: Çrş Eyl 17, 2025 11:41 am Vize başvurunuz durumu nedir? Başvuralı neredeyse 2 ay oldu ve hâlâ Ankara’dan sonuç bekliyorum.
Merhaba bana 5. Ayda geldi randevu tarihim mayıs da başvurmuştum Eylül de tarih verdiler 30 Eylül için

ranahanim

Mesaj gönderen ranahanim » Cmt Nis 04, 2026 10:22 pm

Selamlar, 2 aylık erasmus stajı için kültür vizesine mi başvurmak mantıklı? Sıra ne kadar sürede geliyor temmuza yetişir mi sizce başvuran varsa bilgilendirirse çok memnun olurum.

Ayrıca, önce ziyaret amacım olduğu için ziyaret vizesine başvurmuştum - henüz randevu atamadılar - şimdi erasmus durumu ortaya çıktı, önce ziyaret vizesini alıp sonra erasmus için kültür kategorsinden başvurmak mantıklı mı?